3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Smooth highlights, helyett kipróbálhatod a other/flat-ot, plane materiálnál meg nem diffusba teszed a képet hanem self illuminationba.

\"So always look on the bright side of death\"

kifli
köszi majd kipróbálom, olyan hajnal 3 körül majd rá is érek számításaim szerint 😄
Czicsa
Teszel rá egy materiált, aminek lehúzod az Opacity-jét! Perspektív nézetben beállíthatod a Transparency-t none-ra.

kifli
újabb kérdés 😊

Na mostmár sikerül módosítani a modelt, de én egy foto alapján szeretném ezt tenni, így be is tettem a képeket, front/back/side/top
Úgy csináltam mint pl auto modelnél a blueprinteket szokták betenni. Csináltam minden oldalra hozzá egy akkora planet amekkora a kép, material editorba betettem a képeket, majd rá a plane-re.
Ahoz hogy látszódjon a kép, be kell kapcsolni a smooth+highligts-ot. Így viszont, az elõbbi képben beszúrt model szürke lesz mint perspektive nézetben, és kitakarja a képet. Azt meg tudom oldani, hogy a háttérben látszódjon a kép, és melette a model wireframe maradjon?
ThomasGins
Ok, xref kell nekem😊 Ez a substitute bazi lassú rendernél

ThomasGins
Substitute modifit használja valaki? Érdemes vele nagyobb projektet lebontani több kisebb részre?

kifli
remélem nem :S
ThomasGins
a skin módositóra gondoltam, ha belepiszkálsz a meshbe, lehet ujracsontozni az egészet, szerintem.

kifli
nemhiszem, a szemüveghez külön skin fájlok tartoznak 😊

Az arc pedig meg van csinálva a skinen 😊

Bár úgyis át lesz alakítva az egész 😊

Amúgy az editable mesh poly patch közt mi a külömbség?
az alap 😊

the world is mine

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
De a skin ettõl szerintem összeomlik.

Nenead, nem volt még idõm sajna, este ujrapróbálkozok😊

sikerült összehozni az SLGs verziot?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hat persze hogy tudod editable meshnel szerkeszted a fejet es kitorlod a szemuveget..es ha mazlid van valaki felepitette mogotte azt a reszt.....

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Köszi! De tudásban, itt jópár ember után csak kulloghatok.
De egy jó kép izlás dolga is, és mindenképp meg kell tanulni elõször látni és utána láttatni.

sejtettem 😊 es gondoltam hogy nem veszed komolyan, nem olyannak ismerlek amugy es sztem te csinalod a legjobb scripteket meg ilyen kis izeket 😄

the world is mine

a te képedrõl beszéltem, de egyébként én sem vettem komolyan.
Mindig saját tapasztalat alapján döntök végül.

Azért vicces hogy a régi kis laptop mire nem képes még xpvel 😄

kifli
Szevasztok errõl a modellrõl el tudom távolítani a szemüveget?
És tudom valahogy módosítani a feje formáját?

Studio max 7-nél újabbat nem tudok használni, mert ahhoz nem jó a plugin, amivel importálom a modellt (najó, 8-hoz talán még jó, de hivatalosan az már nincs a listában)
nem savanyu 😊 en elso sorban festek meg rajzolok a 3d csak aztan jon eddig inkabb csak hobbi volt talan most majd jobban eloveszem amugy sztem thomas munkai amik kiemelkedoek de ez nem verseny azt meghagyom 10 eves visitozos cs-s baratainknak.
En azert csinalom mert szeretem amugy ez csak poen volt unatkoztam munka kozben mindenki azon dolgozik ami neki jol esik😛P

the world is mine

savanyu a szollo?😊😊
no offense de ahol nenad van szint 3d-ben ahoz neked meg kell egy olyan 5-10 ev szerintem😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

bon
Az SP2-es XP már felejtõs, inkább SP3. SP2 támogatása júli 13-tól meg is szûnik.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

nekem nem jon be.

the world is mine

jó a wirezieres kép mi? 😄 Egyébként nem rosszak a képeid csak a bevilágítás gáz, azt kellene gyakorolnod.

Itt van még 1 lol a windows 7 nek. 256 mega ram, cerka 750.

nem akarom elvenni a kedved a 3d-tol 😄

the world is mine

na ne flameljél itt a windowsról az öreg rókának, toljál be valami képet inkább 😄😄

hat ez tenyleg csapas 😊 de nekem fontosabb a gyorsasag mint az hogy vmit rosszul ir ki 😛P

the world is mine

ThomasGins
Hátha jól jön valakinek: length calculator script
2009 alatt nálam nem ment sajna, ha tud rá valaki okosságot hogy menjen annak örülnék😊

igen erre gondoltam de zsenialis a cegtol hogy ezt igy kitalalta..marmint az ilyen tipusu reklamot gondolom ugy van a contest liszenszelese hogy a ceg innentol kezdve felhasznalhatja az alkotasokat reklamkepnek..😊

Aldaryn
Muhahaha, kár, hogy egy bitangdrága és egyben ronda moduláris vacakot kell vele reklámozni.

per aspera ad astra

hoho szekreny fanoknak😛
http://www.evermotion.org/main/rendering_competition

ha megcsinaloda a talajt strandosabra es zajmentesebbre az egeszet plusz egy ket kagylo (giccsss az kell) senki nem jon ra hogy nem foto😄

egyébként még 1 ok az xp mellett, hogy a win7 proci óra jelét rosszul írja ki ha meg van húzva. Ennyire nincsen még kifforva. Majd úgy sp2/sp3 körül váltok.

jók ezek a képeid, csak akkor rendereld le õket zajmentesre.

ThomasGins
Egy "rosszabb" gép arra is jó, hogy megtanitsa az embert optimalizálni.😊
NFR

sokkal jobban kezeli a memoriat en azert szeretem nem omlik ossze a maya rajta mint xp-n de izlesek es pofonok. Amugy azert kajal annyit hogy gyorsabban fussanak rajta a dolgok nem hagyja hogy csak uresen aljon a mem de ha egy proginak kell akkor atengedi vagy valami ilyesmi de magnificat a szakerto az ugyben 😊

the world is mine

ha 1gb és 400mb között válaszhtatok akkor inkább 400mb. Ha a kávédaráloval is elvagyok akkor jó is az. 😄
Sok jó képemet egy amd k6-2 500mhz -en toltam 198mg memel.
LOL
😄

nem eszik sok memoriat amugy meg kavedaralon nem erdemes 3d-zni 😄

the world is mine

(csak mert annyi memet eszik, egyébként mép épp belefér. Kigányolt win7 esetleg)

<#vigyor>

the world is mine

lol

win7

the world is mine

eh annyi xar marad a gépen azonkívül kelette a flash is. Most protablézok, azok teljesen jól müködnek és nem gebaszolják össze a gépet.

Aldaryn
A rakás kakival teljes mértékben egyetértek, ofcoz.

per aspera ad astra

Aldaryn
Mit kell azon szenvedni? Klikk, klikk, klikk, Shift+Del, Klikk.

per aspera ad astra

apropo PS ma szenvedtem le a windows alól. Ekkora rakás kakit. 😄

Aldaryn
Jé, tényleg, szendvicsnegatív, szendvicspozitív,... akinek volt szerencséje magyar PShez... hehe.

per aspera ad astra

ThomasGins
😄
Amugy Multiply magyaritva PS-be😛

hat mert nem lehet benne😄

Aldaryn
Banyek, nekem is *olyan* szendvics ugrott be. Gondolkoztam is rajta, miért befordulás... 😄

per aspera ad astra

Met
<#eplus2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae