3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Oh... <#miaz>

per aspera ad astra

Free
ez nem az a helyzet 😊)))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Már bocsánatod kérem, kedves Free, de bizonyos élethelyzetekben egyáltalán nem mindegy, hogy valaki fiú-é, avagy leányzó-é!

per aspera ad astra

Free
phuj . .. de diszkriminatív vagy
tök mindegy hogy valaki fiú vagy lány

a vélemény a lényeg :p

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Az unikornis szeliditobol lett jatek fejleszto <#nyes>

the world is mine

Sámán
Ezt a sértõdésesdire írtam, meg a kicsit sem építõ jellegû leszólásokra (már a bírálatokat) -utóbbit akármivel lehet... meg lehet különböztetni a "kritikától"...

wow-nál meg pont ez a lényeg hogy ott arányosan minden low poly... itt viszont a gépek nagyon ki vannak dolgozva, a légköri tényezõk (akár hóvihar, villámok vagy csak egy szakadó esõ) -és itt 3-4 mozgásban lévõ repülõ vagy helikopter is egymás mellé kerülhet -vagy egymás közelébe -effektekkel mindennel -és ezek a "mozgások" nem órák alatt lerenderelt képek kell hogy legyenek...
Pl egy MIG29 repülés közben:

Természetesen a nézetek váltása sem szabad hogy percekig tartson -ha a belsõ szintén 3d-s pilótafülkében körbenéz az ember, utána egybõl átkapcsolhat külsõ nézetre -és ha az a "30 épület" (vagy csak 1...) alaposan ki van dolgozva és elég közel repülsz hozzá... akkor tuti lezuhansz mire betölti...

Pl egy reptéri irányítótornyot azt hittem ennél egyszerûbben már nem lehet megcsinálni (de aztán csak le lehetett szedni róla még az ablakpárkányokat meg az ajtókilincseket stb-t is... <#hehe> )

A low poly gépek meg nem jöttek be senkinek -pedig csináltam.. : <#buck><#nyes>

Na szóval majd ha nem az épületeket csinálom a háttérben amikbõl repülés közben kb ennyi látszik:

Hanem majd a gépeket... akkor jó lesz.... <#smile>

FeketeVipera 77 SS

Latnad mar mennyit gyartott max-al 😄
Szal jah egyet ertek igazabol a suli-nal meg a treningnel fontos ki tartja a minoseg mert pl egy gnomon workshopos rendezvenyre pl erdemes akarmennyi penzt raszanni.

the world is mine

" meg kizárólag személyesen magamnak bírálom el -ami nekem tetszik az jó.."
ez a baj latod igy soha sem fogsz fejlodni igazan mivel az embernek a sajat kis hulyesegei mindig jobban fognak tetszeni mint amilyen tenylegesen.

"õõõ az épületeimet inkább nem reklámozom... "
ez meg ciki ebben a formaban

" egy online szimulátornál inkább az a lényeg hogy minél kevesebb idõ alatt töltse be ha mondjuk 30 van egymás mellett belõlük akkoris... "
oke de gondolom megvan adva egy egy epuletre egy max polygonszam es textura meret amibol ki lehet hozni a legjobban lasd regebben pl warcraft 3 jatekok ahol igen alacsony polyval dolgoztak megis hangulatos es minosegi volt a cucc

ui: ennyi smileyt hasznalni hihetetlen..😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sámán
Hát már emberszámba sem vesztek... <#rinya>
De ha most még öregnek is tituláltok.... (pedig az a 25-30 reális -tény hogy már nem az eleje felé -de még 30 alatt van azért!!!!!) <#violent><#crazya><#nevetes1>
Hálistennek vannak "jobb" dolgok is amiken megsértõdhetek mint olyanokon amiket "láthatatlan" emberek irogatnak nekem... <#nyes>
A "munkáimat" (ezeket én még nem nevezem annak...) meg kizárólag személyesen magamnak bírálom el -ami nekem tetszik az jó... <#smile>

Egyenlõre MAX ilyenek vannak...
De majd lesz jobb is... <#vigyor5>

(õõõ az épületeimet inkább nem reklámozom... egy online szimulátornál inkább az a lényeg hogy minél kevesebb idõ alatt töltse be ha mondjuk 30 van egymás mellett belõlük akkoris... <#hehe>
Bár szerintem jók -de nem egy látványterv egyiksem...)

FeketeVipera 77 SS

policy....
egyebkent egyre inkabb nehezebben hiszem el a 25-30 eves korosztalyod..mar bocsass meg..
aki meg elmenekul ennyi tol annak nem valo ez a szakma hobbi szinten meg folyamatosan sertodni fog
szoval finish
de ha megtalalod a tanfolyamod nyugodtan publikalj ide nem szedjuk szet a meloid elvegre jany vagyol..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Konkrétan a szombathelyi színhálypályázatról van itt szó. Ha nem láttad a pályamûveket, és a díjazottakat, akkor pl. az építészfórumon megtekinthetõk. A kép, amit ide belinkeltem, valóban a munkánk, de nem ez az apropó, hanem az, hogy a szombathelyi pályázatra készült szintén.

per aspera ad astra

hátrább az agarakkal uraim! becsüljük meg az egyetlen nõi hozzászólónkat!

ThomasGins
és kos😄
Már mindent értünk😊

\"So always look on the bright side of death\"

ez egy lyány!!!!

ThomasGins
ok,ha nem hát nem😊

Sámán
Jajaja -mindenki rakosgathatna fel képeket tényleg hivatásos profimunkákról... akkor talán még többen is nézegetnék a fórumot... és nem menekülnének el... <#nyes>

FeketeVipera 77 SS

Sámán
Aldaryn: Nem tudom mikor nzegettél utoljára plázákat meg színhzakat de hálistennek az újonnan épültek között nem túl sok kocka van... Meg ahogy elnézegettem más épülõ közösségi intézmények látványterveit -tényleg a látvány a lényeg, nem a kötött formavilág ... Dehát ez is lenne a lényeg szerintem... ha már van némi alkotói szabadságra lehetõség... Még jó hogy tudsz ilyet... ez a munkád ha nem tévedek... <#eljen><#vigyor2>

Zenoka: A fõállásomban nekem is van tapasztalatom bõven... bár egyik újonnan érkezõnek sem kell egyszer sem megjegyeznem -észreveszik azt maguktól is -és onnantól a tisztelettel sincs probléma... Sõt... még kérdezni is mernek tõlem... (másodjára is) mert tudják hogy tudok válaszolni, és nem forgatom a szemeimet hogy hogy lehet ekkora hülyeséget kérdezni... <#papakacsint><#puszi>

FeketeVipera 77 SS

ThomasGins
de képeket is szivesen megnézünk tõled😊

Aldaryn
Hogy kép is legyen. Nem a legszebb, legveretesebb munkánk, de ha valaki figyelemmel kísérte a Szombathelyi színházpályázatot, és eltöprengett rajta, hogy ide vajh' csak kockák és plázák érkeztek-e, akkor itt láthatja, hogy nem, volt más formavilág is.

per aspera ad astra

en nem rugok be csak szeretem a jo bort😄
egyebkent nem gaz hogy rank pazarlod csak a nezeteink masok (foleg a 3d teruleten mivel ugye az itt jelenlevoknek van nemi tapasznyalata)

Sámán
De hogy miért pont rátok pazarlom...
Na menjetek inkább szépen berúgni és röhögjetek egy jót., mert már ti is túl sokat nézegettek erre.. <#hehe>

FeketeVipera 77 SS

tök jó, hogy vannak ilyen kiszámítható emberek. vidámságot csempész a szürke hétköznapokba.

Aldaryn
Banyek, de sok idõd van.

per aspera ad astra

Sámán
Ha valaki elvégzi az orvosi egyetemet is kérdezhet egetverõ baromságokat, és lehet ránézésre reménytelenül béna is... -a fizetése és a lehetõségei meg garantáltan nevetségesek (még egy nõvérhez képest is)... -és mindenki aki nem végzett egyetemet ki fogja röhögni...

Aztán lehet hogy nem béna, csak most került ki a suliból "éles gyakorlat" nélkül és a fizetése meg a lehetõségei néhány év múlva....

De ezt hiába mondom ezerféleképp... mindegy....

Viszonyt ami miatt ismét irogatok / nem akartam szó nélkül megállni...
Sajnos a szülõi finanszírozás nem kivitelezhetõ (mégha azért egy picit kivételesen reméltem volna is...) -mint ahogyan az összes eddigi "õrültségemet" sem finanszírozták -a fõiskola mellett is dolgoztam, és mindere magam kerestem meg a pénzt nem kis munkával -de ez idáig egyetlen tanulásra költött forintot sem bántam meg utólag mégha többnyire nem csupán egy fõállásból élek -mert az semmire sem elég... (jah... és nem a szüleimmel lakom, nem kértem tõlük pénzt az utóbbi kb 10 évben és kb senkitõl sem!!! )
A fõiskola után meg ugyanazon a területen dolgoztam mint elõtte -csak a 4 év után jobb státuszban kb 2x-ese lett a fizetésem azokhoz képest akik elõtte hót lenéztek hogy minek ehhez papír -gyakorlatom egy hangyányival sem lett több és nem mondom hogy csak fontos dolgokat tanultam, de volt közöttük számos olyan amit tuti nem találtam volna ki magamtól meg a könyvekbõl -meg a többiek sem (és hiába mondják hogy felesleges, nagyon sokmindent nem tudnak ami nekem teljesen magátólértetõdõ és emiatt a gyakorlat is sokkal egyszerûbb lett (bár tény hogy sok új nekem már nem volt benne -de el tudom képzelni milyen lehet gyakorlat nélkül kikerülni a fõsuliról és úgy belevágni és viselni a leszólásokat hogy egy fõiskolát végzett valaki hogy lehet ennyire béna kezdõ)... a lehetõségeim is jobbak lettek -mondjuk nem vagyok így sem eleresztve az tény...

Sajnos itt is ha valaki nekiáll a tanfolyamnak és kikerül papírral 0 gyakorlattal és véletlenül nem tud valami gyakorlatit azonnal (netántán még megkap valami jobb munkát is...) -hát arra már láttam a reakcióitokat... (az hogy nincs tényleg hülye közöttük azt nem mondtam -hülyék midenhol vannak -és ok nélkül felvágósak meg lenézõsek meg letorkolósak is... -de nem mindenki...)

Naszal nem vagyok milliomos, nem vagyok munkanélküli élõsködõ, nem vagyok kisgyerek aki a szüleinek sír pénzért (jó 1-2x megpróbáltam, de az nem számít mert nem lett eredménye... <#vigyor5> ) , nem várok a maguktól létrejövõ csodákra (nem szokásuk történni... de nem is vágyom semmire, amiért nem tettem semmit -még a lotto 5-ért is legalább lottozni kell...), és nem vagyok olyan sem aki csak úgy feladja...

Mindig is szerettem volna "alkotni" , ez csak egy a sok sztori közül de régebben (kb 15 éve) 286-oson csináltam egy több mint 30ezer soros progit c++-al -ami a világon semmit sem csinált csak kirajzolt egy Ferrary F50-t -de az nagyon szép lett...-az akkori kedvencemet... (találtam egy c++ könyvet, amúgy semmit sem értek hozzá "vonalrajzolgatáson" kívül... -épp titkárnõként dolgoztam szakközép mellett szabadidõben- és ha a fõnök elment volt idõm beleolvasgatni... meg a benti gépen "kisérletezgetni") -aztán a világon semmit sem tudtam vele kezdeni -elmentettem egy kis 1'44-es floppy-ra, aztán annyiban maradt a dolog... -pixelhalmazokat nem voltam hajlandó csinálni hogy pl "játékprogramokhoz" jók legyenek -ezt meg mire csak 1 képkockában kirajzolta -pfff... -azóta is szeretnék ilyeneket gyártani ha nem is pont autókat -és egyik ismerõsöm felhívta a figyelmemet elsõ körben a GMAX-ra -aztán a 3dsMAX-ra -eddig csak pár épületet csináltam egy szimulátorohoz -kiegészítõnek... -de minden másra is alkalmas lenne... -szóval nagyon tetszik!!! Nem a tanfolyam mivoltáért fogok elmenni rá, meg mert nincs hova kszórni a pénzemet már -hanem mert komolyan gondolom... abból meg hogy bármirõl papírt szereztem még sosem volt a világon semmi hátrányom... sõt...

(hm.. és sokat beszélni is szeretek... Najó... ennyit rólam... <#nevetes1>)

FeketeVipera 77 SS

Free
hehe mennyivel rövidebben is meg lehetett volna fogalmazni 😊

Free
az a baj hogy megint elsodródtunk a lényegi kérdéstõl
nem a tanfolyamokkal van a gond de itt nagyon rá lett húzva a dolog.
az oktatás jó ha az ember megtanulja a dolgokat. pl Sámán nálad ez az angol meg egyetem meg miegymás.
Egy angol tanfolyamon sem fogod megtanulni anyanyelvi szinten a dolgokat hanem csak akkor ha utána használod is a nyelvet. az egyetem fõiskola és általában az összes oktatási intézmény nagyjából azt tanítja meg hogy ha elvégzed utána hogyan tanuld tovább az adott dolgot. legyen az nyelv stb. r-go alapokat szolgáltat a késõbbi fejlõdéshez.
itt nem a tanfolyamok szintjéérõl vagy szükségességérõl szólt a kérdés. hanem fel lett dobva két olyan iskola amik a 3d képzéssel foglalkoznak.
a lehúzás és irónia tárgya az volt, hogy ár érték arányban ezek az iskolák inkább lehúzásnak számítanak mint oktatásnak.

én pl 30 40 ezret biztos elköltenék arra hogy beüljek egy 3d oktatásra ahol van esélyem arra hogy olyat tanulok ami pl nincs benne a help ben . egy normál szoftvernél pl word excel stb is megvoltak az alapjaim, de volt egy ingyenes oktatás és nagy mellénnyel elmentem hogy mekkora király leszek .
de az elsõ óra arról szolt hogy ki ismeri az alapokat. aki nem ismerte azt áttették egy másik csoportba ahol azt oktatták , a maradék ott maradt 10 embernek meg elkezdte az oktató magyarázni a különbözõ makrókat és makró készítéseket. amihez lövésem nem volt.

De hozzáteszem ez ingyenes volt. tehát ár érték arányban mocskos jól jártam .

Remélem irónia nélkül és érthetõen elmondtam mirõl szól a dolog.

itt is többen vagyunk úgy hogy kéne egy work shop. ahol összeülünk egy lakásban és tovább képezzük magunkat. lenne 2 3 elõadó akik elismerten "tudnak" ebben a szakmában és a többiek tanulnának kérdezhetnének ellesnének technikákat fogásokat.
de nem kerülne ez az egész fél millába vagy 200 ezerbe.

a tanfolyamokat is megértem miért annyi amennyi az ár. mert egyrészt eléggé speciális terület nem hiszem hogy telt ház lenne állandóan. a másik meg ha belegondolsz ez olyan mint a szerszámkészlet ami nem attól drága mert annyiba kerül hanem mert pénzt lehet vele keresni. nah ez is azért drága mert pénzt lehet vele keresni . kimutathatóan egyre szarabbul de lehet. Akkor meg is érteném ezt a dolgot ha pl vér profikat képeznének aki kilépve a suliból leülve egy géphez , kapásból össze tud rakni egy belsõ látványképet fotó minõségben úgy hogy tökéletesen tudja optimalizálni a minõség / renderidõ arányt , aki érti mi a photon meg az aa meg a hasonló szak dolgok amiket spec még én sem értem csak használom. de ezekben az iskolákban ezt nem kapod meg .

mintha lenne egy lézeres spektrométered aminél tudod hogy a különbözõ vegyületek elemzésére szolgál és habár van egy használati utasításod ami ott lóg a gép mellett és el is mondta neked egy oktató hogy milyen sorrendben nyomkodd a gombokat de hogy miért és hogyan mûködik valójában azt nem.

örülök hogy idõrõl idõre elõjönnek ezek a dolgok mert mint az utóbbi idõszakban mindenki én is megéreztem már azt hogy kijön valaki egy friss iskolai papírral hogy õ 3d modellezõ és papírja van róla, esetleg bekerül egy jó munkahelyre és utána itt ezekben a fórumokban kérdezget olyanokat hogy az embernek az agya elszáll. vagy olyan minõségû munkát készít hogy a megrendelõnek elmegy a kedve az egésztõl , és mindezt persze a piaci ár töredékéért amivel meg a tényleg jó szakemberek maradnak munka nélkül.
nah elfáradtam ebben a meddõ vitában valaki dobjon egy szekrényt ami nincs elfrrezve

az érvelési módszert, amit használsz, "szalmabábu módszernek" hívják és nagyon trendi manapság.
senki nem mondta, hogy az oktatás felesleges. a vita arról szólt, hogy felesleges fél misit egy olyan tanfolyamért kifizettetned a szüleiddel, aminek az anyaga az oktatot program helpje, mivel azt magad is el tudod olvasni.
gondolom egy ecdl tanfolyamért nem fizetnél ki most pénzt, mondván, hogy te magadtól megtanultad használni a win-t word-öt stb. és ha valaki tanácsot kérne azt mondanád, hogy inkább vegyen valami értelmeset a pénzbõl és tanulja meg magától az érintett programot.

ott a pont....

Sámán: egyebkent nekem van hivatalos nemzetkozi oklevelem csak nem 3dsmax hanem autodesk VIZ-bol (ebbol lett a 3ds max design vagy mi a rak), a story ugy nezett ki hogy annak idejen 3d-zgettem oszt jott a fonokom hogy mi lenne ha megcsinalnam az epulo kis hazat mert szeretne latni hogy hogy fog kinezni, en megcsinaltam es mivel foggalmam nem volt akkor az arakrol meg semmi ilyesmirol hogy hogy megy ez abba maradtunk hogy beirat egy ilyen kurzusra (o leirhatja engem meg erdekelt) aztan azt elvegeztem es azontul hogy mai napig joba vagyok az oktatoval (oktatom vrayezni) semmit a nagy budos vilagon semmi ujat nem tanultam ott...es hozzateszem hogy elotte max fel evet 3dsmaxoztam.
egyebkent jah foiskola/egyetem: elnezve a kornyezetembe a mernokoket eleg funnie egy frissen vegzet epitomernok kb annyit tud mint egy szakmaban 1-2 evet eltoltott technikus vagy meg annyit sem.. es a fizetese is alatta van...

Aldaryn
Lesz még Magyarországon olyan oktatás/workshop amit meleg szívvel, nyugodt lelkiismerettel fogok ajánlani annak, aki nem a helpet akarja visszaolvastatni. 😊

per aspera ad astra

Sámán
Huh... remélem azért ha van gyereketek legalább álltalános iskolába engediktek hogy járhasson... A szakközepet vagy gimit már nem is feltételezem (az egyrészt már nem kötelezõ, másrészt marha sokba kerül...) -azt már otthon egyedül meló mellett is simán meg tudja tanulni... De az összes tanfolyam, továbbképzés, fõiskola, egyetem meg minden amúgy már csak pénz/idõ pocsékolás és milliomosok idõtöltése... <#csodalk>
Maradok csendes szemlélõdõ a továbbiakban...
További jó munkát és a bevált módszer alapján sikeres egyedül-kínszenvedéseket mindenkinek! <#vigyor5><#wave>

FeketeVipera 77 SS

lehet o.O mondjuk akinek anyi penze van nyisson sajat irodat 😄

the world is mine

npeter
lehet túl sok a tanfolyamos srác :-(

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

az komoly XD

the world is mine

ThomasGins
Interjúk leginkább,de a semminél az is több. Hihetetlen hogy 2-300an jelentkeznek bármilyen graf melóra.
Szoval ha tud valaki munkát ne kiméljen!

Free
nnnaaaa végre valami változás.
én fenntartom a dolgot amit régen is
sajna a helyeket nem sikerült megszereznem a közös hétvégi eszmefuttatásra de isten úgyse én is benne vagyok egy személyes találkozóban ( bár én nem iszom alkoholt jó ideje )

npeter
hmm az nem lesz kis meló lemodellezni 😊 habár nem tudom mennyire fogod/kell részletezni.
majd mutogass képeket ha lesz már vmi értékelhetõ rész belõle.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

vertex hozott es sok siker
tulajdonkepp sokk kulonbseg nincs koztuk amik meg igen azok az animalasi folyamatnal fognak kijonni. de valszeg ezzeket nem fogod hasznalni.

MirP
Én most kezdtem fõiskolai diplomamunkám írását, ami lényegében a Nádasdy-kastély 3D modellje és ennek bemutatása lesz 3D Studio Max szoftverrel.
A 3Ds Max szoftvert tudom használni, persze egy ilyen kaliberû munkához még kell azért gyakorolnom rendesen!
Annyit szeretnék kérdezni, mivel a 3Ds Max Design szoftvert viszont még nem használtam, szóval az miben különbözik a sima 3DsMax-tól?
Különben DM írásom során szerintem gyakran fogom ezt a Fórumot látogatni! <#zavart2>

npeter
Ez komoly, micsoda reklám email-t kaptunk, röhögtem egy jót legalább:
Kedves XY,
Kérem, bocsásson meg nekünk, hogy zavarja a drága time.We a Tai Pingyang company. This egy elektronikus company.one legnagyobb nemzetközi kereskedelmi nagykereskedõk China. We fõként eladni villamossági termékek, mint például laptop, LCD TV, kamera, mobiltelefon, MP4, és így tovább.
Tudunk biztosítani a kiváló minõségû és versenyképes ár, és minden olyan termék jön a nemzetközi garanciával. Ha van, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.Seiol.com

😊

nah siekrult melot talalni vagy asszony?

ThomasGins
én már a heteim felét pesten töltöm,lehet róla szó

mar jo reg beszeltuk kenne csinalni valami kozos forumos borozas-t
mindig felvetodik...aztan sose lesz belole semmi:S

npeter
nekem is nekem is 😛
<#pias>

szoktam kapni sogortol olyan irsai olivert hogy "ihaj csuhaj" ha lesz megint szolok es csapraverjuk😛😊

😄 Nvidia driverei mától támogatják az opencl-t . Hmm, lehetséges, hogy vray is átáll erre a platformra? Mivel ATI/AMD nem fogja támogatni nvidia saját nyelvét..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hát, talán ha valami kevésbé sátáni számmal próbálkoznátok. Nálam a Wait for MAX to Render mezõ értéke 6000 és tényelegesn figyelembe is veszi.

megtaláltuk, átállítottuk és tíz óra múlva újra elolvashattuk a " task timeout" feliratot

Aldaryn
Rákaptam határozottan, kapott egy kiemelt rekeszt a pincében, Kíváncsi vagyok, egy év múlva mennyit öregszik. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nos, itt valami gebasz van, ugyanis a maxban a timeout 666 órára van állítva, a backburner iniben is. Ennek ellenére folyamatosan leáll 10 óra renderelés után. De ezt régebben már körbejártuk. 😊

per aspera ad astra

Ezt a task timeout-ot most komolyan kérdezted, vagy irónikusan? Egyszer az elején beállítod, aztán megjegyzi a max.