3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Nekem centibe van modellezve a jelenet, ez milyen problémát jelenthet a késöbbiekre?
Illetve az zár sebességet (sutter speed)azt hogyan kell megadni?Mert ha mondjuk ha 1/60-ad értéket irt az exif akkor ahhoz a sorhoz mennyit irjak,mert 60-nál tul világos lesz a kép.
zsolesz92
igen ,amikor fleraktam, irni is akartam hogy kicsit csal a kép, nem találtam normális beépített background-ot, ez votl talán a legmegfelelõbb.

nem hiszem hogy van ilyen atvaltas...csak nekem furcsa..erdemesebb valami normalis(szabalyos) blendet beallitani..foleg ha esetleg kesobb leptetni akarod..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
De ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor fogod, és a film gate méretét beállítod akkorára, minit ami a fényképezõdben lévõ szenzor mérete, és akkor az objektívjén lévõ fókusztávolság értékeket használhatod. (mivel ez a kettõ, és ezek aránya adja mindig a kavarodásokat, átszámolási kényszert, stb)

Ezen kívül legyen a jeleneted méterben modellezve, ha a többi éparamétert is megfelelõen akarod használni. (1su = 1m)

per aspera ad astra

lac coo
Nincs , az szabvány . ( Objektiv átmérõ /gyújtótáv )

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

repvez
f-numberra is az Exif adatokbol irtam be a számot.Vagy ennél is van valami átszámolási érték ?
ha "valos" ertekekkel akarsz mahinalni vraycammal akkor mindenkeppen hagyd a vray sun multipler (vagy mi rak) 1 en..egyebkent f-numbera 2.7 igen furcsa szam cask igy..
noh borozzunk tovabb<#pias>

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Free
nem rosz de az ablakon kívüli képhez viszonyítva olyan a kép mintha egy rtepülõgépen készûlt volna ami ha balra van az eleje akkor épp balra van dölve a gép a kamera a tárgyakat felülrõl fotózza viszont a kamera irányával megyeggyezõen álla háttérkép.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

repvez
Köszi ez lesz a jo adat azthiszem.Már csak a bevilágitást kéne kitapasztalni hogy lehet-e használni a valos értékeket (f-number, sutter speed,ISO) és ahhoz hogyan kell a fényeröt(vraysun) beállitani.
zsolesz92

kicsit még fogalkoztam a szekérnnyel.

lac coo
Rosszul írtam, a kisfilm képátlója 35 mm - természetesen 😊))

repvez
na itt van a beállitási panel.Itt külön van a fokustávolságak és a film méretnek beállitási lehetösége.Amit te mondasz az nálam is 35mm
Papirzacsi
Legnagyobb látószögön hivatalosan 36mm a fényképezõd fókusztávolsága.Legkisebb látószögön meg 432mm. Tehát 6 lehet az optikád szorzója, feltéve, hogy jó a fent leírt adat.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

lac coo
Sehol az vátozó attól függõen, hogy mekkora a géped ccd-je ... Gondolom Vray-ben a 24 mm-es kisfilmre vonatkoztatva kell megadni .Néha ráírják az optikára ezt az értéket is .
DE szvsz adj meg neki egy jól bevált 35 mm-es értéket az elég sokat befog , és annyira nem is torzít . Azt ne is reméld , hogy a szobából fényképezve rá fog férni két falnál több ...

repvez
akkor itt lehet a kutya elásva.Azt hittem hogy a vrayben is a valos optikalencse adatokat kell megadni.Egy Canon S2IS gépem van és annak 6-72mm-ig van megadva a fokustávolság a 12x optikai zoomra vonatkozva.Hol találok ilyen ekvivalens átváltot?
lac coo
Az a kép így szemre nem lehet több 35 mm-nél ....

Papirzacsi
A 6mm sztem a géped optikájának a fókusztávolsága. Számold át ekvivalens fókusztávolságra (vagy mi a neve), és azt add meg a vrayben.Ha nem használsz a fényképezõdön semmi egyébb látószög növelõ objektívet, akkor 28-36mm között, körül lenne reaális.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

repvez
5x3 m-es szoba az egyik sarokbol a másik felé fényképezve közeli neki?
a #38398-ben lévö kép elég jol néz ki mind a látotér mind a fényviszonyok terén az is ugy készülhetett hogy hiányzott az a fal ahol a kamera van?
Photo Montage

lac coo
Pedig egy ekkora méretû dolog ilyen közelrõl csak extra nagy látószöggel fér bele .Az meg sajna torzít .

zsolesz92
köszi

repvez
A vraycam adatlapján a focal length értéke 40mm a valos fényképen ue 6 mm.
A faltörléses mod nem jo mivel az egész ház le van modellezve,mert minden szobát el akarok késziteni és a szomszédos szobák fényei befolyásolják egymást.
lac coo
www.immi.hu -n van egy ilyen tutor ...

lac coo
40 és 6 mm fúkoszpont??? Ezt nem értem ....

Én nem igen szoktam ilyen beállításokat használni, de a valós világ alapján a legjobb az lenne , ha a szoba egyik falát ki törölnéd, és messzebbrõl fényképeznéd olyan 500 -100 mm látószöggel ....Ha bentmaradsz a szobában akkor valóban extra nagy látószög kell, az meg sajnos elég jól torzít ....

zsolesz92
megtudnátok adni azt a tutorialt amiben az a german nemtom mi módosító van? Vagy az csak animációhoz jó? én egy asztaltwerítõt szeretnék szépen rátenni egy asztalra. ezt modellezzem szerintetek, vagíy miylen megoldás van még?

repvez
Urak Vraycamera kérdés ujra.Megprobáltam hogy milyen lenne ha valos kamera adatokat adnék meg neki és el kellett szomorodjak hogy valahogyan nem ugy jeleniti meg a képet ahogy kell.Most a szobámat probálom lemodellezni és ahoz probálom a legvalosabb beállitást megtalálni.A vraycam adatait egy teszt fényképrol kinyert exif adatok alapján modositottam, de ettöl nagyon eltorzult a nézöpont.Alapbol 40mm a fokuszpot ez a fényképen 6mm, de ezen az értéken csöszerüen megnyulik a szoba.
Tudna valaki segiteni hogyan lehet valos adatok alapján beállitani a camerát és hogy megvalosithato-e 1 vraysun alkalmazásával a jelenet bevilágitása?
zsolesz92
KÖszi.
Majd kiprbálom a regiont is

fle go
köszi nenad, kár, hogy nem asztali gépben gondolkodsz...
Gondolkodj csak el rajta! 😊))))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

jo lesz ez...
jaja a region az ott van font jobbra egy kis kanna ikon mellet legorduloben (ha jol emlexem fejbol) azt csinalja hogy csak a kijelolt reszt rendereli ki..

Nincs valakinek infója, hogy a design21-es srácoknál mit jelent a hamarosan szó? 😄
//off neha jol seggbe tudnek rugni egy ket google programozot.
Sracok olyan formating program kene amivel kulonbozo cluster meretekkel lehet pen driveot formazni.
pen drive format support different cluster size
ez es ezeknek a kombinacioja egy rakas szart dob ki..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

zsolesz92
NFR:

zsolesz92
most csak ugy általánosságban kérdeztem, asse tom h mire jó a gi, de mindig bekapcsolom light cashe-re
és hol van ez a region render? ez az hogy csak egy részt renderel ki?

jok a cuccok, ha asztali gepben gondolkodnek akkor mar vennem is meg.. :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hat de megis milyen tesztrender? gi-s nem gis-s?😊
default lightot az esetek 99% ban szerintem kapcsold ki rendernel..
szoval gi bekapcs, default lightok kikapcs, enviroment overwrite bekapcs (az a szep vilagos kek) iradiance map levesz verylow-ra es render.. plusz maradhat 640*480. ja s hasznald a region rendert ha nem az egesz kepet akarod kirenderelni..

zsolesz92
Segítségek kérénk tõletek. Ha vrayben csak egy teszt rendert szeretnék csinálni, hogyan tudom elégrni a leggyorsabban? oké hogy lecsökkentem kicsire a kép méretét, de pl ilyenek mint a default lights meg a többi kisebb dolog, szal hogy a leggyorsabb? Vagy annál nem lehet gyorsabban mintha alapon hagyom az egészet?

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

zsolesz92
arányokra figyelj

Tudom hogy igy nem az igazi de azért szeretnék véleményeket.Nem tudom hogy hogy oldjam meg pl a textura elcsúszást végében. Ez az elsõ normális képem 3d-ben.Ez még nem a befejezett pls nincs lefolyó stb csak érdekel hogy hogy teccik nektek.
hunkircsi
Üdv! Kicsit OFF!

Nem tudja valaki, hogy létezik-e olyan program, amivel lehet sok pici képbõl egy nap képet készíteni? Nemtom mennyire voltam érthetõ...

Ki korán kel, poligont lel.

fle go
Udv Skacok!

Kicsit OFF-olni fogok, van pár dolgom ami eladó ha érdekel valakit:

Nem sokat használt Galaxy Premium 7600GT DDR3 256 Mb PCI-E (gyarilag Zalman hütövel szerelt) eladó. Dobozával tartozékaival, garanciával ha jól tudom 2 év, akkor még 2009.03.02-ig érvényes.25k

- AMD ATHLON 64 X2 4600 AM2 BOX 25eFt gari 2008.03.03-ig

Zalman CNPS 9500 AM2 (754/939/AM2) CPU hutö (18 dBa) OEM tiszta réz
Nem sokat használva: 7eFt
Fordulatszám (RPM) : 1350-2600
Zajszint (d😎 : 18-27,5
Garancia: 2008.03.21-ig

Külön-külön vagy egyben is elvihetõ.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

zsolesz92
meg akkor még egy kis off, a harry potter mikor jelenik meg könyvben?
már nem tok kinek hinni, van aki azt mondja most júli, van aki 2008 február...

zsolesz92
LOL nálunk holnaptol megy... (Gyõrben)

Nehany moziban mar most pentektol is megy...
zsolesz92
köfi

scorpeeon
Júli3

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

zsolesz92
meg is van, bár nem tom h ez magyaro-n vagy a készítõknél, de júli 3

lac coo
Néhány nap , ha jól tudom ...

zsolesz92
Nem tuggyátok véletlenül mikor kerül a transformers magyarországon a mozikba?

Met
köss egy denevért a telefonodra 😊
így a batmobil is új értelmet nyer 😄DD

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae