3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MirP
Sziasztok! Tök kezdõ vagyok még a 3DS Maxban (na jó, alapokkal tisztában vagyok) és egy kis parkot szeretnék létrehozni kis utakkal, fákkal, füves térrel és egy kis tavacskával meg egy épülettel... Na de nem tudom hogy kezdjek bele, mert eddig kb. csak gépalkatrészeket modelleztem és ilyesmit még nem... Tudnátok segíteni vagy valamilyen tutorialt adni, ajánlani, stb... bármi segítség jól jön 😊

a gpu only legalább 3-4x olyan gyors mint a kombos...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

de van, de most dolgozom rajta. Az acceleratorra figyelj ha exportert használsz.

Egyébként ez egy komplex probléma. Mivel itt a gpu és a cpu együtt dolgozik, annyira nincsen kihasználva a gpu. Most jön ki majd slg-be a gpu only verzió. Itt lesz igazából kihasználva a gpu.

Ha esetleg a gpu ilyen jellegû sebességét szeretnéd tesztelni akkor a native threadet 1-re vagy nullára állítsd és a opencl.gpu = 1 , majd a opencl.renderthreadet 2,3 vagy 4 re tedd. így jön le leginkább a gpu sebessége. De mint mondtam ittt a cpu tolja az adatokat a gpunak... Tehát a gput teljesen kihasználó alkalmazásra még várni kell egy hetet. Mivel uj opencl verzó van ezért nem érdemes használni a régi demokat.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
...de láma vagyok,ma fedeztem csak fel hogy lehet vraybe is round corners-t csinálni<#falbav>

\"So always look on the bright side of death\"

Nenad! SLG-bõl windows-ra nincs 1.3-nál újabb public release? OSX-re találtam már 1.7.x-et is. Csak mert kijött a 2.2-es Stream és ezen már megy rendesen újra az SLG, nem találtam valami vihar sebesnek, néha alig terheli a gpu-t. (hd 4850)

irj ra szkriptet.

Met
Normál kamera, az a festés is megvan csak annak a kékje nem elég kék 😊
Al-nak van igaza, az egyik map méretét kisebbre vettem és most eltûntek a foltok.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

VisualHarmony
Nekem is lenen egy kis problémám...valószínûleg valamit nem okosan túlhúztam amire nem lett volna szükség.
A belinkelt két képen egyértelmû lesz mi a bajom(fekete pöttyözõdés). Ez elõ jön szinte minden képen kisebb nagyobb mennyiségben attól függõen mennyi a közeli textura.
Valami textura dologra gyanakodtam, de ha gyengébb minõségnél nem jött elõ akkor gondolom valami köze van ehhez a render setupnak is.
Minden anyag setup ugyan az kivéve a subdivs(ez 8ról 12-16ra lett felhúzva)+ a háttérben lévõ falat, de az ugye nem lényeg ez esetben.

Valami ötlet?

Képek:http://dl.dropbox.com/u/405131/para.jpg

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
Hogy az mekkora szopacs, hogy MAXban nem lehet natívan anim keyeket másolni egy objektumról egy másikra (ugyanolyan controlleren belül... ) szopóág.

per aspera ad astra

Csõ!

Elég noob modellezõ van még, 2 hónapja kezdtem az egészet 0-ról.
Összehoztam egy 35k polis modellt, amire ha ráengedek egy stl checkeket ír pár hibát. Legtöbbet open edget, aminek egy része érthetõ, mert az elemek nem látható felületeit levagdosom, de ezeknél sokkal többet ír (saccra). Néztem a kijelöléseket, és oda is open edget ír ahol egy folyamatos felület van. Van pár multiple, és double face meg edge, de mivel a modell darabokból van attacholva, tényleg lehet átfedés hogy ne legyen rés.
Szóval ez a modell egy játékba készül. Okozhatnak gondot ezek? Rendernél semmi gond nincs (legalábbis daylight fénnyel, mert skylightnál bizonyos távolabbi döntött éleken ilyen árnyék szerû pacák jelennek meg meg), és simán a szerkesztõ nézeteken sincs semmi anomália.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Aldaryn
Az anyagban van benne a "foltosság", ha megnézed az anyagmintát, akkor a talpazat bal felsõ sarkában láthatod is. Az anyagban bizonyos paraméterek gondolom egy noise-al vannak mappelve, ezeknek a méretét kell kisebbre venned. Vagy egyszerûen felnagyítanod a modelled. 😛

per aspera ad astra

VisualHarmony
Nekem is volt ilyen csak még durvábban mikor átmentem az új Vrayre...
Ha kilõttem a Vray Psychical camerát az segített asszem, de nekem is HDRInél volt gáz(alapvetõen) ott meg a gammát ha felhúztam 2.2 vagy fölé akkor megint javult a dolog.
Ha sima camot használsz akkor nem szóltam csak a vignette kicsit psychicalról árulkodik.

Ebben meg van egy halom más színû(és nem csak csíkos) metál fényezés, nagyon szép anyagok szerintem lesd be😊
http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1172

Met
Miért ilyen foltos ez a festés?

Itt már kaptam választ csak ebben a renderben nincs hdr, alap vray render beállítással is foltos.
Amúgy ez a festés

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

VisualHarmony
<#wow2>

Én beérném egy
i7(3.33GHz persze)
12giga memóval
megy egy GeForce 9800 GT 😊

ki milyen gépet álmodna magának. Ezen nevettem tegnap ahogy nézegettem az árakat.
2 x 12 magos opteron 6174.
2x hd5850
2x8gb mem

biztosan úgy gondolták hogy megkönnyítiok a dolgodat ha már minuszt adsz meg.
Egyébként kapják be.

Slg -ben már minden objektumot lehet mozgatni telneten keresztül, Gyakorlatilag behányod az objektumokat maxba, mindnek adsz egy alap materialt és mehet a szerkesztés...
Kib@szott jó!

Persze ezt nekem még ki kell szenvednem maxból.

azt ki tudja nekem megmondani, hogy mi a logika abban, hogy a 2011-nél ha duplaklikket nyomok egy számon valamelyik értékbeviteli mezõben, akkor a "-" jelet nem jelöli ki, csak a abszolút értékét? semmi logika, ezek a programozók egyre hülyébbek...
természetesen az évek rutinja a kezemben autmatán adja a mozdulatot, hogy duplaklikk, majd értékátírás, de ezt most el kell felejtenem.

"max" topikgyilkos<#idiota>

fórumgyilkos...

nekem is volt ezzel gondom, van rá importnál egy opció, hogy ne a fájlból olvassa a normalokat, hanem generálja, vagy valami ilyesmi. ott jobb oldalt középtájon rémlik egy kapcsoló.

FRenkie
Nekem Al bácsi javasolta a 11-et 😊 no meg ahhoz volt újabb vray krekk.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

mindik szar a maga nemében... 😄
töltsd le a szerviz packet hátha, illtve nézd meg van e ilyen javítás benne.

(Egyébként én is 2009-es maxot használok sztem max9 után az a legjobb, csak max9 sztem lassú a viewportja 2009-hez képest)

FRenkie
oj!

a 2011-es max obj importere másvalakinek is szar? invalid normalra panaszkodik, míg a 2009 hiba nélül behozza. WTF?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

aham. és melyek ez az újabb rendererek?

ujabb rendererek már támogatgatják a gpu val gyorsított renderelést is.

btw, néztem vray 2,0 demo videot, nem voltam elájulva. Ami hasznos nekem lejött a postban glare meg ilyenek. A többi a szokásos cucc,illetve 1-2 apróbb érdekesség.

Ami igazán fasza lett volna, gpu gyorsított irradiance cache, gpu gyorsított ambient occlusion. Ambient occlusion beépítése a shaderbe - bár ez már lehet megvan közben. GPU gyorsított detail enhancment.
Kicsit gyorsabb glossy.

A phoenix viszont tetszett

most lehet, hogy nem vagyok teljesen képben, de nem a proci teljesítményétõl függ a renderelés gyorsasága?

kifli
5850 most annyira nem éri meg, gtx460 végre egy jól eltalált kártya nvidiától, árban 5830-hoz áll közelebb, viszint van hogy 5850-et is veri, persze azt egy kisebb tuningal, mert ahogy néztem lehet rendesen tuningolni. (nagyobb a tuningpotenciál benne mint az 5850-ben) Bár ez sem lesz annyira jó vétel évvége felé, mert elvileg jön a HD6****
uhh, bocs, na még1x

Aldaryn
Tök jó. 😊 Léteznek lézeres scanner rendszerek, amik hasonló elven mûködnek, és olvastam már pár papert arról, hogyan lehet ezeket otthon, házilag elõállítani. 😊

De miért basic? 😊

per aspera ad astra

Atikah
Üdv!
Lehet hülye kérdés, de szerintetek milyen videókártyát vegyek renderelni?

@ atikahsuperstar.picturepush.nl

itt tartok,kicist bóvli még a függöny...

az 5850-re gondoltam speciel, az nincs olyan messzire a csúcskategóriától, viszont árban is megéri.

repvez
szerintem a 4850 és az 5850 es kártyákra gondol, azok jobban a mostani kártyáknál, persze ha nem kell a dx11
hát az x850-es sorozat ha jól látom a google-ben, egy jóval régebbi kártya, mint az enyém. vagy valami másra gondolsz?

max szar, egyébként legalább a x850-es sorozat kell, hogy igazán jó teljesítményt kap.

nezd meg hogy a " regi rajz nal amikor gyors volt" is csinal ilyet met lehet hogy a mostani dwg-d a hibas.. gondolok itt olyanra hogy nem plineokbol hanem splineokbol van felepitve valami akkor az lelassithatja mert a max nagyon nem szereti a spline-okat.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Ja, az újabb kártyám amúgy cinebench szerint 4× gyorsabb.

Sziasztok!

Egy kis közvélemény kutatást tartanék grafikuskártya ügyben.

Elõzménynek annyi, hogy oprendszer váltá miatt le kellett cserélnem a lassan 6 éves Quadro Fx 1300-as videókártyámat egyújabbra, mivel megszûnt a driver támogatása. A számtech boltban rábeszéltek egy Radeon HD5750-es kártyára, hogy ár/teljesítmény viszonylatban milyen szuper (eredetilet egy Nvidia 250gts kártyát szemeltem ki.)

Namármost az új kártyám shaded megjelenítésben szuper gyors, de amikor beimportálok egy dwg fájlt, akkor durván belassul. Egy 400m2-es családház látványterveit csinálom éppen, és az alaprajz+homlokzatok beimportálva 5-8fps-re lassítják a megjelenítést. Megjegyzem, hogy a korábbi quadro kártyámnak egy 50× ekkora épület összes rajzra sem feküdte meg a gyomrát ennyire. Ez reális lehet? Nektek mi a tapasztalatotok?

haladok, csak nagyon lassan, sokat szöszölök, pedig itthon már látni szertnék a végeredményt 😄

ThomasGins
Hajráhajrá! Bevilágitás jóféle szerintem. Aztán majd kiderül mi lesz belõle😊

\"So always look on the bright side of death\"

VisualHarmony
Szerintem én dobok majd v.mit ha lesz idõm😊

Klon
van bizony 😊)

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

sracok apos muhelymunkara van kedve valakinek?
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=3291

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

diliházban is van studiomax? 😄

neem nincs joindulatu fikazas van kritika nincs

keezd fogyni a frittmanom morcos leszek.....

nem is vártam amúgy agyondicsérést láttam itt már olyan képet amitõl tényleg leesett az álam...

fikázás meg kritika között különbség van nem?<#ravasz1>

ha ne fikazzuk miert toltod fel?😊
agyondicserni nem fogjuk messze van ez a kesztol meg az uberfaszatol😊

Frittman Irsai Oliver jo barat velem van e kesoi orakban😛😊

Na megosztom veletek amin dolgozom, elsõ ilyen jellegû képem, ne tessék fikázni.Balra az a plane függöny lesz tehát még erõteljesen "wip." kép.