63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Met
    Az Isolate selection-ös dologra találtam megoldást de a másikra nem
  • Met
    Lenne 2 kérdésem.

Hogy tudom a Max beállításait lenullázni? Mert amikor rákattintok egy objectre, hogy Isolate selection nem jelenik meg a kis ablak az exit isolate selection gombbal.

A mások, hogy eltűnt a kasztni, ha smooth&highlight + endge faces nézetbe vagyok akkor látszik, de ha kikapcsolom az endge faces-t akkor eltűnik és csak akkor jelenik meg ha oda kattintok ahol sejtem, hogy lennie kellene, viszont ott van a hűtőrács ami külön object és az látszik mindíg
  • acsati
    én is megnézném :)
  • putyi
    a 2010-ben van már saját color correct, így a plug kicsit feleslegessé vált. lehet, hogy ez szegte kedvét a fejlesztőknek.
  • repvez
    tutsz linket ehhez a tutorhoz ?
  • Accca
    Volt vastagsága az üvegnek, de úgyis így rendereli ha nincs. Nem lehet valamilyen beállításom elállítva? Mert ez tutorial fájl (a készítők által befejezve) és nekik szép az üveg. Valami a fénnyel lehet, mert egy teljesen másik jelenetben is elöljön ez a... hiba?
    Az ablakkereteken a fény tükröződése olyan rizsás. Pedig nincs semilyen más textúra rajta csak a diffuse.
  • hunkircsi
    Köszi! A laptopomban csak nem szarakodik az alaplap, mert akkor az nagy szívás lesz, de majd megnézem ugyanezt a jelenetet az asztali gépen is, és így megint ki lehet zárni egy hibalehetőséget.
    Viszont lenne még egy dilemmám:
    Jó lenne váltani 2010-es MAX-ra, neadjisten 2011-esre, de a ColorCorrect Plugin 2010-eshez már csak béta verzióban leledzik, és eléggé problémásnak hallottam a külföldi fórumokon. 2011-es MAX-hoz pedig egyáltalán nincsen. Ezt ti hogy oldottátok meg? Létezik egy normálisabb alternatíva, amivel ki lehet kerülni ezt a plugint, viszont ilyenkor mit csinál az ember az előző projektjeivel, hiszen azokat ha megnyitom egy újabb MAX verzióval, ahol nincsen telepítve a ColorCorrect akkor ugye sípol mint a vadalma.
    Tudom, hogy kissé összeesküvés elmélet, de miért maradt abba ennek a frankó kis pluginnek a fejlesztése? Valószínűsíthető, hogy az Autodesk keze van benne?
  • putyi
    van vastagsága az ablaküvegnek? nem koplanáris esetleg?
  • putyi
    magamból kiindulva, lehet, hogy meg kellene nézned a memória kezelést a gépben. nálam egy asus p5q szállt el hasonló tünetekkel. persze, lehet, hogy szimplán csak az oprendszert kellene újra felrakni.
  • Accca
    De ha nincs más megoldás, akkor a tutorialban miért nem ilyen a pasinak a kép?
  • VO101Tom
    Egyszerűsíts. Mielőtt megcsinálsz egy modellt, nézd meg mik azok a részek, amiket egyszer elég megcsinálni, utána tudod sokszorosítani (Copy, Array, Clone, stb. Használd őket, ahol csak tudod). Ez a féktárcsa pl ilyen.
    Első lépésben csak egy 30 fokos körcikkelyt rajzolnék meg vonalakból, ami közepén ott van a kivágott pontsor. Ha smoot-ot használsz később, akkor nyugodtan lehet low poly, hatszög-tízszög is elég a kivágásokhoz. a 30 fokos cikkely felső éle sem kell, hogy több legyen. Attach-al összevonom mindet (lehet, hogy előtte editable spline-é kell konvertálni), majd klikkelek a convert to editaple poly-ra. Ekkor kvázi plane-t kapok, amiben már benne vannak a lyukak. A plane-en simán el tudod a vágásokat dolgozni, vagy épp újakat beletenni, hogy smoothnál ne legyen az az átlapolás, amit mutattál is. Low polyban modellezve ez nem is tart sokáig.

Ha egy cikkely rendben megvan, onnan már gyorsan megy, csinálsz array-al 12 másolatot (segédvonalakat is érdemes a legelején rajzolni, amihez tudsz align-al igazítani dolgokat, pl a forgatáshoz a pivotot). Ezeket attach-al összefűzöd, egymás melletti vonalakat weldeled, majd ha egyben van a tárcsa, akkor teszel rá egy shell módosítót, ami a plane-nek ad vastagságot is (így a vágások, lyukak rendezését csak egyszer kellett megcsinálni).

Ha tárcsából proboleannal kivágod a lyukakat, smooth akkor is hasonló lesz, mint amit linkeltél (ha nem kell smooth, akkor működhet). Ha hegyes szögekből mindenhol cut-al elvarrod a hegyes szögeket, akkor talán nem, de mindenképp több meló, mint pl amit leírtam.
  • npeter
    próbáld meg üveg nélkül renderelni, majd kimaszkolva csak az üveget, és ps-ben még állíthatod a tükröződést, átlátszóságot, stb.. van egy jó kis plugin: rendermask. ezzel lehet könnyen alphat renderelni.
    mentalray-t amúgy nem igazán ismerem :(
  • Accca
    Kikészít, ez a hülye pixeles hiba. De legalább már tudom, hogy az mr Sky portal okozza. Ha kikapcsolom sima az üveg, viszont bent sötétség -.-" Hiába állítom a samples-t az üvegen semmi nem változik.
  • Met
    Amikor megnyitom a scene-t azzal fogad, hogy one or more object are currently isolated.
    Hogy lehet megtudni, hogy melyik object az? Nincs exit isolated selection gomb
  • Met
    Én Win7 64 biten nem tapasztaltam semmilyen instabilitást, igaz 2010-64bit-es Max.
    Javítások fent vannak?

64 bites xp-t nem javaslom, nem nagyon vannak hozzá driverek.
  • hunkircsi
    Ja igen, az AutoSave-t kikapcsoltam, de a helyzet változatlan.
  • hunkircsi
    Ma megint elkezdte az ügyeletes baromságát a MAX.
    Kábé félóránként kifagy, nem a rég megszokott hibaüzenet, csak elkezd tölteni a "homokóra" és onnan már nem jön vissza a MAX, mint alkalmazás. Ráadásul legtöbbször nem is csinálok semmit a gépen, vagy a MAX-ban, legutóbb például hívtak mobilon, és csak úgy néztem a képernyőt, miközben beszéltem és akkor is elszállt az egész. A jelenet nem túl bonyolult, kezdetleges lakópark néhány vrayproxy növénnyel, meg extra lowpoly házakkal, tehát semmi súlyos cucc.
    Nem értem, hogy mi lehet a gond, de ez az indokolatlan instabilitás már kezd az agyamra menni. Konkrétan lehetetlenség így dolgozni. Van erre bárkinek valami ötlete?
    Win7 64bit / MAX 2009-64bit
    Erősen gondolkodok azon, hogy lecserélem a win7-et egy 64bitesWinXP-re, mert már túl sok van a rendszer rovásán, mióta áttértem win7-re.

Köszi a hozzászólásokat előre is.
  • Met
    Szerintem csináld meg a tárcsát rendesen, smoothold, konvertáld polyvá és abból booleannal vágd ki a lukakat (csinálsz sok kis pálcikát, azt "átdöföd" a tárcsán és boolean)
  • tilbury
    Ha smootholva is szeretnéd, akkor szerintem ez a modellezési módszer nem jó rá. Itt midig szét fogja "cseszni" a felületet, ha polyva konvertálod. A lentebb linkelt videon is ott vannak a vonalak.
    Növeld meg még az elején a szegmenszámot, hátha úgy szebb lesz a tárcsa széle.
  • Accca
    Gondolom csak a széleket szeretnéd lekerekíteni. Ha igen, akkor válts át Loop módba és jelöld ki az összes élt. Vagy ne, jelöld ki az egészet él módban, majd elölnézetből szüntesd meg a kijelölést a 'tartóéleken'. Utána nyomsz egy Chamfer majd olyanra állítod be amilyenre szeretnéd.
    Ha nem csak az éleket nincs ötletem. :/
  • Atkatáska
    Üdv megint

A tárcsát megcsináltam spline-kből

1. : alap spline forma
    2. : bevel modifikációval
    3. : átkonvertálva editable polyra. Az edge-k így néznek ki rajta
    4. : smootholva

Szóval a gond az ,hogy miután kész van splineból a model ,és átakarom rakni editable polyra ,össze vissza húzza az edge-ket ,amiket kijavítani rohadt nagy munka, és ha smootholom ,az eredmény egy szép nagy káosz.

Valakinek van ötlete, hogy lehetne splineből jól átalakítani poly-ra az objectet?
  • Accca
    Azóta sikerült megoldani a torzítást (A group volt az oka) Viszont van egy újabb (régebbi, de megint előjött) probléma.

Ez egy sima mental rayos üveg. Mitől ilyen pixeles?
  • Atkatáska
    Azta:) Köszönöm a gyors választ:)
    Lehet megint elfelejtettem google-t használni
  • acsati
    Egy
    Kettő :)
  • Atkatáska
    http://img857.imageshack.us/f/helpm.jpg/
  • Atkatáska
    Üdv mindenkinek

Éppen egy autót modellezek, most tartok a kerekénél ,a dísztárcsánál stb.
    Nekilendültem a féknek, a fékpofa megvan, de a fék tárcsánál elakadtam :

Azon akadtam el ,hogy hogy lehet a dísztárcsába egyszerűen lyukakat rakni ,pl :

Semmi jó nem jut eszembe, egyesével kezdeném el lyukasztgatni ,huzogatni a vertexeket,de nem valami célszerű ,és rohadt hosszú lenne

Ha valakinek lenne ötlete erre, hogy hogy lehetne hasonló eredményt elérni ,mint a képen ,hálás lennék:)
  • Metwork
    köszi
  • Malakai
    Najó, EZT dobd be maxba aztán az Editable Polygon Object kategóriában eléred Detach to Element (Copy) néven, vagy (Copy) nélkül.
  • Metwork
    A válaszodból kiderült
  • ThomasGins
    Az elmozditás szót nem is olvastam multkor, most esett le:D
  • Metwork
    Poly-t lehet vele klónozni elmozdítás nélkül?
  • ThomasGins
    Tényleg
  • zenoka
    most aztan tenyleg nem lesz kifogas hogy meg szekrenyt se teszunk:P:D
  • ThomasGins
    Hátha jól jön valakinek...
    kitchen-cabinet-creator
  • Met
    2006-os Charger

Biztos van valami gyorsabb mód mert amikor kijelöli a polykat nem kattint semmire, egyből a Clone part of Mesh ablak jön be.

• Malakai
    Akkor meg mozdítja. :)
    Detach [as element] as clone.
    De lehet van vmi gyors erre is...
  • VO101Tom
    öööö, ja igen...
    melyik videóban volt az a klónozás?
  • ThomasGins
    shiftet nyomva tartod és elhuzod a polyt
  • Met
    Az nem jó mert az egész objektumot klónozza.
  • VO101Tom
    Ctrl V