63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #56403 Atyaisten, ennyi polygonbol kijonne egy COD2 komplett palya. -
zenoka #56402 csinald meg kevesebb polygonbol.. mert vagy game engineba lesz az ugysem szereti a sok polyt vagy masik programba akarod tolni ott meg ugyis tudod ujra smootholni.. -
#56401 Sziasztok lenne egy problémám :/
Ezt az objektumot szeretném exportálni .3ds fájlként, de ezt írja ki, lehet azért mert túl sok polygonból áll, sőt biztos
legyen szíves segítsen valaki, hogy orvosolni tudjam ezt a problémát
válaszotokat előre is köszönöm!
-
#56400 A problémád első fele nálam is szokott jelentkezni. Szintén win7 x64 2009-nél. De úgy figyeltem meg csak D3D-ben csinálja ezt, OpenGL-ben nem. Nemtom mitől lehet, tényleg idegesítő tud lenni amúgy. Itthon a jó öreg 64bites XP-vel ugyanez a hiba nem jön elő.
SP1-et meg ragd fel nyugodtan. -
#56399 Hali!
Elég sok bajom van mostanában a MAX nézetablak megjelenítésével, amitől lassan már a hajam az égnek áll. Az első:
- Benne van a jelenetben az összes fényforrás, és minden teljesen ki van égve. A felületek 80%-a teljesen fehér. Ilyenkor szoktam a Viewport Configuration résznél a Rendering Method fülön belül bekapcsolni a Default Lighting funkciót. Miután bekapcsoltam, minden ok, de csak egy pillanatig, ha megmozdítom a jelenetet, máris minden megint fehérre ki van égve. És így textúrázzon az ember fia.
A másik problémám:
- Sokszor szoktam használni a Material Editornál az anyagok és textúrák Hardveres megjelenítését, főleg, ha valami Blueprint-el dolgozok. A gond az, hogy ilyenkor a nézetablakban, ha egy objektumot tükrözve másolom, akkor olyanná válik a másolat megjelenítése, mintha kapott volna egy "Flip Normals"-t. Rendernél semmi gond, ha kikapcsolom a Hardveres Material megjelenítést, akkor sincsen gond, de valami ritka módon idegesít.
A gépem egy TOSHIBA SATELLITE A300-1TM laptop ATI Mobility Radeon™ HD 3470 256 Mb videókártyával. Win7 64bit, 3D Studio MAX 2009. A gépre a laptop gyártó honlapjáról leszedett legújabb videókártya driver van felrakva.
Egyszerűen fogalmam sincsen, hogy milyen úton kellene elindulni, hogy ezek a BUG-ok most már eltűnjenek a gépemről, mert nagyon idegesítőek. Ha felrakom az SP1-et a MAX 2009-hez, akkor annak van értelme?
Köszi az ötleteket. -
#56398 Én inkább a Sentinelnek hiszek, az direkt erre lett kitalálva, az Ashampoo meg csinál minden szart.
De ez kb olyan, hogy ki milyen böngészőt, vírusírtót vagy cd író progit használ:) -
zenoka #56397 Nah akkor azt holnap meglesem. Köszi az infot -
#56396 nem tudom hogy melyiknek lehetne hinni mert a sentinel nekem 16%osra hozta a 320as winyomat ez az asampoo meg tökéletesre értékelte a 4éves winyomat.És az 1 éves 640est meg csak 97%ra. -
#56395 Azt nem ismerem de úgy tudom, hogy a Sentinel eredményeire hivatkozva cserélnek vinyót. -
zenoka #56394 nekem is ez az elso.. azokra meg emlexik az ember :) de utalom az ujratelepitgetos mokat.. -
GixEr #56393 Ritka ha hisztizik a S.M.A.R.T, sose lattam meg reklamalni. -
zenoka #56392 ashampoo "van meg" -
zenoka #56391 haat gond egyenlore nincs de ez nem tul biztato szerintem
https://dl.dropbox.com/u/13839724/smart.JPG -
#56390 HD Sentinel mit mond? -
GixEr #56389 Volt mar, hogy a S.M.A.R.T hazudott es evekig vigan ment a vinyo. Nezz egy bios frissitest, hatha csak rosszul erzekel. De ha problemadi is van vele akkor azonnal garancia ervenyesites. -
zenoka #56388 csak panaszkodom:
szopo lesz bootnal kaptam arcba:
S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace Press F1 to Resume.
asszem jovoheten formaz vinyo kiszerel irany bolt (decemberbe vett vinyo tehat meg gondolom garis) harcol hogy kapjak masikat es megint telepit mindent... pedig vegre elkezdtem particiokat haszalni.. -
#56387 Csak hát gondoltam abból megtanulhatnák még több dolgot, mert eddig csak olyanokat csináltam amiket ott mutogattak :D
Egy sajátom van amit mostanában készítgetek
Ikarus E98
-
GixEr #56386 Ha "vagod" a tutorialokat akkor minek a konyv?
Gyakorolj, ultesd at a tutorialokbol megszerzett dolgokat a sajat elkepzeleseidbe. -
#56385 Melyik a legújabb 3ds max könyv magyarul? Vagy érdemesebb megvenni a maya-t? 3ds max-ot tutorialokból úgy ahogy vágom :D -
pauly #56384 jaj,remélem hogy ez nem komoly :)Bár nem csodálkoznék ha az lenne... -
#56383 Nem nagyon érteném, ha ez ténylegesen megépülne, mikor ott a Fórum, ahova alapból volt egy iMax ígérve, amiből nincs még semmi, és kitudja lesz-e.... -
#56382 Elkezdtem egy régi modellem újra modellezni a mostani tudásomnak megfelelően. Feldobom hátha szeret v.ki mesht nézegetni:D
Richard Mille+Starck -
#56381 Jópofa építmény lesz, ha lesz.
mostanság elég sok tőke áramlik Debrecen felé
a nappali és éjjeli képek neve összekeveredett
-
zenoka #56380 Gratula:) -
GixEr #56379 Valos project? Eleg letisztultnak latszik.
Mas: Ismet besoportunk egy dijat :) Link
-
#56378 Le a kalappal :)
El is készül ez majd, vagy csak amolyan "álompályázat"? -
#56377 Egyébként ezen dolgozom:
Filmpalota Debrecenbe! :)
nappal
este -
#56376 köszi srácok a tippeket, közbe kiderült, hogy tele volt szar vertexekkel az egész valószínű ezért nem vitte a surface, aztán amúgy úgy csináltam, hogy extrudáltam az alsó splinet felfelé meg a felsőt lefelé, az új vertexekre rányomtam egy align to Z-t, weld, és remove az új középső loopra.
másik kérdés, de OFF:
mostanában elég váratlan kékhalálokat kapok, olyan durva, amikor kiakad a zene, és a semmiből jön, újraindulásnál meg a biosnál zakatol kicsit. Most a legutóbbi után meg nem látja a hangkarimat! Ez mitől lehet? Húzva most nincs semmi, default minden. Ez hardveres hiba? -
bencsab #56375 a fórumgyilkos titulushoz min. 24 óra fórumszünet kell, kicsit korai voltál -
zenoka #56374 forumgyilkos...:) -
#56373 Este volt már :D -
#56372 Van kedved a 2 spline-t feltenni egy max fileba valahova? -
zenoka #56371 En úgy láttam hogy a felső az eltér az alsotol:) -
#56370 Lehet nem jól látom, de a két spline szimetrikus!?
Ha igen akkor az egyiket convert to editable poly,
Utána shell és kész is(alja tetetje delet ha nem kell).
Vagy ez így nem kóser? -
zenoka #56369 en igy csinalnam gyorsba pikk pakk megvan (persze ha kb hasonlo a ket linenak az elhelyeszkedese..
-
#56368 nem, 2 szar négyszög jön létre a palástban -
#56367 surface után lesz két polygonod? Vagyis az alja-teteje? Ha igen, akkor a a legegyszerűbb, attach-al összevonod (előfordulhat, hogy az egyiken kell flip normal), borderrel kijelölöd a két-két polygon kerületét, majd bridge-el összekötöd. Utána alja teteje kijelöl és delete... -
#56366 nem, nem, az oldala kellett, a palást -
#56365 Szóval akkor néked nem az oldala a kérdés, hanem a teteje? -
#56364 megcsináltam kézzel-lábbal, de azért még érdekelne ötlet...