63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#56483 Egy objektum polyját, hogy tudom klónozni anélkül, hogy elmozdítanám?
Videóba nem mondja a csávó csak kattintgat mint a hülye :) -
#56482 találtam egy kis néznivalot
azért ahány ember annyi félel modon csinálja a repülö modellezést. -
#56481 2x ujrainditottam most megjavult minden , cserébe ismét elment az fps-em a nézetekben.A feladatkezelöben néztem 1.86gb memória használatot ir ki 5% CPU használat mellett.DX 9 HAL támogatást használva
2BG DDr2 800mhz memoria van a gépben , eddig ez nem volt neki kevés simán ment minden nézetablak -
#56480 Dx10 módban bug, ha abban fut. -
#56479 Ref. képekhez és a light materialt (VRayLightMtl) használom, nem csak simán a bitképes ráfeszítést, mert akkor az fényektől függetlenül mindig jól látható lesz. Néha túl jól, a bitképeket szoktam kicsit sötét drapp alapra multiply-ozni PS-ban, így a max szerkesztés alatt minden vonal, kijelölés, stb qrva jól látszik a háttér előtt.
Ettől függetlenül a def. lights lehet hogy erősebb, ha jól emlékszem 9-ben rajzolt képek vray fénybeállításai is elcsúsztak kicsit 2011 alatt... -
#56478 Az edges only be van pipálva a tulajdonságoknál (display fül a jobb oldali menüben, vagy jobb klikk object properties alatt)? Turbo smooth is meg fog javulni ettől szerintem (valszeg ott is ugyanezeket az éleket rajzolja be az isoline-től függetlenül) -
#56477 köszi , de most tépem ki az amugy sem sok hajamat , mert rátoltam az SP1-es " javitást" erre az elsö inditás után szétcseszte a topologiáját a modellemnek , mert megjeleniti a nem látható átlokat is a polygonoknál és a turbo smoothnál hiába van bekapcsolva az isoline opcio akkor is az összes háromszöget megjeleniti , arrol nem is beszélve, hogy most valamiért mintha erössebb lenne a default fény mert a refképeim mintha ki lennének égve és a fekete vonalak is kiszürkültek szinte alig látni öket.
Már mindenhol átnéztem a beállitásokat, de nem találom hogy mi okozhatja , már 3x ujratöltettem vele a default értékeket,de nem javiult semmi , pedig nem állitottam eddig sem semmit el
és hogy valami jót is mondjak megjavult az FPS a nézetekben -
#56476 Alacsony fps, nem egyszerű kérdés, rengeteg oka lehet :/ Maxnál ha a hardware shading engedélyezve van, nekem az veszi le az fps-t kb a felére. A globális beállításokat is nézd át, ha új install, milyen directX, hw vagy sw render van beállítva. A feladatkezelőt megnyitva milyen cpu és főleg milyen memória igénye van a proginak (és mi van a gépben)?
A műszaki (jellegű) rajzokhoz én Corelt Draw-t vagy Adobe illustratort javaslok, mindkettő tud psd-be is menteni (ha végül arra van szükség), a vektoros rajzolás miatt viszont bármekkora felbontásban szép éles képet kapsz. Ha szegecseket kell jelzés értékkel berajzolni, akkor pont-vonalakat is kezelnek, szal elég jól használható repgép, tank, stb panelrajzokhoz. Nekem a Corel jobban kézre áll, de ez teljesen szubjektív dolog. Photoshopban én nem kezdenék vektorosan rajzolni, ezekhez a progikhoz képest nekem sokkal nehézkesebb.
A bump-okhoz viszont már rendesen UV-zni kell a modellt, a panelvonalak, szegecsek elhelyezése nagyon pontos igazítást igényel, itt nincs gyors módszer. Kérdés viszont az is, hogy tényleg kell-e neked bump? Mégha kosz miatt láthatók is a panel vonalak, szegecsek, azok annyira vékonyak, laposak, hogy úgysem vetnek árnyékot ezért én a koszolással együtt rajzolnám ezeket az alap textúrára. UV-t ott sem úszod meg.
Ha mégis bumpozol, akkor közepes szürke alapra tedd a panelvonalakat feketében, a szegecseket pedig szürkéből fehérbe menő gradienssel, így a panelvonal látszólag negatívban, szegecs pozitívban fogja torzítani a felületet. Displacement-et mindaddig hanyagold, amíg csak tudod, a renderidőt iszonyatosan megdobja. -
#56475 Hát bumpot, vagy bakelsz egy részletesebb modell-ből(ez jobban fog kinézni), ps-ben meg a textúrából tudsz bumpot készíteni nvidiás pluginnal(ez válogatás nélkül rücskösít, szal külön rétegre kell rakni aszerint, hogy mit mennyire akarsz "bumpolni"). -
#56474 Nem tudja valaki hogy hol és mit kéne állitani, hogy ne akadjon a nézet a maxban?Mert a 3 nézetben csak 4fps van , de a perspectiv nézetben 120fps.150k-s polygonsámu a modell és szinte lehetetlen valamit is szerkeszteni igy mert mire megmozdul egy vertex addig már tul is huztam a helyénél.Most tettem fel a 2011-et 32bitet és egy kicsit másaabb mint a 9-es még nem nagyon igazodok ki rajt :)
A másik amit még meg szerettem volna kérdezni, hogyan lehet gyorsan vagy ergyszerüen bump vagy disp mappot késziteni panelvonalak csavarok és szegecsek megjelenitésére?Mert PS-ben mindet megrajzolni az nagyon lassu és azt sem tudom, hogyan lehetne ott azt megrajzolni, hogy a modellen a csavarok süllyestve a szegecsek meg félgömb alakban kidudorodva látszódjanak. -
Accca #56473 Miért van az, hogy mikor elforgatok egy testet akkor deformálódnak a tengelyek és vele együtt a test is. Itt a kép róla:
Előtte.
Utánna.
Nem használtam csak a bend módosítót, és áthelyeztem a pivot pontját. -
Accca #56472 Hello -
#56471 Nálunk is megfeküdt anno az ASUS P5Q alaplap a gépben, csak a mi esetünkben eggyel kisebbre cserélték garanciálisan, és másfél hónapig tartott a folyamat, majd amikor visszakaptuk a gépet, kiderült, hogy a vinyót is kicserélték, ráadásul szó nélkül. Még jó, hogy mindig két külső vinyón tartom a cég teljes anyagát, mert ezek a tulkok szó nélkül kicserélték a HDD-t, és mikor felhívtam őket, hogy ezt mégis hogy képzelik, azt mondták, hogy a "rossz" merevlemezt már elküldték a gyártónak. De erről a számtech boltról kész könyvet lehetne írni, hogy milyen emeletes szemétségeket képesek elkövetni.
Azóta a közelükbe sem mentünk. Persze hozzá kell tennem, hogy ez Bécs egyik legnagyobb IT-s boltja. Szánalmas. -
bencsab #56470 Hát, sajnos ez a nagyüzem hátránya. Nekem az elmúlt 3 év mérlege a hibás hardverekben a következő:
2 táp, 4×1gb ram, 1 alaplap, 1 monitor, 1 egér, 1 vinyó
(ebből az alaplap mondjuk egy viharban múlt ki) -
#56469 Nem. Köszi! -
#56468 Ajánlott tömörítésekhez tartottad magad?
Vimeo Help -
#56467 Hali!
Végre regisztráltam a vimeon, mondjuk eddig nem is lett volna mit feltölteni, most is csak kipróbáltam a HD videó feltöltését, mennyire tömöríti be. Elsőre az tűnt fel, hogy vagy sötétebb lett a videó vagy kontrasztosabb. Az eredeti mov fájlal hasonlítgattam össze...
vimeo
Itt a különbség a vimeo és a mov között: kép
Mondjuk lehet még jót is tesz neki a sötét :) Akkora különbség nincs, de akkor ezek szerint ezt bele kell számolni itt... -
putyi #56466 persze persze, csak most 3 hétre kiesik ez a gép. -
bencsab #56465 azért az asusnak van egy nagy előnye: 3 év garanciát ad a termékeire. nekem egyszer beszart egy alaplapom 2,5 évesen. kifejezetten jó jött, mert egy újabb típusúra cserélték ki. -
putyi #56464 köszi a segítséget!
az alaplap a hibás(bassza meg). a második asus lap köszön el tőlünk. -
bencsab #56463 ha így nem ad hibát, akkor értelemszerűen lehet egyesével tesztelni a rossznak vélt ramokat -
bencsab #56462 akkor összes ram kivesz, működő gépből egyet tegyetek bele, és azzal nézzétek végig az összes slotot -
zenoka #56461 usd:)
-
#56460 Memtest dobálja az errorokat, valszeg a RAM lesz az. Vagy az alaplap. Esetleg a táp, vagy a ház, talán a bögre. Arrgh -
bencsab #56459 Javaslom a memtest86+ futtatását, nekem az utóbbi 2 évben 4db 1gigás modulom purcant ki, ugyanilyen jelenségek kíséretében. -
#56458 Unatkozik biztos vagy már unja a melot :)
Bocs jobb egyenlöre nem jutott eszembe.
Höfokokkal minden rendben a VGA,proci, vinyok terén? Bár ha teszt alatt jo akkor nem melegedhet.
Hálozat ingadozás amire a gép kötve van táp? -
putyi #56457 hardver(?) ügyben tud valaki segíteni?
az utóbbi időben elég gyakran jön a kék halál, valamint a gép a mentéskor sokszor elcseszi a file-t.
a hd sentinel szerint minden rendben, az ubuntu szerint merevlemez memória o.k.. az everest tesztek lefutnak, valamint a vga stressz teszt is lefut. ennek ellenére van amikor reggel azzal vár a gép, hogy ő az éjszaka folyamán egyszer kéken halt, peig nem csinált semmit.
a gépben p5q alaplap van, ati 4850-es vidókártya, 8gb ram és raid-1-be kötött vinyók. -
Yodlii #56456 Ment vissza üzenet Pü-be! -
#56455 Renden, köszönöm szépen a segítséget. -
zenoka #56454 hat a karakterekhez en nem ertek:) probalj meg artistpub-on kitenni egy hirdetest (nem fog erte senki bantani) hogy karaktermodelezot keresel. mondjuk ebben a topicban
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_subcat&id=17 -
#56453 Előre is szeretnék bocsánatot kérni hogy itt hírezek, de kellene nekem olyan emberek akik low poly és high poly karakter modellezést vállalnak, ha valakit esetleg érdekelne privátban várom az ár ajánlatokat. Ha esetleg tudd valaki valamilyen oldalt ahol lehet ilyeneket hírezni azt is megköszönném. -
zenoka #56452 annyi baj legyen nem hajt a tatar...hajra. -
#56451 Kösz! Tényleg így kell, de akkor most kezdhetem újra az oldalát :( -
zenoka #56450 ranyomsz utana egy editable poly modositot es ugy kezded el mahinalni azt a reszt.. de csak azutan erdemes hogy arra a pontig eljutottal ahol mar nem szimetrikus a cucc.. -
#56449 Lenne egy kérdésem:) Korábban linkeltem képet a buszról amit csinálok. Most ott tartok, hogy szimmetriát rányomom az oldalára, de akkor úgy ott is lesznek az ajtóknak a helyei. Hogyan tudnám különválasztani a lemásolt darabot az eredetitől, hogy tudjam szerkeszteni? -
#56448 Az majd kiderül, hogy be lehet e majd csatlakozni, hogyha így lenne majd ne felejts el dobni egy mélt! :D [email protected] -
Yodlii #56447 Persze nyáron is szükségünk van modellezőkre hiszen úgy számoltunk, hogy maga a projectet olyan 1-1,5 év alatt valósítanánk meg. A baj csak az hogy akkora már javában folynának a munkálatok és hát nehéz lenne becsatlakozni! De ettől függetlenül mindenkit szívesen várunk! -
#56446 pontosítok, amire azt hittem elmentette, azt összekevertem egy másikkal, szal nem mentett el semmit...
-
#56445 Sziasztok. A 2011 material editor lelkivilágának megértésében kérnék tanácsot. Pár mostanában készített rajzról akartam "lementeni" vray anyagokat, hogy később is egyszerűen használhassam. Az egy dolog, hogy amiket létrehozok saját mappákat, azokat a winyón sehol nem találom, és hogy a win7 alatt hova teszi arról fogalmam sincs (persze utánaolvastam, vannak mappák amik gyanúsabbak mint a többi, de az biztos, hogy nem azokon a neveken tárolja, mint amit én ott megadok neki, nem a klasszikus .mat formában). De ha ez lenne a legnagyobb baj, már örülnék...
A gondom az, hogy ha a "put to library" menüvel saját mappába küldök egy anyagot (akár slate akár compact editor alatt) az csak a max újraindításáig marad ott. Illetve ez sem igaz teljesen, mai ténykedéseim után egyetlen egy anyag véglegesen megmaradt (csak a neve nem maradt az amit adtam neki, de már ezen sem rugóznék). A többi 8-10 viszont eltűnt. De korábban ez nem így volt, mert régebben létrehozott mappák és anyagok megmaradtak, csak újakat nem tudok betenni. Erre van bárkinek ötlete, hogy miért viselkedhet így? Nálatok hogy működik ez? (rendszergazdaként indítva a maxot is ugyanezt produkálja). -
zenoka #56444 Miert nem vettem észre meg a bak-ot mentesnel nah majd megnezem