Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Üdv!

Tegnap este hazafele menet az irodából beugrottam a hivatalos Autodesk előadásra. Meg volt hirdetve a legújabb MAX és MAYA bemutató, meg V-Ray is. Eszemiszom, állófogadás, meg a legújabb WACOM Cintiq digitális táblák kipróbálási lehetősége. A MAX 2011-el kezdődött az előadás, aminek röpke egy órája elég is volt arra, hogy felnyomjam az agyamat.
    Utoljára a MAX9 megjelenésének alkalmából voltam ilyen hivatalos rongyrázáson, de a 2011 bemutató az kész volt. Az egész nem szólt másról, mint hogy előhoztak egy fícsőrt, elmondták hogy ezt már ismerhetjük régebbről pluginként, de az Autodesk most jól megvette, és beleintegrálta a legújabb verziójukba, és így most aztán erre is lehet verni. De az összes új feature ilyen volt. Olyan suta és primitív jeleneteken mutogatták be ráadásul a példákat, amit még egy 7 évvel ezelőtti gép is fütyörészve megpörgetett volna. A MAX 2011 bemutatójának ideje alatt az előadó ráadásul folyamatosan ugrált a MAX a Mudbox és a Motion Builder között, hogy az Autodesk milyen szuperul összeintegrálta ezeket a programokat, és most már az egész olyan mint egy nagy és szép család.
    A MAX bemutató után felálltam, és szépen otthagytam az egészet. Kíváncsi lettem volna a V-Ray előadásra, de annyit nem ért meg az egész, hogy végig kelljen ülnöm a MAYA előadást, vagy hogy lekéssem az utolsó előtti vonatot.
    A hallgatóság között többen küszködtek azzal, hogy el ne röhögjék magukat azon, hogy az Autodesk ezt az egészet tényleg komolyan gondolja.
    És végezetül idézem az előadó befejezésében elhangzó pár mondatot: "...és ha megveszitek, akkor jár hozzá sok tutorial, meg modellgyűjtemény is, van benne például sok fa, meg néhány autó, és nagyon profi oktató leckék, és hozzáférhettek a honlapon sok szép dologhoz is, szóval ha megveszitek, akkor nektek jó lesz."
    Most már tudom, hogy ott kellett lennem, mert ha ezt nekem valaki elmeséli, én nem hittem volna el.