63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    en csak 80 kilo vagyok 180 centi szoval en nem johetek szoba.
  • adikakk
    Jó napot.
    Látom jól modelleztek én is tudok kicsit de valaki nagy modellező szeretnék beszélni,
    Aki tudna velem dumálni az írjon rám.
  • zenoka
    itt is van egy jo nagy adag
    http://vyonyx.com/category/down/cutout-people/
  • zenoka
    marlin studios people N motion packjai raadasul mozgok seqvencialva de az nem ingyenes.
  • npeter
    én is pont ilyeneket keresgélek, a közeli képekre nem akarok 3d-seket berakni.
    én itt találtam jópárat
  • Met
    Nem tudom, hogy mire gondolsz konkrétan de itt lehet találni mindenfélét :)
  • FRenkie
    Nem tud valaki oldalt vagy valami textúra pakkot, ahol fotóba illeszthető emberkék vannak (kivágva) ?

kösszi
  • npeter
    jók lettek, látni a fejlődést, igaz még néhol el tudott volna viselni több polygonszámot a modell:P
    jah meg mi bajod a szekrényekkel?? :)
  • tenkenorman
    hónapok óta tervezem hogy csinálok énis egy ilyen mustang gt-t de még nem szántam rá magamat.
  • atiwrc
    Azért kellet egy két dolgot alakitani hogy igy nézzen ki a modell a maxba( döntögetés nyujtás, kifordult poligonok viszaforditása.), de tény hogy sok alap dolog van amit még meg kell tanulnom. Köszönöm szépen a segitséget, igy már gyorsabban és hatákonyabban tudom megcsinálni a kért dolgokat, és 4000*3000 méretben( a multkor óriásposzter nyomtatáshoz kellet volna nagy felbontásu kép) is kitudom menteni, mert eddig kiirta hogy kevés neki az 512 ddr1 és nemtudtam még hogy kell cropolni.

Ehez hasonló tutorialt látott már valaki?
    http://www.youtube.com/watch?v=9RI2_65d1d4&feature=related

Keresgettem én is de olyan porblémám lenne, hogy voltak tutorialok az alapján megcsináltam azokat az ment is jol. Ezekben a tutorialokban olyan volt hogy egy terito esik az asztalra, vagy a fujja a szél a zászlót függönyt. Én ha ejtettem a lepelt a kocsira és utánna próbáltam vagy elmozgatni, vagy széllel lefujni, akkor már az autó esés által felvett formát vitte tovább, magyarul mintha nem viselkedett volna a továbbiakban anyagként, ( megkötött mint a beton :) ) lehetséges hogy csak valami kapcsolo votl roszul beállitva, vagy teljesen máshogy kéne beállitani a lepel paramétereit?
  • Met
    Kis történelem óra:)

2007, nulla max tudással, Evermotion Car4 Ever videó alapján. kb. 2 hónap alatt modelleztem, Brazil renderrel.

2010, némi max tudással, Digital-Tutors videó alapján, kb. 2 hét alatt modelleztem, Vray renderrel.

Tudom nagyok a képek meg minden, de inkább ez mint a szekrény
  • Met
    Alufóliával burkold be :)

Nincs bekapcsolva valami wifi vagy bt egység? Mert szerintem azt zavarja meg
  • zenoka
    nem komolyan. rengeteget lehet tanulni egy automodelezzesbol es raadasul lionTR szerintem az egyik legjobb ami fellelheto a neten.
  • repvez
    a legtöbb tudásomat azokbol szereztem LionTR, fiat500 stb..), de számomra nagyon eltéröek az ott alkalmazott eljárások egy repülö modellezéséhez.
    A legnagyobb gondom, hogy az autok szinte egyformák modellezési szempontbol és nincs olyan része a kasztninak amit a 3 nézeti rajzon valami is takarna és viszonylag egyszerü formák vanank.
    Ezzel ellentétben a repülöknél sok olyan részlet van ami takarásban van a nézetrajzokon és nem lehet egy sablon rájuk huzni hogy ezt minden gépen jol mukodik.
    Legalábbis a mostani szintemen ezt igy látom.
    Talán a patch,NURBS vagy subD eljárásokkal lehetne a formákat pontosabban megrajzolni, de azokhoz még ennyire sem értek mint a polymodellezés.
    NEten meg nem találni olyan tutort ami egy igazán pontos és részletes repülöt modellezne, amiket találtam az csak ilyen gyerekjáték szintuek hogy volt neki törzse meg szárnya.

Mondjuk lehet hogy én probálom tulbonyolitani a dolgot és minden egyes elemet külön objektumként kéne elkészitenem nem számitva a polygonszámot, de én ugy szeretném hogy egybelegyen aminek egybe kell és csak a mozgo alkatrészek külön.azt olyan sufnis megoldásnak tartom, hogy megcsinálok egy antennát külön és csak belenyomom a törzsbe mindenféle kapcsolat nélkül.

Az alapformát már meg tudom csinálni, de a részletek kidolgozása még egy kicsit bonyolult számomra:
    eddig igy vagyok vele a poly számot igyekszem a lehetö legkisebben tartani.
  • SZilaJMaGGoT
    Én azt javasolnám, h csináljon először maja piramist, panelházat, szökőkutat, amíg bevágja az alapfunkciókat.... :D
  • zenoka
    hmm szerintem most van itt az ido hogy egy auto modelezos tutort vegig csinalj
    leginkabb lionTr nissan 300 as boxmodellingjet javallom.
  • repvez
    részlet
    ez csak egy rész ahol elakadtam a részletek kidolgozásában.Ezen a képnél a 2 ovális kidudorodást szeretném kiexrtudálni hogy a formája megfelelö legyen a rajzal.
    A másik ami ide kapcsolodik hogy ha külön szeparálom a részeket és plussz részleteket adok nekik utánna azt hogy tudom megcsinálni hogy mindenhol jol illeszkedjenek vissza azonos távolságra legyenek .
  • zenoka
    akkkor az adot reszrol prinscreen rajzold be hogy mit szeretnel es ugy egyszerubb..mind2onknek:)
  • repvez
    mármint nem koncentrikusan felostani hanem a belsö négyzetbe több vertexet
  • repvez
    eddig eljutottam csak olyankor vagyok meglöve ha ennél több törés kell még bele mint az also kép bal része, mert ha még egyszer ugyan ezt el akarom játszani ott már nem tudom a négyszögesitést tartani .
  • npeter
    cut, quickslice, connect toolok csodakra kepesek hehe ez már majdhogynem bannerba illő szöveg :P
  • zenoka
    cut, quickslice, connect toolok csodakra kepesek:)
    igy hirtelen vagy mire gondoltal
  • repvez
    kinek milyen trukkjei tippei vannak arra ha plussz éleket szeretne betenni egy részhez ugy hogy csak négyszögek legyenek és ne kelljen az egész modellen végigvinni a plussz élt.
  • tenkenorman
    nekem a napokban kezdett idegesíteni hogy búg a hangfalam, aludni sem lehet tőle. csak éjszaka hallom teljes csendben de akkor idegesít.
    elvileg a földet a konektorból kéne kapja, és előfordulhat hogy un. földhurok keletkezett. mindenképp megg kell nézetni vagy érintésvédelmi vizsgálatot csinálni a háznál. valami ugyanis nem stimm.
    ha van közelben radiátor esetleg ahhoz földelheted, de nem garantálom hogy ez jó ötlet:S én sem nagyon akarom meg ronda is mert nincs a közelben semmi amihez lehetne, na meg nem tökéletes.
  • nenad
    érdekes dologra lettem figyelmes, ha egy rendőrautó aminek radarja is van megy el a ház előtt akkor szétakad a hangkártya a gépben. Hónapokig tartott kifigyelni mi okozza, mivel nagy ritkán történik ilyesmi, és akkor viszont nagyon furcsán kezdődi, elkezd kerregni, meg mindenféle zajokat okozni a gép és ki is fagy. Hehe. Valakinek ötlet, hogy hogyan földeljem az egyébként jól földelt gigabyte házat.
  • Aldaryn
    Amennyit fizetnek érte. :) Mindig probléma, hogy az ember mennyit mond, mert ott vagy vele, hogy mivan, ha sokallja, és nem kapod meg. Nos, ha erről töprengsz, akkor nem értékeled annyira a munkád, mint amennyit kérnél érte. Ellenkező esetben pedig mondasz egy összeget, és ha nem tetszik nekik, akkor keresnek másikat. Az idő aztán eldönti a dolgot. Ha van annyira jó a munkád értéke, hogy ér is annyit, akkor lesz majd, aki fizet is érte, ha pedig nem, nos akkor ehet újragondolni, meg újraértékelni önmagad. :)
  • l0b1g
    köszönöm mindenkinek a választ, kicsit meglepő ez az 50-75k. nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat el lehet kérni egy ilyen munkáért. én magamban 15-20 k-ra tippeltem volna. persze sok függ a megrendelőtől. de jó is lenne egy ilyen munka...
  • nenad
    ha ilyen minőségű és mindent neked kell modellezni akkor legalább 50-75k. Ha vannak olyan elemek amit betehetsz mint például sűtő, micró stb, akkor meg lehetsz 30-40k ból is.
    Ha van eszed és megfelelő eszközök akkor esetleg még 25 re is lemehetsz automatizált eszközökkel.
    (butor gen stb)
  • npeter
    áá most nincs időm erre:( most jöttem meg leieres kreditpontos előadásról. (főnök helyett kellett végigülnöm) persze a munkámat meg senki nem csinálta meg míg nem voltam itt :(
  • zenoka
    osszeget nem mondok de nagyon egyszeruen kiszamithatod
    x=kitalalsz magadnak egy orabert amennyiert dolgoznal
    y=tudod hogy egy ilyet kb mennyi ido alatt tudsz megcsinalni (szerintem ez amit linkeltel 2 renderrel egyutt maximum 3 ora)
    z=egyebb tenyezo mit nezel ki a megrendelobol
    oszeszorzod a 3 at es kesz es varsz hogy az e a velemenye hogy kattingatsz e csak a gepen mint a hulyegyerek vagy tenyleg dolgozol
    egyebkent ma egy atlag grafikus orabere foallasban 800-1500 forint kozott van (netto, 160 oras munkahonappal szamolva)
  • l0b1g
    sziasztok!

egy hasonló minőségű/részletességű render mennyi pénzbe kerül körülbelül? (értsd: a megrendelő leírja a konyha méreteit, meg hogy kb. milyen bútorokat szeretne bele, szóval kiváncsi, hogy hogyan fog kinézni) én már egy nagyon tág tól-ig összegnek is örülnék, mert tényleg fogalmam sincs az árakról. nagyon megköszönnék egy válasz (akár privátban is). köszönöm!

• zenoka
    kovetkezo szekrenyt Te teszed!:D
  • nenad
    egyetlen eddig használhatónak bizonyult internet explorer collection. Gondoltam érdekli a webdev elhajlással rendelkező kolléga urakat! :D

Értékes darab:

ie collection
  • nenad
    Xar ez a Vray ;-D
  • zenoka
    tudom render utan vettem eszre.de nem nyomtam ujra.mert csak egy szekreny.:)
  • nenad
    aa problémás. Egyébként fasza!
  • npeter
    jól néz ki f@sza ;)
  • zenoka
    nesze tolem neked

design: Diego Rodriguez
  • Midas
    nem fer at a tv-n :D max egy ejjeli ha az megfelel
  • npeter
    vki rakjon be 1 szekrényt :P