63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Y2K, most feléledt:)
  • nenad
    Muhahahaha, már bocs, de ez kellett nekem is. Hehe, ez nem lehet igaz ilyen régi hiba. Egyébként most nlztem az sdk-t és valami 1987 es kódot találtam benne. DURVA!
  • npeter
    jah anno archicadnél én is így voltam. Istenért nem akartam átállni 8.1-ről a 10-re, aztán vmiért muszáj volt használni közös project miatt és megtetszett. most a 13-al vagyok így, nézegetem-nézegetem és kezd tetszeni egyre jobban. 11-12-t át is ugrottam. cégnél meg van 7-től 13-ig, de 1-2 verzió csak ott díszeleg a polcon. mire rávett volna a szándék, hogy elővegyem már volt is egy verzióváltás:)
  • Midas
    en ugy lattam hogy a batch render gyorsabb
  • zenoka
    en is igy vagyok vele probalok maradni a regi megszokottaknal de ugy tapasztaltam hogy 2 evente muszaj kovetni a szoftvert (autocadnel is ennel is) foleg ugy hogy ha az ember masokkal is egyutt dolgozik es nem csak sajat magaval... egyszeruen masert nem az adatszolgaltatasok miatt.. mert annal cikibb nincs hogy ha a "tarstervezotol" kapott anyagot nem tudod megnyitni.
    egyebkent azota rajottem az cseszte szet hogy az adott objecten tobb fazisban ket editpoly modosito is volt. ennek collapsolasa megoldotta a problemat.
  • npeter
    én pl. az ilyen gondok miatt nem szeretek váltani semmiben, maradok a régi megszokott dolgoknál, legalábbis amíg ki nem forr teljesen az adott progi/ vagy bármely más dolog. én ien maradi vok :P
  • Met
    lehet ez olyan mint a win, meg kell várni az SP1-et, hogy használható legyen :)
  • zenoka
    nah most elso problemam 2011 el
    csinaltam egy modelt es utana egy mar elore elkeszitett masik jelenetbe akartam bemergelni (mind ket jelenet tisztan max2011 ben keszult) eeeeesss szeeeetkurta a merge a modelt de nem kicsit nagyon lol!!!
  • Atika :o)
    koszi koszi :)
  • ThomasGins
    szoval redőny összes eleme kiválaszt és utána jön az egyik ikon
  • ThomasGins
    Bal oldali ikonok közül válassz:)

l0b1g, ezt akkor csinálja ha valamilyen olyan material van a jelenetben amiben raytrace reflect vagy reflact van:) Vray scene converter sztem megoldja.

• Atika :o)
    Sziasztok maxban azt hogy tudom megoldani, hogy pl lemodellezek egy kulso aluminium redonyt es ha az alsonak valtoztatnam a dolesszoget hogy valtozzon a tobbinek is? Koszi
  • youth #53867
    A másodikra rájöttem, szarul volt beállítva a unit setup eredetileg inchre volt állítva.
  • l0b1g
    sziasztok!

nem tudjátok, mitől van az, hogy a max egyszer csak vray rendereléskor elkezdte feldobálni a raytrace (log)ablakot? tök idegesítő!
  • youth #53865
    Skacok!
    Két kérdés:
    1. Batch render gyorsabban számol mintha simán renderelnék vagy semmi gyorsulás nem tapasztalható?
    2. Van egy jelenetem, egy belső térről van szó és szeretnék bele 3ds emberkéket tenni. De nem jön össze, mindig valami torz alak jön be. Nyitottam egy új maxot, ott jól megnyitja meg a mocap-el sincs gond ha rárakom, de ha mergelem a belső teres jelenetemben, ott szétmegy, látszik, mintha a csontvázaz összehúzná vagy nemtom. Mi lehet a gond? Vagy hogy nyissak meg egy felriggelt embört akire rádobok egy mocap mozgást, hogy mindig klappoljon?
  • Met
    Köszi a pozitív véleményeket.
    Lehet tényleg túl világos a háttér, bár nekem tetszik így.
    Az üveg direkt sötét, nincs belső tér :)

15.-én kezdtem el, hétköznap 1-2 órát dolgoztam rajta, hétvégén jóval többet. Az utóbbi pár napban a lámpákkal szarakodtam.
  • nenad
    sztem szuper állat jó lett!. Nekem is kellene már modelleznem egy autót! amindenit neki! :D
  • Midas
    szep munka ez sztem az uvegen varialhatnal esetleg
  • npeter
    nem rossz nem rossz, csak kár hogy full világos a környezet, a tükröződésnek nem tesz jót.
  • ThomasGins
    Szép lett!
  • repvez
    szerintem egész jo lett csak valahogy a kép megjelenése fura és nem tudom hogy mitol a kocsi szine vagy anyaga miatt vagy hogy a háttér tul világos lett hozzá .
    a modellen nincs kivetni valom
  • Jim Morrison
    waow. A talajt hogy csinaltad? teglalapot kihuztal?
  • Met
    Na, kész az autó, tudom elég gagyi de már nincs kedvem vele tökölni :(
    De legalább mindent én csináltam :D

• ThomasGins
    ááállat
  • zenoka
    haat ez nagyon beteg kuva jo.
  • putyi
    duhuhuhrva!

pixel
  • zenoka
    az tiszta azert nekem is ennyit sejteni velek a folyamatokrol (nem akartam kulon kiemelni hogy render miatt csak akkor jutott eszembe ranezni a memo zabalasra) :)
  • nenad
    az maga a max, vray ebbe nem szól bele.
  • FRenkie
    mire összeszedi az ember a plugineket meg a renderelőket az aktuális verzióhoz, jön az újabb :S
  • zenoka
    :D:D
    valljuk be osszinten szidjuk szidjuk de elobb utobb muszaj lesz verziot valtani es akkor majd a kovetkezo generaciot fogjuk szidni:)
  • putyi
    de 1,666666666666666666666666666666666666666666666666666666-szor szebb lesz a render.
  • zenoka
    hja ezt akartam is irni a masik topicban annal a ket kepnel amit oda linkeltem a 2009 es valtozat render kozben 300 megat evat memobol ugyanaz a jelenet 2011 en 500 megat zabalt
  • nenad
    LOL, hehe, ez unnbiased renderer teapot imádó komám. Itt nincsen nem gi. Kausztikát ki-be lehet kapcsolgatni. Talán 1-2 hét és kidobom az első bétát az exporterből. Előre szólok, nem lesz max2011 kompatibilis. Mert az igéretek ellenére brutálisan lassan töltődik, mert az igéretek ellenére 400 mega fölött indul (200 alatt igérték), mert az igéretek ellenére az ablakezelő single threaded, nem alkalmaz több magot. Stb. Csak azért se! :D:D:D

Ja igen legalább ati 4850 kell hozzá. Anélkül is elmegy, de akkor nem sok értelme van, mert órákat kell várni..
  • Aldaryn
    Nagyobb, lassabb, sokkal robusztusabbnak érzed. És új a spalsh screen. Frissebb érzés.
  • zenoka
    node alapu mat editor. beepitett composite (nem talaltam meg).
    kb ennyi:D
    jah sokkal lassaban indul el mint mondjuk a 9 es:D
  • FRenkie
    Beszarok már itt a max 2011. van valami jó fícsörje? nincs kedvem olvasgatni :)
  • Metwork
    Autó lámpáját szeretném kicsit feldobni, arra gondoltam, hogy adok egy kis "izzást" valaminek bent, mintha az izzó világítana. Ez megoldható max-ben (hogy?) vagy ps-el?
  • ThomasGins
    Pofás! Kausztikkal GI-vel is elboldogul?:)
  • nenad
    max boolean :D egyébként sztem csak össze vissza verődik a fény, és a rosz vertex normalokon gázosan verődik le. No, de a lényeg az atmoszféra szép árnyékai.
  • Aldaryn
    Az a fal ott refraktív, vagy mi van vele? :)