63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #53919 [url http://iaro.3dmax.hu/kep/max2slg.zip]max2slg - material és exporter immáron 2 fileban[/url]
[url href=http://iaro.3dmax.hu/kep/SLG.rar]slg.rar - ird felül a filet[/url]
-
nenad #53918 Ujabb verzió
Mat + exporter fix
bump map scale,
gauss film a default film tipus
metal és mirror map kiegészült diffuse és bump mapokkal.
slg fix.
Az alpha mapok mostmár helyesen jelennek meg.
Mindenfajta image formátum használható. (ez még nincsen támogatva az exporterben)
<a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/max2slg.zip>max2slg - material és exporter immáron 2 fileban</a>
<a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/SLG.rar>slg.rar - ird felül a filet</a>
következő verzióban architectural glass támogatás és normal map.
Talán hétvégén.
Üdv.
Toljatok már valami képet, tepotot vagy valamit! :D -
l0b1g #53917 najó, a napot úgy állítottam be, hogy annak fénye a valóságnak megfelelő szögben essen be az ablakon. de volt, hogy csak skylight adta a fényt...
ha aránytartó, akkor miért van az, hogy sokkal világosabbak az árnyékok, mint pl. a fényképen? -
#53916 A napállás nem lehet defaulton, olyan nincsen, valahová tetted, és az már nem default.
Az 2.2 gammának semmi köze a fizikához és a rendereléshez. Az lwfnek van, méghozzá az, hogy aránytartó fizikai modell. Az lfw render kimenetével azt csinálsz, amit akarsz, exponenciálisan is mappelheted, ha neked az a tetszetős. -
l0b1g #53915 najó a fényvisszaverőképesség az lehet, hogy nem tökéletes. a napállás/erősség + skylight az defaulton van, az legyen már referencia. a többi stimmel :) -
zenoka #53914 nahjo de ugyanakkor blende nyilas mellet ugyanolyan fenyvisszavero kepessegu kornyezet mellet es ugyanolyan napallas es naperosseg mellet?? ugyanakkora "film" meret?etc. -
l0b1g #53913 látom itt is nagy az egyetértés. :) amúgy szerintem sem alkalmazható ez az LWF minden esetben. a nappalimat próbálom lemodellezni, de 2.2-es gammával full nem valóságosak a fényviszonyok a referencia fotóhoz képest. ráadásul ISO200-on 1/40-es záridővel készített kép a maxban ISO100 és 1/100-as vraycamerának felel meg. -
l0b1g #53912 aham, köszi -
#53911 a 17. oldal közepe felé pont volt erről egy kis eszmefuttatás , van aki használja van aki nem. -
l0b1g #53910 sziasztok!
ti használjátok ezt a linear workflow dolgot? én annak idején azt "tanultam", hogy ha valóságos fényeket/renderelőket használok (mental ray/vray), akkor az exponenciális color mappingot kell használni. ehhez képest most a vray-nél feljött ez a 2.2-es gamma meg gamma correction color mapping.....
valaki elmagyarázná, hogy kell-e vagy nem, ha igen/nem, akkor miért? -
nenad #53909 max 2009 én is erre esküszöm jelenleg, esetleg 2010. Max9 volt előtte amit még használhatónak tartottam. A 2008-as valamiért nem jött be. -
#53908 Vahaol 8as MAXnál volt utoljára, szerintem, jó a viewport kezelés. Azóta valami fura oknál fogva a jelenetet shaded módba kapcsolom, a MAX gyorsan lefoglal még magának pár giga ramot, és ha ez nem elég, akkor tekerni kezdenek a vinyók. Ez egy nagyobb jelenetnél, amire most a CET tökéletes példa, elég zavaró tud lenni, főleg, amikor hopp, nyolc giga ram már el is tűnt, és még akad is a viewport. -
bencsab #53907 Én a 2009-est használhatónak tartom, a 8-nál még zavaróan lassú volt a viewport és objektum kezelés. A 2011-et akkor lehet ki sem próbálom, 2010-et is kihagytam. -
zenoka #53906 hjaaa
szerintem akkor a biblia de azon kivul nem hiszem hogy nagyon mozog barmi is komolyabban. -
nenad #53905 magyar nyelven is megjelentek közül, de azért köszi. -
zenoka #53904 complete vray guide vagy mi a franc. -
nenad #53903 Szerintetek melyek a legjobban menő szakmai könyvek mostanában? -
Midas #53902 jol nez ki -
nenad #53901 Borospohár tesz.
Nagyjából átnéztem mi kell ahhoz, hogy az evermotion challnge sikeres legyen, és úgy tünik talán ezúttal sikerül valami igen profit összeraknom. Brutal jól néznek ki az anyagok causticsel és volumetricsel.
Innen indul valaki? Van még kb 2 hét hátra.
-
#53900 szép és érdekes is egyben. -
zenoka #53899 brutal melo maxi kuki van de kifogom probalni mindenkepp! -
marcee #53898 Köszi, részemről mindenképpen kipróbálom leadás után. -
#53897 Ha lesz időm és gépem kipróbálom tuti! -
nenad #53896 Na inkább toljon be mindenki egy NFR-t ide slg-vel.
:D
Beletettem közben még a hdr outputot. Illetve a gamma lehet 1,0- lesz defaultolva. -
zenoka #53895 haat ezt szomoruan olvastam:S -
nenad #53894 nem meglepett? :D
lassan max is csak teszplatform lesz...
bár lehet a probléme az, hogy nem alkalmazpd az object containereket aktívan :D
-
#53893 Így belegondolva, engem igazán az zavar, hogy a nyolcas MAX óta csak rosszabb lett a program, ami a mindennapi használhatóságot illeti. Az egyetlen feature, ami nélkülözhetetlen, az a más munkacsoportokkal való kompatibilitás. Nem egy biztató tendencia. -
#53892 2011 MAX éles teszt CET nagy modellen kb 280 ies fényforrással. Konklúzió: Object Paint kivételével minden új feature meghal, és használhatatlan. :) -
nenad #53891 NFR.
Kellemes hetet! :D
-
nenad #53890 srácok, max2slg 043 nektek előszőr. Akinek van egy kis ideje játszon el vele.
A LuxMaterial.mse és az exporter.mse-t húzzátok be a max ablakba.
max2009,2010 kompaitbilitás. valószínüleg 2008 is..
2011 -el nem kompatibilis.
a file tartalmát a c: drivera csomizzátok ki. Ha esetleg valami nagy marhasággal találkoztok szóljatok.
A materialokat elmenti a max fileba a beállításokat nem...
A már elmentett jelenet megnyitása előtt a materialLUX.mse-t mindenképpen húzzátok be maxba.
package
max2luxrender
help
help
Szükséges - ati stream sdk 2,0 - ATI fanoknak. (a 2,01 el nem működik együtt..)
nvidásokét nemtom. Csak legyen opencl support, sztem a driverbe van integrálva.
-
l0b1g #53889 köszi, közben megoldódott... -
nenad #53888 küldöm a legujabbat. A scatter mediánál van minden a szin és a szoró. Ennyi, de a hatás bőven elég... -
#53887 Pofás nagyon! -
#53886 tud a parti volume valami 3d shadert fogadni paramétereiben? azt nem néztem még. Mellesleg köszi mindent, szuper, csak képeket nem volt mégidőm összeszedni neked. A fórumból bogarésztam DR-t, van, hogy működik cpu gpu együtt is -
nenad #53885 ugyanez szinezett scatter (zöld) és emit color-al (sárga)
-
nenad #53884 egy kis scatter window test. Beállítottam a paramétereket. vasárnap este vagy akörül nyomatok egy bétát.
-
nenad #53883 letöltöttem a modelt.. Kb 10 perces render. Az üveg casuticsja még talán kicsit erős (zajos a beltér), mivel nagy szerepet nem játszik lehet ki is kapcsolom.
egyre jobb a szitu az exporterrel, ugyhogy hamarosan kijön.. :-)
-
zenoka #53882 szeep rohogunk a kisebb nyomoran:))) -
#53881 ezt azóta nyomtad? há kabbe -
nenad #53880 66' -os beetle, SLG.
Első komolyabb render.