63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#54079 Üdv!
Tegnap este hazafele menet az irodából beugrottam a hivatalos Autodesk előadásra. Meg volt hirdetve a legújabb MAX és MAYA bemutató, meg V-Ray is. Eszemiszom, állófogadás, meg a legújabb WACOM Cintiq digitális táblák kipróbálási lehetősége. A MAX 2011-el kezdődött az előadás, aminek röpke egy órája elég is volt arra, hogy felnyomjam az agyamat.
Utoljára a MAX9 megjelenésének alkalmából voltam ilyen hivatalos rongyrázáson, de a 2011 bemutató az kész volt. Az egész nem szólt másról, mint hogy előhoztak egy fícsőrt, elmondták hogy ezt már ismerhetjük régebbről pluginként, de az Autodesk most jól megvette, és beleintegrálta a legújabb verziójukba, és így most aztán erre is lehet verni. De az összes új feature ilyen volt. Olyan suta és primitív jeleneteken mutogatták be ráadásul a példákat, amit még egy 7 évvel ezelőtti gép is fütyörészve megpörgetett volna. A MAX 2011 bemutatójának ideje alatt az előadó ráadásul folyamatosan ugrált a MAX a Mudbox és a Motion Builder között, hogy az Autodesk milyen szuperul összeintegrálta ezeket a programokat, és most már az egész olyan mint egy nagy és szép család.
A MAX bemutató után felálltam, és szépen otthagytam az egészet. Kíváncsi lettem volna a V-Ray előadásra, de annyit nem ért meg az egész, hogy végig kelljen ülnöm a MAYA előadást, vagy hogy lekéssem az utolsó előtti vonatot.
A hallgatóság között többen küszködtek azzal, hogy el ne röhögjék magukat azon, hogy az Autodesk ezt az egészet tényleg komolyan gondolja.
És végezetül idézem az előadó befejezésében elhangzó pár mondatot: "...és ha megveszitek, akkor jár hozzá sok tutorial, meg modellgyűjtemény is, van benne például sok fa, meg néhány autó, és nagyon profi oktató leckék, és hozzáférhettek a honlapon sok szép dologhoz is, szóval ha megveszitek, akkor nektek jó lesz."
Most már tudom, hogy ott kellett lennem, mert ha ezt nekem valaki elmeséli, én nem hittem volna el. -
Atkatáska #54078 Te Dénes ,nem akarod megadni az msn-ed?:) nem lenne sok kérdésem ,de ami lenne, azt nem lehet itt kérdezni.. Ugye ezt a modelt csak azért csinálom hogy megismerjek minél több funkciót ,és gyakoroljak is rajta. Viszont az uj dolgok általában kis segitséggel szoktak menni.
Igazából a textúrázás az csak másodlagos dolog, a fejet szeretném faragni. lehet hülyeséget mondok ,de ugye ahoz nem kell az uwv ,vagy de?
Amugy nemértem hogy ha beimportálok egy modelt mudboxba, akkor megnőne a vertex száma ?
Mert nem nyomnék én shiftd-t csak kicsit benyomnék kihuznék egy két helyen az arcon és visszaimportálnám.
Na de ezt msn-en egyszerübb lenne:) -
#54077 Még annyi, hogy mudbox-ba csak a nyers modellt dobd más objecteket ne tartalmazzon. Ja és konvex is legyen. -
#54076 Hát én nem tanácsolnám a mudboxos high poly modell használatát... Inkább csináld úgy, hogy kiteríted a modellt(unwrap uvw, ügyelj, hogy ne legyenek átfedések) bedobod mudboxba->szobrászkodsz, kiexportálsz egy bump vagy displacement mapot(amelyiket szeretnéd) amit maxba ráhúzol az alap modelledre(material editorban a material bump vagy displacement-maptól függően- channelre húzod a mudboxból exportált textúrát) aztán have fun! :) -
Atkatáska #54075 cs ,ti hogy csinálnátok ?:
Van egy 3dsmax ember modelem kidolgozott fejjel. Szeretnék rá normális texture-t rakni ,a fejet szépitgetni, a modelt faragni a Mudbox-al . Viszont ott a gond hogy a modelem phisique modifiert hordoz magán ,ami nemtudom hogy befolyásolja-e ezt az "át-vissza importálást készen" folyamatot .
Csak úgy kéne hogy nem változna a model helyzete, az phisique envelope beállitásai se ,de teljesen felváltaná a mudbox-os model a régit . Pl nem úgy hogy levágom a fejet 3dsmax-ban azt külön átviszem mudbox-ba aztán azt visszacsatlakoztatom vertex-el valahogy.. mer ezzel rengeteget kéne baszakodni
remélem érthető voltam ,olyan segitség kéne ami megkönnyitené ,vagy lecsökkentené a lépések számát, hogy szépen kicseréljem . ty -
Midas #54074 power of maya no offens :D
-
#54073 nekem bejött ez a videó :) -
#54072 Ilyet mar en is tudok
Am szivesen elkernem az automedelleket tole :D -
#54071 lentebb írtam 2 video tutorial nevet, keress rájuk -
#54070 A shader egy függvény, ami megmondja, hogy X bemenetre mi az Y kimenet. Lehet bármi grafikai kontextusban. -
#54069 elég ügyes
-
l0b1g #54068 szóval a textúra az a "kép", amit "ráhúzok" az objectre, a shader az maga az anyag jellemzője, hogy fényes/matt/tükröződő, a material meg az egész együtt... -
#54067 Material -> anyagjellemző, több csatornán kezel mapeket. -
Midas #54066 a shader az leginkabb egy szin meg felulet pl fenyes vagy matt is lehet, textura az egy kulso kep file amit raraksz a modelre, a material az pedig egy komplex cucc amiben van bump plusz a textura displacment meg ami szem szajnak ingere. Szoval az en tudasom szerint igy allnak :) -
l0b1g #54065 most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, DE mi a különbség a shader, a texture és a material között? -
#54064 köszönöm próbálkozók bár nem rég kezdtem a 3ds maxot előtte más programokat használtam.
-
#54063 Az irány, nos, az irány, hogy modellezel, az nem rossz. -
#54062 Jó napot.
Új projektem 3ds maxal csak kellene egy ki segítség majd.
-
#54061 Énis a mudboxot ajánlom, felhasználóbarátabb, letisztultabb, rögtön kitudod exportálni a bumpot displacmentet, egyebet képként, amit aztán max-ba rögtön használhatsz(esetleg játékokba, nekem ahoz szokott kelleni... :D). -
zenoka #54060 lehet valamelyiken van egy plusz edge..kattingasd csak vegig a ket vertex mellet futo eleket. -
#54059 mudbox mindenképp, zbrush túl van bonyolitva ( számomra ) nagyon, max ha kevésnek érzed átváltasz. -
#54058 Miért nem target weldeli össze ezek a részeket? Valamelyiket sikerül, valamelyiket nem, van esetleg valami más lehetőség? kép -
Atkatáska #54057 áh ezek kurvajók ,csak kár h külön progik:F
Melyiket ajánlanátok nekem ,mint kezdőnek ? a mudboxot vagy a zbrusht? eddig ilyen féle modellezésről nem hallottam ,de kvára tetszik ..
meg kéne vmi jó tutorial oldal hozzá ,mer asszem ebbe belevetem magam
Ja és sry az eddigieket csak igy tutorok alapján csináltam nem tudok magyarázat nélkül még új dolgokat megtalálni stb.. -> Hol lehet bekapcsolni a show end result-ot? -
#54056 kapcsold be a show end result-ot -
zenoka #54055 1.) biztonsagi mentes
2.) zbrush vagy mudbox. -
#54054 Erről most egy régi irodai káromkodás jutott eszembe, "lemodellezlek és feldarabollak".
Ah, így megvan már az mlm. Okéoké. -
Atkatáska #54053 Helo
Lenne két kérdésem:
1.
Készítettem egy ember modelt alapállásban , aztán ráraktam a phisique-t, azt beállitgattam jól. Viszont ott a gond hogy nem tudom hogy hogy kell alapállásba visszarakni a testet ,mert véletlen elmentettem elmozdítottan.
(itt látszik ,hogy mi az alap és mi a mozgatott : http://img411.imageshack.us/img411/8842/rgagagaega.jpg )
2.
Lemodellezetem a saját fejem ,simán a vertexeket igazgattam a képeim alapján. http://img707.imageshack.us/img707/4756/fej.jpg
Viszont az a gondom hogy nehéz vertexenként jól eltalálni a pozíciókat, hogy szép sima arc legyen a végeredmény. Most tele van ráncokkal a száj ,or ,a nehezebb részek körül .
Kéne valami olyan eszköz ,amivel a smootholt modelt lehetne pl "nyomkodni" ,szobrászkodni ,és látnám egyből hogy néz ki , mintha egy agyagszobornál benyomnék egy olyan kitüremkedést ami nem kéne. Remélem érthetően elmagyaráztam a problémám , pls help :D ty -
#54052 Kábé én is. Nem vagy az álregem? :D -
#54051 mlm
Igazábol szerzel 10 embert magad alá aki eltart. Akik ha szintén szereznek 10-et maguk alá akkor nagyon eltart:) -
zenoka #54050 multi level marketing. piramis jatek.. meeeg sose nem keresett meg egy olyan ismerosod sem akivel utoljara bolcsibe talalkoztal azzal hogy olyan ajanlata an amit nem lehet visszautasitani de csak szemelyesen tudja elmondani es a beugro 2 rugo..nah ez az:D -
#54049 Nekem ez kimaradt az életemből, mlm? Valaki beavatna? :) -
zenoka #54048 mlm style: nem mondunk konkretumokat csak osszevissze es veletlenul sem konkretumokat az aktualis targyrol plusz nem megfelelo a rendelkezesunkre allo kommunikacios csatorna hegyek.
-
#54047 Nem akarom szétoffolni azt a topikot, amit leginkább csak olvasok, de az. A kerülgetjük a forró kását, majd elmondom, blabla, az igen is az. Ha konkrét kérdése, kérése van, akkor azt itt is felteheti, ahogy Zenoka írta.
-
#54046 elötted írta h mikrofonon akar beszélni, akkor nem mlm style :/ -
zenoka #54045 egyszer elmentem egy ilyenre kivancsisagbol, vicces volt akkor jottem el mikor felalva elkezdtek enekelni az its ait's a final countdown-t :) aztan lattam par honap mulva a tvben hogy letartoztattak a vezetoseget:) -
zenoka #54044 noh akkor mint mondtam ez az a pont hogy nem erdekel a dolog barmi legyen is az.. valamit akarsz marpedig akarsz letudod irni emailben cimszavakban vagy itt privatban. ha meg arrol van szo hogy ubertitkos es a legujabb nasa urhajokat kell modellezni akkor ki tudod nyomoztatni a telefonszamomat a nemzetbiztonsagiakkal vagy kuldesz egy postagalambot. -
#54043 Igen, ő olyan. -
#54042 nem ha van mikrofonod akkor beszédben.
-
zenoka #54041 sot van emailcimem is ird le mit akarsz es meglatjuk. viszont ha mlm style hogy csak szemelyesen tudjuk megbeszelni akkor felejtos. -
#54040 nem úgy gondoltam ügyes modellezővel és látom te az vagy.
van skypod?
vagy valami elérhetősegéd?