Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ja csak megint a szokásos emberkék sírnak a topikban
Azóta mennyi idegen török, sváb, szász szó ékelődött be és egyszerűsödött a nyelvünk. Sőt örülnék ha a magázó forma és a j/ly baromság is eltűnne mostmár.
/elfut
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Viszont az "adom" verziót 1 éve hallottam először egy pesti diákcsajtól és csak pislogtam, hogy mit is akart mondani. Egyetértek vagy tetszik nem is tudom mit jelent, pontosan de falra mászok ettől.....
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2014.08.21. 12:26:42
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
én már nem ütközök meg semmin, ahogy beszélnek az emberek. Én magam is egyre több angolt használok a magyarban. Csak úgy jön....
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Online multiplayerben kezdett el divatozni a szó olyan módon használata, hogy azt fejezze ki: az adott fegyver
"Hú, de adja ez a SAIGA közelről, skacok!"
Meg persze a rettenetes csipa (egyesek hosszú í-vel is írják) is ilyen meccseken kezdett el közkeletű lenni - ki tudja mióta.
Csipa = mesterlövész fegyver, és/vagy maga a mesterlövész játékos / osztály.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.08.21. 11:24:09
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egyetértek. A lehető legrosszabb és legdrágább választás volt.
Szerepelt is benne a játékával se volt túl sok baj csak éppen ezt a szerepet bármelyik "Black/White ship officer" szerepre castingolt színész eljátszhatta volna harmadannyi pénzért.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
A legrosszabb dolog a filmben a szereplőgárda volt, utána meg a sztori. Előbbihez: sose értettem miért kell erőltetni Freemanre ezt az okos néger tudóst - SJ-re se kéne btw - nem áll nagyon jól neki. A doki feleségét az első pár kocka után formattáltam a volna szívem szerint a celluloidról.
A sztori, bár oltári hülyeség nekem egy Crichton regény jutott eszembe (A raj).
Összegészében nem volt annyira szörnyű - talán mert sci-fi filmek eléggé mellőzöttek - egyszer meglehet nézni.
5,5/10
Sokkal lassúbbak, klisésebbek.
- Menthetetlenül gonoszok vagytok! El kell pusztulnotok!
- Megváltozunk becsszó!
- Oké, akkor életben maradtok.
Hát kb. így lehetne összefoglalni a filmet. Keanut még az az óriás robotmicsoda is lejátssza a vászonról, annyira érdektelen.
3/10
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A korábbi filmekből gondoltam, mi az ami jobb volt mint a tél katonája?!
Kicsit ugyanaz volt az érzésem, mint az Avengersnél - nem rossz, nem rossz, de... most komolyan, a nép szerint ezek a legjobb Marvel filmek? Bár az Avengersnél valamivel jobban tetszett, nálam ez sem ütött igazán - közepesnél ugyan jobb, de a kiválótól bizony ez is messze áll.
Ám tény, hogy kellett már egy hasonló, viccesebbre vett forgatókönyv, kevéssé ismert, érdekesebb karakterek, és a 3D az Avatar óta talán a legjobb, amihez az utóbbi években eddig moziban szerencsém volt. A szinkron ugyan nem lett vészesen rossz, ám néhány poént kegyetlenül megölt - egy a sok közül, hogy amikor Djimon Hounsou a trailerben rácsodálkozik Starlord bemutatkozására (I'm Starlord - WHOOO?), az ott kegyetlen nagyot üt - míg magyarul csak halkan pukkan.
10/7
Bocsánat, de be kell fejeznem, gipszben van a kezem, lassan megy, és most baromira fáj is. Ha esetleg türelmetlen hangot ütöttem meg elnézést, nem neked szól, hanem az előzőek miatt van.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
és volt sok fincsiség is a filmben ami második nézésre esett csak le... plusz egy csomó képregényes kikacsintás, például Yondu, aki az első Őrzők között volt.
- Csak légy mindig nyugodt, szemlélődj..
- Óvakodj az erő sötét oldalától, a harag a gyűlölet a félelem mind az erő sötét oldala
- A jedi sosem támadásra hanem megismerésre, védekezésre használja az erőt
...ezután beküldi a barlangba hogy szembenézzen a saját félelmeivel...
Nyilvánvaló hogy a tudat és a jellem acélozása folyt, felkészítette hogy ellenálljon a sötét oldalnak és képes legyen uralni az érzéseit, valamint hogy ne féljen... nem egy kib*szott injekciós szipkával várta a mocsár szélén hogy "na bazd meg Luke, tartsd a vénádat mert most vért veszek tőled, aztán a laptopom mindgyá kikalkulálja mennyi a midiklorián szinted és megtuggyuk mennyire komálod az erőt. De ha 10 ezer egységnél alacsonyabb lesz akkor elmegyünk ide az ucca végi patikába és veszünk neked Biovital drazsét amiből naponta 2x2 db-ot étkezés előtt be kell venned."
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Ha pedig már annál tartunk, hogy mi mennyire nagyszerű, ebben a jelenetben Anakin úgy vall szerelmet, hogy egyszer sem mondja ki azt a szót, hogy "szeretlek", de kimond olyanokat, hogy "mardos", "fojtogat", "belülről gyötör", mindazt amit majd Vader a páncélban érez. Szerintem már ez önmagában zseniális és hihetetlenül kreatív alkotói húzás.
Aztán azt írod a Leia/Han párbeszédre, hogy ilyenek hiányoztak számodra az új filmekből. Nahát, akkor mégis csak ott tartunk, hogy a prequelek miért is nem lettek pont olyanok, mint az eredeti trilógia, azaz te is nosztalgia filmeket vártál, amik azokra hajaznak. Az, hogy kiemeltem a TIE-vadászokat, meg a Birodalmi Indulót nyilván sarkítás volt, nem szó szerint értettem. De a lényegen nem változtat. Az eredeti trilógián felnőtt nemzedék tagjai közül rengetegen ugyanazt akarták a prequelektől is, de Lucas nem nosztalgia filmeket akart készíteni.
Itt meg ismét megemlíteném, hogy 31 éves vagyok, úgy 5-6 évesen láttam először az eredeti filmeket, úgy 87-88 körül, szóval bármilyen furcsa én is azok közé tartozom, akik az eredeti filmeken nőttek fel, de mégsem "ragadtam bele" és képes voltam elfogadni, hogy a Star Wars nem csak az enyém meg az én nemzedékemé és, hogy alapvetően is adja magát, hogy másmilyennek is kell lennie, hiszen a gyártás szempontjából eltelt 16 év, a történet szerint meg 32-vel járunk a régi filmek előtt.
Egyébként a nosztalgiával is úgy vagyok, hogy én aztán szeretek nosztalgiázni, de azt úgy élem át újra, hogy teszem azt megnézem a régi filmeket és nem az újaktól várom, hogy legyenek ugyanolyanok. Mintha a kedvenc zenekaromtól azt várnám, hogy 2014-ben is pont ugyanolyan albumot készítsen, mint 1987-ben. Önismétlés lenne, a kreativitás teljes hiányát mutatná és értelmetlen is lenne.
Szerintem pont az a jó a művészetben, legyen az film, zene, de akár festészet, vagy bármi más., hogy mindig vannak korszakok. A korszakoknak van eleje meg vége és pont ez teszi őket széppé, hogy nem tartanak örökké. Az eredeti trilógia például sok más "kortársával" együtt tökéletes mementója a késő '70-es, kora '80-as évek filmgyártásának, míg az előzménytrilógia is jelképez egy korszakot más filmek mellett.
Még annyit tennék hozzá, hogy ugye manapság mást sem olvasni a fórumokon, hogy mennyire gáz Hollywood mert semmi eredetiség, minden sablon meg klisé és tökugyanaz. A prequelek mertek újítóak lenni, mertek másmilyenek lenni, erre az lett a probléma, hogy miért nem ugyanolyan mint az eredeti három rész. Persze, ez nem csak a Star Warsra igaz, hanem említhetném az Indiana Jones negyedik részét, vagy a Die Hard negyedik részét is, de ez már off lenne.
Mindegy, természetesen senkit sem szeretnék győzködni, hogy szeretnie kell ezeket a filmeket, hiszen ízlések és pofonok.
A VII. részhez elöljáróban pedig annyit, hogy én személy szerint ettől a filmtől és az egész új trilógiától is azt várnám, hogy ne majmolja se az eredeti trilógiát, se a prequel trilógiát, hanem álljon meg a saját lábán, merjen eredeti lenni. Nyilván legyenek meg a kapcsolódási pontok, ahogyan az eredeti és az előzménytrilógia között is megvoltak, de 30 évvel játszódik majd a Jedi után, kerek 10 évvel a Sith után készül, úgyhogy hangulatában legyen csak önálló.
Igazából ezt is ki lehet magyarázni, hogy az Erőnek köszönhetően vannak emlékfoszlányai az anyjáról, még ha csecsemő is volt, mikor meghalt. Nyilván izzadságszagú a dolog, de egy olyan univerzumban, ahol van hang az űrben, meg szkafander nélkül mászkálnak egy aszteroida belsejében, ez is tök logikusnak tűnhet. :-D
"a thrawn trilógiát énis sajnálom, bár lehet hogy betartják a történését és ebben az idősíkban, és úgy telik el kb. 20 év a hatodik rész és a hetedik cselekménye között."
Bár kedvelem, de annyira nem estem hanyatt a Thrawn-trilógiától, viszont a sztorit kedvelők számára az lehet rossz hír, hogy ez is kukázva lett. Mikor a Disney megvette a jogokat, akkor némi tanakodás után úgy döntöttek, hogy simára gyalulják a játékteret és lényegében mindent kukáztak és egyedül a hat film és A klónok háborúja animációs sorozat maradt kánon. Természetesen a Disney égisze alatt készülő produkciók (új trilógia, spin-offok, Rebels animációs sorozat, mostantól megjelenő könyvek, képregények mint pl. a Son of Dathomir) természetesen szintén kánonnak számítanak majd.
Azért, mert ezek olyan elemek, amelyek akkor még nem voltak kidolgozva, vagy szimplán félrerakta őket. Pl. a midi-chloriánok csak ötlet szintjén léteztek, Padmé meg a Jediben van megemlítve név nélkül, nyilván nem tartották fontosnak ott, hogy nevén nevezzék a karaktert.
Qui-Gon Jinn meg azért érdekes figura, mert a koncepciója Kane Starkillerből jön, akiről még a "The Star Wars" névre keresztelt legelső forgatókönyv-változatban olvashatunk.
A Qui-Gon - Yoda dolog sem mond ellent, mert úgy alakították, hogy Yoda az ifjakat tanítja a Templomban, így lényegében ő is volt Obi-Wan mestere (meg még raklapnyi másik Jedié).
Lucas azzal magyarázza, hogy ennyit várt az előzmény trilógiával, hogy azt alapvetően sokkal grandiózusabb világnak képzelte el és annak megvalósításához sokkal fejlettebb technikai háttérre volt szükség.
10/9
Szeretem amikor adott egy film, és kb a 3/4ed részéig nem nagyon tudod kimatekozni ki a hunyó 😊
Jó volt
Transcendense
10/7
A trailer alapján majdnem biztos voltam benne hogy lesz egy 10/10es film....
Ahhoz képest azért gyengus...adott egy fasza alap , amit nem használtak fel rendesen, de azért nem volt olyan rossz mint sokan írják 😊
b.) múlthéten néztem végig a régi trilógiát plusz a harmadik részt és valóban Leia is mondja hogy "emlékszem egy kevésre az anyámról, gyönyörű volt és szomorú" - de hogyan, amikor születésük utáni első percben meghalt? na mindegy.
c.) yoda is a mestere volt, és nem mesélheti el az egész életét Lukenak
Én úgy tudom hogy Lucas az első három részt azért nem vállalta be sokáig mert még nem volt rá a kellő technológia megvalósítani. Lehet hogy ezek a részletek csak szórványosan voltak meg neki és a részleteken utána pontosított (például Qui Gonnt is a régi trilógia után találta ki, ki tudja?)
Tényleg érdekes, hogy gyakorlatilag régebbi, elavult technológiát (például a csaillagrombolók elődeit) jeleníti meg jobb CGI-vel
szerintem rendben van a régi és új részek közötti kapcsolat
a thrawn trilógiát énis sajnálom, bár lehet hogy betartják a történését és ebben az idősíkban, és úgy telik el kb. 20 év a hatodik rész és a hetedik cselekménye között.
Ha valaki tud valami pontosabb infót ezekkel kapcsolatban javítson ki 😊
Egyébként nem tudom mi lesz a folytatásban, de Thrawn trilógia nekem bejövős volt szóval ennél csak rosszabbat várok. -.-
Iiiiiiigggeeeeen, persze.
Akkor mégis mi a rákért nem emlitették meg a 4-5-6-ban sem a
a. midi-klorianokat
b. padme-t
c. Quai-Gon Jin-t
(ez utóbbi boven durva, hiszen lényegében O volt Obi-Van mestere és nem Yoda, pedig Obi-Van mint mesterére hivatkozik amikor Luke-ot a Dagobah-ra kuldi)
Továbbá nem látom értelmét annak, hogy kb. 15 évet várt az elozménytrillogia elkészítésével és nem a Jedi visszatér sikere után dobta be egybol melegében. Vajh miért?
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"