3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

npeter
<#pias>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Free
egy 2002 es dologra válaszolsz ??? 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ez nekem nem jelenik meg, nem lehet valahova feltölteni

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Amennyiben az ember csak úgy "külföldre vetõdik", úgy lehet is értelme a dolognak. Értem ezt úgy, hogy aki csak úgy külföldre vetõdik, annak valószínûleg nem drága egyik sem. Akkor viszont nem értem a kérdésed..
npeter
Al arra akart utalni, hogy nem a papír a fontos 😛 itt legalábbis, az illemhely az más tészta😛
amúgy tényleg költheted értelmesebb dologra is azt a fél millát: veszel erõs gépet, sok könyvet, estetleg angol nyelvtanfolyam (ha nem megy nagyon), szélessávú netkapcsolatot, és lehet is tutorialokat töltögetni, olvasgatni.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
WC papírt olcsóbban is lehet venni, éjjalnappalik, DM, rossmann, bármelyik supermarket háztartási részlege. És sokkal puhább is.

per aspera ad astra

Aldaryn
Mondtam, hogy vagy nincs a filterelés bekapcsolva... 😊

Érdekes, valamiért egy adag vray buildben ez default off volt, mostanság pedig default on. Nem tudom, miért jó pontosan, ha nincs filterelve, de azt hiszem, köze van az összeszedettebb, következetesebb utómunka/kompozit elveihez, ha nem filterelt csatornákkal, hanem filtereletlen csatornákkal, és AA infó csatornákkal dolgozik az ember. De ez csak egy röpke gondolat így reggel, valójában én se pepecselnék ilyenekkel,

per aspera ad astra

lac coo
Weld ok, Thomas nyert ! 😊

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
a módositó legalján van egy kapcsoló,aminek a neve nem jut eszembe, azt bekapcsolod és jó lesz.

\"So always look on the bright side of death\"

nézd meg, hogz le van e weldelve rendesen.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lac coo
Haliho !

Ilyen szekrény-félét kéne összedobnom, de vajon mi a fenéért cseszi el a Shell modosító ????

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Sziasztok!

A segítségeteket kérném a következõben.
Tanulni szeretnék 3d stúdiót vagy esetleg cinema4d-t, ezt még eldöntöm. Valószínûleg 3d stúdió lesz, mivel a kimeneti file-jai átjárhatóbbak egy számomra fontos programba.

Két sulit néztem ki, egyik az IMMI, a másik a Mesharray. Az IMMI árairól tudok, a Mesharray-ról csak annyit, hogy húzósabb. Van tapasztalatok ezzel a kettõ sulival kapcsolatban.
A Mesharray mellet szól, hogy Autodesk 3ds Max Advanced Level Course nemzetközi oklevelét ad, ami nem rossz, ha esetleg külföldre vetõdik az ember. Kérdés, hogy ér-e a papír ennyit.

Várom az infókat és elõre is köszi.

FRenkie
Áhá! ez volt a bibi, kösz.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

OK, azért még benézek, hogy állsz, álltok vele. <#wink>

ThomasGins
Igyexem😊
De gugli jobb😄

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a tutorial gyûjtemény felélesztése várhatóan megtörténik -e?
Köszi.

köszi! az nem dobna rajta még egy kicsit, hogy az új négy magos lenne?

számold ki. új renderidõ = aktuális renderidõ / (új cpu / aktuális cpu passmark ) 😄 Egyébként majdnem tisztán csak az FPU teljesítményén múlik, ugyhogy ha olyan benchmarkot nézel és mindkét proci benne van akkor relative pontosan meghatározhatod.

Ez egy jó oldal:
http://www.cgtextures.com/

David2
helló

látványtervezéshez hol találnak jó kis textúrákat?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Két és fél órára kábé.

sziasztok!

jelenleg az AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ procimmal egy vray kép kiszámítása mondjuk 6 órát vesz igénybe. ha vennék pl. egy AMD Phenom II X4 955-öt szerintetek mennyire csökkenne a renderidõ?

Nem teljesen friss, de itt még nem szerepeltek ezek a videók. MR iray render böngészõben!!! A számítás felhõn fut, 15 db Tesla kártyán.

Sziasztok !

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy nagyon sokat kerestem 98-as Seat Ibiza modelleket,de ingyeneset sehol se találtam.Tudnátok segíteni,hol lehetne ilyet találni,teljesen ingyé 😊 ?
youth
Hali!
Itt alul a filternél is be van kapcsolva? mert nekem ezzel megoldódott az élek simítása...

Youth

FRenkie
Hm... megnéztem többféle sampler és filter kombinációkkal, clamppal és anélkül de nem hajlandó elsimítani azokat az éleket sehogyem! Lámpák is on-ok. :S

Aldaryn
Vagy nincs bekapcsolva a filterelés hozzá, vagy van rajta AA, de nem clampolt a Z (clamp csekkboksz) így vajmi keveset ér gyakorlatilag, vagy az AA engine nem doglozik, mert mondjuk úgy renderelnéd a Z-t, hogy minden fényt kikapcsolsz. Mivel a passek filtereléséért direktbe az RGB buffert elemzõ image samplerer felelõs, ezért ha kikapcsolod pl a lámpákat, és full fekete képet renderelsz, hogy gyors legyen, akkor becsapod az AA engine-t, hiszen "sehol sem kell dolgoznia, hiszen nem látszik semmi" Ez megkerülhetõ, ha nem adaptív image samplerert használsz, hanem mondjuk fixedet.

per aspera ad astra

ThomasGins
én scanline-t használom z-depthre mindig...

Free
thx 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

gyorsan googliztam
http://pxfactory.eu/scripts/gears/gears.html
van a scriptspoton valami gearomatic is szo a szo amit keresel gear

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
itt pont ilyesmirõl irkálnak a hozzászólások között

Free
régen volt egy fogaskerék készítõ script az istennek nem találom. nincs meg valakinek ?

FRenkie
halihó, van valakinek ötlete, hogy a vray zdepth csatornán miért nincs AA?

fórumgyilkos 😄

és nem hiszed el, finalrenderrel készült! 😄 cebas minidg bekapja a legnagyobb bizniccek egyikét aztán demózik vele..

Aldaryn
Jé... és még egyszer jé... pedig a Maya a filmes 3D csomag. 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Elviekben az operációs rendszernek elég kevés köze kellene, hogy egy processzoron milyen sebességgel fut végig egy adott kód, nem? Ami elkülöníti az XP-t Win7-tõl sebességben, az a kettõ memóriaéhségének különbsége, valamint a kettõ alatt folyamatosan futó alkalmazások processzoridõ éhsége, ami, úgy gondolom, elég elenyészõ úgy általában.

Én odahaza lassan egy éve Win7-et használok, lassan három hónapja végleges verziót, mindennapi felhasználásra tökéletes, szeretem is. Azonban dolgozni nem szeretek vele. Egyfelõl, ha dolgozok, akkor szeretem, ha az ablakok kerete nem foglalja el a kép felét, másfelõl sok, általam használt programnak baja van még azzal, hogy a Win7 nem engedi õket mindenhová irogatni, ami nem a Windows sara, sõt, nagyon örülök, hogy végre lassan normális jogosultságrendszer lesz, csak szvsz fel kell még nõnie a programoknak.

per aspera ad astra

npeter
nekik vajon hányszor jött elõ az '"application ERROR" ablakocska? <#eplus2>

no lám, mit tud a jó öreg 3dsmax:
http://www.youtube.com/watch?v=-NzDXHMwUoE

korrigáltam #51857

sztem backburner ilyen szempontból lasabb, olyat hozz látre aminek a számítási ideje legalább 5 perc. És úgy nézd meg a különbséget. Lehet tévedek, de sztem win7 lasabb. Egyébként nekem is tesztelnem kellene ahhoz, hogy pontosan tudjam.

2009 x64, de most már összeállt a vegyes backburner hálózat is (xp és win7), úgyhogy csinálok majd egy relevánsabb tesztet screenshotokkal

milyen max?

ja, és egy elég magas polygonszámú jelenet volt, tehát alapból jól elterpeszkedik a memóriában már megnyitáskor, ennek ellenére nem volt lassab 3dsmax-ból renderelve, pedig több memóriát kajált

bakker, rosszul írtam, az perc, másodperc, tehát
7min 46sec
6min 50sec

hehe, backburner alól 😄, másodpercben Hehehe

ezt a maya topikban is monta nekem magnificat hogy win7 gyorsabban renderel amugy nekem pl a nagy scenek amik sok memoriat folvettek rendereles kozben sokszor lefagytak etc azokat win7 siman kirendereli mindig jol.

the world is mine

bedobnék én is 2 számot a xp kontra windows7 versenybe:
windows xp x64 backburner alól renderelve 3,0ghz-es gépen: 7,46sec
windows 7 x64 3dsmax gui-ból renderelve 2,4ghz-es gépen: 6,50sec
na, erre varrjatok gombot!

mem használat? 😄 az meg 4-5 szörös.

ThomasGins
Majd megveszi autodesk winfost és linyát is😊