3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
vmik nap láttam már, 5letes és beteges is egyben 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
áááááá

\"So always look on the bright side of death\"

egy kis lazításnak:

http://vimeo.com/13085676

elromlott a légkondi, 35 fok van legalább.

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, hátha valaki tud segíteni.
Van egy modellem, riggelve van, minden jó szinte. De a probléma, hogy a csontváz el van forgatva. Ha a "fõcsontot" (amihez linkelve van ugye a többi csont) elforgatom, akkor természetesen az egész csontváz elfordul. Na most ezzel semmi baj, mert beállítom úgy, ahogy nekem jó. De szeretném, ha mégis a csontváz "rotation" értékei maradnának 0-án (pontosabban ez a bizonyos "fõcsont" értéke. Nagyon remélem, hogy érthetõen írtam, mert sajnos még nem vagyok valami profi...

még 1 érdejes dolog ami már inkább fura a max2011 induláskor majd 500 megát eszik, utána egy laza mozdulattal 450 megát kitesz a vinyóra (virtual membe) és alik pár 10 megabytot használ a memóriából. Hmm. Lehet ezért ilyen tetû... Ez a 32 bites 64 bites windowson.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

2011-ben is vissza lehet állítani a régi material editort... Egyébként slg is csak a régivel megy. Material Editor elsõ menûjében a Compact Material Editor-t kell alkalmazni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

video a telnethez, pár embernek nem volt egyértelmû. Gondoltam hátha kell valakinek.

video

tenkenorman
nem szóltam😄

http://www.tenke.hu

tenkenorman
mennyi idõ alatt nyomta ezt ki?

http://www.tenke.hu

slg ha kell valkinek, instance, telnet material change support stb.
Angolul ment a briefing azért bocs.

letoltes

Here is the latest verision of slg mayhem throgh 3dsmax.

First since probably most of you want to know, or try is the telnet. For the telnet controll there are some rules you have to follow. Always make sure that slg is running before you start or stop a telnet session. There are some issues regarding dotnet exception handling, so if you dont use that way max could just exit Or the next time you connect it wont work. Dont forget to let firewall max connect to slg.
After telnet is connected (it will take about 5sec) if you havent pressed "o" (always on top) in slg rendering window, the do that, and then just use the material editor and change the materials as you wish. Right now only material change is allowed the physichal sky comes later on.

Since the telnet option now the default opencl latency mode is low. You can change that at the accelerator group.

Physichal sky group moved up just below the enviroment, for easier access.

For the instance support you must set the Accelerator to Multilevel QBVH.
Portal lights should not be instanced. Actually with portal lights the best method is to attach them together and export that way.

if you want to use x86 version then rename the slgx86.exe to slg.exe. Netx release I will make a switch for this.

On the end, remember always, if some object normals looks wrong turn off the export normal option in the material.
Objects without materials will not export normals, this is the default behaviour.

-known bug, make sure that your portal, and light objects have uvw. Sometimes it exports improperly.This will be fixed in next release.

ThomasGins
FlowerCreator update,bekerült a create panelbe... hátha kõ vkinek😊

igen tudom.
este gyujtok egy gyertyat.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Czicsa
Mûanyagból van és nem abból a törõs fajtából, hanem inkább ilyen hajlítható mûanyag. Ezt a homokfutót 18 óra alatt nyomtatta ki! .stl formátumban dolgozik.

Free kománk ma lenne 32, Nyugdjon békében.

autodesk komoly összegeket fizetene ezekért a potokért.

repvez
mennyire törékeny egy ilyen eszközzel készitett modell?mennyi ideig tart egy ekkora test elkészitése?milyen formátumbol tud dolgozni ?
Met
kimaradt

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
kimarast egy r betû...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ThomasGins
Jogos😊 Csak fûteszt volt és gondoltam nyomok egy ilyet,de lehet megcsinálom még texturával is.

utallak a lighting miatt utallak az otlet miatt..dof es a kod az tetszetos viszont a fu anyaga az wehehehe😊😛
popec lett!
hogy halad az M.-es project?

ThomasGins
Idõt fáradtságot kimélõ nfr

Czicsa
Köszi zenoka és Aldaryn! 😊
Nem tutor alapján csináltam, csak rátettem a homokfutót egy plane-re, amire tettem egy matte/shadow materialt. Meg egy vray light.

Aldaryn
Egész apró részleteket is szépen eltalált. 😊

per aspera ad astra

egesz jo fotoba illesztes.. melyik tutor? marmint a felso kep😊

Czicsa
A sulink kapott egy 3d-s nyomtatógépet, amivel kinyomtattuk az általunk tervezett homokfutót. Videó itt!

azokon kívül, õk nem érdekeltek mivel nem angolul jelenik meg a könyv.

Aldaryn
Nos, tudom, elég egyértelmû, de Evermotionnek is van highpoly 3D ótó gyûjteménye.

per aspera ad astra

valaki tud a dosch designon kívül céget amely 3d auto model dvd/cd-ket árul?

ThomasGins
+R
😛

Aldaryn
Jóez. 😊

per aspera ad astra

norbee46
<#eljen><#worship>

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Aldaryn
Ne bonyolódj túl bele. Modellezz.

per aspera ad astra

norbee46
Oksa! a system unit setuban a csuszkán nem kell semmit változtatni ugye?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

nem folotte kettovel display unit scale metric es centi majd a system unit setupban (megegyel felette) ott is centit alitsd be.

wehehe ertettem fonok😊

norbee46
Így jól csináltam?

Aldaryn
Nem, ez nem jelent semmit. Ez a te kényelmedet szolgálja. A négyzetrácsot meg kapcsold ki. 😊 (G billentyû, úgysejó semmire) De innetõl ha leteszel egy téglalapot 10x20 oldalhosszúsággal, ráfoghatod, hogy az neked ott 10x20 centi.

per aspera ad astra

norbee46
Köszi szépen a segítséget! Beállítottam centire én is. Tehát akkor most ez azt jelenti hogy a nézet ablakokba 1 négyzetrács 1 cm?

Aldaryn
semmilyet, mértékegység nélküli generikus egységeket, mint nagyjából minden a digitális világban. A felhasználó dolgát megkönnyítendõ meg lehet mondani neki, hogy egy ilyen mértékegységet minek írjon ki, én pl. centit használok, és úgy állítom be, hogy 1su = 1cm (su: system unit) De ennek az ég világon semmihez semmi köze nincsen. Customize/Units setup

per aspera ad astra

norbee46
Sziasztok!
Nagyon amatõr vagyok még a modellezés terén ,de szeretnék belekóstolni egy kicsit! Az lenne a kérdésem hogy milyen mértékegységet használ a progi illetve hol tudom ezt beállítani?

Aldaryn
Neeem, nem, nem, nem. Tessék azt a hajat és szakállat rendesen megcsinálni! Ameddig mutattad, az vérprofi volt. Vagy legyen látványosan ráfirkált, mondjuk szeszesfilccel, vagy kanyaríts rá fából faragottat, de ne hagyjad így. Irgumburgum.

per aspera ad astra

Czicsa
Köszi! A sweep-el mûködik, és a használata közben rájöttem, hogy miért volt nagy a profil, de arra nem, hogy miért nem követi az útvonalat.

ThomasGins
Szálkásitani már nem kell😛

npeter
jah csak a kamera maradt le válláról 😛
oda lehetne még tenni, ahogy lobog utánad 😉

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

<#zavart1>

sweepet hasznald inkabb azzal egyszerubb.. loftal is meglehet csinalni de lusta diszno vagyok leirni mit rontottal el😊

ThomasGins
Hasonlít😛

Czicsa
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem! Lehet nagy hülyeség, de nem találok rá megoldást!
Van egy 3d-s útvonalam, melyen szeretnék egy profilt végigfuttatni.

A loft tool-t használtam, de ezt mûveli vele:

A profilt a scene-be importáltam, utána lekicsinyítettem, gondolom ezért ilyen nagy a profil, de ha lekicsinyítem a shape-t, akkor látni, hogy nem az útvonalat követi.

Tudja valaki, hogy mi lehet a jelenség oka? Vagy esetleg milyen tool-lal lehet még ugyanezt megcsinálni?

en szeret keret😊
fuves hmm majd a legvegen a sorozatnak😊