63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#54239 Sziasztok!
Elég gyenge vagyok még ebben a programban, sőt kifejezetten hozzá sem szagolok. A lényeg, hogy csináltam egy Text modell-t fények nélkül szépen rendereli, igaz nem úgy ahogy én szeretném. Ha viszont dobok hozzá egy lighting-ot egy free lighting-ot akkor meg teljesen fekete képet renderel. úgy hogy beállítom a gyári Light Tracer-t. Ez miért van? A másik hogy hogyan lehet beállítani, hogy ne fekete legyen a rendereléses fekete háttér hanem valami más. Vagy ezt csak úgy tudom megoldani ha készítek egy "alap"ot a modellnek?
Köszönöm előre is!! -
nenad #54238 érdekes, elkerülte a figyelmemet, hogy az északi híd és a ht, kb 400mhz lassabban futott az alapnál. Most 400 al gyorsabban fut 2400mhz (4,8ghz HT) és a video teljesítményre igen áldásos volt. 6-8fps el több lett a unigine heaven bechmarkjában. Így 30fps körül van 1920x1080 16x anisotropyval. Minden maxon kivéve AA, ami oFF. A proci viszont most csak 3ghz fut. -
Midas #54237 hoh? -
zenoka #54236 Kinyirtam a forumot -
zenoka #54235 nyert:) -
#54234 Hogyan lehet két bitmap textúrát egy tárgyra rátenni? Ugyanúgy material id-val mint pl sima színes materialnál? -
#54233 hát a színvilág sem az én elképzelésem volt :P nekem sem jön be annyira, munkatárs erőltette
(haverjának tervezte a házat). nekik tetszett, de itt azért ugye más szemmel nézik az emberek egy-egy képet, mint a laikusok xD
ja az lesz, azokat a lámpásokat lecserélem vmi normalisabbra, meg szegélykövet, térburkolót is készítek, de majd csak 7végén. a továbbiakban már (úgyis csak) a magam kedvéért fogom még gyúrni kicsit.
-
putyi #54232 nenad!
én az egyesre szavazok, egy kicsit kisebb dof-fal -
putyi #54231 mostanában elővettem a 80-as évekeben készült fényképeket. azoknak volt ilyen színük. tudom, hogy direkt ilyen, de szerintem egy kicsit nyomasztó. annyira viszont nem, hogy művészetnek lehessen nevezni. az építészetbe nem szólnék bele, de azok a bollardok nagyon durvák és sűrven vannak. szerintem valami szegélybe épített lámpával kellene operálni. -
#54230 jah vmi szegélykőféleség vagy mit lehet kellene még rá. -
zenoka #54229 az a bajom hogy tul nagyok a hupplik igy ranezesre nem az hogy el lett mosva. meg nem szoktak valami "terelvalasztot" tolni a fu-s resz es a felhajto koze? -
nenad #54228 Fasza, nekem inkább a növények színe túl élénk a fű színe jól illeszkedik a napszakhoz. -
#54227 van rajta displ. csak kissé el lett mosva a kép azért tűnhet ilyennek.
jah jófajta ez az autograss :) gyorsabbnak is tűnik, mint pl. grassomatic.
-
#54226 A fű szinét én még élénkebbre venném,de ez már izlés dolga:) -
zenoka #54225 gyanus az az autograss:D
szepecske lett! jo a feeling egyedul az "aszfalt" furi nekem:D -
#54224 Jól néz ki!
Kis disp vagy bump elférne a téglákon és a tetőn -
#54223 nincs bekapcsolva.
közben egy kis:
vörk -
#54222 Nincs bekapcsolva a preferences/files -nál a compress on save? -
#54221 Nagyon jók! -
#54220 Tééényleeeg?
Fele királyságomat egy 64bites rendszerért! -
#54219 frankó, 2. és 3. között vacillálok tetszés szerint. talán 3. felé dől a mérleg.
kis off:
szoktam néha két gépen is max-ozni. Mármint nem 1xerre, hanem 1xer ezen, 1xmásikon ugyanazon fájlon. azt figyeltem meg, míg a 32 bites rendszeren egy adott 'max' file pl. 142 mega, addig ugyanaz 64 bitesen mindössze 51 mega lett. -
zenoka #54218 3-as lájvolom szupcsi lett!:) -
nenad #54217 LuxRender Splash screen contestre. Másodiknál két színvariációval. Hmm? :-)
-
Rees #54216 na végre :D Ez csak 2011-re lesz vagy megcsinálják 2010-re is? Nincs kedvem emiatt felrakni a 2011-et:S
-
#54215 Ah, épp most ment körbe a devel levél, hogy szedhetjük a friss, openCL-es buildeket. Nyami, nyami. :)
Kiváncsi leszek a policyre licenszelést illetően, pár nda-s dolog azt sugallja, hogy lesz itt még örömködés. -
#54214 ez a cucc mar kint is van vagy meg csak fejlesztik? -
nenad #54213 YES YES YES, vray RT uses OPENCL!
vrayRT -
Rees #54212 hogy jött idő a renderidő?:) a viewportban észrevehető fps-re gondoltam. A videokártyákat a realtime renderelők szokták használni, kivéve Vray-RT:( -
#54211 nem úgy vollt hogy a renderidő nem függ a videókártyáktól? -
Rees #54210 nem tudjátok véletlen, hogy a max támogat-e 2 videokártyát ill. ki tudja-e használni? Crossfireben összekötöttem 2 ATI kártyát, de semmi észrevehető különbséget nem tapasztaltam a nehezebb jeleneteknél :S -
#54209 Ez száz kínos fórumcsendre megoldás. -
#54208 . -
nenad #54207 megjelent a kedvenc tonemapperemnek a legujabb verzója. 3 újabb tone mapper algoritmussal egészült ki a funkcionalitása, illetve a multicore (bárhány proci mag) felhasználáson is javítottak.
Akit érdekel:
picturenaut -
#54206 nem kell leszedni, szerintem a fél vraymaterials.de autófestés részlege már itt van :)
plusz még az evermotion-os packok is -
nenad #54205 akkor hajrá mert attól sokkal reálisabb lenne, szedj le egy vray car paint materialt és állítsd át egy kicsit. Sztem sokat dobhat rajta. -
#54204 nincs :)
ez a matt dolog az én fejemből pattant ki, igazából nekem ez is kicsit túl fényes, de ennyi kell mert különben meg nem látszik a kasztnin semmi -
nenad #54203 a burkolattal tennék valamit, kicsit talán túl matt. Van esetleg referencia képed? -
Midas #54202 jo lett nagyon :) -
#54201 Nem a kontraszt-ról beszélek, annyira én se vágom, mert a bevilágítást még csak most tanuljuk suliban, de ilyen envmapokat érdemes használni, hogy a "környezet" "tükrödződjön" az objektumon. Bár te matt felületet használsz, ettől függetlenül még nemárt, ha a háttérképed fényei/színei világítják meg az autót. -
#54200 igen, (asszem) :D nem értek a programhoz csak nyomkodok össze vissza
direkt ilyen "kontrasztos", a lepukkant környezetben egy "hightech" dolog