63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Metalmilitia
    Köszi!
    Köszi skacok!
  • Japep

Köszi. Rákerestem, 14 találatot adott ki, abból egy Pro/ENGINEER, az is WildFire 3. :S
  • putyi
    szerintem az isohunt.com-on választ találsz a kérdésedre
  • Japep

Hello.
    Remélem nem baj, hogy ezzel bepofátlankodok ide - ha igen, elnézést. :)
    A topik témája miatt mertem bejönni ide, saját topikot nem találtam neki - remélem tudtok segíteni.

Ma kezdtük el egyetemen használni a Pro/Engineer 2001-es tervezőrendszert. Eddig szinte semmit nem tudok, de az tetszik. :)

A tanár mondta, hogy nem fogunk átmenni, ha nem gyakorlunk - azt is mondta, hogy 1 gépterem van, oda esélytelen bejutni, ezért "szerezzünk be" otthonra... érdekes, hogy a tanár ajánlja, de tényleg úgy érzem, kell a gyakorlás, ha nem akarok 1 évet késni e tárgy miatt... :S

Nézegettem, de csak WildFire v3.0-as verziót találok - ami elvileg 2006-os... :S
    Nagyon sok minden változott? Mármint a felülete, mert mi a 2001-es angol verzióval fogunk vizsgázni, azt lenne jó megtanulni kezelni. Köszönöm előre is. :)
    Remélem senkit nem haragítok magamra a "warez" kérdésem miatt. :)
  • putyi
    egy köztes formát szoktak ilyen esetben kiválasztani. pl alma -téglalap-jonathan
  • zenoka
    sajnos maxba alapbol csak aakkor lehet ha ugyanaz apolygonszama a ket objektnek..
    viszont probalkozhatsz particle-s morphhal ha mindenkepp maxba akarod.
  • bencsab
    sajnos sehogy, de ha mégis elállítod, akkor shift+z visszateszi az előző nézetbe
  • ThomasGins
    Szerintem maxban sehogy, vagy pluginnal, de majd egy okosabb megmondja ha mégis:)
  • wolfaud
    Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet két külömböző poligonból álló tárgyat Morpholni? Vagy két szöveget? pl Alma, Jjonathan
  • ThomasGins
    ... meg van egy undo is erre a célra,de csak egy lépést tud visszamenni azt hiszem.
  • putyi
    sehogy. ne kapkodj, és nem fogod elforgatni. a T,L, F, betűkkel vissza tudod állítani.
  • Metalmilitia
    Sziasztok!
    kérlek segítsetek:

hogy lehet kiküszöbölni, hogy a különböző nézeteket (left, front etc) még véletlenül se tudjam elforgatni? lockolni valahogy, hogy csak panolni, meg zoomolni lehessen benne.
    tökre idegesít, amikor ortografikus nézetbe váltok

köszi!
  • ThomasGins
    csak ugy... néha hallom, hogy ki kéne nyomtatni egy izét.
    Le kéne védetni a *.ize fájlt.... mert még nincs...
  • VisualHarmony
    Mé' nem dolgoztok inkább?
  • zenoka
  • putyi
    1 foton
    2 foton
    3 foton
    4 foton
    5 foton
    6 foton
    7 foton
    8 foton
    9 foton
    10 foton
    11 foton
    12 foton
    13 foton
    14 foton
    15 foton
    16 foton
    17 foton 1 pixel
  • zenoka
    irany a sarokba es tessek photon pattogast szamolgatni:)
  • putyi
    kérek engedélyt meghunyászkodni!
  • zenoka
    ne adj neki tanacsot hanem a kerdesere valaszolj mert nincs ideje es nem erdekli!!! es a tanacs adasbol lett az eddigi hiszti is. tehat vard ki mig kerdezz valamit.
  • putyi
    örülök, hogy sikerült, de ne bízd el magad. ha a modell a cserepet akarja bemutatni, akkor olyan részleteket is illene ábrázolni, mint a furat, vagy a szélek lekerekítése. arra viszont ez a módszer nem jó. a szép végeredményért a poly, vagy nurbs modellezést kellene megtanulnod, esetleg zbrush-sal, mudbox-szal kiegészítve.
  • nono55
    siker.
    köszönöm a segítséged!

PN
  • nono55
    bocs. nem lesz benne semmi, de kell a lyuk. :)
  • putyi
    ebből a mondatból valami hiányzik.
  • nono55
    nem lesz benne semmi, de a lyuk, mert ez egy modell.

• putyi
    most már látom. ha ezt egy tetőn szeretnéd szétszórni, akkor jó erős géped lehet.
  • nono55
    túl van tárgyalva.
  • putyi
    a kép beszúrása nem sikerült, de a legfőbb kérdés, hogy miért kell a 4 mm-es lyuk. mert ha később bele akarsz tenni szöget viharkapcsot stb., akkor fölösleges kilyukasztani a geometriát, mert nem fog a lyuk lát szani. egyégb esetben a circle, extrude és a compound objects proboolean kombinációval érhetsz el sikereket. ezeket a create menüben találod.
  • Aldaryn
    Megkérdezted, hogy érdeklődj-e máshol, erre válaszoltam. Eszem ágában sincs olyan dologra válaszolni, amit nem kérdeztél, a végén még fröcsögnék, és rabolnám az idődet.
  • nono55
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/02/09/cserep.jpg
  • nono55
    köszönöm.
    tessék az Úrról példát venni. :)

rajzoltam egy testet, ami jelen esetben egy tetőcserép. szeretnék két 4 mm-es lyukat ütni bele. a kérdés egyszerű, hogyan?

• nono55
    ez a 3DS Max topikja és én ezzel kapcsolatosan tettem fel kérdést.
  • koko1968
    Szép napot Mindenkinek!

Egy kis segítség kellene ill inkább némi ötlet-löket,hogy merre induljak el.
    Adott egy kétszínű golyó (fele-fele színmegosztásban),ütközik egy falféleséggel.Az ütközés után kettéválna és két golyó lenne belőle,az egyik visszafelé pattanna,indulna a el falról, a másik meg átmenne a falon és ott folytatná az útját.....
    Köszi...
    Koko
  • Aldaryn
    Hmm, akkor lehet, nem ez a fórum a te tereped. Itt inkább a fortélyokról esik szó, amik téged, mint mondtad, nem érdekelnek. Az alapok okítását meghagyjuk más fórumok lelkes fiatal felhasználóinak, akik örömmel válnak percek alatt szakavatott tanárokká, ha valaki olyan dolgot kérdez, amire tudják is a választ. AZ ilyen alapokra pedig nagy eséllyel tudni fogják.
  • putyi
    ma jó napom van. tedd fel a kérdéseid és igérem válaszolok.
    csöndben megjegyzem azért, hogy ha elkezdtél maxban rajzolni, akkor már akartad használni. ha archicad-et használsz, akkor elég rutinod kellene, hogy legyen a nem teljesen cad stílusú probléma megoldásokban. pl max-ban is az egyik legpraktikusabb mérőeszköz a rectangle. mert ugye derékszögű paraméteres objektum. tehát, ha az ominózus 420mm-t beírod az egyik adatnak, akkor máris van egy 420mm hosszú szakaszod.
    üdv.
    öz
  • nono55
    valamit félreértettél. autóvezetési technikákra köszönöm, nincs szükségem. :) szép is lenne! :D

Archicad után kicsit frusztráló olyanokról olvasni, hogy hogyan húzzak meg egy egyenes vonalat. Nem fogom elolvasni. Felteszem a kérdést, amire vagy kapok választ vagy nem. Vagy itt vagy máshol, de megkapom. Engem konkrét dolgok érdekelnek, nem akarom tudni az 3dmax minden fortélyát, mert nem fogom használni. Nem értem az olyan embereket, akiknek letörne a körmük, miközben válaszolnak egy kérdésre, ahelyett, hogy a súgó elolvasásán görcsölnek, majd fröcsögnek. Nem érdekel. Ha tudsz válaszolni, mert segíteni szeretnél, ám legyen, még hálás is leszek érte, de minden mást, kérlek benneteket, ne nekem címezzétek, mert -ismét elmondom- nem érdekel.

Ezek után feltehetem egyéb kérdéseimet is? Tudtok rá pontos, konkrét, egyértelmű választ adni, vagy érdeklődjek máshol? Van itt olyan aki hajlandó minimális energiabefektetéssel segíteni vagy nem?

Üdv.
    PN
  • bencsab
    hmm, a leírtaknál egyszerűbb a dolog:
    húzol egy vonalat, tetszőleges hosszal (mondjuk a shift-t nyomd be, hogy vízsz/függ legyen), aztán kijelölöd az egyik vertexét és rámozgatod a másikra, ezután alulra beírod a koordinátákhoz, hogy merre hány egységgel akarod elmozgatni, és kész.

amúgy én is azt pártolom, ha az ember az alapokat átfogóan saját energiájából tanulja meg, sokkal jobban rögzül, mint a kérdezgetéskre adott válaszok.
  • putyi
    amúgy meg van szoftverkulcsunk. ha gondolod, megadhatom, de a hungarocad-nél is megnézhted.
    és kedves kollega építészként elég rögös út áll előtted, ha egy ennyire egyszerű probléma megoldásához egy fórumot kell igénybe venned. amíg a kérdést begépelted utána nézhettél volna a dolognak, de úgy tűnek neked ma fröcsögni volt kedved.
    amúgy a hungarocad-nél megfelelő mennyiségű jelentkező esetén indulna egy építészeti látványtervezés alapozó tanfolyamunk. érdeklődj utána, és remélem személyesen is találkozhatunk.
  • hunkircsi
    És tényleg. :) Na mind1, a szándék a lényeg :)
    Zenoka, én még csendben sem merem megjegyezni :) De persze nem építész, de ma sokat haladtam az ács felé :D
  • Aldaryn
    A tape-el és a snappel nem megy sokra, tudomásom szerint, a helperekhez maximum pivotot lehet snappelni, ami van is neki, (mármint kezdő és vég objektum pivotja) csak ott a hiba, ha megadott mérettel hozod létre, akkor nem teszi a szakasz végére a végpont objektumot, amihez snappelhetnél. Ki van találva MAX-ban, hogy ne tudd CAD programként használni.
  • zenoka
    csendben jegyzem meg hogy eredendoen geotechnikus vagyok...:)