63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Tudva levő, hogy amelyik látványtervező ugat, az nem harap, tehát valószínűleg még jól is jártál.:)

Mivel ma a megszokottnál kevesebb munkahelyi stressz ért, csakis ezért gépelek most ide. (Hiányzik, hogy beugassanak, na :D) Tehát:
    Kedves nono55! Ha egy fórumon kérdezed meg, hogy melyik pedált kell megnyomni az autóban, hogy a gépjármű megálljon, ahelyett, hogy
    - elmennél egy KRESZ tanfolyamra, vagy
    - elolvasnál egy KRESZ könyvet, vagy
    - végigböngésznél egy honlapot, ahol az autózás rejtelmeiről írnak, akkor ne lepődj meg azon, ha valaki veszi a bátorságot és a nevedben szereplő karaktereket használja fel válaszként.
    És az sem mentség arra, hogy 5 perc alatt akarsz megtanulni autót vezetni, hogy rögtön el kell jutnod A-pontból (ejtsd: ápontból) B-pontba, mert arra ott vannak a közismert tömegközlekedési módszerek.

De hogy valami hasznosat is írjak:
    - Customize / Unit Setup... (Display Unit Scale / Metric: Meters)
    - Create / Helpers / Tape (Specify Length: ON) - Length: 420,0m
    - Snaps Toggle 2.5
    - Create / Shapes / Line

u.i.: És az én személyiségem Zenoka-éval ellentétben tényleg zavaros :)
  • SZilaJMaGGoT
    Ráadásul ameddig itt vergődtél, még gugliban is találtál volna választ... :D
  • SZilaJMaGGoT
    Ezek szerint elvárod, hogy egy fórumon újra és újra leírják ami a súgóba van... :) Továbbá a szoftverkulcs nem egyenlő a tudással, akad olyan is aki alkalmazottként dolgozik, és a seggbutaparaszt vállalkozóé a szoftverkulcs. Szerintem ezt gondold át még egyszer... :)
  • Aldaryn
    Ebben a fórumban a hasonló beszélgetések miatt a tapasztalt öregrókák elég komoly túlsúlyban vannak, közülük is sokan vannak, akik szerint az a hosszú távon jó hozzáállás, ha az alapokat illetően amit tudsz, azt saját magad tapasztalod meg a szoftver használatában. Egy ablakméret váltás, vagy egy lerakott objektum paramétereinek módosítása nem tartozik azok közé a furmányos funkciók közé, amiket nagyon sokáig kell keresni, pláne, ha másfél órát arra szán valaki az idejéből, hogy a help filehoz mellékelt első 2-3, a program alapvető felépítését és működését (navigálás, főbb komponensek, menük, stb...) taglaló tutorialt legalább végigolvassa, ha nem is csinálja végig.
    Azt mondod, építész vagy, és nem is ez az első szoftver ami a kezed közé akad. Építészként minden bizonnyal vagy ArchiCAD-et, vagy Revitet, vagy AutoCAD-et használsz, melyeknek mind vannak 3D-s képességeik is, akár látványtervek, vagy egyszerű animációk elkészítésére is alkalmasak. Valamiért mégis indítottál egy MAX-ot. Feltételezem, hogy nem azért, mert épp olyanod volt, hanem azért, mert olyan funkcionaliátst keresel benne, ami más, általad használt programban vagy nincs,. vagy körülményes. Ha pedig erről van szó, akkor hosszútávon, vagy legalább mélyebb szintek megértése érdekében (ami tényleges pluszt adhat az építész programok mellett) nem sok az a pár óra, amit azzal töltesz, hogy ha hagyod, hogy a szoftver készítői végigvezessék a kezed és gondolataidat a program működésén.
  • nono55
    zavaros a személyiséged. :)
    feltételezem a 3ds-hez van szoftver kulcsod is. :)
  • zenoka
    :))
    engem mulattatsz:)
    ugye nem er sok munkahelyi stressz? nem akarnam hogy rosszul legyel mikozben 420 mm es vonalat huzol ( hozzateszem hogy ellenorizd le hogy a unit setupok normalisan vannak e beallitva mert kesobb baj lehet belole ha nem), de nem ertem hozza azt is hozza teszem.
  • nono55
    oké-oké elhiszem.
    nem érdekel a fröcsögésed, segítséget kértem és nem kaptam. (tisztelet az 1 embernek) innentől kezdve feltételezem azt, hogy nem tudod a feltett kérdésemre a választ, viszont baromira viszket a tenyered, a megnyilvánulásod alapján.
    ezáltal eltereled a témát egy teljesen másik irányba, (aminek itt nincs helye) és ezért van több ezer oldal, aminek a 10%-a tartalmaz némi infót. na mármost a magadfajták fröcsögései közül nem fogom kiszemezgetni a hasznos infókat, hanem megkérdezem, elvégre ezért van ez itt.
    ha nincs érdemi mondanivalója, tartalma a feltett kérdésre a válasznak, miért ugatsz bele?
    ha érdemben nem tudsz segítséget nyújtani, miért ugatsz bele?

stimmt?
  • zenoka
    azert olvass vissza mondjuk 10 ezer hozzaszolast: ha ertelmes volt a kerdes akkor kapott mindenki ertelmes valaszt.. persze ha valaki idiota kerdest tesz fel vagy olyat amire sajat maga is egy minimalis energia befektetessel megtudja kapni a valaszt (tehat megnyomja a sugo gombot) arra igenis az a valasz hogy keresd meg haver a sugoba... az meg szar kifogas hogy neki nincs ideje megkeresni mert akkor meg ne varja el hogy masnak ingyen bermentve legyen ra kapacitasa foleg egy "vadidegennek".
  • nono55
    fröcsögés...
  • zenoka
    szabaly az szabaly
  • Malakai

:P
  • zenoka
    aa nem erdemes reagalni huzz egy 420 mm es vonalat...
  • nono55
  • zenoka
    marmegint igazam van...
    http://www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM
  • nono55
    bocs, építész vagyok, nem ez az első software ami a kezem közé akad.
    köszönöm annak, aki a mellébeszélés helyett a kérdésemre tudott válaszolni.
    ennyi idő alatt magamtól is rájöttem az alkalmazására.
    további szép napot!
  • zenoka
    en tudom hogyn em szemetseg de visszaolvasva akiknek ezt mondtuk annak a 90% nekiallt hisztizni.. most is az lesz van egy olyan erzesem..
  • nono55
    azt megtudná valaki mondani, hogy egy 420 mm hosszúságú vonalat hogyan kell húzni?
  • SZilaJMaGGoT
    modellezni*
  • SZilaJMaGGoT
    Annó kábé két évig topogtam egy helyben, mert egyből komplex formákat akartam modellezni, holott az alap technikákhoz/eszközökhöz lövésem sem volt. Ne értsen félre senki nem vagyok profi, de ezeket felismerve legalább megtanultam moddelezni. :D Szóval a lényeg, hogy tényleg az alapoknál érdemes kezdeni mint mindent, és ez nem szemétség... :)
  • zenoka
    fuuu megint en leszek a szemet:(
    igy nem fogsz elore haladni egyrol a kettore.. nyomj egy F1 et es a sugoban talalhato tutorialokon menj vegig.. tenyleg hasznos... elsore eleg a modelling reszen.
  • nono55
    köszi!

azt még tudná valaki, hogy a vonalak, körök, akármik pontos méreteit hol tudom megadni?
  • Atika :o)
    Alt+W vagy a jobb also sarokban van erre gomb
  • nono55
    meg tudná valaki mondani, hogy a nézet ablakokat hogyan tudom teljes képernyőre nagyítani?
  • Aldaryn
    És vele együtt kényelmesedek el... :D
  • Malakai
    Mert itt másik smoothing group id alatt van, amit Al is mondott.
    Lowpoly modellezés esetén a smoothing groups lényeges.
  • atila4
    De itt van ugyanaz a modell. Ugyanúgy épül fel a motorháztető és itt rendernél nem simítja úgy ki azt a "púpot" Valamit el állíthattam vagy nem tudom :S

Render nélkül

render
  • zenoka
    eeegy ora?? oregszel:P
  • Aldaryn
    A Brno nincs benne valamelyik archmodelsben? Mondjuk ahogy emlékszem, kb egy óra modellezni egyet. :D
  • FRenkie
    ja igen, nincs valakinek knoll design packja? pl. mies van der rohe brno chair ;)
  • FRenkie
    köszi,
    unfold mappinggal tényleg jó, bár több darabból kell összeollózni.

ezt a pepakurát nem ismertem, fun :D
  • repvez
    Egy nagy OFF-ot szeretnék kérdezni
    Valaki képben van itt közületek ház tervezésben és kivitelezésben a hozzájuk tartozó szabályokrol (jogi és egyéb vonalon is)
    olyan 5 év es terv szerint tervezek egy házat épiteni, és szeretném tudni hogy ahogy elképzeltem a dolgot mennyire megvalositható.
    Ha van ilyen személy akkor pm-ben elmondanám az elképzelésemet neki.
  • zenoka
    jaaah hogy ez volt a baja:D basszus azt hittem hogy az a baj hogy kiemelkedes helyet behorpadas latszik..:)
  • Aldaryn
    Mert az egyiken látszanak az élek, a másikon nem. Ha kikapcsolod a wireframe-t, akkor render nélkül is olyan lesz a hatása. Tegyél még oda több futó élt, ahol "éles" törést akarsz, vagy vedd külön smoothing groupba a felületeket.
  • atila4
    ugyanaz :S

Kép
  • zenoka
    en szerintem ez csak optikai trukk mint a balra forog a balerina vagy jobbra forog.. nezd meg rendernel oldalrol is.
  • atila4
    Miért van az, hogy létrehoztam a motorháztetőn egy kiemelkedő részt, de mikor renderelem akkor egy domb lesz ott helyette:S

Kép1

Kép2
  • Cronvell
    Hello,
    Csak szeretném megköszönni ZENOKA-nak a segítséget a Stratos Lámpámhoz. A végére sikerült összeállítani:-D

http://kep.psharing.com/490005.jpg

http://kep.psharing.com/490006.jpg

Szal köszi és Üdv.
  • zenoka
    Hajra summa blokk rajzot akkor így talál:) szivesen:) nem hiába 130 feletti iq kotelezz:)))
  • Met
    Hát, az az igazság hogy támadt egy vad ötletem, egyedi motort szeretnék modellezni, tulajdonképpen csak a blokk rajza kellene (zenoka, eszembe nem jutott block-al keresni ) mert az nagyjából fix és nagyon látszana rajta ha csak nagyjából hasonlít
  • VisualHarmony
    Szerintem találd ki milyen motor amit le akarsz rajzolni!
    Utána keres róla minél több fotót(normális méretű blueprintet nem fogsz találni guglival, ha még is oszd meg mert én még sose találtam), és azok felhasználásával csiszolgasd a modellt.