3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

huh megvan...<#idiota>

sziasztok! az lenne a kérdésem vray renderben hol lehet beállítani hogy a színek ne legyenek túl kifakultak?<#szomoru1>

Azert ott ez eleg surun elofordul.

the world is mine

ThomasGins
Birom,hogy beirtok valamit és fél óra guglizás után értem meg😊

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
elég félelmetes lehetett még az autóban is<#felkialtas>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

off:
érdekes viharfotók az indexen.

link

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Dede pedig igy kell. Az LCA azert alakul ki mert a kulonbozo hullamhosszok fokuszsikja nem esik egybe. Nagy rekeszen kozeli fokusznal jelentkezik leginkabb. Tobbnyire zold es lila bokeh halokat jelent a fokuszsik elott es mogott.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Anno mikor még nem tudtam, hogy van Psbe beépítve CA akkor én úgy készítettem a CA-t, hogy RGB csatornánként különbözõ mértékben raktam rá spehrize "torzítást".

Ha jól értem ugyan ezt mondod csak DOF-ot kell alkalmazni.
1.Zdepth mapot rakok be új csatornának
2. r-g-b csatornánként külön-külön, más-más Blur Focal Distance értékkel blur
3. Örül? 😄

Így kipróbáltam és asszem erre gondoltál, de nekem túl elmosett lett tõle a kép majd még próbálgatom.
Ha nem így kell majd írd le légyszi, hogy is van ez szakszerûen 😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
Amivel esetleg eljátszhatsz, hogy longitudinális CA-t teszel a képre, az RGB csatornákat kicsit különbözõ fókuszponttal dofolod. Ez létezõ jelenség, és nagyon jót tesz a szûk dofos képek hihetõségének. 😊

szöszökre meg ott van a max jó kis PFlowja, vagy bármelyik részecskerendszere, modellezel 4-5 különbözõ koszt, porszemet, szöszt, ilyesmit, és had szóljon. Azt nem fogja látni senki, hogy az most ott pont ráfekszik-e, vagy sem. 😊

Nenad: melyik ötlet homályos? Használd már azt a válasz gombot. 😛

per aspera ad astra

VisualHarmony
Nah oksa, ha lejönnek a renderek majd ezek alapján b@sztatom a képet.

Az meg tökéletesen igaz, hogy jó sok dollár megy a gépek fejlesztésébe és a hibák kiküszöbölésére, de én meg nem tudok elég valósat csinálni ezek nélkül(bár még ezekkel a kis cselekkel se 😄). Nah szal nekem kell az CA meg a kis szöszök meg a vignette mert máskülönben még kevésbé hihetõk a képeim 😞

Akartam kis szöszöket is rá(valami szimuláció vagy nem tudom), de sehogy se sikerült valakinek ötlet?

Amúgy meg kaptam én már ilyet is: "CA is the new lens flare" és persze igaz is 😄

jaja ahogy Al mondja kell dof csak ne ott a legyen a kokusz...

Al: pont ezt fejtegettem par hete VH-nak msn de meggyozhetetlenek a mai fiatalok a kromatikus abberaciorol😊 mindenki tolja orba szajba neha tulsagosan is (mondjuk ennel a kepnel engem spec nem zavar), remelem lefog csengeni mint a lensflare.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nekem kicsit homályos de tetszik az ötlet!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Kellemes kép, nagyon. A doffal sincs semmi baj, csak ne ott legyen a fókusz, ahol, de egy ilyen képre mindenképp kell, ne hagyd le.
A kromatikus aberráció egy kicsit szerintem sok. Annyira vicces, hogy amíg a fényképezõgépeket folyton a minél tökéletesebb, tisztább, egyenletesebb kép létrehozására fejlesztették, nem kevés pézeket ölve abba, hogy eltûnjenek a becsillanások, az aberrációk, a diffrakció minimális legyen, ne legyen peremsötétedés, ésatöbbi, addig a renderelés pont ellenkezõleg, egyre inkább egy gagyi fényképezõgépet akar utánozni. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Nagy😊

Jó lett VH,de Nekem is az a vélemény mint az elõttemszólónak😊

VisualHarmony
Mondasz v.mit, de lesz több kamera is akkor erre lehet nem rakok DOF-ot.(Igazából DOF-pro-t is most tesztelgettem közben és hát muszáj volt rá DOF, elragadott a hév <#nyes> )

brutal poen trailer :

link

a ps bizergalas nekem bejon azzal ninsc gondom.. amivelvan az a fokusz!!!! miert miert miert ott van vagy ha meg pont ez cel hogy a szovegen akkor meg mashogy helyezd el a targyat..szerintem

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

VisualHarmony
Hi mindenkinek.

Rakok fel egy újabb képet, az éjjel számolta ki a gép meg egy kicsit PSben bizgeráltam.
Nem tudom túlzásba vittem e, de próbáltam nem szét maszatolni a képet(mint általában) hanem megõrizni valamit a kontrasztos éles mivoltából.
Várom a véleményeket, ötleteket😊

KÉP: http://dl.dropbox.com/u/405131/1PS.jpg

Bíztató.
Köszönöm,elkezdek tanulni...😄 <#bohoc>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

megint meleg van😛

noh most megnyitod a maxot megnyomod az f1 et es elolvasod amit az UW-zasrol irnak
masodik lepesben elkezdesz utana jarni hogy mi az a bump, specular es a tobbi material tulajdonsag
harmadik lepeskent elkezdesz bevilagitassal foglalkozni
es par ev es a te feluleteid is szepek lesznek😄😛

Megint én! 😄

Most a problémám a következõ.
Sok render képen látom,hogy egy adott textúra (legyen az például egy laminált padló) rajta van egy egyszerû sík felületen és a textúra gyönyörûen kirajzolódik rajta.
Én is rárakom a sík felületre a textúrát,de renderelésnél az egész elmosódik a felületen. Gondolom valahol bekéne állítani,hogy mekkora objektumra szeretném rárakni az adott textúrát. ('Gondolom én...')
Tehát hol kell ezt beállítani?

true

the world is mine

ThomasGins
Nagyon pangunk fiatalok. . .

Köszi,igyekszem. 😊

gratula... csak szepen lassan kis lepesekkel..

Fú,nagyon köszönöm! Sikerült!
Kész van az elsõ modellem. Egy bögre. <#idiota>

repvez
nyist le a modifer list menüt és a t betü körül keresd a turbo smooth cuccot .Ezután ha az editable polyra mész akkor ilyen szögletesen tudod szerkeszteni a modelledet , ha meg a turbot választod akkor kisimitja
Az a helyzet,hogy én ennek a TurboSmooth dolognak a nyomát sem látom.
Ugyanúgy csinálom,mint a kolléga a videóban. (bár õ 2009-el dolgozik,nekem viszont 2011-em van..nem tudom ez mennyire jelentõs most.)
Remélem az az a gomb,amirõl beszéltél,amelyiken épp rajta van a kurzor. ( Show end result on/off toggle.)

Bizonyára én vagyok (megint) a láma,de csak van rá valami megoldás. 😊

elkattint siman az objectrol igy a turbosmooth modifier latszik rajta... a jobb felso ablak alatti reszen balrol a masodik gomb a kis " modern jancsiszeg" mellet.

Helo!

Megint én...

Néztem EZT a videót és nem tudok rájönni,hogy 4:45-nél melyik gombot nyomja le,hogy szögletesbõl hirtelen átmegy ilyen szép elsimítottba?!

az egy nagyon jo jatek 😊

the world is mine

warcraft bah

en mindig is elveztem a jo mecseket uj strategiakat etc, amugy ez mar warcraftban is ment abban is voltak jo merkozesek csodalkoztam is hogy most madqfrog valtott w3-rol sc2-re.
Amugy tegnap a kozvetitesen mondtak hogy sc2 mecsek mar menni fognak eurosporton is 😄

the world is mine

hmm. Most éppen nem.. de megnéztem pár videót is.
Öszintén szolva nagy érv at SCII melette hogy sokan játszák, így emiatt is játszom.
Sajnos kevés emberben csillan meg a vágya annak hogy igazi stratéga legyen, eseteleg értékeljen más játékokat is. Ezért komálom a springet pl.
Persze ez igaz SCII re is gondolom...

Aldaryn
Komolyan, még két hét, és Nenad youtube videókat fog gyártani arról, hogya mikrózik két templarral meg egy drone-nal. 😛

per aspera ad astra

ugye ugye 😊 nekem az a reaper taktika jott be legyartasz az elejen parat es oldalt fol tudsz ugrani veluk az ellenhez.

the world is mine

jó volt nagyon a scII verseny, két órát néztem belõle.

de akkor sem kellene igy kinezniuk elcsuszik a hatukon a napfeny 😄

the world is mine

ha megveted eredetiben tolhatunk par mecset 😄

the world is mine

Aldaryn
Nenad, csak most döbbensz rá, mint hagytál ki anno... 😄

per aspera ad astra

mert takonyból készültek! 😄😄😄😄

Hat frocsenek mikor 2-3 tankal lovom oket a bunker mogul 😄D
Nekem a zergek szine nem jon be meg olyan fenyesek nem matt a szinuk szoval szinte mar csak a hello kitty logo hianyzik rolluk. Amugy durvak tenyleg jok.

the world is mine

én úgy értettem hogy király milyen nyomorékok. Tuti jó feeling szétkapni õket.

hja pl a terrainoknal tobb ember fer el a bunkerban meg ilyenek 😊
Amugy jah a zergek eleg benak lettek de kemenyek protost konyeben megverem mint a zerget.

the world is mine

a max camera fov problémára mis a megoldás? Amikor a ha közelítek a jelenthez a camera úgy viselkedik mintha camera clip be lenne kapcsolva.

közben rájöttem hogy az épületekez kapcsolt cuccokon is vannak fejlesztetõ dolgok, ami azért már más. Rohadt jó undorító lett a zerg faj. 😄

nekem a radar oke, mutatja is egy feher korel meddig lat el meg latod pirosal ha jon az enemy 😊 a missle towerek ranget meg lehet novelni fejlesztesel de igazabol azok repcsik ellen vannak ugye.

the world is mine

lenyomtam starcraft Il -vel pár kört skirmish módban. Grafika jó, játszhatóság is jó. A zenék nagyon jók. Az tetszett hogy a bázisokat mindenhol ujra kell techelni,jók az egységek is, csak kevés féle van talán. Jó az upgrade rendszer is, bár arra még nem jöttem rá, hogy pajzs - fegyver up mindenre vonatkozik vagy azt is ujra kell uppolni bázisonként. Amin kiakadtam a missile hatótávolságán. Egy marine messzerbre lõ vakker! A Radar tower sincs a helyzet magaslatán. A pályák viszont jók, s részletesebbek mint egy átlag rts. Az egész engine szépen könnyedén fut. Talán a zoom out kellene még bele, így többet kelle használni a minimapot ami nem mindig szerencsés. Elsõre az ellenség brutál módon lekaszált. Szépek az ellenfelek egységei. Jók az effektek is. Talán emberekkel majd jobb lesz tolni. Nem rossz, de egyenlõre több lehetõséget látok springben. Bár lehet túlontul a szívemhez nõtt a játék. Ott a grafikán lehet majd csiszolni még. Egyébként a SCII grafja egyértelmûen középkategóriás gépre leztt kihegyezve. A régi stílusú map felderítés viszont tetszett. Talán az asványok és gázlelõhelyek helyzetét sem kelle jelölni így többet számítana a felderítés több csetepaté lehetne. Kb ennyi.

bakker, a helyesirásom nagyon gáz az allándó fel és lenézés miatt. Hehe, na majd csak megtanulok csak képernyõn gépelni. 😄