63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    Írtam privit
  • GixEr
    Sziasztok
    Gondoltam erdekelhet valakit foallasban tervezgetes, renderelgetes, gyartas stb.
    info: Link , vagy tolem privatban. Surgos. Dontenunk kene legkesobb hetvegeig.
  • Slipknot14
    nah ezaz amire nekem szükségem volt:) köszönöm szépen működik jól :)
  • Slipknot14
    jolvan, ksözönöm:) kipróbálom majd nemsokára
  • zenoka
    Vagy a kullo pivotpontjanak beallitod a kor kozeppontjat es úgy array
  • zenoka
    akkor pedig jo a spacing tool csak a kullo pivot pontjat igazisd a le a kullo aljara plusz nezd meg hogy a mostani helyzetben 0,0,0 legyen a kullo elforgatasa.. ehez a xform resetet hasznald.
  • Slipknot14
    őő hát igen :D elég rossz szokásom, hogy nem olvasom át amit leírok néha :D
    Egy bicikli kerék küllőit szeretném megcsinálni a következő módon

Adott a 2 spline-om és azt az egy küllőt szeretném körbeforgatni a köralakú spline on, úgy hogy a töve megmarad ott fixen, vagyis izé :D küllőket szeretnék kreálni valahogyan :) De ha van rá más mód akkor azt szívesen várom :)
    Köszi a választ egyébként, meglesem azokat, amiket leírtál.
  • zenoka
    szerintem neked nem ez kell hanem vagy a sweep ha korbeakarod futtatni a kullot (marha a kullo egy sima spline alakzat es nem objektum) egy spline-on vagy lehet a loft is (sweep butabb de konyebben kezelheto) de meg azt is eltudom kepzelni hogy siman csak az array kell neked de az meg nem egy spline menten hanem a pivot pont korul..
    de egyebkent kepet hogy mit szeretnel marmint skicc is jo vagy valami mert ugy fogalmazol ahogy en:D erthetetlen :DD
  • Slipknot14
    bocsi ha butaságot kérdezek, gugliztam már mindenfélére, de nem kaptam választ :(
    egy küllőt szeretnék 360°-ban körbeforgatni, egy splinen, úgy hogy csak a legalja metszi a splinet.
    Spacing Toolal próbáltam játszani, de azzal nem sikerült összehoznom ezt :S Esetleg valaki útba tudna igazítani? :$:) Előre is köszi :)
  • acsati
    ó valóban! köszi szépen :)
  • zenoka
    Franc lemaradt a linkeles :)
  • zenoka
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15032943&linkID=9241177
    Ez kell neked
  • zenoka
    Mivan sikerült bejutni apu irodájába es végre ismét a nagy világháló elé kerültél. Neked az index poliforuma való es nem ez a forum szerintem.
  • repvez
    jelöld ki azt a vertexet vagy poly-t amit modositani szeretnél majd nyomj egy "z" gombot vagy állits a wievport clipping értéken .
    ha jol tudom
  • acsati
    rá akarok zoomolni az adott pontra de nem nagyitja ki hanem ez [KÉP] történik. mi a probléma?
  • nono55
    mi volt ebben a beszólás? azért mert nem érted, nem kell rátenni a bélyeged, hogy beszóltam neki.
    érdekes, neki címeztem és ő az egyetlen, aki nem orrolt meg rajta, hisz nincs min, vette a lapot. :)
    aki meg csak kotnyeleskedik, az félreérti és csak fröcsög. :)
  • acsati
    igen ezt a kettöt ismerem és a harmadik ami már nincs az hiányzott :D ezt a kettöt sikerült felelevenitenem. köszi
  • Malakai
    mindentbele.hu-nak is sárga designja volt régen, nem?
  • SZilaJMaGGoT
    És ez?
  • acsati
    óó de kár pedig voltak hasznos dolgok azon az oldalon. azért köszi!
  • Gaborkik #56303
    Köszönöm szépen !
  • Malakai
  • VO101Tom
    Material editorban a kis bogyók alatt van asszem egy kék-fehér mintás kocka kinézetű gomb (2009-et már rég használtam :), "show standard map in viewport". Klikkelj arra, és azt a mapot ráhúzza a modellre. így nem csak a "színezést" (diffuse) hanem bármilyen másik mapot (bump pl) is ráhúzhatsz így a modellre szerkesztés közben.

A felbontás viszont alapértelmezésben elég gagyi lehet, az options alatt a driver settingsnél be tudod állítani, hogy nagy textúrákat használjon.
  • Gaborkik #56300
    Sziasztok!
    Már előre elnézéseteket kérem a zavarásért !
    Hobby szinten modellezgetek, autodidakta módon tanultam az egészet így hiányosak az ismereteim.
    Persze nem tőletek akarok minden hülyeségemet megkérdezni, hanem egy apróbb problémámra szeretnék rákérdezni, ami a textúrázás témakörében lenne. 3D Studio 2009-et használok és amikor a modelljeimre ráteszem a textúrát, a szerkesztő ablakokban csak "megszürkül" a modell viszont a renderben rajta van a kívánt kép. A kérdésem az lenne hogy megoldható valahogy az hogy a szerkesztő nézetekben is lássam a képemet ? Ha megoldható, legyen szíves valaki elmondani :-)
    A válaszotokat előre is köszönöm !
  • VO101Tom
    Az szerintem a www.3dsmax.hu volt. De ezen a címen ma már nincs semmi.
  • acsati
    régen volt egy magyar 3dsmaxel foglalkozó oldal, volt pár jó tutorial is, csak már nem tudom mi volt a címe, úgy emlékszem sárga színű volt az oldal. nem tudja valaki melyikre gondolok? :)
  • SZilaJMaGGoT
    Nah mind1, majd rájössz, hogy mire gondoltam... :D
  • xblades
    Kösz megpróbálom igy, ha mást nem remélem lesz hozzájuk.

VO101Tom

A modeleket .nif fájlok tartalamzák, igen mod lesz belöle páncélokat szeretnék szerkeszteni.
    Az utolsó kérdésed nekem tul bonyult lenne.

SZilaJMaGGoT

Igen nem teljesen max-os kérdés, mert a páncél modeljét kell csak ezzel szerkeszteni a többi részét más programokkal.
    De azon a részen túl vagyok ezért állok neki a modelek átszabásának, és ehhez a 3d studio max-ot ajánloták.
  • SZilaJMaGGoT
    Ezt a játék topikjában kérdezd inkább. Nem annyira maxos kérdés ez.. Azért mondtam egyébként, mert ha 3d-zni akarsz akkor felejtsd el a modolást, először tanulj meg modellezni!
  • VO101Tom
    Először is tudni kellene milyen formátumban vannak azok a fileok. Mik tartalmazzák ezeket a modelleket? Ez valami MOD csomag? Egyáltalán szerkeszthetők-e, vagy most épp azt kérdezed hogy lehet feltörni egy játékot?
  • zenoka
    En csináltam egyszer kétszer mókabol. Egyébként jah próbáld meg te megoldani pl úgy hogy beirod googlebe: 3ds max fallout new vegas import
    Es olvasol külön tool is van hozza
  • xblades
    Nem baj az, de ha el sem kezdem sosem fog menni. Viszont az érdekelne hogy honnan tudnék letölteni hozzá ezeket.
    És arra gondoltam hátha valaki csinálta már és leírja honnan lehet.
  • Slipknot14
    köszi a válaszokat :)
  • zenoka
    Palpatine szenator elarulta:)
    egyebkent ma mar nem ir a multkori ota ugy sejtheto hogy otthon nincs nete csak a munkahelyerol irogat:)
  • Aldaryn
    Egészségedre.
  • putyi
    az volt benne, hogy a felszólító mondat végén felkiáltó jel van és, hogy a "nyelvtankönyv"-et külön kell írni.
    amúgy mi van? nem jött össze az este és úgy érezted, hogy bele kell rúgni valakibe?
    a rossz hír pedig, hogya mestered átvert.
  • SZilaJMaGGoT
    Akarom mondani, nyelvtanról.
  • SZilaJMaGGoT
    A helyedbe nem osztanám az észt a helyesírásról... :DD
  • zenoka
    Azután beszolsz neki hogy O volt az egyetlen aki a hulyesegeden segített? Hat elmész te a verzivataros pocegodorbe. Nem tudom hol lehetsz te építész vagy bármi de most mondom neked hogy a kollegaid valszeg a hátad mögött kifiguraznak es belekopnek a kavedba mert annyira jofej emberke lehetsz.
  • nono55
    ez az a szint, amin mi nem fogunk kommunikálni, ugye?