3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

En zx spectrummal toltam elõször😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

én mér quarcjátékos is 3d-ztem igaz az fix romos volt.
😄😄😄

(remélem ma megint elverem a spanyolokat 😄)
valaki www.springrts.com

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Eh, nekem 99ben lett elõször gépem, az is már P1 volt... 😄 És igen, 2hónapra rá márvolt rajta MAX.

per aspera ad astra

én egy ilyet taperoltam meg elõszõr : primo

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Én ezzel kezdtem, jó kis dos emulátorral😄

\"So always look on the bright side of death\"

egyébént csak 9éves koromtól tudtam hogy van számítógép. Hehe.
Kibaszott nagy partit nyomtam springRTS-ben, egyedül nyomtam le két spanyol profit. Így most faszául feldobódtam.

éppen az hogy még véletlen sem gondoltam volna egy ilyen egyértelmû dologra ezért se néztem meg a képeket tüzetesebben. Ez a LOL tárgya.

Nenad mester 2 eves korabban mar teapottal jatszott es fejbol tudta 4 subdivos pot osszes koordinatajat.. es igen ez olyan mint amikor schumi kineveti a kezdo sofort hogy lefullad... ne tamadj ezen a forumon mert akkor sok segitseget nem fogsz kapni. speci humora van a tarsasagnak ez van wehehe😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Nyilván te egybõl értettél mindent...

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

MUHAHAHA, ekkora poént

Hát itt volt a kutya elásva.
Gondolta a franc,hogy azt állítani kell,én azt hittem,hogy ez automatikusan belövi magát.
na mind1,megoldódott,hála nektek!
Köszönöm szépen és elnézést a lámaságomért. Kezdõ vagyok. 😊

Aldaryn
Az általad linkelt képen van egy wall paint shader, aminek a color beállítása eléggé fekete. Nekem feketének tûnik. Nem tudom, szerintem ne találd meglepõnek, ha fekete a szín (color), akkor sötét valamit kapsz majd renderben. Tégy egy próbát, állítsd át azt a színt ott mondjuk fehérre!

Kicsit több türelem, kicsit kevesebb hév.

per aspera ad astra

Nem full fekete.
Üvegre gyári materialokról húztam rá egyet. (Glass-->Clear).
Az alapra pedig valami Wall Paintot. Amikor kiválasztottam,akkor már a gömbökön full matt fekete lett. És ezt nem értem,hogy MIÉRT?!

Aldaryn
Hehe... na igen.

per aspera ad astra

pedig ez igy mukodik ba kurvara nem ertem hogy miert huztal minden material szint fel full feketere..tan lehet azert lett fekete???

Valaki jutott valamire?

Lazarus
Jó lesz az új iaro, de amióta lightosítottátok szarul jönnek be a képek, csak félig jelennek meg és pixelesek maradnak

Töltsd fel valahova a scenet hogy ra tudjunk nezni

Hát,ezt akárhogy állítom,mindig ez jön ki :/

akkor nézd meg az idõt., fényerõsséget, melyik renderer van bekapcsolva stb.

Pedig de. Megvan világítva. Daylight-tal. (Systems-->Daylight)

erzesem szerint nincs fenyforras a jellenetben...

És az eredmény. :/

Érzésem szerint valamit Material Editorban nem csinálok jól,mert már ott matt fekete az egész....

ThomasGins
egy screenshot a problémárol, és a mat editorrol sokat segitene.

Sziasztok!

Van egy nagy problémám!
Vannak ugye ezek a gyári beépített textúrák. Rárakom õket a kiválasztott objektumra és elég sok azt csinálja,hogy render készítése közben tiszta fekete az egész. Holott üveg felületre,szimpla falra szeretném felrakni az adott textúrát. Ráteszek egy másikat,csak úgy próba képpen,azzal viszont hibátlan.
Mit kell velük csinálni,hogy jók legyenek?
ha Flipelem a Polykat az sem segít...

<....>
Igen,fekete lesz a render képen. Egyetlen materiallal jó,de az valami undorító zöldes színû. Átlátszik,meg fényes,meg szép,csak olyan,mint a takony. Ugyanabban a környezetben mûködik minden más (chrom,mûanyag,gumi materialok),de üveg,aszfalt,fa burkolatok,stb,azok render képen feketék.
Render Setupnál daylighing.high beállítást használok. Természetesen meg van világítva (daylight)

Fle go boldog szulinapot😊) hátha jársz meg erre

holnap talán.. a kommentátoros videó baromi jó volt róla.

Aldaryn
En tegnap nem birtam folalni elolle nagyon jok a kuldetesek minden benne van ami a regiben csak sokkal latvanyosabb grafikailag meg a hangok is eszmeletlen jok benne.

the world is mine

ThomasGins
Ha legyártod a fegyvered,akkor lesz pénzed😄

nem, anyira vad volt a grafika hogy nem bírtam nézni 😄. De ez tetszik, nincsen túlbonyolítva és baró jól is néz ki, és a gépigény sem oriási. A fajok is jók, bár én tech rajongó vagyok, úgyhogy tuti valami modern fajjal fogom írtani a bogarakat és egyéb fajokat! Majd meglátom elõszõr azért szeretnék biztosra menni. Eddig a stratégia játék ami kiállta az idõ próbáját az ingyenes SpringRTS-en alapuló régi Total Annihilation. Ezekkel a megvásárolt szarokkal mindég bajban vagyok.

Nekem az a dédelgetett tervem hogy készítek egy TA klont, nem supreme kommander meg ilyenek, hanem igazi TA klónt az UNREAL enginen alapulva ahol a taktikát kihangsúlyozandó be is lehet szállni a gépekbe és idõnként a stratégia csapásokat személyesen végrehajtani! 😄 stb. Dehát ehhez idõ és sok sok pénz kellene. Na de majd...

Aldaryn
A gammát biztosan lehet menübõl állítani. 😛

(origi SCvel sosem játszottál? )

per aspera ad astra

Kösz, ha jó a gamma akkor ezr lehet érdemes lesz..

nem kell elofizetes egyszer megveszed es utanna jatszhatsz bneten.

the world is mine

starcraft 2 -höz is kell elõfizetés vagy csak szimplán használja a battle.net -et? Tudja valaki?

most éppen nincs, laptopot szerelek. de majd ha továbbhalad a projekt akkor úgyis jobban át kell ogondolni. Majd keresek egy fegyverszakit és megkérdem a részleteket.
Van más projektjeim amelyekbõl inkább folyik be pénz mint ebbõl, pl a laptop design. Stb.

Aldaryn
😊 Nincs kedved renderelni egy félbevágott verziót, ahol a vágási felületet lekenték matt bordóra? 😊

per aspera ad astra

ehhh, és is leírtam "A lövés után a hüvelyt elöl lövi ki". Hasonló elven mint a gyujtó tuske 3 másik egyébként stbil tüske tolja ki. Illetve lövi ki.

most látom, hogy ezt írta al is.

ez tök jó! már csak azt kell kitalálni, hogy a lövés után hogyan jön ki a hüvely. bár vannak már olyan megoldások, amikor a hüvely is elég.

Aldaryn
Igen,gondoltam, hogy valahogy így képzeled el. Ha modern design, én mindenképp kihagynám a gyutacsot is, és simán elektromos gyújtással mûködtetném. (piezzoval) Akkorlehet hanyagolni a hüvelyt is. 😊

per aspera ad astra

így gondoltam, talán a huzagolás is megoldható így.. Még nem tudom. Felmerûlt az is hogy a lõszer lyukas, csak akkor nehéz a tolóerõt létrehozni.

ThomasGins
Nekem ez a kedvenc: 3:1

Aldaryn
Wikin pl. , elég komoly fejlesztések történtek, sok még a hetvenes, nyolcvanak években. Mûködõ fegyverek is születtek. Ha jól emlékszem, csak jegelték az ötletet, el nem vetették. (nagyon sok helyet és tömeget lehetne spórolni)

per aspera ad astra

arról még nem is hallottam.

ThomasGins
Ágyúval verébre topik😊

aztan a nemzetbiztonsag bevisz mindotoket 😄

the world is mine

Aldaryn
Ezért jó a max topik. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nekem azzal van bajom, hogy a lõszer hüvelye azért nagyobb kaliber, mint maga a lövedék, márpedig a csövet mindig kicsivel a lövedék kalibere alá méretezik, hogy a huzagolásnak legyen értelme. Ha a csõ elég széles, hogy a lõszer hüvelyét végig tudjad rajta tolni, akkor nagyon oda a pontosság, mivel egyfelõl nem lesz értelme a huzagolásnak, másfelõl pattogna a golyó, ami a csövet is kikészíti. Persze nagyon speciális szerkezetet el lehet képzelni lõszernek, abban az esetben viszont már a hüvelynek nincs sok értelme. Ragasztott szilárd hajtóanyagot kell tenni a lövedék végére, mint a modern hüvelymentes rendszerekben. 😊

per aspera ad astra