3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
francba, most már ez fog róla eszembe jutni😊

\"So always look on the bright side of death\"

repvez
Mi csak a taigetosz pozitivot szoktuk használni a hülye emberekre 😛
Szendvicspozitiv alatt Michelle wildra es maya goldra gondolsz?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Ez olyan mint a szendvicspozitiv, ha van szó amitõl befolrdulok...
Jegezzzzzzünk! Ályszálysz bébi!

yeah, holnaptól ész nélkül lemodellezem az egyik képet az AP-rõl a mühelygyakorlatból.
esetleg egy jégkocka challange? Egyébként nincsen meg valakinek a régi vrayes jégkockám? Azóta sem sikerült jobbat. Sajnos odalett a régi képeim nagy része.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
A szép causticsot leszámítva szekrénypozitív a helyzet.

per aspera ad astra

ThomasGins
Pár jópofa script...

kiedr-lt mit[l van a sötétedés. A normal vektorok állnak szarul sajnos. Minde1 itt egy másik causticos jelenet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

azért annyira nem bonyi egy üvegtégla. gyakorlatilag két kettévágott sörösüveg összeforgatva.

hehe tudom en jol hogy csak kattingattok es nem vegeztek tenyleges munkat😄
inkabb arra volnek kivancsi hogy tenylegesen felepitettetek egy uvegtegla rendszert (ha jol tudom ugye az sokretu uveg) vagy materialbol lett ennyire faszan megoldva😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
figyelj, az egész egy fotó. Szerinted itt van idõ erre modellezni? Fenéket, plane, aztán PS,. meg displace, meg egy kis diffuse map. GI sincs rajta, az árnyékokat talomra festette Putyi.

per aspera ad astra

ne szivassssss😊 nahjo ha kikotom magam nalatok reggel 8 kor, 10 kor, delben, du 3kor, es 6 kor kapok kajat?😊

Aldaryn
Fotózva van, felfeszítve egy planere.

per aspera ad astra

csak egy egyszerû kocka, nincs értelme ;-)

lol😊
meg egyszer leirom, wireeet az ovi uvegrol😊 lecciiii😊

a physichal skyra gyanakodtam, azaz a kevésbé érdekes háttér miatt.
A sötétedés lehet modell probléma is egyenlõre nem tudjuk.

30 -al számoltatok egyet majd.

aldaryn elõtt két fehér mûanyag pohár van.
Mindezek ellenére, nekem a fekete széleken kívül az még a bajom, hogy a caustic-hoz képest nagyon sötét a pohárban lévõ folyadék. amúgy nem lehet, hogy fekete környezetben számoltatod és azért ilyen?

Aldaryn
Legyen inkább 50. 😄

Akkor is nagyon fura. Minden pohárnak vastag sötét pereme van. Itt van egy pohár elõttem, hiába forgatom, ennek nincs fekete pereme. Valami itten nem stimmöl.

per aspera ad astra

ThomasGins
Caustic nagyon szép tiszta.

16x pattan. Ha megnézed a kispoharat ott a model jobb, akkor láthatod szemeiddel vala..
de a következõ rendernél 20 lesz

Aldaryn
Valami itt az üvegekkel nagyon nincs rendben, mintha maximum egyet, kettõt pattanna benne a fény, aztán nagy sötétség.

per aspera ad astra

eh, túl gyorsan nyomtam postot. a sötétedés, hibás normal vagy kevés a poly és agyon van smootholva egyéb.

Sajnos lassan úgy tünik hogy slg teljes performance és feature setjéhez hd 5xxx kártya kell.

Itt is említik a 2-es tippnél. Meg azt is, hogy régen, hogyan lehetett megszabadulni tõle max-ban, törölni kellett egy láthatatlan effektet! 😊 Ez most 2010-ben nem sikerült. Végül vissza merge-eltem a geometriát, ahogy zenoka javasolta és úgy rendben van. 3ds kimenetet szoktam használni, nem obj-et, de ezt most nem is én mentettem le, így kaptam.

FRenkie
Milyen köd? Sose láttam még ilyet, ha rendernél kapcsolod be, hát kapcsold ki.

én is obj-be hozom át, bár 2011-gyel néha invalid vertexre hivatkozva nem hozza be a modellt, akkor beviszem 2009be és jó.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Köszönjük!

Ez volna az ovitok? Nagyon kellemes fílingjük van, egy madártávlatot még mutathatnál!
Az meg beteg, hogy csiganedvet is tettél oda 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

én már régóta .obj formátumban hozom át a cuccokat archicadbõl, és sokkal kezelhetõbb, több lehetõség van benne importálásnál, és teljesen hibátlanul hoz át mindent. csak ajánlani tudom a váltást.

egyebkent ebbol az ablakuvegbol mennyi model es mennyi material? mert ha azt mondod az egesz csak egy kocka geometria bemegyek hozzatok es kibilincselem magam az iroasztalhoz tanulni...😄

Van par dolog amit at irtak 2010/2011 Ben rendszer szinten valószínûleg az szedi szét viszont a johir hogy a 2010 es pluginok mennek a 2011 alatt pl vray

Köszi, így jó! Csak furcsa, hogy nem találom mi okozza.

Al, nem emlékszel véleltlen, hogy annó vrayben az üvegtárgyak pereménél a sötétedését mi okozta?

es ha csak a modelleket at mergeled egy ures jelenetbe siman akkor is megy a "kod"?

ez lehet még egy jó biznicc lehetõség lenne. Talán ha lesz rá idõm irok egy ilyen scriptet.
nem az ambient van felhúzva az enviromentbe vagy az anyagba?

Esetleg postolj egy scenet.

Korábban Archicad Import Wizard-ot használtam AC modellek max-ba importálására, amivel az overlaping surface-eket, AC napot és köd effektet el lehetett távolítani import közben, meg anyagcserére is képes volt. Sajnos a legújabb változata is 8 éves lassan és bár max 2009-cel még ment (az x64-gyel is), a 2010-essel már nem akar. Nekem most csak ez a max van fent az új rendszeremen és megõrjít a köd, ami a modellel együtt érkezett. Nem effekt vagy atmoszféra, legalábbis ezekrõl a panelekrõl nem tudom eltávolítani. Hogyan lehetne megszabadulni tõle?

valakinek van esetleg widowos telnet tapasztalata?

slg-n szeretnék futás közben anyagot válttozatatni, tehát gyakolratilag egy rövid scriptet szeretnék lefuttatni.
elsõre ennyit:

localhost 18081
send render.stop
send render.start
exit disconnect

a lehetõ legegyszerûbb megoldás érdekeleni mindenféle varázslás nélkül.
Tehát pl egy bat file létrehozésa akár a windowsos telnet-el. Mivel security itt nem szükségelet az is megfelel erre a feladatra.

ühûm, én ilyet még nem láttam élõben 😄 Persze lehet a physichal sky az oka.

ThomasGins
Mitõl?😊
Amugy szépséges, a képesképek is!

érdekes caustic hatás..

A nyári szünet beköszöntét hivatalosan megnyitom😊)
Nenad: frankó lett nagyon, egyedul az fura hogy nemlatom a kanocot a gyertyák de lehet ebbõl a szögbõl nem is lehetne látni.

npeter
Ezen a linken találsz a lap 3/4-én egy letölthetõ MAGYAR alap leírást a progihoz. Igaz ez még a 4-es max.hoz készült, de lapozásnak jó lesz.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

R420
Esetleg egy képpel ha tudnál szolgálni még csak ma kezdtem el a programmal foglalkozni.
És a textúráim .dds-be vannak és csak .mat-ot nyithatok meg:S

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

npeter
M betû megnyom és ott a slotok valameikében raksz be pl. textúrát vagy vmi shadert. Ezt aztán hozzáadod a kiválasztott objektumhoz.

djlaczo: ki kell renderelni. beállított a megfelelõ nézetet, és nyomsz egy F9-et és ott már el tudod menteni a kimenetnél kiválasztott "png"-be. Vagy kicsit bonyolultabb, ha nyomsz egy Printscreen-t majd PS indít ott Ctrl+V és körbevágod a szöveget.<#vigyor5>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter
jah frankó lett, olyan festményszerû. egyedül a falból(?) kinövõ borostyán zavaró.

sziasztok,valaki megtudná mondani hogy ami feliratot elkészitettem 3dben,azt hogyan tudom kimenteni pngben?,elöre is köszönöm 😊
R420
Valaki tudna segíteni hogy tudom a kamionomra a színeket rárakni és árnyékot csinálni?

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

jó ötlet köszi, kicsit lehet kisebbre veszem.

Aldaryn
Szép lett!

( technikailag egyedül a nagyon beszorított portré zavar )

per aspera ad astra

a gi os csak reflektive "specular"-t tartalamaz specifikus specular channelt nem, míg a hagyományos az üveget kivéve mind csak specularral készült. Ennyit még a képekhez.

khmm, itt a GI-os, bocs.

kis önreklám 😄
bevilágítási gyakorlat a könyvembõl. A leképzési mód melette a renderidõt olvashatjátok 😄 érdemes.
A bevilágításról többet a könyvben majd!

GI al - 32 perc

Hagyományos módon - 31 másodperc.