63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#56443 Automentést én kilövöm mindig,idegesitő nagy munkánál,hogy nem tudom min gondolkodik épp percekig. Sima mentésnél csinál bak-ot doksi könyvtárba (bakot lő):) -
#56442 Csak mosolyogni... XDD -
zenoka #56441 egyebkent meg mindig nem ertem miert nem ugy mukodik mint az autocadnel...ha mentesz az elozo mentesed kap szepen egy .bak kiterjesztest es pont es ez n+1 alkalommal eljatszhato.. mondjuk nekem az automentessekkel altalaban nincs bajom.. de tuti hogy crashnal nem szabad menteni hanem csak mosolyogni:D -
#56440 Jaja, de dúrva belegondolni, hogy egy restore funkció többet árt mint használ. Inkább bele se tették volna... :D -
#56439 jaja ez default,amiben az a vicc,ha egyszer ezt kijavítja autodesk akkor se fogom elhinni neki hogy ő majd jól elmenti ha behalt:) -
#56438 Én csak nyáron fogok ráérni, de ha még akkor is aktuális lesz, akkor írhatsz majd pü-t, hogy milyen is a projekt, és ha úgy van én is küldök pár mintát az eddigi modelleimből. -
#56437 Sosem szabad megpróbálni menteni, ezzel én is szoptam már be(igaz nekem csak hobbi, de akkor is bosszantó). Ha gyakran mentesz(és gondolom gyakran) akkor érdemesebb inkább egy előző mentésről kezdeni ha ilyen crashed van, mert ez a "mentő"-mentés hajlamos elbaszni több másik max file-t... :/ -
Richard49 #56436 PÜ -
#56435 M.A.R. - Mai Agymenés Rovat:
Megfeszített munka kellős közepén a MAX azt találta nekem mondani, hogy:
"A használatban lévő fájl korrupt és sérült, valószínűleg minden adata elveszett, azért megpróbálja elmenteni?"
Mondom, megpróbálom.
Na és onnantól kezdve egyik fájlt sem lehetett megnyitni. Sehogy, semmilyen formában. Az volt a mákom, hogy rossz szokásom, hogy nagyobb munkafolyamatonként új fájlokat mentek, így mondjuk egy-egy projekthez tartozik 10-20 max fájl, de legalább nem szopom be, ha ilyen történik. Ma mondjuk így is megszívtam, mert az az egy órányi meló, amit újra kellett csinálnom, az eggyel korábban mentett fájltól kezdve az szépen megint azt eredményezte, hogy az utolsó századmásodpercben lett kész az adott render.
Egyszer szeretnék rájönni, hogy az ilyen köcsögségeket hogyan lehet megmagyarázni a megrendelőnek. -
#56434 Erről beszéltem... -.- Ha bajod van a népekkel, akkor szerintem ne gyere ide inkább és mindenki boldogabb, mert amint látod itt csak a sok köcsög van akik nem segítenek és kiutálják a tanulni vágyókat. Azzal, hogy néha beoffolsz ide morális témákat feszegetve, még továbbra is egyedül maradsz a problémáiddal. Nyilván most rám is orrolni fognak amiért reagálok az üzeneteidre(szaporítva ezzel a fölösleges hozzászólásokat), de mivel többnyire read only vagyok a topikban(a sok hasznos infó végett, mert igen ha csak olvas az ember sokszor fel sem kell tenni a kérdéseket mert a megoldás már le lett írva többször is) és nem vagyok képben mindig az aktuális flém keltette vitákkal ezért már-már kényelmetlen végigfutni oldalnyi hülyeségeken mire találok valami hasznosat. Remélem megérted, szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Tudod valaki keres mielőtt kérdezne, aki ezen kívül esik pedig csak megnehezíti az előbbi réteg dolgát. -
nono55 #56433 Megsértődve? Flémelni? Útbaigazítás?
Ilyet...
-
Yodlii #56432 Valakinek nincs kedve egy 3d-s játék elkészítésében segédkezni mint modellező? A papiros rajzok készen lesznek csak emberünk nincs aki 3ds max-ba lemodellezné, vagyis volt csak nem volt valami nagy a hatásfoka az emberkének. A játék maga unreal engine 3-an alapulna. (UDK) -
#56431 Kikapcsoltam az elején turbot így nincsenek benne azok az élek. A többin nem volt turbo azokat majd kijavítom :D
kép
Amúgy köszönöm a segítséget -
GixEr #56430 A turbosmoth mindenbol negyszoget csinal ezen biztos nincs. Probalj takarekoskodni a polygonokkal, feleslegesen ne csinalj eleket. Pld. az elejen egyenes feluletet minek felosztani, ha nem kell?
Mindannyian tanulunk folyamatosan, udv a klubban. -
#56429 Az oldalát én húztam, de a többit a turbosmoth csinálta. Turbo nélkül kellet volna a rácshálós képet csinálni?
(látom még sokat kell tanulnom) -
GixEr #56428 Izombol modelleztel, se nem Subdiv se nem tiszta. Alltalaban negyszogekbol modellezunk, ahova nem kell feleslegesen nem teszunk eleket.
(a pirossal jeloltek vagy feleslegesek, vagy ne igy)
kep -
#56427 Elmondanád őket? -
GixEr #56426 Erre gondolt szerintem. Elso ranezesre rengeteg topologiai problema van vele, de a vegeredmeny ketseg kivul jo. -
#56425 Ilyenre gondoltál?
Kép -
zenoka #56424 hat nem tudom ezeknek a kepeknek az elkeszitesehez nem feltlenul erzem azt hogy muszaj 3d vel szopatnia magat az embernek evekig .. szoval szerintem egy eros ps/rajz tudassal elobb meg lehet valositani joparat mint belefeccolni eveket..
vagy ha mindenkeppen ugy erzed hogy igen ehez muszaj 3d, akkor oda kell adni valami szakinak hogy csinalja meg te meg feltunteted magad muveszeti vezetokent:) (élet szulte gondolat).
de tenyleg az a legegyszerubb mind2 ot (jah es ott van meg a tokingyenes opensource free etc. blender es a feltorekvo cinema4d is) kiprobalod 1-1 honapot raszansz aztan eldontod hogy kell e. (gyorsabban nem megy)
Aldaryn: hehe:D kar hogy nem jottel johnny biglip-re nagyott zuztak chilibaek:) -
#56423 A legegyszerűbb ha a szerkesztői nézetről csinálni képet. Wireframe=drótváz. Am igen, okos ötlet volt, előrelátó vagy! :D -
#56422 wireframe: ezt nem tudom hogyan kell csinálni
És azért tettem be így képet, hogy ne a végén keljen a nagy hibáimat kijavítani :D -
#56421 Majd akkor mutasd ha kész lesz! :D Am wireframe nélkül nem sok mindent lehet róla megállapítani(szerintem). -
#56420 Első modell! Jöhetnek a kritikák és, hogy miket javítsak :)
Ilyen igaziba -
#56419 Abból, hogy mindenféle ok nélkül ide jössz flémelni... Gyerekes, hogy ennyire meg vagy sértődve a múltkori útbaigazítás miatt... -.- -
#56418 Kösz :)
Nyilván nem ez a szint, amiben egyelőre gondokoldhatok, de hosszú távon ilyesmi érdekel:
http://www.jeanyveslemoigne.com/ (ezen belül "commissions" menüpont, perrier kampány - ezek a képek részben 3d programmal készültek) -
GixEr #56417 Amelyik jobban kezre all. Nem a program hatarozza meg, hanem hogy mennyire ismered a lehetosegeit mert mindkettovel elerheted ugyan azt, ugyan olyan minosegben.
Par dolog miatt talan megis a Max mellett allnek, es ez a CAD tamogatasa. (File link) es a Camera Match fanatikusoknak (ami az alap Maxban is benne van, a Mayaban meg csak a "nemtudom melyik" kiadasban.) + az ára talan. -
#56416 Egyszerre postoltunk, a tied kétszer kitette, az enyémet egyszersem. :D -
#56415 Mindegy. Nem a szoftver lesz a szűk keresztmetszet úgysem. -
zenoka #56414 hulye forummotor... -
zenoka #56413 akkor photoshop... de tenyleg amire megtanulod olyan minosegben hasznalni hogy ne tud a fotoba ilesztett cuccot megkulonboztetni a fototol addig jo par ev lecsuszik (pl ano valamelyik topicba linkeltel egy real or fake cuccot)..egyszerubb ps-ben varazsolni...vagy milyen kiegeszitesre gondoltal hatha konyebb ugy tovabb gondolkodni hogy mi lenne a legmegfelelobb neked.
ha meg tenyleg meg akarod tanulni akkor letoltod a 3dsmax es a maya trial verziojat (mindkettobol van 30 napos) es mondjuk a beepitett sugo elso-elso fejezetet leckejet megcsinalod...es amelyik jobban kezre all (felulet hasznalat etc.) azt hasznalod... tudas kulonbseg a ket program kozott ilyen szinten nincs (max annyira mint ps es a gimp kozott ha egy nagy piros karikat akarsz rajzolni)..
3ds maxot javaslom egyebkent:P
ui: csipem a kepeidet:) -
#56412 Sziasztok!
3DStudio és Maya topikban is megkérdem: melyik programmal érdemes elkezdeni? Nagyon régen, még a 4.0/Max váltás idején játszadoztam ilyesmivel utoljára.
Animáció nem érdekel, fotók kiegészítéséhez szeretnék néha 3D-t használni.
Köszönöm előre is! -
nono55 #56411 Ezt miből következtetted ki? -
zenoka #56410 szép mentés:) -
GixEr #56409 ...viszont szep az a lekerekitett felso el. :) -
#56408 Tiéd még nem. De majd beindul, csak erősebben kell rángatni. -
nono55 #56407 működik az önkritikád. -
#56406 Sztem még ut3-mas is(és nem is kicsi)... :) -
#56405 hagyd abba a fröcsögést -
zenoka #56404 ovatosan meg a vegen megint megkapjuk hogy nem segitunk senkinek szemetek vagyunk etc...