3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Kicsit olvass utána, hogy mit jelent adott processzorkörnyezetre fejleszteni, és hogy mi az a CUDA. A 3ds MAX x86 és x64 processzorarchitektúrára Windows környezetbe lett írva/fordítva, ezen mûködik. A hozzá tartozó renderelõk, pluginek is ezen futnak. Ez azt jelenti, hogy nem ilyen processzoron, és nem ilyen szoftverkörnyezetben csak ezt a processzort és szoftverkörnyezetet emuláló virtuális gépen lehet futtatni. Ergó, ha te a GPU-n a CUDA segítségével szeretnél bármit is futtatni, akkor olyan programra van szükséged, amit CUDA-ra compileoltak. A VRay RTnek létezik olyan verziója, amit akár erre a rendszerre is lefordítottak, de ez nem publikus, sõt, zárt ndaval védett beta csoport teszteli. Még warez verzió sincs belõle. Innentõl az érvényes, amit alább írtam.

per aspera ad astra

na erre voltam kiváncsi. szoval van valahol egy speciális CUDA progi, amit direkt 3dstudiora irtak. ezt kéne megtalálni. ha jol értettelek.
cuda apps
itt elég sok van, de ugye ezek közül 3ds-hez semmi se jo?
olcson sikerült beszerezni.
Aldaryn
Még ha úgy is lenne, akkor sem lenne szabad megmondani senkinek. 😄

per aspera ad astra

Al, te beta teszterkedsz amugy?

Atika :o)
nekem siman mukodik a CS4 illustrator ugyan ilyen win-en probalj beszerezni mas verziot 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
Szükséged van olyan szoftverre, amit erre írtak. Egyre többet találsz. A videóban szereplõ cucchoz pedig venned kell egy VRay RT-t, és ha ez megvan, akkor jelentkezni beta testernek a GPU-s verzióhoz.

per aspera ad astra

ThomasGins
Szia!Itt van 2 oldalnyi tutor.

\"So always look on the bright side of death\"

Nem is ertesz hozza, es vettel egy nvidia quadro fx 5600-t? <#wow3>

5c0rp330n
szerintem ilyet tudo vray-t meg nem adtak ki, de lehet h en vagyok lemaradva 😊

sziasztok, ujra itt 😊
a multkori problémám még aktuális, ezért vettem egy nvidia quadro fx 5600-at.
a kérdésem a következö:
hogy müködik a CUDA ilyen karival?
mit kell csinálni hogy müködjön?
valami ilyesmit szeretnék mint itt:
CUDA rendering
Sziasztok!

Nem igazán tudom hogy hova való az én problémám, de talán ide. Tömör leszek...Van egy tank, ami szépen meg van modellezve, de textúra nincs hozzá. Na most, sikerült megcsinálnom hozzá az uvw mappot, szóval szétszedtem darabjaira, és már csak a festés kéne. És itt az én problémám, hogy nem tudom hogy hogyan is fogjak hozzá. Ez a tank egy játékhoz (Red Orchestra) kéne, de nem tudom hogy is kéne ezt megfesteni. Szóval ugyan nem idevágó, hiszen ez rajzolás, festés, de máshol nem igazán foglalkoznak ilyennel, már szétnéztem rendesen a neten, de egyelõre még nem találtam semmi használhatót. Gondolom van közöttetek olyan aki csinált már hasonlót. Ehhez kérném a segítségeteket, ha tudtok egy oldalt, videót, vagy bármi használhatót küldeni azt nagyon megköszönném.

Üdv Kakadu

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

ThomasGins
Már a tablók se analógok?!<#wow1><#eplus2>

Free
off: ezt de rég hallottam 😊

copycon Windows himnusz

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

megfogod a kamerat bekapcsolod az autokeyt
0 keyen nyomsz egy kulcsot
elso pozicion (ahonnan induljon a kamera) nyomsz egy kulcsot (ugye ekkor meg nulla a forgasi pozicio)
ra alsz a masodik poziciora es elforgatot a kamerat 180 fokot
es voala csak a ket kivant pozicio kozott fog forogni

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sziasztok,

Problémám az lenne, hogy 3ds-maxban a CAMERÁT akarom úgy mozgatni, hogy 2 KEY között forduljon csak a tengelye körül 90°-ot, akár hogy is szeretnám úgy beállítani, nekem már a legelsõ key-tõl kezdve szép lassan el kezd forogni, és én nem így szereném, Hanem 2 kijelölt key-közt forduljon csak.

Itt egy kép a problémáról:

KÉP A PROBLÉMÁMRÓL
nagyon jo <#nyes><#eljen>

the world is mine

ThomasGins
pl<#eplus2>

jóhogy!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
nem csinálunk valami karácsonyi giccs speedet?😊

Nyers
Köszi, sikerült. <#vigyor2>

My Life for Freedom!

hehe. ez max topic volt, hát igen az egyedülélõk sora, de ettõl függetllenül minden fasza!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sikeresen emuláltam a PS2-õt, néhány óra szívás után a pc-n. a GT4-el nyomtam egy két kört
minden mûködik, kisebb problémák még vannak. Megrpóbálom nagyobb felbontásban és aa val is, hátha fut.

bann kick<#nyes>

the world is mine

FRenkie
szasztok,

kicsit off:

win7 x64-en kéne belepiszkálnom a hosts fájlba (hogy fusson a krekkelt illustrator cs4 😊 de a system32/drivers/etc mappában csak egy sample hosts fájl van amit ha átírok ugye semmi sem változik.
van egy syswow64/drivers mappa is de abba meg nincs etc. Valaki találkozott már ezzel? A guglin csomó fórumon kérdezik ezt, de nem találtam sehol épkézláb magyarázatot.

köszi

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
bannoljuk<#eplus2>

qetuol
már nem jó a link, ami nem is csoda, hiszen 4 éves <#nevetes2>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

SetSelection #face #(...) , selectElement() kombinációval megtudjatod. Ha kijelölsz egy face-t, és utána az element (paraméter nélkül) akkor azok a facek lesznek kijelölve amelyek az adott elemnthet tartoznak.
Tehát, ha face 10 element 1 hez tartozik, akkor setSelectio.n #face #{10} utána selectElement() és kijelölõdik az összes face ami az elementhet tartozik, összegyüjtöd getFaceSelection-el a facekat és így tovább aztán a végén összerakod. Más módot nem tudok. Direktbe kijelölni, pl selectElement 5 sajnos úgy tünik nincsen.

Nyers
Milyen maxscript utasítással lehet lekérni hogy adott face melyik elementhez tartozik a meshben? A detachfaces körül keresgéltem de még nincs meg a módszer. Köszi.

My Life for Freedom!

gyo van sami szep munka csak igy tovabb 😊<#eljen>

the world is mine

ThomasGins
Persze, töltelék épületeknek tökéletes. Csak kezd olyan lenni mint amikor egy kisgyerek vmi édesség boltba van,hogy minden kell neki. Figyeld meg lesz még ebben galamb is guánóstul is😊

Sámán
Szerintem ahova a háttérbe kell "csak úgy" pár (jópár...) épület, amik lehetõség szerint ne tökugyanúgy nézzenek ki... arra nem rossz... -mert tény hogy sokat nem kell vele tökölni -ránézésre... (vagy igen... ??? Mert akkor hááát...)

FeketeVipera 77 SS

Sámán
Teljesen rigged, sétálni már tud... a többire ugyan még "meg kell tanítani"... <#hehe>
Kozmetika ráér... -az majd úgyis a többi cuccához (meg a környezethez) lesz igazítva...

ThomasGins -jah... teljesen jó... mindenre lehet mondani hogy "ez direkt ilyen"... <#nyes>

FeketeVipera 77 SS

ThomasGins
Vagy most kellene mudbox-al zbrush-sal nekiesni😊
Az ufótéma mindig hálás,nehéz elrontani😊

wire, rigging, textura, probaanim? ez igy karcsu nagyon...
egyebkent grat hogy nem menekultel el😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sámán
De-de -csak úgydöntöttem ezt az "élvezetet" meghagyom a munkahelyemre -otthon egyrészt másra is tudom használni a gépet, másrészt sokkal normálisabb dolgokkal is tudok foglalkozni, harmadrészt itt bent meg elég nemnormálissal találkozok... belefér még ez is bõven... <#hehe> -és ("sajna...") mivel parancsba adták hogy az összes szabit ki kell adni évvégéig, ez a hónap elég lájtos lesz... <#wave>

Jelenleg ufókat gyártok egy animációhoz... egyenlõre õ a legesélyesebb a fõszerepre... : <#nevetes1>

FeketeVipera 77 SS

fuu mi fugawi-t hasznalunk gps-es cumokra garminok csipik (regebbiek tuti) es siman meglehet vele csinalni hogy ha ugyis viszel terepre laptopot akkor a dwg-t is betudod huzni a fugawi-ba.
tehat a loptopon fut a fugawi amire ravan kotve a gps-es es rogton a dwg-n is mutatja a poziciodat.

link
Próbáld meg ezt a linket, hétha tudtok a formátumok közül valamelyikbe menteni.

repvez
Köszönöm lehet hogy probálkozok vele egy kicsit .

Egy OFF jellegü témában hátha tudtok segiteni.Egyik kolégám kérdezte, hogy autocad-es formátumbol (DWG,DXF) lehetséges e valahogy GDB vagy GPX formátumba alakitani a rajzot.Mivel autocades formatumba kapott kordinátarajzot szeretné GPS által emészthetö formátumba hozni és MApsource-val megjeleniteni.
jah majdnem elfelejtettem: fizetos vagy nem fizetos a melo mert ha fizetos es ingyenes segitseget kersz idegenektol akkor az nem szep dolog, kellet neked elvallalni megfelelo tudas nelkul/ a segito ember hova kuldheti utana a szamlat..... (ez szigoruan az en velemenyem)

arrol beszelj hogy milyen jelenet mennyi poly, az anyagok subdivje mennyi fenyforassok rendersetup.. mert igy ez keves a geped nem rossz de valszeg nem ertesz arender setuphoz az a baj..szoval vagy bator leszel es megosztod a jelenetet (akar texturak nelkul is) vagy szepen screenshotokat losz a legfontosabb dolgokrol: jelenet, vray setup, leginkabb elofordulo anyag problemak: irtozatoss glossy subdiv, refrakciok subdivja, fenyforassok subdivja.
ui: ha nagyjelenet hasznalsz e instanceokat, groupokat, proxykat..

az elhelyezésüket, lehet bitmap és a polygonnal is szabályozni, a részletesség is szabályozható.

npeter
hali!
inkább a renderbeállításokról írj vmit, hátha lehet optimalizálni. irmapot használsz?
esetleg egy kis segítség: link

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Sziasztok!

Van egy 3ds max rendereléssel kapcsolatos kérdésem.
Egy honlapot készítek, és az index.html-re egy modellt terveztem maxban, melyet flasben actionscripttel fogok vezérelni. A modell teljesen kész az animációkat is teljesen elkészítettem, kamerákat elhelyeztem és útvonalaikat is meghatároztam.
V-ray-t használok a rendereléshez, de iszonyatosan lassan készíti el a videókat 800X600-as felbontáson a gépem. Ha nem használom a V-ray-t, akkor viszon nagyon gyorsan tudok renderelni. Egy képkocka elkészülte kb 5-10 percbe telik. A videóim teljes hossza körülbelül fél perc lenne, de ha ilyen lassan renderel a max, akkor nem tudom mikorra leszek vele kész.
Egyébként a gépem az alábbi paraméterekkel rendelkezik:
Intel core 2 quad q9300 cpu
asus p5q alaplap
2x2 GB geil ram
saphire radeon 4850 512mb videókártya
Oprendszer: Windows xp pro.
és lapozófájl métretét már 20 Gb-ra állítottam.

Esetleg az segítene, hogy lecsökkentsem a renderelési idõt, ha Windows 7 64 bitest teszek fel, és egy 64 bites 3ds max-ot?
Vagy az én konfigurációm csak ennyire lenne képes?
Van esetleg vmi ötletetek a problémámra?
Elõre is köszönöm a segítséget!
ThomasGins
0.5ös verzió óta még nem volt idõm rendesen kipróbálni,elvileg minden ki-be kapcsolható. Eléggé polyzabáló azért. Térkép alapján nem tudom lehet-e elõbbi verziókba path mentén pakolható volt, de nálam nem nagyon sikerült ez.
ezt már linkeltem,szal ezt is valahogy megoldották😊
De itt a készitõ oldala😊

repvez
Arrol tudni valamit hogy mennyi polygont generál , ill. hogy lehet-e szabályozni hogy mennyi legyen?
lehetne használni játékba város térkép alapján generálni épületeket?Csak az elhelyeszkedésüket nem pontos formára gondoltam
npeter
hóhó!! és a földön kívül?? 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

lac coo
Természetesen a "zsidót" úgy értettem ,hogy fogtechnikus, nem mint nép vagy vallás stb ... !
Semmi bajom senkivel a földön ! 😉

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Biztos lesz kulfoldon igazabol ilyen osszegeken nem gondolkozik senki ha neki idot sporol meg es munkat miert ne.

the world is mine

Met
Ezért pénzt kér? Van olyan hüje aki ki is fizeti?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae