3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha nem mesz kozel akkor anyi hogy materiallal megtrukkozod,
tukorozodo nedves felulet, estleg hullamzo reszekkel, a vizen meg
a csatlakozo reszeknel kifeheriteni.
Sztem telejsen jo.
Ha jol ertettem akkor neked olyan kell ami nem atlatszo azaz a viz mogott nincsen nagy ter, csak maga a felulet amin leesik igaz?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Amúgy hangfaltól függ. Van ahol sok értelme van és van ahol szinte semmi. Pl. ha a selyem alatt van mondjuk egy fém dóm sugárzó, akkor az visszacsillanhat valamilyen szinten hálón keresztül is, illetve ha a scene-ben olyan a bevilágítás, akkor megint lehet értelme. Na meg a szövet sem minden hangfalon ugyan olyan sûrû. Van ahol kicsit átlátszik, de ezt majd a kérdezõ eldönti, hogy mennyire csinálja meg.
particles nem tul jo
masik particle
kiindulasnak jok viszont fel nap alatt boven osszehozhato😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Szóvala hangfalnak a lyukacsos szövetét hogyan lehet megoldani?
vagy ahozcsak egy jó material kell? már porbáltak segíeni de azt nem értem...
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Glu, realflow és hasonló teljesen fölösleges, fõleg, hogy nagy víztömegnél jó sokat számoltathatnál vele. Részecskék esetleg, vagy ha geometria, akkor esetleg annak az aljába a felcsapódó víznek.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bármilyen ötlet érdekel.
per aspera ad astra
NFR, egy bizonyos probléma izolálására készített ötperces jelenet, semmi több, renderidõ 8 perc, a hangsúly a 6000 teapoton van, és azon, hogy egy objektum részei, együtt majd 10milla poligon, és ha maxnak ezt be kell töltenie, akkor lefoglal neki majd 1,5GB memet. Szóval furán viselkedõ geometria, annyi szent.

per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
de mondjuk inkabb tobbet kerj mint piszlicsare osszegeket mert a nagyon lenyomott ar nem tesz jot a szakmanak😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
Ezt a hálót hogy tudom megcsinálni? meglehet oldani materiallal? tudjátok mire gondolok az a szövet ami a hangfalakon van...
õt hogyan tusdom megcsinálni?
per aspera ad astra
\"So always look on the bright side of death\"
Én laikus vagyok a témában, de nem csak annyiból áll a dolog, hogy a két mondjuk 20-as MDF lapot összeteszed, majd a széleknél lecsiszolod, aztán furnérozod és már nincs is illesztés? Vagy magához a furnérozáshoz kellene spéci gép, mert a furnérok találkozását nem egyszerû megoldani szépen?
De majd gondolkodom rajta normál eszközökkel , gépekkel hogyan lehetne megcsinálni .
Furnérozva kellene. A két rész külön van (egymáson eltolható is akár). Az egyik bükk, a másik cseresznye. Kellene rá olyan láb, amivel be lehet szépen szintezni. Az alsó részen fiókok vannak, azokra rejtett fogó kellene alulra és lehetõleg úgy kellene megoldani a front oldalát, mint a képen van, hogy olyan vékony lemezbõl legyen. Gondolom ez az életben úgy nézne ki, hogy lenne egy normál vastagságú mdf belül, ami becsúszna a "szekrény" belsejébe, és arra lennének rátéve vékony pár mm-es lapok, illetve alul a fogás meg lenne erõsítve kicsit fémlemezzel, vagy valamivel.
Ami még fontos, de talán egyértelmû, hogy nem szabadna látszódni az illesztéseknek, illetve ha a bal oldali elem 3 részbõl lenne összerakva, az sem lenne baj, csak akkor az ottani illesztés a részek között 45 fokos legyen. A sarok illesztéseket természetesen ott is el kéne tûntetni.
Ez így megoldható lenne? Ha igen, akkor a többit priviben intézzük.
Komolyan asztalos vagy? 😊
Nekem még mindig lenne egy meló, érdekelne meg tudnád-e csinálni szépen. Rakok fel róla egy látványtervet és egy méretezett rajzot is. pill
De ez a progi szvsz tökéletes erre, viszonylag elfogadható , és tényleg csak "húzd és vidd" mûködik, egyedül az egyedi méretekkel illetve formákkal van komolyabb meló ...
Szerk.: és ami még fontos a progi használati ára 3 euro/óra .Megvenni nem lehet, illetve lehet de elég horror áron .
Amit még észrevettem, hogy nagyon kevés jó grafikus van, aki ilyeneket csinál. Látványterveket igazán jó minõségben alig látok, mint amik itt a fórumon meg szoktak fordulni. Én ezekre állnék rá szívesebben, bár mostanában minden féle melóm volt, csak látványterv nem.
Valamikor nézelõdtam asztalos után és találtam egy csávót, aki kb. olyan minõségû képeket, amiket linkeltél, olyanokat csinált. Árak elég húzósak voltak. Négyzetméterben voltak megadva. Egy m2 kb. 1500-2000Ft lehetett.
Ja még annyit, hogy én az 5eFt óradíjat úgy gondolom, hogy akkor legyen a meló már minõségi is, persze sok embernek a te általad linkelt képek minõsége is eladható annyiért. Sokan még el sem tudják képzelni, hogy lehetséges géppel majdnem teljesen élethû képeket rajzolni.
ui.: Azért én is kivi lennék másnak itt mi a véleménye errõl a témáról
per aspera ad astra
azert 10 000 az eleg keves lenne.