3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lazarus
Köszi, közben megtaláltam 😊 Nem bitmapet kell a reflection mapre állítani hanem reflect/refract azon belül pedig From file és be lehet tölteni a 6 képet
Hát, mondjuk csinálsz egy kockát, és arra rámappeled.

Lazarus
Valaki tudna segíteni hogyan lehet tükrözõdésnek cubemap-et használni?

Ha reflection maphez berakom a bitmapet a mapping módot csak spherical, cilinder, shrink warpra tudom állítani :<

Google most nem szeret
max density 0.5 cm -el elég jó pmapot ad, és a mostani gyors procikon elfogadható is, bár komplexebb jelenetekben elég komoly lehet a mem igény, viszont, a teljes jelenet lefedi a gi. Régebben kisérleteztem ezzel. S ha a direkt lightot is beégetjuk a pmapba akkor irtó gyors, és szép gi-t kapunk. esetleg ezt átknnovertálva imapba kipipálhatjuk a zajosságot.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Lehet, persze. Két módszerrel, vagy a gi fotonmapot is direkt módba kapcsolod, bár ezt még sosem próbáltam, de állítólag ott van, benne van, vagy minden felületet lamberttõl eltérõ módon reflektivitással írsz le (full fekete diffúz szín, reflect szín határozza meg az anyag színét, IOR glossy a többi jellemzõjét, ahogy azt egy igazán kifinomult shader modellnek tennie kell) és akkor a caustics fotonmapen keresztül progresszív fotonmappeléssel számoltatod a jelenetet. A sebességre jó példa szvsz, meg a benne rejlõ lehetõségekre is, csak egyik jelenlegi BRDF sincs felkészítve arra, hogy jó shadelést adjon ilyen körülmények között 0.0 glossy felé konvergálva (lambert shading felé konvergálva) Puszta fényes fémes felületekbõl álló jelenetnél mondjuk mûködik. 😊 Állítólag ez egy irány, amerre majd konvergál a rendszer idõvel, várjuk a 2.0-át sok szeretettel. Vlado is arra a következtetésre jutott, hogy bacward progresszív fotonmappeléssel lehet a leggazdaságosabban bejárni az összes lehetséges light pathot egy scene-ben.

Azt hiszem, kikáromkodtam magam.

per aspera ad astra

Igazából az érdekelt hogy lehet e végre olyan photonmapot létrehozni ami gyors, és szép képet ad, mint a progressive photonmapping, éps nem csak causticsra, hanem akár egy átlagos jelenetre.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

renderers.current.caustics_showCalcPhase = true
jaja ezt mondtad anno is en direkt elmentettem😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
renderers.current.caustics_showCalcPhase=true , fejbõl, utána kellene néznem, lehet nem megy.

per aspera ad astra

mi a maxscript parancs a bekapcsoláshoz, köszi.

Aldaryn
Nem, azt írtam, hogy backward fotontracelés. (Jelenleg is lehet a photonmapet direkt módba kapcsolni, és akkor szép direkt backward raytracinget kapsz, ahol a minõséget (zajszintet) a kilõtt fotonok mennyisége szabályozza. Gyors, szép, látványos, nagyon minimal memóriaígényû, csak refraktált esetekkel nem tud mit kezdeni még, maxscripten keresztül egy debug kapcsolóval lehet aktiválni)

per aspera ad astra

forward raytrace-t a causticsra? Úgy tudom elég lassú.

megyen.. 😄 jó régi szabolcsi megszólalás. Még mindig nem hevertem ki Shinji "árulását". Ettõl függetlenül mint path tracer még minidg a leggyorsabbak között van. Az új gépen még nem is próbáltam ki. Lehet ma átrakom, és nyomok egy tesztrendert.

Aldaryn
Szerintem évek múlva, ahogy a raytracerek gazdaságosak lettek, és leváltják lassan a raszter renderelõket, úgy szorítja majd ki a path tracelés és a perpixel samplerelés a mostani elveket és megközelítéseket. Ha öt év múlva annyival lesznek gyorsabbak a gépek, mint amennyivel a mostaniak gyorsabbak az öt évvel ezelõttikhez képest, akkor simán. Ezek a renderelõk egyszerûek, kézenfekvõek, és nagyon szép végeredményt adnak. Megfelelõ mutációs algoritmusokkal és kétirányú traceléssel pedig majdnem minden light pathot egész gazdaságosan be lehet velük járni. (Bár a direkt backward fotontracelés legalább ilyen jó megoldás megtámogatva egy kis forward raytracecel, ezen is van már VRayben, de csak beta, azért érdekes, állítólag 2.0 nagy újítása lesz)

Csak benyomod a gombot, és voilá, megyen, renderel, és szép.

per aspera ad astra

mind, kár hogy a metropolis alapvetõen lassú, szerencsére többféle engine fut luxrender alatt, némelyik relative gyors, választhtunk, sima egyirányú és kétirányú path tracing között stb. 2-3 gyors géppel már elfogadható lehet a renderidõ.

Aldaryn
Nincsen, a path tracingnél elenyészõ plusz, hogy indexeld a mintákat fényforrások szerint. Épp ezért írtam, hogy path tracereknél ez úgyszólván "alap feature". Épp ezért mondtam, hogy akár VRay PPTbe is be lehetne kapcsolni, mert adja magát. De azt a módot senki nem használja, épp ezért nincs rá ígény.
Viszont a VRay nem path tracer, hanem determinatív monte carlo samplerelt raytracer, ahol core szinten kellene bütykölni, hogy ilyesmit tudjon, sõt... egyáltalán nem lenne egyszerû. Viszont light groupok passokban renderelése megoldható, és még a mitavételezési mennyiség konzisztenciája is megtartható, hogy a végsõ képen a noise level és a renderidõ nagyon hasonló legyen. (akár ugyan az is, de akkor nem szabad interpolálni semmit!) mint a nem passokban renderelt egy darab renderen.

Szóval amit írtam, az arról szólt, érdekességként, hogy pl. VRay esetében is volt ilyen dolgokról szó. 😊

per aspera ad astra

Sztem metropolissal nem lehet nagy különbség a két lámpás és a light groupos renderidõ között. Bár ezt nehéz megmérni.

Aldaryn
Arra nincs, hogy a PPT módba integrálják. Még annoleveleztem Vladoval arról, hogyan lehetne a global noise thresholddal kijojózni, hogy több renderpass esetén (minden lámpa csoporthoz egy renderpass) is ugyanannyi maradjon a renderidõ összesítve kb, mintha egy darap pass lenne. Elméletben megoldható, nem is bonyolult.

per aspera ad astra

hihetetlen hogy nincsen igény rá, király funkció, reggeli, éjszakai bevilágítás például, 1 renderben.

Aldaryn
Mindenféle path tracer könnydén létrehoz ilyesmit, az algoritmus mikéntjébõl adódóan, csak a memória szab határt. A hagyományos raytracerekkel az a baj, hogy a legtöbbet az alapjaitól újra kellene írni, vagy irgalmatlan gazdaságtalan lenne így megcsinálni. Állítólag VRay PPT módban tudja most is, de nagy ígény nincs rá. Marad a jófajta MaxScriptes megoldás. 😊 (több render ki-be kapcsolgatott lámpákkal)

per aspera ad astra

Sanyix
ahh.... megvan. User nézetben csinálja ezt, perspective-ben viselkedik úgy ahogy kéne 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Hi!

Hogy lehet a 7-es verzióban visszaállítani a user nézetet defaultra?
Merthogy valamiért most a forgatásra azt csinálja hogy forgat, majd elcsúszik a modell valamelyik irányba, vagy legalábbis nem a modell körül forog, hanem attól valami jó messzi pont körül. Rágugliztam, és erre a z gyorsbillentyût írták megoldásnak, 1x mûködött, de most már nem mûködik

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

upsz, ez a 3. kép

LightGroups, 1 render 3 megvilágítás, az elsõn a külsõ lámpa, a 2.-on a belsõ, a 3.-on mindkettõ. Király cucc. (luxrtender, ingyenes)

Igaz, hogy a tesztben egy kétmagos processzor szerepel, és egyáltalán nem biztos, hogy az a sávszél ami nekik bõven elég, az másfélszerakkora órajelen hajtott négymagosnak is elegendõ.

(bocsánat, legközelebb megpróbálom egy hsz-be sûríteni a gondolataimat, csak jelenleg minden vér a gyomromban van)

Prohardver DDR2 vs. DDR3 teszt. Phenom II-nél a nagy L3 cache miatt talán még ennyi különbséget sem okoz.

Azért este csinálok egy gyorstesztet tuning q6600-zal.

Tizennégyésfélezer pötty baráti. Annó C4D 11-nél néztem, hogy fele idõ alatt húzza le a cinebench 10 bike scene-t, mint a tesztprogram. Kiváncsi lennék 11.5-tel is.

Emlékeim szerint minimálisan. Általában a render engine-ekre igaz ez.

marcee a cinebench mennyire memória sebesség függõ?

phenom

cinebench - 14470 phenom II 905e @ 3.5 ghz, a cpu nb vid -nek kelett egy kis +feszkó. Viszont a mem most csak 1150 körül fut az 1333 helyett.

ThomasGins
Füzért tetszik! Egy pizzafestmény?😊

\"So always look on the bright side of death\"

füzérbe lógatni, esetleg egy lapot alátenni amin már festve van ezzel a festékkel (ps)

ThomasGins
Nincs ötlet hogy mivel lehetne feldobni még?

npeter
dehogy van harag, csak kicsit ingerült vok, na ez van 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

<#hehe>

egy ev lenyulja a melodat aztan a csajod is😊😛

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
<#vigyor1>

Met
jútyúbon van fent belõle, most így hirtelen nem találok linket

ha kell oda tudom adni, kiírtam cd-re

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Free
linket ide és megmutatom neki ha látja mirõl van szó talán tudni fogja

amúgy nem semmi az öreg 😊 csak 20 perc alatt megmutattam neki archiCAD alap fogásait 2 hét múlva kimentem és megvolt rajzolva a házuk telekkel mindennel 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Met
Az evermotion-os car4ever video nem jó?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Free
van rá magyar tutorialod? 😊)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

na ne má, sok sikert az öregnek! (miért nem inkább subdiv)

Free
Nem emlékszik valaki esetleg arra hogy Lion csinálta azt a box modelling Car tutorialt, annak megvan az angol verziója nekem de emlékeimben élt hogy volt egy magyar is.

Apum rákattant a modellezésre 55 éves fejjel és neki nem lenne rossz a magyar leírás 😊

Atika :o)
remelem hogy nincs harag nem azert kuldtem 😉

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

npeter
<#boxer><#violent><#gun><#wave>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Atika :o)
http://www.muszaj.hu/ 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

viewport?😊
nahjo nem iszunk ma mar😊

npeter
jaja, muszály "nyalni" mindenkinek 😛

realtime 3ds megjelenítõk, aki tud egyet az írja be.
Thomas, késõbb.

viz nem zavar ha van kave dogivel (koffein fuggoseg rulz). meloban nem tojok mert hianyzik az otthoni sodokuzas kozben😊
hetfon talalkozzunk fel 7 kor reggel a blahan megdumalni hogy neked hova kell jonni😄😄

hát ha a csopból folyó rozsdás víz nem zavar, gyere 😛 Legalább a wc papír egy rétegû 😊