63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #56123 ezert kell nagy zajos ventilator mert azt hallod ha nem megy:) -
#56122 Kis érdekesség: Minden bizonnyal pár napig egy ventilátor halála miatt (besült) passzív hűtésen ment egy Intel Q6600 processzor a gyári 2,4GHz-ről 3,1-re húzva. Naponta egyszer kétszer volt kékhalál, amiről nem tudtuk, hogy honnan ered, és ma egy hosszabb "mi a franc van ezzel a géppel" session után fény derült az okokra. Mindezek alatt becsületesen renderelt, számolt, kompozitált. :) Stabil architektúra. -
#56121 Sziasztok. A Phoenix Fluid Dynamics-ot próbálgatta itt valaki? Az a gondom vele, hogy lángoló cuccok nem füstölnek. Outputban bepipálom a smoke-ot, teljesen jól láthatóan számolja és beteríti a scene-t a szimulációban, rendernél aztán csak valami lagymatag kis pöffenet látszik, igazi testes, sűrű füst sehol :/
A beállításokat végigböngésztem előre hátra, de nem találtam sehol a füst paramétereit.
Gondoltam arra is, hogy talán külön-külön kell ugyanarra az anyagra tenni egy temperature, és egy smoke szimulációt is, de akkor outputban bekapcsolva miért számolná a lánggal együtt?
Van valakinek 5lete erre? -
CseNo #56120 Közösen majd összehozzuk.. Nekem fantáziám van, ő meg rajzolni tud :D -
#56119 Conceptekhez(feltéve ha magadnak csinálod) nem feltétlenül szükséges profinak lenni. Elég, ha te érted... :) De ha van ki megcsinálja neked akkor az még jobb! :D -
CseNo #56118 Basszuss.. Na most sokat segítettél rajtam. Én ugyan rajzolni nem tudok jól, de barátnőm nagyon profi ilyesmiben. Ez miért nem jutott eddig eszembe.. -
#56117 Jaja, megpróbálhatod lerajzolni is. Készíts saját coneptet. Úgy könnyebb átgondolni(legalábbis szerintem). -
CseNo #56116 Igen... Muszáj leszek kicsit fantáziálni, de ettől lesz egyedi :) -
#56115 Hát sok dologhoz fantázia kell ez van. Én is mindig mindent ref képekkel csinálok, mondhatjuk, h erre specializálódtam és sokszor nagy hátrány, ezt már nálam okosabbak is mondták... :) -
CseNo #56114 Köszönöm, azért az sem mindegy hogy laptop-on dolgozom :)
Tehát akkor van jövője :) Igazi kihívást a platformok fognak jelenteni, azokról van a legkevesebb kép.. -
#56113 Hát élethűségre. Nem akarom lehúzni ne érts félre, de nekem a kotor1 átvezető videóira emlékeztet. :) De amúgy pofás, game art-nak simán eltudnám képzelni. -
CseNo #56112 Valóban importáltam a várost, ezért is írtam ki a készítő nevét. Csak arra lennék kíváncsi ki mennyire látja valósághűnek.. Szeretném megcsinálni a saját Atlantiszomat :) -
CseNo #56111 :D A környezetet, a kis űrhajót (ugrót) én készítettem.
A város sem egy túl nagy dolog, low poly modell; nekem azért nem ment, mert nem találtam elég forrást az elkészítéséhez (főleg textúra hiány).
Engem inkább az élethűség érdekelne. Van-e értelme mélyebbre bonyolódni vele. -
#56110 Importálta, és amint látom elég jól ment neki... :DD -
zenoka #56109 ize ha a varost nem te modelezted-anyagoztad akkor mit csinaltal?
noh ezutan alkotok velemenyt:) -
CseNo #56108 Bocsánat, a Vodafone megviccelt :/
-
CseNo #56107 ATLANTIS
Imádom a sorozatot, ezért készítettem egy rendert :) Építő kritikák jöhetnek :)
A város modellt készítette: SGA-3D
-
zenoka #56106 No para, a hüvely edzi a kardod:) -
#56105 És a végén még a Moody's is leminősíti a topikot, szuper... -
#56104 Nenad, nem hiszem, hogy bárki leparasztozott volna Téged, technikai érvekre technikai érvekkel válaszoltam, akkor is, amikor itt jártál, és itt a fórumon is. A vicc az egészben az, hogy itt ráadásul senki nem is veszekedett, még csak erős szavak, durva kifejezések sem hangzottak el, többek között azért, mert a téma elég messze áll attól, hogy bárki parázs vitába bonyolódjon miatta. Én részemről csak azt jeleztem, hogy nem látom így értelmét az egésznek, nem akarok benne részt venni, főleg úgy, hogy elbeszélünk egymás mellett, nem ér ennyit az egész. -
#56103 Nekem elég érdekes véleményem alakult ki rólatok, és nem feltétlen jó. -
zenoka #56102 Nenad nem megoldás lekoccolni azért mert vélemény különbségetek van. Nem érzed magad olyan rosszul szerintem itt. Elszamol mindenki n+1 ig aztán ír. -
#56101 wtf???
ebbe a redvás világban legalább itt ne legyen már veszekedés!
-
nenad #56100 Hmm-hmm,
Az jutott eszembe, hogy a nagyon limitált emberektől általában a 'sértett' szokott bocsánatot kérdeni.
S nem hiszem, hogy bármiben is egymás segítségére tudnánk lenni a jövőben.
Bocsánat, hogy iderondítottam Paraszt!
Bammeg he.
Léptem a fórumról. -
nenad #56099 Amikor ekkora az ökölharc a fejedben akkor olvasd át és probáld meg értelmezni,
akkor azonnal be tudod azonosítani, hogy melyik rész szól neked és melyik a kollégádnak, nem akartam külön írni.
-
#56098 Ennek így semmi értelme, kiszálltam. -
zenoka #56097 Gyerekek inkább basszunk be.... :) -
nenad #56095 Zenoka te ezt félreérted, ők azt mondják, hogy mi beszéltünk erről szóban, én erre gondoltam.
Egyébként tényleg odolgoztam ilyenen, de nem miattatok vagy a megbízásotokból. Innen jön a félreéértés. És az igaz, hogy beszéltünk dolgokról, csak nem az ajtó genről ,szóban.
Nem a szemléletre gondoltam, vagy arra kellett volna gondolnom, amikor látom, hogy hülyére veszel pl a lightcachel kapcsolatban, vagy egyszerűen képletesen leparasztozol?
Érted? annyira vagy észnél, hogy nem tudod megkülönböztetni a lightache eredményét egy irradance caches eredménytől, Sőt tovább mész és azt mondond ez azért van, mert többet pattog. Ez nem műszaki szemlélet, hanem ökölharc a fejben a tényekkel szemben. Ennyit a divatosan kifejezett szemléletmódotokról. Inkább nézd meg 5x mint, hogy ekkora marhaságot dobj be.
Ki nem állhatom ha hülyére vesz valaki, de ettől függetlenül nincs harag. Már megszoktam ebben a világban, hogy mindenki alapvetően túlzásokba fejezi ki magát, egyéni vagy üzleti érdekek miatt...
Bammeg. Búúúú. -
#56094 Azért az, hogy egy építészmérnök nem mérnök, vagy nincs mérnöki szemlélete, kicsit erős, még azt sem mondanám, hogy a többségre jellemző. -
zenoka #56093 csak masfel eve volt:))))))
Aldaryn 2009. jan. 15. 14:16 | privát | válasz erre | #47802
Igazad van. Már ezt sem kellett volna. Gyakorolnom kell még a csendességet.
Hmm, nincs kedved nekünk fejleszteni parametrikus ajtó/ablak generátort? Mert építészünk van ötletekkel tele, tudjuk mire lenne szükség, de nincs programozónk, s pont azt beszéltük minap, hogy kellene keríteni valakit, aki ért az ilyesmihez. -
nenad #56092 Semmi ilyesmiről nem beszéltem veletek, valakivel összekeversz....
Egyébként sincs nálatok mérnők nem, vagy putyi te mérnök vagy, esetleg csak építész, (bocs)
Amiről beszéltünk egy olyan eszköz volt ami egy kicsit elősegítené a munkafolyamatotokat. Emlékszem még az egérkezelés is benne volt, amit aztán valaki talén egy kinai programozó megoldott, tudod a szerkesztés közben az ablak mozgatása...
-
#56091 Tesztre szabott eszköz saját transzformációval? :D Te, ezt én sem értem.
Mi azt mondtuk neked pár éve, hogy írj egy ***generikus*** nyílászáró plugint, nem presetekből, meg előre megépített geometriából dolgozót, hanem generikusat. Amivel lehet körablaktól kezdve az üvegezett ajtón át műaynag profilos ablakig mindent. Elmontuk a koncepciót, meg azt, hogy mérnöki/építész szemmel egy ilyen hogyan festene.
Erre dünnyögtél, és emellett kezdtél el egy olyan cuccot írni, amiben előre összerakott ajtók voltak. -
nenad #56090 khmmm,
az nem ablak volt, hanem egy tesre szabott eszköz saját transzformácóval stb.
Modóval nagyot szopnátok max után :D -
putyi #56089 bammeg 2 éve mondtuk neked ugyanezt(mármint parametrikus ablak), akkor dünnyögtél valamit azt' annyi.
-
nenad #56088 estefele, vagy késő délután tudok értekezni a rhino ügyben. -
nenad #56087 passz a licenszel kapcsolatban, valószínüleg nem,
cinema 4dt is használták több filmes projektben szerintem elbír az mindent.
Modo, nekem nem bejövös, kis vagy középpályás programnak találom, bár igazából annyira nem is néztem.
C4dhez van rengeteg plugin minden, modohoz gondolom nemigen, ezt is figyelembe kell venni. Pluginos sem vagyok annyira, inbább a program keretein keresztül olddom meg.
Modo, Részecskék stb?
Fasz se tudja, tegnap pár ablak, holnap száz ablak aztán mégtöbb...Nem jól fogtad meg a dolgot..Nem csak az ablakokról van szó.
Én nem vagyok annyira vrayes, csak viccesnek találom, hogy egy ilyen programba ilyet megengednek maguknak. Se te ,se más, csak a legkezdőbbek modelleznek így. Gondoltam hogy kifigurázom őket a saját forumjukon de aztán rájöttem, hogy alapvetően nekem nyitnak lehetőséget vele. Az ajtónak pl nincsen a kereten túlnyúló a belső vagy külső falra illeszkedő felülete, profilokkal stb-stb. Csak lenne már időm, beleásnám magam és brutális parametrikus ajtót ablakot gyártanék, és jól eladnám, 20-30$ ért. Ugyanez az ablakra is meg sok másra.
-
bencsab #56086 írd be valami vektorgrafikus programban (pl. illustrator, corel, vagy valami ingyenes), konvertáld görbékké, és mentsd ki dxf-ben. -
#56085 Üdv!
Ezt hogyan tudnám orvosolni?
Aki nem venné le a képből, az a problémám, hogy beírok speciális karaktereket, akkor sima betűként adja be a text tool. -
#56084 Inkább questbe készülhetett:) -
#56083 Rálelt gugli...
http://www.youtube.com/watch?v=skkXty7psMU
ezzel készült, ki is próbálom izibe.
Én unity 3d-t próbáltam az se rossz, max filet kezeli. Udk is jó lehet,de abba bele kell ásni magát az embernek.