63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nekem piszkosul bejövősek, tetszik az animációs film feeling is, talán a kontrazst miatt kap nagy hangsúlyt a farakás, de nálam ez nem gond.
  • zenoka
    igen csak igy meg az van hogy a beledet is kidolgozod megszakadsz es ugye azon mar tulvan az ember hogy az elismeres az legyen hogy huu ez jol nez ki, abbol nem lehet jolakni. az a baj hogy a megrendeloknek igenis tudtara kell hozni hogy hmm igen van egy bizonyos anyagi elvaras. ha meg 4 bol 2 lelep es a maradek 2 felfogja hogy ennek ara van akkor meg mindig jobban jar az ember. anyagilag ugyanot van viszont idoben rogton jobb..
  • putyi
    nekünk van jó pár olyan melónk, ahol a munka olyan reklám értéket képvisel(het). nem beszélve arról, hogy az akinek egy olcsó, szar munkát készítesz megmutatja valakinek, hogy ilyen szarul dolgozol, akkor az a valaki már azt fogja tovább adni, hogy béna vagy.
  • zenoka
    hja felre ne ertsd annyira nem jo csak furcsan volt hogy ez igy komplex de a region render fogalmat nem ismered:):)szoval megvolt a merge vagy import es utana wgy ctrl+q meg valami basic studio setup tutorial..:D:D no offense hetfo van:)
  • atiwrc
    Köszi a választ, a modell nem az enyém az rbrből van( nem nagyon tudok modellezni nem mutatom meg milyen szögletes legacy-t csináltam, első és ezidáig egyetlen automnak :D), pont ezen a képen a herczig-skoda textura sem, mert az hamarabb elkészült mielött nekem lett volna időm hozzáfogni :)
    Szóval itt csak a model maxbahozása és a render az én érdemem. Amit tudok azt mindent video tutorialokbol tanultam, illetve ehez a csillogáshoz volt 1-2 hasznos szöveges tutorial is. A leirt problémára próbáltam keresni választ, de nem nagyon találtam, valószinüleg rosz kulcsszavakkal kerestem. Szóval kb azt tudom amire éppen szükségem volt és utánna néztem, de sokszor nevetnek rajam hogy totál alap dolgokat nem tudok hogy mi hogy meg merre van a maxban, hát ez van. :)
  • ThomasGins
    Akkor most igy 2 dologhoz se értek már:P
  • putyi
    bocs, a design-t írtam belsőépítészet helyett.
  • ThomasGins
    mondjuk már azon agyaltam,hogy lehetne-e árlistát arra késziteni,hogy scanline textura nélkül x pénz, scenline texturával y, GI z pénz ( csak ma,csak önnek minden 1000. foton ingyen ) és kromatikus aberrációval plusz 3 nulla:) Mert ok hogy a portfólón ilyen képek vannak,ilyet tudunk csinálni, szarabbat nem is akarunk, de mindig van akinek a szarabb is jobb, és akkor van egy csomó felesleges munka. De az is biztos,hogy most kevés a meló és nem érdemes kihagyni megrendelőket.
  • zenoka
    en vitatkoznek ezzel. ha valamit nagyon szarul fizetnek meg egyszeri megrendelo akkor nehogy mar annyi energiat fektessek bele mint egy normalisan megfizetett meloba.
    sima matek:
    x orat dolgozok egy projecten y penzert. ha azt szeretnek hogy y-z penzbol kijojjon akkor en x-F orat dolgozok rajta. hogy a maradek orat hasznosabb dologra tudjam raforditani (lasd masik megrendelo).
    Ha meg nem egyszeri megrendelo akkor jon az ordogi kor hogy mi a picsaert ne varjak el a kovetkezo melonal a szarpenzert ujra a magasabb minoseget. igy nem lehet egy vallalkozasnak fejlodnie szepen lehet stagnalni de elore lepni nem.
    Egyebekent meg ha szar penz nem magas minoseg amit lead az ember azt utana nem teszi be portfolioba pont.
    Igenis hatarozza meg a vallalasi ar a minoseget valamilyen mertekben. szerintem!!
  • ThomasGins
    Ez jogos,de ha épp nincs munka nyilván az ember eljátszik vele és ha határidő is tág, de ha sürgősen kell olcsó akkor ... Portfóliónak meg ilyenkor csinálok nekem jobban tetsző szögből képet , amin a hibák nem tünnek fel annyira. No meg annyira profi se vagyok:)
  • zenoka
    nem ertem ilyen faszan vilagitasz anyagozol modellezel es nem megy a region render vagy a crop?
    ott van a render mellet legorduloben regebbieknel ujaknal meg a renderablakban van balra fent egy legordulo.
  • marcee
    Region render. Maxban is aktiválható default toolbar-ról, render settings common fülről, vagy vray sp3 felett akár vray vfb-ből is.
  • atiwrc
    Hello, lenne egy kérdésem bár nemtom hogy lehet e ilyet csinálni 3ds maxban egyszerüen. Az lenne a kérdésem hogy valahogy meg lehet e vágni a nézőpontot, mint pl a crop.al photoshopban. Sokszor van hogy renderelek valami kocsit és a kép csak egy bizonyos részére lennék kiváncsi hogy hogyan mutat az adott szőgből hogy jók e a kamera beállitások és a fényviszonyok. A fény meg tükröződési tuljadonságok miatt, a kamerát nem mozgathatom mert akkor ugy már mást fogok látni, és 1-1 kis apróság miatt nem mindig akarom megvárni a töb 10 perces renderelési időket amig végig fut az egész kép renderelése. Például arra gondolok hogy a lentebbi képen az allianz érdekelne csak hogy ott rávetődik e a fehér placc felülröl-e vagy sem, hogy eltakarja e vagy sem és ehez ne kelljen az egészet kirenderelni.

Köszönöm előre is a segitséget!
  • putyi
    háát szerintem a design-nal ártottál többet. én hiányolom belőlük azt a frissességet, ami általában jellemzi a képeidet.
    a minőséget pedig szerintem ne a vállalási ár határozza meg. mi legalábbis ezt az elvet követjük. van egy csomó olyan munkánk ami jó esetben is nullszaldós, de azokat sem basszuk össze. már csak azért sem, mert a portfolióban már nem szerepel a vállalási ár.
  • ThomasGins
    Fahasáb elvileg 3-4 különböző,de akkor valszeg csak kicsit változtattam, ja a lakk az sok,de amennyiért csináltam ennyire se érte meg foglalkozni vele, pár ever interiőrből lopkodtam össze a cuccokat és szinte semmit nem változtattam a materialokon:)
    De leltem egy szkriptet amivel a subdiveket le lehet venni egyszerre mindenhol,ha kell valakinek előkukázom.
  • Metwork
    Kicsit olyan animációs film szerűek a képek

Életemben nem láttam még ilyen sok egyforma szabályos fahasábot (első kép) :)
    A harmadik képen, nekem kicsit soknak tűnik a plafonon a lakk.

• ThomasGins
    Pár kandallós kép, dofokkal asszem többet ártottam mint használtam a képeknek:)
    k1
    k2
    k3
    k4
  • Met
    beszarás, én adok tanácsot

itt a világ vége
  • repvez
    köszi !!
    Végre és ez még a közelre zoomolási problémámat is megoldotta , eddig nem is tudtam elképzelni hogyan tudjátok a kis apro dolgokat megcsinálni mikor nem is tidok olyan közel zoomolni , hát megvan hogyan .
  • Met
    z
  • repvez
    A maxban van olyan bill. parancs mint a wings3d-be hogy kijelölök valamit a tárgyon és a gomb lenyomásával odaugrik a nézöpont és a kijelölt rész lesz utánna a forgatás középpontja is.
    Nem lenne rosz ha lenne ilyen, hogy mindegyik nézöpontot az adott kijelölésre ugrasztaná .
  • repvez
    Már megoldottam, nem volt egyszerü mert ujra kellett a topologiát azon a részen terveznem.
    De azért ez eléggé rossz hogy ezt nem lehet ilyen egyszerüen elintézni hogy a vertexeket bárhol bármikor ossze lehessen weldelni függetlenül attol hogy hol helyezkedik el egy adott objektumon belül.
  • Malakai
    Szomszédos, vagy pedig borderen lévő vertexeknek kell lennie mindkettőnek, hogy weldelni lehessen, valószinüleg nem border vertex. Amit Met írt, az is azt eredményezi.
    Teszemazt itt az "érintkező" részek hiába nyitottak, az alsó doboznak nincs felül nyitott éle (border), mert van egy belső fala.
  • Met
    úgy értem, hogy nem látszik, az objektum belsejében van
  • repvez
    Ez a hátso poligont hogy érted?

Elviekben nem lehet hogy összekeverje a kettöt hiszen egymás mellett vannak és perspektiv nézetben nem takarja ki egy másik vertexwt mint ha mondjuk front nézetbe lenne és a kiirás szerint is csak 2 vetrex van kijelölve
  • Met
    Nincs egy hátsó polygon valahol? Mert nekem olyankor szokott ilyen problémám lenni?
  • repvez
    olyankor mit kell tenni ha nem tudom össze weldelni 2 vertexet? egy olyan situácioban nem müködik , hogy egy élt extrudáltam és ugyan ahhoz a testhez vissza akarom kötni ennek az élnek az egyik csucs vertexét. mintha egy kannának a fogantyuját készitenék.De nem tudom összekapcsolni a saját objektumával.Azt tudom hogy egy másik objektumot csak akkor tudok egy másikhoz weldelni ha elötte attacholom egymáshoz, de itt egy azon test és nem müködik se a conect, se a target weld, se a sima weld, se a collaps. 9-es max SP2vel. w7 64biten
  • FRenkie
    eRRE SENKI?

Groundwiz planter használ valaki? Ha igen szóljon, mert priviben lenne egy kérdésem.

köszi
  • nenad
    másik ivy NFR csak úgy. Az alpha már fixált.
    Baromi lassú hétvége van. zzzzzzZZZZzz

• nenad
    belőttem a normal mapot,
    Az alpha bug is javítva lett de arra a buildre még várni kell,(nem sikerült win alatt normálisan compileolnom) Ezt holnap vagy holnapután kidobom és akkor elmondhatjuk hogy van egy elég stabil cucc.

• Met
    óó bazeg
    hang nélkül nézem a videót

• npeter
    nyomd közben a ctrl-t is :P
  • FRenkie
    csá,

ha van 1 tif képem alfával, akkor van valmi gyors megoldás maxban amivel ff maskot tudok belőle varázsolni?
    Ha az rgb channel outputnál az alpha as gray-t választom, akkor pont olyat kapok, de rendernél szar, mert az is átlátszó félig, ami elvileg fekete.
  • Met
    Hogy lehet azt megoldani, hogy az edge kijelölésből plane kijelölés legyen?
    Nézek egy tutorial videót, kijelöl egy csőbe 3 vonalat, loopolja, majd rányom a polygon gombra és az edge kijelölés poligon kijelöléssé vált át.
    Nálam nem
  • Aldaryn
    OpenGL és DirectX canvast távoli kapcsolatban nem nagyon fogsz tudni. Ha kikapcsolaod a hardveres VP-t, és visszteszed szoftveres módba, akkor menni fog. Logmeinnel párszor manageltem így távolról renderelést, sőt, volt hogy egész átszabtam a jelenetete, mert láttam, hogy nem szép a végeredmény, mindezt 15K-s uploaddal, szóval csak okosan kell, és nem lehetetlen.
  • hunkircsi
    Hello mindenkinek!

Egész picit off a dolog, de mivel a MAX-hoz közvetlenül köze van, ezért felteszem, remélem, valaki volt már hasonló cipőben.
    Szóval mostanság a távolról irányíthatósággal bajlódok. Magyarországról szerettem volna a bécsi irodában tanyázó asztali rendergépet irányítani, meg néha felügyelni. Kezdtem a VNC-vel, de az iroda internetje kissé full biztonsági szinten leledzik, és sehogy nem bírtunk ésszerű módszert találni arra, hogy a VNC-vel rákapcsolódjak az irodai gépre.
    Ezekután ajánlották a www.logmein.com csodát, ami tényleg szuper, meg az ingyenes része is tök jól használható, és mindenféle Router bütykölés nélkül beenged csatlakozni. No, ez eddig mind szép és jó, csak az a gondom, hogy a MAX nézetablakai egy az egyben nem jelennek meg. Érdekes módon a haverom kipróbálta, nála simán működik.
    Főleg a MAX miatt van szükségem a távoli vezérlésre, de nem csak egy renderslave kell, hanem komplett ott üljek a gép előtt anélkül, hogy annyit utaznom kelljen. Néha a kolegám is használja azt a gépet, és így távolról tök jól tudnám segíteni, ha valamit éppen nem ért.

Ha valaki tud bármi infót, hogy ne kelljen vakon MAX-oznom a logmein távoli vezérlése közben, akkor kérem, hogy ossza meg velem.

Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
  • npeter
    tényleg. nem állítottam be.
  • putyi
    a fúga miért tükröz?
  • Metwork
    Render időre és memória használatra van hatással ha egy objecten van valami módosító?
    Vagy érdemesebb collapsolni?

pl. valami smooth vagy shell
  • zenoka
    sorrol jutt eszem.. sg 3ds sorozes mikor leszen?:D