3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pár érdekes paper/effekt.

http://www.youtube.com/watch?v=-PMf3XrwPKo
http://www.youtube.com/watch?v=RBCA1LDKMNU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=95TBSBFLMaQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GyfB_vQHMAo&feature=related

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Pöpec lett!

\"So always look on the bright side of death\"

eszem a reszleteket brutal...annyira atjon az ovoda hangulat hogy valami hihetetlen!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

az a kis kocka ablak 40/40 cm.

Kurvajók az anyagok! Mondjuk nem meglepõ persze tõletek.

npeter
szép munka, az üvegtégla kifejezetten tetszik, az nagyon szuper lett 😊
a sok kis kamilla is feldobja a füvet, nekem egyedül az óriás pálmával van gondom. Összezavar arányilag. <#guluszem1> meg az alsó sor ablakok, parapetje nekem elég alacsonynak tûnik, persze lehet az nem is külön szint?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn

ezt jobban szeretjük itten bent fehérben. Fókusz a csigán.

per aspera ad astra

Aldaryn
Szekrény helyett:

Frenkie, nektek meg gratula, így utólag is!

per aspera ad astra

mégis megtaláltam. Egy ilyennel már szívesen tolnám a quake 6 -ot 😄

voxel sibenik temple

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lehet youtubeon látni modern voxel spaces megoldásokat is... Ambient occlusion, fények beégetve, úgy néz ki mint egy gyorsabb render vrayel. Sajnos nincsen meg a linkje, de a felbontása többszöröse a régieknek és brutálisan jól néz ki.

Aldaryn
Voxel renderelés volt régebben is, még mielõtt a nagy 3D verseny igazán elindult, még mielõtt az elsõ gpuk megjelentek volna, és nem volt rossz. Olyan dolgokat tudott, amit csak mostanság tudtak újra elõvenni (pl. 3Ds kavicsok a földön, igazi, szálanként vett 3D-s fû, ilyenek...) (Emlékszik még valaki ilyen nevekre, hogy Outcast, meg Delta Force? 😄)
Hagyományos modellezési módszerek kimenetelét is elég könnyû pointcloudokká konvertálni, és azért a különbözõ pointcloud lookup módszerek is sokat fejlõdtek az elmúlt években (orvosi rendszerekben szinte egyeduralkodó a volumetrikus renderelés)

És különben is, nem is unlimited. 😛 A dataset felbontása mindig is meghatározza majd, hogy mennyire sok infó fér bele.

per aspera ad astra

ott van az, a ref,vas stb. Az animáció az ki volt zárva, a fizika max ütközés gondolom stb. Egyenlõre mint hibridben látok rá esélyt vagy ha esetleg a google felkarolná a dolgot és ezzel jelenítene meg mindent... 😄

Malakai
Õ is a scant említi minthogy az nagyon jó bevitel hozzá, de, hogy még nem használták, meghogy voxel- és polymodellezésbõl is persze elõ lehet állítani, de azokat se használták még, hanem direktbe egybõl ebbe a formátumba hozták õk létre, mint programozók. Valószinüleg még grafikai eszközeik nem nagyon vannak hozzá. Olyan is mondjuk a végeredmény. 😄

Viszont nem volt szó és nem is láthattunk egy csomó mindent, átlátszó/áttetszõ anyagok, nem tûéles árnyék/tükrözõdés, animáció, fizika, stb.
Vagy arról, hogy mennyi háttértár szükséges ennyi adat tárolására, vagy, hogy elfogadható frameratehez mégis milyen vas is kell alá.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nincs 😄

tenkenorman
hallottam valakitõl hogy a spline alapú modelleznésnek már rég fel kellet volna váltania a poly alapút. van ennek értelme?

http://www.tenke.hu

sztem jelenleg polyban volt a modellezés esetleg scan. Scannek itt igen komoly jelentõsége lenne.

FRenkie
Ez brutális!

Vajon a modellezés is is ilyen módon történik, vagy csak a megjelenítés?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Igen. Azon gondolkodom, rendelnék egyet, de mindenhol kifogytak.

Met
Erre gondolsz?
VRay the complete Guide by Francesco Legrenzi

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

FRenkie
Van itt olyan geek, akinek megvan a vray könyv? 😊

okés megoldottam, bocsi a felesleges kommentért!

Sziasztok! elég amatõr kérdés de végigböngésztem a tutorialokat és nem igazán értem h mi nem jó, és nem is találtam meg 1 óra keresgélés után.Annyi h a blueprintet szeretném beállítani és a viewportokban nem látszik a kép, de ugyanakkor renderelésnél meg ott van.pedig be van állítva h rendesen is ott legyen de mégsem.mi lehet a gond?elõre is köszi!

gép: core i7 930

A fényerõkülönbség az SPPM miatt van, még nincsen beállítva ilyen szempontból. A renderidõ különbség jelentõs.. Úgy néz ki jóval több fény éri az üveg alatt található felületeket is, ami tipikus probléma.

4.5 óra BPT+MLT

16 perc. SPPM
http://iaro.3dmax.hu/kep/luxball-sppm-15min.png" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" />

egy uj trükel az sppm több mint kétszer olyan gyors lett. Beta2 tõl lesz publikus is. Addig is mekkora poén. 😄

SZilaJMaGGoT
Vagy stop motion gyurma animáció... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

wooot tenyleg azt hittem rajzoltak 😄

the world is mine

szamitogepes grafika valoszinuleg😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Reggelt valaki nem tud valami infot hogy az iron man filmben mikor folveszi a pancelt azt hogy hozzak ossze?

the world is mine

en nem vok ennyire bizakodo ezzel kapcsolatban

the world is mine

nekem mind1, csak jó legyen. Mem felhasználás oriósi lehet, de a hatás meggyözõ. Statikusnak statikus, viszont valószínû rombolható.

erdekesen nez ki de nem ertem hogy keres ra a szukseges pontokra 😛

the world is mine

ujabb poligont leváltható technológia.

http://www.youtube.com/watch?v=Q-ATtrImCx4&feature=player_embedded#at=149

még 1 fontos dolog, ez még nem a gpu-n fut... Csak simán cpu-n
majd ha a gpun fut.

nem én rendereltem.
A renderidõtöl függetlenül ha jól tudom nem is igazán létezik més rendelelési metódus ami ezt a feladatot meg tudja oldani korrekt végeredménnyel. Persze a Progressive Photon Map-et is beleértve de az jóval lasabb lenne SPPM-nél. Esetleg BPT+MLT bár a végeredmény leképzési ideje kétséges, fõleg a visszavert felületeken látható causticset illetõen. 48 óra biztos kellene neki 😄
Késõbb leképzem én is, sztem bár még nem teljesen multithreade nem lehetett több 1 óránál. Maga a kód SPPM csak 10 napos kb. 😄 barmi jó a koderük.

Aldaryn
Renderidõ, hardver? 😊

per aspera ad astra

szep arnyek!

Stochastic Progressive Photon Mapping akcióban.
Kizárólag az üvegbúrában található izzó szolgáltatja a fényt

már a számítástechnikai szlengbe is betört a zsidó-náci ellentét:

"Szóval fasisztáknak jó, mert igazi árja kodek, egy zsidó se gányolt bele a kódba. Értem én..."

bug?
controller szabályozza azaz animációban vannak
próbálj meg snapshotot létrehozni belõle.

FRenkie
max 2011, néhány tárgyat nem hajnalndó elforgatni semerre, akármilyen pivot módban vagyok, miért?

nem rossz, a szineket mindig a modellek tetején ellenõrizd. Ott kell kiadniuk az eredeti szint ha sima skylightot használsz..

hunkircsi
NFR! Barátkozok a Linear Workflow-al.

Ki korán kel, poligont lel.

más, tud valaki valamilyen programot vagy megoldást a sok nagy file másolás belassulásra?
Tehát ha pl TC vel átmásolok egy lépésben 4gigabájtnyi nagyobb filet 1-2gb után jelentõsen akár 1/10-ére is lassul, míg ha egyenként közvetlenûl egyiket a másik után akkor megmarad a sebesség. Mintha Tc egy copy parancsot használna ahelyett hogy méret alapján uj copy parancsokkal oldaná meg, így windows is ki tudja ûriteni a buffert, vagy egyebet.

a tenga-t ne tessek a gep tetejen tartani bekapcsolt modban mert akkor ilyen problema lesz😄😄😄

érdekes problémaval találkoztam hardver szinten. Valamiért lefagyott egy gép gyakorlatilag meghatározhatatlan okok miatt. Sem túlmelegedés sem hardver hiba nem jelentkezett, windows event manager sem talált semmit, Bios is rendben volt. Gyakorlatilag az mentette meg a gépet, hogy minden komponenst kihúztam és visszatoltam. Valószínûleg a gép rezgése olyan helyzetbe hozta valamelyik elemet, hogy az idõnként itt vagy ott megszakította a kapcsolatot és kifagyott a gép. Azóta ez a próbléma nem jelentkezett, úgyhogy valószínûleg nem az alaplap és a aljzat kapcsolata volt sérült. Hmmm, ilyen is van.

Czicsa
Köszi a segítséget! Sikerült megoldanom!
Ha valakit érdekel hogy oldottam meg!

Malakai
Ez gimbal lock lesz szerintem, keress rá erre a kifejezésre.
Vagy a Guerilla CG errõl is készített egy magyarázó videót:

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Czicsa
Csináltam egy videót! Így hátha érthetõ!

3d renderer photoshopban.
Poén, egész jónak tünik a videó alapján.

link