63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• npeter
    Szerény véleményem szerint bőven elég a geforce is neked. Itt a kulcsszó nem a VGA-n van, hanem a RAM-ok mennyiségén,minőségén. Legyen min. 1 erős géped, abba lehetőleg minél több memória, vmi stabil oprendszer és mehet is a móka.
  • Rees
    Sziasztok!
    Kicsit offolnék ha nem haragszotok meg érte:)
    Van egy videokártyám, egy Geforce gtx 285-ös és most szereztem egy ATI Firepro v5700-as kártyát kipróbálásra. Most ez az ATI elvileg egy workstation kártya ami kifejezetten 3ds melókra van tervezve és szeretném kideríteni, hogy melyik alkalmasabb max-ra meg az egyebekre. A SPECviewpref 10-es benchmarkot találtam erre (meg a SPECap 3Ds Max 9-et) a legalkalmasabbnak, de nem tudom elindítani, csak felvillan command prompt és ennyi. Nem próbálta már valaki véletlen ezt a benchmarkot?
    Illetve örülnék ha véleményeznétek, hogy van-e értelme egy ilyen kártyának a meglévő videokártyával szemben.
  • npeter
    Itt találhatsz sok tutorialt: ->
  • Midas
    :)) poen
  • Met
    Hát, igazából már feladtam, hogy olyan legyen :)
    Valószínű, hogy újra kellene az egészet modellezni ahhoz meg nincs már kedvem.
    Végül is így se rossz
  • Atkatáska
    Jó ,nembaj az a lényeg jól reagáljátok le:) Ne vegyétek magatokra, csak idegesít már hogy ment minden eddig , de 1-2 hónapig szerencsétlenkedtem ezzel a biped-phisique modelemmel és nem jutottam semmire mert voltak kis, idegesítő ,elmagyarázhatatlan hibák ..

amugy a Generate Mapping Coords az hol van?

• Aldaryn
    Hörrr!
  • Midas
    kitort beloletek a gonosz :D
  • SZilaJMaGGoT
    Sztem először döntsd el, hogy mit is akarsz csinálni/mire akarod használni. Majd ennek megfelelően kezd el vizsgálni a dolgot az alapoktól. Olyan oldal nem létezik ahol mindent megtalálsz, én sokszor egész napokat baszok el google keresgéléssel... Ha a karakter modellezés érdekel akkor ajánlom figyelmedbe anthony ward írományait(itt), de ha jól szét nézel mást is találhatsz. Ha nagyon érdekel a modellezés akkor addig szenvedj ameddig sikerül valamit rendesen megcsinálni, ha végletesen elcseszed akkor inkább hagyd a picsába és kezdj újat... Ha annyira nem éget a dolog, és csak unaloműzés gyanánt próbálgatod, de nem megy, akkor igaza van zenokának keress valami más hobbit.
  • zenoka
    hosszu leszek es banto:
    1.) Npeter is leirta mit csinalj en is reszletesen nem tudom mit varsz meg menjen oda valaki fogja meg az egered?
    vagy kitorlod a modositokat a symmetry folott es azt a reszt kezded elolrol
    van egy kibaszott jo helye a maxnak es azt ugy hivjak hogy BEEPITETT SUGO amit az F1 el tudsz elohozni van benne egy resz ami a nullarol felepitett egy karakter animaciot.
    es most jon a banto resz:
    ha egy ev alatt nem jutottal el oda hogy magadtol megtalald a problemaidra a valaszt (es nem olyan reszekre gondolok hogy bevilagitasnal milyen fizikai kepletekkel lehet leirni a nem valos fenyterjedest es reflekciokat) hanem tenyleg a BEEPITETT SUGO altal konnyen kikeresheto problemakra akkor hagyd a picsaba az egeszet nem eri meg!! mert nem neked valo magadat szivatod es elbaszol egy csomo idot.
  • Atkatáska
    Na jó ,én most nem tudok ezzel mit kezdeni .. azt sem hiszem el h nincsen könnyű és gyors megoldás a kérdéseimre ,nem titeket hibáztatlak ,hanem sztem nagy fába vágtam a fejszét, rossz helyen kezdtem ,nem phisique-vel kéne szarakodnom először..

Viszont kéne nekem egy jó hely ,ahol vannak video tutorialok ,mint a videocopilot.net az after effectshez.. Azt jobban megtanultam kb 2hét alatt használni ,mint 1 év alatt a 3dsmaxot ,mert max-al csak a szarakodás ment szarakodás hátán..

pls help ebben ,valami oldal kéne
  • Lazarus
    Ahhoz kell hogy létre tudjak hozni olyan custom attribute csúszkákat amivel az adott objektum színét és átlátszóságát tudom módosítani. De hiába drótozom be a megadott materialra, ha klónozás után a csúszkák minden egyes példány átlátszóságát és színét egyaránt módosítják.
  • Lazarus
    Hogyan lehet úgy sokszorosítani egy objektumot hogy a hozzá rendelt material is egyedivé váljon? Most ha leklónozok akár Instance, reference vagy copyval bármit is ugyan azt az adott materialt használják.
    Valamilyen automatizáció érdekelne, nem egyesével szeretném kicserélgetni a materialokat.
  • zenoka
    jah csak ma mert hetfo van es rendes gyerek vagyok
    tutorial on:
    1.) bongeszo cimsora www.google.com
    2.) ott szovegmezobe beirod hogy show end result 3ds max
    3.) enter
    4.) MASODIK LINKRE KATTINTASZ ( http://www.secondpicture.com/tutorials/3d/3d_modeling_a_mouth_in_3ds_max.html)
    5.) bongeszobe nyomsz egy ctrl+F et majd megkeresed "Show End Result on / off Toggle"
    6.) elolvasod ertelmezed
    7.) nem sikerul ertelmezni akkor ujra elolvasod
    8.) tovabbi elolvasasok utan sem sikerul ertelmezni tenlyeg uninstalald

• zenoka
    :P hja kezdesnek:)
  • Aldaryn
    Szerintem arra próbált utalni, hogy egy uninstall megoldja minden fájdalmad.
  • SZilaJMaGGoT
    Am a lehető legrosszabb alap pózt válaszottad... :D
  • SZilaJMaGGoT
    Sztem szedd le róla a physique-t... Ha később szeretnéd valami pózba beállítani akkor meg csontozd.
  • Atkatáska
    na és az hol van?:D
  • zenoka
    kuka ikon mellet kettovel balrara bokj csak ra...
  • npeter
    ne erőlködj, nem neked írta :)
  • Atkatáska
    Szeretném könnyebbé tenni ,hogy válaszolni tudjatok , de mi az a wire?:) valahogy ugy írjátok le hogy kezdő is megérti szakszavak nélkül ;)
  • putyi
    kellene valami wire, hogy válaszolni is tudjunk a kérdésre.
  • Atkatáska
    Helo ,volt egy ilyen kérdésem :
    Készítettem egy ember modelt alapállásban , aztán ráraktam a phisique-t, azt beállitgattam jól. Viszont ott a gond hogy nem tudom hogy hogy kell alapállásba visszarakni a testet ,mert véletlen elmentettem elmozdítottan.
    (itt látszik ,hogy mi az alap és mi a mozgatott : http://img411.imageshack.us/img411/8842/rgagagaega.jpg )

Erre kaptam 1 ilyen választ hogy : "kapcsold be a show end result-ot"

ezt hol kell?
  • ThomasGins
    Kellemes! A vitrin üveg reflectből visszább vennék,elvonja a figyelmet kicsit.
  • repvez
    köszi az elsö gondom ezzel megoldodott a többit még nem probáltam.
  • Met
    Hogy tudok olyan "sarkot" előállítani mint itt a hátsó sárvédőn?
    Arra az ívre gondolok ami a hátsó lámpa jobb felső sarkától megy a kerékjáratig.

Megvan a sárvédő, szép íves smoothal, de hiába teszek chamfert arra a vonalra ahol kellene lennie a saroknak nem látszik.
    Próbáltam, hogy kitörlöm a vonalak, hogy 1 polyból legyen de így se látszik.
  • ThomasGins
    A polykre 2 lehetőség van, van smooth modyfi, vagy poly szerkesztésnél poly vagy element módban kijelölöd amit akarsz, vagy az egész testet, és a smoothing groupsnál auto smoothra nyomsz.
    A többire meg egy 3dsmax.ini file törlése talán...
  • repvez
    Az mitöl van hogy a modellemen minden poly külön sikként viselkedik?Ugy értem hogy nem simitja el a test formáját a progi hanem nagyon szögletes lesz és minden poly külön veri vissza a fényt.
    A renderen is ilyen meg a szerkesztöben is:
    modell
    Probáltam teapottal is,de az is hasonlo darabos.Néztem pár lowpoly modelt a neten és ott simább a felület egységesebb.
    MEshsmoothot nem akarok rátenni mert egy két helyen akkor elrontja a formát és nem akaron feleslegesen novelni a polyszámot sem .
    Lehet hogy valami nagyon kezdi megadni magát a MAX-omnál, mert a material editorba sem látszanak a slotokban a gömböt, csak amelyik használva van, a jobb also nézöpont olyan mindha egy halvány fátyol lenne rajta.Sokkal fakobb szineket és modellt mutat.
    Az unwrapnál meg egyszerüen nincs submenü mint ahogy már régebben is irtam igy meg nem tudok texturát gyártani.
    Ha valaki bármelyik problémára tudja az orvosságot az jelezze.
  • nenad
    Sajnos egy Rollout bug miatt lemaradtam az Evermotion challengről így csak ide postolgatok. Egyenlőre ebben az állapotban van a kép. Piszok nagy szopás volt. Egyszerre két anyag volt definiálva egy modellnek, a scenematerialson belül is ami természetesen lehetetlen lenne. Max valahogy beakadt , az exporter nem tudta normálisan hozzárendelni az anyagokat a modellekhez, és minden modellehez más anyag került. Egy napba került mire ezt a kettős bugot ki tudtam kerülni. A másik bug egyébként az volt hogy két checkbox volt bekapcsolva melyek logikája kiráró vagy volt. Azaz csak egy lehetett volna bekapcsolva egyszerre.

Szóval jelenleg ennyi még, lesz egy kis material tweak. Ez csak amolyan preview.
  • FRenkie
    köszi a múltkor a people cutos linkeket!

van 1 kérdésem: be lehet állítani valahogy a default mappát, ahova a VFB-ből mentek képet? Mindig a 3dsmax mappát hozza, nem jegyzi meg a legutóbbi útvonalat.

Aldaryn: szép nagyon a videjó! Ilyenkor az égbolt hdri vagy csak egy panoráma? és a skylight az égtextúrából jön, vagy óverrájdolod valamivel?

köszi
    kellemes május elsejét mindenkinek! :)
  • nenad
    eh megvan a density elkerülte a figyelmem, bocs.
  • nenad
    a maxos ivyben hogyan állítható be hogy több levél legyen, valaki tud valami tippet?
  • Aldaryn
    Igen, úgy, csináltunk belőle sokat, csak nem volt még kedv azokat is összefűzni, adtunk a redőnynek, hadd kopjon.
  • youth #54085
    UI reset megmentett.

Megpróbálom a noisos displacet...

Hogy csináltad az ikeás videót? dslr remote és timelapse?
  • Aldaryn
    UI reset? Ejj, elég gáz bug ez így.

Először is jó displace mappal, hogy magában abban se lásd az ismétlődést, én erre két egymásba ágyazott noise-al blendelt mapet használok, amikben 3x van ugyanaz a displace textúra, csak más offsetekkel és elforgatva. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a finomságok, a kisebb nagyobb dombocskák, amik tényleg segítenek. Nekem ez simán geometrikus, MAXban subdivide után kézzel kijelölgetve (soft selection) és több réteg noise módosítót használva egész jó eredményeket lehet elérni. A pusztán displace megoldás azért nem működik az esetemben, mert a füvet szeretem teletömni mindenféle kiegészítő gazzal, aminek muszáj igazodnia a geometriához. (pl. itt is így készült, szerintem nem tileolódik. ha ennél nagyobb kell madártávlatból, akkor szvsz a legprofibb, ha légifotóból egyszerűen odafested a füvet)
  • zenoka
    lehet hogy ez is olyan hulye ui bug probald meg azt resetelni.
    displacenek en specklet szoktam funel hatha.
  • youth #54082
    Hali!

Két kérdésem lenne:
    1. Valamiért eltűntek azok az opciók, hogy mozgatásnál mihez igazodjon a transzformációs gizmo. View, local meg nemtom én mik vannak. De ki lehet választani csak épp nem látom, hogy mit kép Hogy lehet visszacsalni, hogy lássam a listán lévő dolgokat?

2. Hatalmas egybefüggő zöld területnél, hogy lehet elkerülni a displaces fű ismétlődését? Próbáltam kis dombocskákat belecsempészni, nagyon nem jött ki magas nap állásnál. Displacenek nyomjak noiset vagy mit?

Előre is köszi!
  • SZilaJMaGGoT
    Am megy ez msn nélkül is, elég ha az aktuális kérdésed leírod, aztán válaszolnak itt rá az emberek.
  • SZilaJMaGGoT
    A dénes nevet csak poénból írtam be, bár hívtak így a barátaim anno, gondolom rám gondoltál. A helyzet az, hogy nem érek rá sokszor, s ha vagyok is msn akkor bármelyik pillanatban eltűnhetek, s sokszor elég inaktív is vagyok. Az unwrap uvw az gecire fontos a mudbox-nak, nagyon érzékeny rá. Mudboxból visszaimportálni modellt, szerintem semmiféleképpen nem a legjobb módszer. Ha nem akarsz túl nagy részletességet, akkor nem kell neked mudbox elég a max. Ha minden ráncra ráakarsz menni stb, akkor viszont ahogy mondtam, kiteríted a modellt úgy, hogy egy deka átfedés ne legyen(textúrázás miatt az sem baj ha áttekinthető), aztán a kiterített modellt nyitod mudboxal.