63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    2 darab ploygon
  • Aldaryn
    Ha nem kell fenekelés meg tető, ezt a surface módosítónak meg kellene ennie. Addig, amíg a patchek oldalait 3 vagy 4 él határolja, addig létre fogja hozni. Mi lesz ebből surface után?
  • FRenkie
    csőváz!

egy tök egyszerű dolgot próbálnék megcsinálni, de nem jön össze:

ezekből a splineokból kéne felületet gyártanom, csak 1x görbült felület, szóval semmi bonyolult, de a surface mod. pl semmit sem kezd vele. Kiextrudálhatnám az egyiket, és az új vertexeket a másik splinehoz igazíthatnám, de csak van vmi egyszerűbb megoldás! (vagy valami kollektív snap vertexes to spline ?)

plz
    thx
  • Dark Geo
    Ezek szerint még emlékszel pár képre?:D Az igazság az, hogy egy egyszerűbb modellnél nem szeretnék uvw mapolni. Ez a festés meg többször kellett volna, akármennyire is "barkács", majd ha lesz időm a napokban akkor megmutatom a művet....illetve nfr-t :)
  • zenoka
    jah meg ha jol tudom a vray blend is ilyen (bar nincs elottem most max igy passzolom).
  • zenoka
    egyertelmu persze hogy barkacs de regebben latvanyos barkacs volt.. meg ez volt az ohaja Geonak:)

Geo passz kiserletezz:D de nem biztos hogy tenyleg ez a legjarhatobb ut.
  • GixEr
    A meglevoek nagyon keveresevel, de ha mar itt elakadtal bele fogsz zavarodni.

Blur Studio ingyenes pluginnal is lehet, valami Multi blend material (olyan mint a Multi/Sub, csak mindegyikhez van blend csatorna).
  • Dark Geo
    Működik köszönöm!:D a vertex color mask hiányzott. Érdemes volt felkelni, megint tanultam valamit. Akkor már csak egy kérdés, hogy tudok egy felülethez több mint 2 textúrát hozzáadni?
  • GixEr
    Vertex paint akkor is csak elnagyolas, pontosan csak texturabol fog menni. De lehet, hogy ez csak az en hozzaallasom. Mindig is ugy voltam, hogy VertexPaint=Hazibarkacs.
    Ha ennyire szeretne festegetni akkor arra megvan a megfelelo eszkoz. (Akar a Blender is)
  • zenoka
    ebbol a vidiobol szerintem tudsz magadnak erdemi infokat kiszedni kb az mint ami neked kell
    http://www.youtube.com/watch?v=YwsrDVlqq-w
  • zenoka
    o_O
    csinalj mar egy kockat ahol ugyanez a problema es told fel valahova..este ranezek ha akarod..
  • Dark Geo
    Én is gondoltam arra, hogy lemaradt a textúra hozzáadása. de többször nekifutottam és többször le is ellenőriztem. Aztán már arra jutottam, hogy lehet nem is én vagyok a béna ezért ráraktam az SP1-et és a hotfixet is hátha...de semmi. Megpróbálkozom majd a Viewport canvas-al ha jól tudom ez is képes festésre.
    Viszont ennél a viewport canvasnál érdekes anomáliákkal találkoztam, mint pl beragadnak a nézetablakok és nem frissülnek, ezért nem erőltettem

Amit szeretnék: "kézzel festett" modelleket. Mint pl egy játék szerkesztőben, mikor felfested az utat, köveket stb.
  • kisokka
    Nem laptop, asztali.És úgy tűnik Rainmeter kavart be neki.Azt kb egy időben raktam fel, amikor a felbontást állítottam :)
  • GixEr
    Nem minden legujabb Driver a legjobb. Csak tippelek, hogy laptop. Nezd meg a gyarto supportnal mi a legutolso. Szerintem 99% hogy driver problema.
    esetleg elotte: DriverCleaner
  • kisokka
    Végül is úgy oldottam meg, hogy a tulajdonságokban az Asztali témákat letiltottam.Most jónak tűnik, legalábbis a jobbgombos menü ismét jól jelenik meg.Rainmetert használok, úgy tűnik az kavart be neki, na ezt is jó tudni :D
    Azért kösz a segítséget, már újra akartam rakni, pedig az sem segített volna :D
  • kisokka
    Igazad lehet, azt még megnézem.
  • zenoka
    en vegig probalgatnam meg a viewportsetupot ujrainstall elott (openGl, directx valtoztatas etc..)
  • kisokka
    Azzal nincs gond, a legújabb van fent mindig.Azt elfelejtettem, hogy az oprendszerem Win7 64bit.
    Esetleg megpróbálom újrarakni MAX-ot, de nem hiszem, hogy segítene rajta.
  • zenoka
    videokartya driver rendben van? egy uj driver hatha..
  • kisokka
    Sziasztok!Van egy olyan gondom, hogy random kidobál MAX.Nekem most a 9-es van meg és eddig 1024x768-as felbontásban használtam a gépemet és semmi probléma nem volt MAX-al, nem rég viszont felhúztam az eredeti 1280x1024-re és mondhatni azóta jött elő ez a jelenség.A jobbgombos menü is elég rosszul jelenik meg.Sajnos még nem volt szerencsém megfigyelni mi a hibaüzenet, ugyanis eléggé felbosszant olyankor a dolog.Bár ezt kétlem, de előfordulhat, hogy ezt a felbontást nem bírja?
  • zenoka
    ebbol a nonebol kovetkeztetve: biztos hogy hozzaadtad a materialt az objectumhoz ellenorizd le megegyszer mert elkepzelheto hogy veletlenul elfelejti az ember ( volt ilyen a kornyezetemben mostaban, nem ellened tamadas keppen de neha eloferdul az ilyen):))
    vagy GixEr altal javalot blend materialt hasznalj elore megfestett alpha mappal..egyszerubb szarazabb erzes.
  • GixEr
    Van UV map egyaltalan rajta?
    A vertex paint eleg elnagyolt dolog ilyesmire, inkabb egy festett map amivel jol tudod keverni az anyagokat, (de azt sem a Multi/sub materiallal) Leirod konkretabban mit szeretnel az jobb lenne.
  • Dark Geo
    így sem akarja az igazságot, a színt amit beállítok vertex paintben felviszi de a textúrát nem. Bal oldalon a vertex paint modifier beállításainál van egy olyan, hogy name ott none-t ír, ezek szerint nem is látja a materiált. eresetleg valami ötlet?
  • GixEr
    Jonak kell lennie, csak rossz anyagot hasznalsz.
    Probald a BLEND materiallal es a blend hez a vertex color-t rakd be. Az alapjan fogja keverni a ket kulonbozo anyagodat.
  • Dark Geo
    Szép napot! Már lassan egy órája keresek valami épkézláb tutoriált textúra festésre, ami nem uvw map-os hanem olyat amivel maxban tudok különböző csatornákat felfesteni egy adott felületre. Valószínűleg én nem értem a működését de megpróbáltam, hogy multisubobject-es materiállal dolgozom, majd rádobok a modelre egy vertex paint módosítót és azzal festem fel a különböző csatornákat, de nem akar működni. Vagy talán ez nem is jó erre a célra? mentalrayben és scanline renderben sem jellennek meg. :(
  • VisualHarmony
    Vray shaderek, de van benne pár raytrace is letöltött piás üvegeknél(Lusta voltam mind újra shaderezni), lehet ez a para?
  • Aldaryn
    Hmm, mi van a jelenetben? Milyen shaderek, leginkább?
  • VisualHarmony
    Annyira rájöttem, hogy csak Batch rendernél csinálja, ha egyenként számoltatom a képeket semmi gond.
  • VisualHarmony
    Ezt most mé' kaptam?:S

PROBLEM

Neten annyit találtam, hogy vegyem ki az environmentből a fényeket. Dobtam be egy Vray sky-t de így is csinálja az se működőképes ezek szerint?
    Valaki help mert nem értem a miértjét.

Üdv, Adam
  • Dicka
    Hu-hú :) Köszi szépen "restart max" ezt hagytam ki :) Végre mehet a modellezés :)
  • npeter
    Én erre gondoltam:
    "Enable Customize->Preferences->Viewport->Configure Drive->Match Bitmap Size as Closely as Possible, and restart Max"

Az utolsó előtti képen látszik az előző linknél. Azokat állítsd be.
  • Dicka
    Heló köszi a linket de még mindig nem sikerült :( Megcsináltam mindent már amennyire lehetett mivel az előző verziójú maxal volt és a kettő kicsit más de a kép még mindig rossz. A texture correction se volt a "helyén" és a beállításokban lévő texture correction inaktívan ki volt jelölve, lehet ez a gond?
  • Met
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Valaki nem találkozott az Evermotion Archmodels 93-al?
  • zenoka
    Igazából nekem nem jon be. Mostanában ramentek erre scifi stylera az építészek ami néha néha jo de kezd csomorom lenni az ilyenekről:) látványterv meg egy kicsit hajaz a tucat ázsiai latvanytervekre. Minoseg rendben van csak nem hanyatvagos.
  • hunkircsi
    Hi!

Véletlenül bukkantam a következő épületre. A látványtervek sem rosszak, de az egésztől egy az egyben nekem leesett az állam.
  • npeter
    Ezen az oldalon találsz beállítást a problémádra.
  • Dicka
    Hello lenne egy problémám referencia képet szeretnék beilleszteni modellezéshez de amikor bitmap ként ráteszem egy plane-re egy nagyon leegyszerűsített alacsony felbontású képet látok a nézetablakban. Rendereléskor ugyan tényleg éles a kép de én modellezéskor szeretném ezt. Ha nézetablak háttérnek állítom be akkor is ugyan ez az alacsonfelbontásű kép az eredmény. Megnéztem sok vidit és tutorialt erről de nem sikerült. MAX 11 em van valaki segítsen :)
  • Slipknot14
    köszi:) jaja tudom, azthiszem ezt is azzal készítettem :)
  • zenoka
    nah congratulaiton for your experience points:)
    arraynel is persze erdemes instanceolni hogy egyszerre tud utana az osszes cuccot szerkeszteni.
  • Slipknot14

csak sikerült összehozni :) Az array jól jött a barázdáknál is, kicsit kilogikáztam, ha egy alap tube 18 részből áll, elég csak az egyiket belőle megszerkeszteni, aztán array-el 18x egymás mellé tenni, majd Bend-el beforgatni 360ba :) Biztos van ennél egyszerűbb megoldás is, de ez hirtelen jónak tűnt :))