106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Rony94 #89098 A félrefordítások még hagyján, azokat még "lenyelem", de tényleg az veszi el a kedvem az egésztől, hogy jól eljátszott szerepben lévő színésztől elveszik a hangját és helyettesítik egy másikkal, így már kapásból nem azt kapjuk meg végtermékként amit a színész úr (vagy hölgy) sok munkával letett az asztalra. Drámánál a legészrevehetőbb: Van egy szívszorító jelenet, a színész teljes beleéléssel játssza a sérült karaktert, néha elcsuklik a hangja, mert annyira szarul van, én közben teljesen átérzem a jelenetet, ugyanezt megnézem szinkronnal és rendesen én érzem magam kellemetlenül, mert olyan gagyi így ez a jelenet. A lipsync csúszásról ne is beszéljünk.
Emelem kalapom azoknak a stúdióknak akik tényleg próbálnak minél minőségibb szinkront összehozni, a legutóbbi film aminél azt mondtam hogy igen, ez egy szép iparos munka, az a Django Unchained volt. De még az is eredetin jobb, már csak Sam bácsi miatt is. :)
Egyedül rajzfilmeknél, animációknál, dokumentumfilmeknél és ilyen különböző Discovery műsoroknál fogadom el a magyar szinkront. Kivéve az animéket, ott meg a japán szinkront preferálom jobban, de ez már más téma. :) -
Mióta megtanultam az angol nyelvet, szakmailag sok területen tapasztaltabb lettem, azóta agyfaszt kapok a magyar szinkrontól. Katasztrofális félrefordításokat képesek csinálni. Arról már nem is beszélve, hogy olyan színészi játékot nem képesek beleadni az orgánumba, hogy totál más lesz tőle az eredmény... -
Nekem amik nagyon megviseltek gyerekként az az Ezüst pisztolygojók és a Toys cimű filmek , az első könyv változatával a bátyám még zsarolni is tudott, ha valamit nem akart megcsinálni csak annyit elindult a polc felé, hogy levegye a konyvet és megmutassa a boritót.
Amugy a szinkronhoz kapcsolódva amig nem tudom olyan szinten az angolt, hogy minden részletet pontosan megértsek addig nálam is a szinkron a nyerő, a felirat az elvonja a figyelmem a képi látványtól és lemaradok valami eseméynről,mert vagy a képet nézem vagy a feliratot olvasom a kettő együtt nem megy és a feliratnál a háttérhangokat ritkán irják oda ,pedig néhol ott is vannak részletek -
A nem angolnyelvű filmek esetében úgy vagyok vele hogy sokkal jobb a szinkron, mert egy film közben a kiürült csipszes zacskónál csak az olvasást utálom jobban.
-
Rony94 #89094 Jó, ez csak előzetes. Ezekre a szinkronokra nem adok, mert látszik hogy a fordítók szarnak az egészbe. Minden film előzetesénél trágya szinkron, egyszerűen nem foglalkoznak vele.
Azzal is tisztában vagyok hogy a teljes filmnek a szinkronja minőségi lesz, de ez engem nem hat meg, mert egyszerűen nem adja át a 100%-os színészi játékot ami számomra fontos. Senki nem tud engem meggyőzni azzal hogy szinkronnal is ugyanazt az élményt fogom kapni, mert ez nem így van. -
Pedig ez kivételesen még szarabb, mint az előző részeké. Már az első trailer is vicc volt, pedig abban csak 2 mondatot kellett volna értelmesen lefordítani...nem sikerült. -
Rony94 #89092 Te dolgod. :) -
akkor nyertem?
-
Ez a legvalószínűtlenebb dolog :) -
szerintem meg megbukik és nem lesz több rész. -
Mentol #89088 Szerintem, száznál több százalékos lesz a film, szinkronosan! -
Rony94 #89087 Bizony, ez Stohl, de én minden erőmmel azon leszek hogy magyar feliratos 2D-s vetítésre menjek. Egy ilyen kaliberű filmnél 100%-os élményt akarok, azt pedig semmilyen magyar szinkronnal nem kapom meg. (most kivételesen nem a szinkron ellen vagyok) -
Pedig ez Stohl, mert ha meghallgatod az eredetit, kb ugyan úgy mondja, csak a hangján módosítottak, ahogy gondoltam, hogy öregebbnek tűnjön. Hát nem tudom, annyira nem jön be. -
Ha ez Stohl, akkor valamit variáltak a hangjával, mert nagyon nem hasonlít. (és mellesleg szerintem béna is)
Ford papa magyar szinkronja legalább üt, ahogy mindig is. -
Stohl az. Az első mondatánál nekem is olyan furcsa, mintha nem ő lenne. Arra gondoltam, hogy esetleg ténylegesen kivágták a birodalom visszavágból a szöveget. Fene se tudja... -
Érdekes amúgy, hogy Luke hangja ugye Stohl András, mintha torzítva, vagy mélyítve lenne, vagy nem is ő az. Mindenesetre érdekes, mert Stohl azért fiatalabb, mint Mark Hamill valamivel. -
nekem azért mégis csak magyarul üt a legnagyobbat. És akkor most jöhet a flame...:D
-
Dettó. Pedig nem voltam már kis lurkó. -
Nekem az x-akták gumiemberes része tette be a kaput anno:D -
Prof William #89079 Ez igaz. Én Pl anno a Penge 2-n paráztam de nagyon. Amikor a Reaperek arca szétnyílik, na attól nagyon féltem.
Ma meg már a szemem se rebben. :) + a Penge 2 nagy kedvenc. Del Toro új szintre emelte a második részt. -
TheFlash4Ever #89078 De kis beszariak voltatok. -
hiper KOCKA #89077 Érdekes, nekem abban a filmben az volt a legdurvább mikor Quint-et centiméterenként beszopkodta a cápa. Valami 10 éves körül lehettem akkor. A párnát a stáblistáig a pofám előtt tartottam. -
Semmi látványos robbanás, szuperhősök vagy cgi, de aki csípi a klasszikus gengszterfilmeket, és látni akarja Johnny Depp-et végre nem "Johnny Deppként" egy jó szerepben...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
nekem egyetlen egyszer volt kis taknyosként rémálmom film miatt. a cápa 1-ben attól kicsit betojtam, mikor az elsüllyed hajó ablakában egy hulla feje látszódott... ha jól emlékszem. ez az egy jelenet jött vissza egy az egyben.
ja, meg szintén 5-6 éves lehettem, mikor az x-akták főcímzenéjétől nem bírtam elaludni. a sorozatot simán néztem a szüleimmel, de a főcím alatt be kellett fognom a fülem, mert különben a dallamtapadás ébren tartott.
-
És az a durva, hogy mire ezeket megemészted, az inger küszöböd olyat ugrik, hogy beszarsz. Pld én kis koromban nem mertem megnézni az alien filmeket, mert nem hogy halálfélelmem volt alatta, de a sötétben majd be szartam, nem tudtam aludni és rémálmaim voltak.
Ma már alien csak egy sima sci-fi. Horror kategóriába se sorolom. Sok hentelős horror nézése után, sztem az ember még tűzoltónak is simán elmehet hullamaradékokat kocsiból és vonat alól összeszedni. -
Pár éve egy ismerősöm rávett hogy nézzem meg vele a Groteszket... ha láttál valaha sugárban való hányást, akkor el tudod képzelni a helyzetet. Nem néztem végig ez egyértelmű, de az a néhány perc is elég volt hogy napokra leszokjak az evésről. Már csak nyomokban él bennem a dolog, szóval már épp nem hányom el magam ha visszagondolok rá, de életem egyik legrosszabb (ha nem a legrosszabb) filmes élmény(morzsája) volt. -
jaa, az ilyen értéktelen szarokat inkább kihagyom. Nézze akinek erre van gusztusa :D -
Rony94 #89071 Nagyjából nekem is tetszett mikor anno megnéztem, viszont soha többet még egyszer.
A durvaság kedvéért spoilerbe írom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pl. az újszülött gyermek megtöcskölése már sok volt nekem még ha trükkfelvétel volt is. De az, mikor dugás közben levágja a csávó a nő fejét az még pont belefér, de már az is a határt súrolta.
Mikor ezt a filmet néztem pont ilyen horror maratonon voltam épp. Megnéztem a Mártírokat, a Cannibal Holocaust-ot, a Begotten-t, a Taxidermiát (ez utóbbi még tetszett is miután elolvastam a rávonatkozó szimbólumokat), ezek még elmentek, de a Szerb után valahogy elment a kedvem. A Salo lett volna a következő, de lehet azt már be sem vállalom soha. -
Snuff-nak nevezik a nagyon beteg típusú gore horrorokat... ott az a lényeg hogy szinte minden valódi amit látsz. Magas fájdalomküszöbbel rendelkező mazochistákat alkalmaznak akiket tényleg megvágnak, megégetnek, megdöfködnek, fellógatnak stb... a jelenetek nagyrésze nem trükkfelvétel. Az egész öncélúan brutális, nem is szól másról mint a kínzások minél aprólékosabb bemutatásáról. -
Neem, én is utálom az ilyen trancsirozós szarokat. Itt is forgolódik a beled, de ez inkább szexuális vonalon gyilkol és ott is aberrált. Van benne 4-5 komoly jelenet a 1,5órába ezért nem lövök le egy poént se. :) -
ez ilyen ultra slasher/gore fos horror? -
:D Mondjuk, ha megnézitek a filmet, akkor Ti is úgy fogjátok gondolni, hogy már a 3-4 is aberráltságra utal :D -
"Nem értékelem, mert beteg állatnak fogtok nézni, vagy valami aberrált dögnek."
ezzel el is árultad, hogy te 8-9-10 pontra értékeled :c
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!te aberrált dög :v -
Szerb
Nem értékelem, mert beteg állatnak fogtok nézni, vagy valami aberrált dögnek. De nekem tetszett hogy új szintre tudta emelni a beteg dolgokat. Ez már nem is horror, hanem ilyen nem tudom mi de sikerült engem is ledöbbenteni. Egyébként elég vonatott film
Mondjuk ez csak az elején zavaró, mert mikor bedurvul, kell az a vontatott rész, hogy a sokkból ki tudj jönni :D
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.04.28. 21:18:50 -
Rony94 #89064 És ez most jó vagy rossz? :D -
23 éves és kajak idősebnek néz ki mint én... Vagy legalábbis legalább 30nak néz ki képeken... -
hiper KOCKA #89062 Come Back to Me (2014)
Beteg film... néha meg is kellett állítani, mert sok volt. Nem bírtam egyszerre megnézni. A vége pedig egy bizarr csavar. Szóval ütött.
7/10
-
Pedig de :DDDD Ha nem volt testdublőre, akkor még ott is nagyon rendben van a csaj :) -
te, ez az 50 árnyalatos csaj :D
remélem nem abban tetszett meg :D -
Rony94 #89059 Angol színésznő. Nem vállal túl sok szerepet, a legutóbbi szerepét bár ne vállalta volna (Maze runner), de ettől eltekintve imádom és hatalmas tehetség. Esetleg ha valamikor megjönne a kedved egy kis tinidrámára (a jobbik fajtára), akkor szívből tudom ajánlani a Skins (UK) sorozatot. :)