63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Midas #54159 En megvagyok vele elegedve nekem folismert mindent wacom padot nyomtatot osszes cuccot a gepbe es automatikusan frisiti is oket, raadasul az ilyen nagyobb sceneknel jobban is kezeli a memoriat xpn sokszor ossze dolt a dolog win7 alatt meg nem. -
zenoka #54158 itt bent ez megy brrr:
kb fel evig vartam mire kiadtak hozza a canon ir2870 es driveret.
max alatt nem tudom de 64 bites autocad alatt (2008 es 2010 alatt is) olyan fatal erorrokat produkal kiszamithatatlanul hogy az mar faaaaj.
HP plottererek designjet 450esek (amik ugye eleg regiekk) gond nelkul futnak. meg ugy altalaban a hp mennek
-
#54157 Hi!
Azokat kérdezném, akik már 1 ideje napi szinten használják a win7-et, hogy mik a tapasztalatok?
vmi pályázathoz szükséges új oprendszert is beszerezni, ezért akarunk váltani.
otthon már próbálgattam keveset, de élesben melóra még nemigen.A régi scanner, meg a nagy plotter nyomtató driverek miatt aggódok kicsit, mert nem igazán találtam hozzá win7-est.
-
nenad #54156 Ha valaki esetleg érdekel. Cinema 4d 11 könyv. Előrendeléssel csak 6k.
cinema 4d 11 könyv
(ez még nem az én könyvem, hanem a nagy sikerű Arndt von Koenigsmarck úré. :-) -
#54155 ink n paint shader -
zenoka #54154 printscreen?:) -
atiwrc #54153 Sziasztok, lenne még1 láma kérdésem.
Lehet e valahogy ugy renderelni hogy csak az objektumok körvonalát renderelje ki. Nem wire frame kellene, csak a körvonalak. Pl amit az unwrap uv-re menve ugy zölddel kijelöl, asszem "seam edge" a neve ott azon az uv tempalte renderelésen belül. Szóval olyasmit szeretnék renderelni, csak 3dbe.
Thx a sagytséget! -
zenoka #54152 "kenliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" -
#54151 "bikicsunáj" -
#54150 -
#54149 Az élet, a világmindenség, meg minden. -
#54148 adjatok valami jó témát amit megcsinálhatnék 3ds maxban. már megint nem nem maxozok hónapok óta:S -
#54147 És ha mégis könyv, akkor a bibliát vedd meg szerintem. -
#54146 Az én eddigi tapasztalatom, hogy MAXos könyvek maximum az olvasás élményével nyújtanak többet a helpnél, és hozzá kapcsolódó, egyébként eléggé átfogó, tutorialoknál. Igazi mesterfogásaokat úgyis a hosszú évek gyakorlata, profik mellett végzett munka hatása alakít csak ki. Erre az eddigi tizennemtudommennyi év nem cáfolt még rá, és azt hiszem, a többi sem fog. :) -
#54145 (és lenne még egy kérdésem, olyan középhaladó vagyok a maxban, ilyen szinthez melyik könyvet tudnátok ajánlani? 3ds Max a 3D világa vagy 3ds max 7 Alapvető technikák középhaladóknak?) -
#54144 Sziasztok!
Egy új, amatőr filmes csapathoz keresünk tagokat. Főleg 3D-hez jól értő személyek kellenének. Fizetni nem tudunk érte, csakis saját örömünkre csináljuk a dolgot. Tehát ha valakinek van kedve filmekben dolgozni (nem animációs film), akkor kérem jelentkezzen:
E-mail: [email protected]
MSN: [email protected]
Illetve az oldulunkon írhattok: Dirty Visions
További jó maxozást, üdv Szabó Péter - Dirty Visions -
#54143 Persze, végső soron az a fontos, hogy egy adott modellen a geometriai felbontás sűrűsége illeszkedjen a kívánt részletességhez, és relatíve konzisztens legyen, onnantól meg mindegy, hogyan készül. Az automatikus tesszalációval operáló algoritmusok mind rendre háromszögekkel dolgoznak, nm véletlen, nekünk, kis puhány embereknek kell a négyszögek rendezett világa. :) -
Midas #54142 Ez mondjuk nagyon igaz hogy kinek milyen a stilusa mert sok uton lehet eljutni ugyannahoz a vegeredmenyhez :) -
#54141 Igen, a klasszikus subdivnél is ugyanez van és klasszikus alatt nem a klasszikus meshsmoothot értem max-ban, mert az trágya. :)
De ettől még elcseszi a loopok folytonosságát és poleokat hoz létre, tehát alacsonyabb szinteken továbbra is problémát jelent.
Persze nem a Gnomonos arcoknak akarok ellentmondani, azért írtam, hogy mire írhatta, mert annak is megvan az előnye. Lényegében azon múlik, hogy ki hogyan dolgozik, mi neki a könnyebb.
Pl a háromszögeknél sokkal gázabb, hogyha elnyújtott, aránytalan polyk vannak, vagy a polyk mérete nagyon különbözik részeken és nem ott ahol kellene. -
#54140 Szekrény helyett -
#54139 Matt fekete autófestést, hogy tudok előállítani?
Vagy ilyen v-ray festéssel találkozott valaki? -
Midas #54138 nekem ez magas igazabol ami engem rendszerint erdekel hogy amit ok csinalnak marha jol nez ki masik gondolom megbizhatok mert legtobjuk reszt vett valami nagy meloban szoval amit mondanak az ugy jo. -
#54137 Ez azért érdekes, mert tudtommal mudbox is, és zbrush is olyan algoritmust használ subd-re, ami az első iteráció után csak quadokat eredményez függetlenül attól, hogy milyen volt a bemenet. (A quadokat további quadokra osztja, 1 háromszögből pedig lesz egy négyszög, stb...) -
#54136 Van egy tippem, hogy mire mondhatták.
Lényegében egy előny-hátrány csere.
A háromszögeket nehezebb csúnyán szétnyújtani szobrászkodás közben. Ellenben a négyszögeket szebben subdiveli, hisz ideális esetben nagyon kevés a csomópont (pole) és mindenhol végtelen loopok futnak. A háromszögeknél sokkal több lesz a problémásan lekerekedő felület, vagy az összerántott felület.
De mindkét probléma orvosolható menet közben. Négyszögeknél a szétnyújtásra oda lehet figyelni, hogy ne tegye az ember, a háromszögeknél pedig a poleok által létrehozott problémákat meg el lehet simítgatni.
Nagyobb subdiv szinteken pedig mindkét probléma csak gyengül. -
Midas #54135 az egyik gnomonworkshopos videoban volt -
#54134 @Midas: Ezt hol hallottad? Ugyanúgy subdivel, mint minden más program, tehát négyszögek az ideális.
Garou jól írta, hogy miket érdemes ellenőrizni, habár importnál nem szabadna összeomlania sokszögek esetén, háromszögnél meg végképp nem. Elméletileg régebbi verzióknál subdiv szint emeléskor meghalt sokszög esetén Mudbox, de az se import.
Amit ajánlani szoktak még az egy Utility/Reset XForm és, hogy a pivot az origóban legyen.
Én pedig még hozzátenném, hogy nem érdemes túl nagy méretben exportálni, értsd ne legyenek vertexek ezres nagyságrendre az origótól.
És persze mudbox presettel exportálni maxból, az eleve felosztja quadokra, persze azért jobb, ha te teszed meg.
Smooth groupok pedig nem számítanak, nem használja semmire a mudbox, megjelenítésre sem. -
Midas #54133 nem olyan mint a zbrush mert abban meg 3 szogeket kell csinalni? -
#54132 Mudboxba olyan modellt rakj, ami mondjuk quadokból áll csakis, tehát nincsenek benne 3 meg sokszögek. Továbbá az UV térkép legyen normálisan megcsinálva, ne lógjon egymásba semmi. Plusz gondolom obj-t akarsz neki adni, mert azt szereti... Ha ezek a feltételek teljesülnek, mennie kell. Ne legyen smooth-olva, ott úgyis húzhatod majd a részletességet ameddig akarod. -
Atkatáska #54131 Helo, valaki tudna segiteni mudbox-ban?
Be akarok importálni egy modelt, de valahányszor készen van ,kiirja ezt :
"An unknown error has occured while performing the operation. we are sorry for the inconvenience."
Gondolom a használható RAM -ot kéne felvinni ,hogy ne akadjon ki egyfolytába.. pl ha valami bonyolultabb modelt összehozok az alap formákból ,akkor is .
Na de ezt hol lehet?
és van még egy kérdés, hogy mudbox-ba smootholva importáljam be a modelem ,vagy ne? -
Midas #54130 a win7 mindig atadja a memoriat ha kell ez benne a poen hogy folhasznalja az osszes uresen allo memoriat a rendszer gyorsitasara, de ha belovod a maxot akkor szukseg szerint atadja neki es joval kevesebben is elvan mint 1 giga mar neztem. -
#54129 Frankó, igy kipróbálva. -
#54128 thx, ez tuti jó lesz majd ;) -
zenoka #54127 sweet! minap neztem de meg nem probaltam. -
#54126 Sweep script... -
Rees #54125 Tegnap sikerült végre lefuttatnom ezt a SPECviewperf 10et, meg a Microstation Graphic benchmarkot mind a két kártyán. Mind 2 tesztnél az FirePro jött ki sokkal jobb eredményekkel. Egy dolog azért még nem világos előttem. Ezek a benchmarkok OpenGl-el tesztelik le a kártyákat. Nekem eddig mindig direct3d volt beállítva maxban, mindig az volt a gyorsabb. Ebből fakad a következő kérdésem:) Ezeket a workstation kártyákat OpenGl-es megjelenítésre ildomos beállítani maxban?
Midas, én mostanában sokat camera mappelek és szeretem fullresben nézni a textúrákat a viewportban, és ott már bizony nem is olyan sok az a 6gb. Meg a win7 is alapból lefoglal magának 1 gb-t. Én is úgy gondoltam, hogy minimum 1gb memóriás videokártya kell, de most ezek a tesztek azt mutatják, hogy a Firepro jobb, pedig annak csk 512 Mb memója van.
-
Midas #54124 most nem azert de 6 giga memoriara mar lehet pakolni rendesen, meg barmelyik jobb 1 gigas video kartya eleg. -
Rees #54123 Én a gépben lévő memóriára gondoltam, nem a videokártyán lévőre -
putyi #54122 azért a driver is beleszól egy picit. -
nenad #54121 a chipen mulik minden, még a memória sebessgége is másodlagos. -
Rees #54120 Itt most nem az a kérdés hogy mi elég nekem, hanem hogy hogy mennyi különbség van a 2 között. Az erős gép és stabil op rendszer mind megvan. A ram az ok, nekem még sajna csak 6gb van amit elég könnyű megtölteni. E miatt sem nagyon tudom letesztelni maxxal simán a polyszám felnyomásával, mert mind a 2nél a memó volt a korlát:(
Ezért lenne jó számokban látni a különbséget :) Mert így elég nehéz eldönteni, hogy melyik maradjon a gépben.