91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
kiskorúbézoltán #10551 Többmocis gépnél vagy select/deselect-et kell beéllítani vagy mindegyikre külön select és deselect, mert ha a külön idnítás be van kapcsolva akkor a következő motor indításánál az előzőt leállítja ha emlékeim nem csalnak. -
#10550 Szinte biztosra veszem, hogy 2 vagy tobb motoros gep. Allits be egy gombot a Select all engine-re, ezzel kivalasztod mind a 2 v. 4 motort, es egyszerre szabalyzod.
Inditani viszont csak kulon tudod, ezert ha a separate engine start be van kapcsolva, az select engine 1, select engine 2 stb.-re is allits be egy gombot. -
#10549 Melyik gép? -
ThomasHUN #10548 Helló.
Miért van az, hogy: -Állok a repülőtéren, beindítom a motort, a flepseket take off-ra állítom, és akár kis, akár nagy gázt adok a gép elkezd balra fordulni és akárhogy állítok a Ruddelen balra fordul a gép, kisgáznál kicsit, nagygáznál szinte nem előrre, hanem balra elkezd pörögni. Mit kell állítani? nem birok felszállni... -
sindelnet #10547 Keresd ezt a config .ini-ben,és a speed értékét tetszőlegesen átírhatod
[HookView Config]
AzimutSpeed=0.1
TangageSpeed=0.1
LenSpeed=1.0
MinLen=1.0
DefaultLen=20.0
MaxLen=3000.0
Speed=6 -
Lysandus #10546 Na ja. :-)
Azért az sfs-crack-re rákérdezhetett volna a srác. Végül is csk egy addon csúszott miatta, meg a biztonságot újra kellett gondolni, stb. -
nalyib #10545 Szerintem amúgy is fölösleges komolyan venni ezt olyan játékbam, ahol verziónként arrébb tologatják a rep.tulajdonságokat..;Ð
(de tényleg, mi mást nyilatkozhatott volna? akárhogyan vallja be hogy valamilyen egyensúlyra törekednek, a (mostani és leendő) játékosok felében egy világ dől össze) -
#10544 Valóban jó munka a fordítás,köszi szépen.Érdekes interjú volt.Ehez kapcsolódva csak annyit jegyeznék meg hogy némely esetben mintha tényleg erején túl teljesítene 1-2 gép.Pl:a raták sebessége,zuhanó és emelkedőképessége kicsit túlzottnak tűnik,pedig ezek már igen elavultak voltak pl. 1942-ben. -
#10543 Köszi a fordítást! Szép munka. Ettől függetlenül nem állok át a vörös oldalra. -
Szepy2884 #10542 Interjú Oleg Maddoxal
Mostanában az egyik IL-2 közösség tagjának, „Dolph”-nak alkalma nyílt, hogy interjút készítsen OM-el. Ez egy kivonat a cikkből.
„Dolph”: Először is szeretném neked megköszönni a lehetőséget, hogy jobban bemutassalak annak a széles közösségnek, aki rajong érted. Jelenleg az IL-2 társadalom nagyobbik része kedvel téged, azonban vannak, akik nem a legjobb véleménnyel viseltetnek irántad. Az utóbbiak ezt a játékot túlságosan részre hajlónak tartják, és úgy gondolják, hogy a fejlesztők hibájából adódóan kudarcra vannak ítélve, mint virtuális pilóták. Van valami véleményed ezzel kapcsolatban feléjük?
Oleg: A közelharcokat a pilóták nyerik meg és nem a repülőgépek. Ha egy pilóta esetleg nem túl jó - és most mindegy milyen gépről van szó -, akkor rögtön alábbhagy a lelkesedése, és úgy érzi, hogy itt valami valahol nem stimmel, de nem hajlandó beismerni, hogy a hiba esetleg benne rejlik.
A legnagyobb drámák mindig abból adódnak, hogy túl magasak az elvárások. Az emberek úgy nőnek fel, hogy pilóták visszaemlékezéseit olvassák, és olyan filmeket néznek, amik a legjobbak legjobbjainak hőstetteire alapulnak, és aztán hajlamosak azt hinni, hogy a játékban szerzett tapasztalataik és képességeik megegyeznek azzal a néhány nagyon szerencsés, nagyon tehetséges valódi pilótáéval, akik túlélték a háborút. A legtöbb virtuális pilóta átlagos képességekkel rendelkezik, és megközelítőleg olyan küzdelmekben van része, amit egy korabeli átlagos pilóta is tapasztalhatott. Ugyan is egy átlagos korabeli pilóta nem lőtt le 352 ellenséges gépet úgy, hogy közben minden harcba „tök lazán” bocsátkozott, majd az egészet minden karcolás nélkül megúszta.
Ráadásul az emberekben mindig van egyfajta félelem és tisztelet az ellenféllel kapcsolatban. Nem tudnak egy közelharcba belebocsátkozni úgy, hogy közben mindenféle előre kialakított propagandista véleménnyel viseltetnének a másik fél alsóbb rendűségével kapcsolatban. Egy jobb pilóta egy gyengébb gépben ülve, akár 10-ből 9-szer is lelőhet úgy, hogy közben a gépe karakterisztikáinak ehhez tehát nincs is köze.
Eléggé vicces mostanában rep. szim. fórumokat látogatni különféle nyelveken, és olvasni pl. az orosz oldalról, hogy: „Oleg eladta magát az imperialistáknak, és az orosz gépeket, a német gépek alá rendelte” majd átmenni a német fórumokra és mindennek a tökéletes ellentétét olvashatjuk, holott ugyan azokról a gépekről van szó.
„Dolph”: És ez a vita mindkét fél részéről újra meg újra előjön, mióta csak megjelent a játék. El tudnád nekünk mondani, hogy végül is ki vitte el a mérleg nyelvét, és végül is mi történt annak érdekében, hogy egy vagy több gép tulajdonságainak megváltoztatásával kiegyensúlyozódjanak az erőviszonyok? És az online játék eredményeit felhasználtátok a gépek kiegyensúlyozására, vagy ez csak offline módban történt meg?
Oleg: Mesterségesen mi nem egyensúlyoztunk ki semmit. Csupán újra elkészítettük a gépeket olyan pontosan, amennyire csak lehetett, és ha valamelyik gép olyan teljesítménnyel rendelkezett, ami egyik vagy másik félnek kedvezett, abba mi nem szóltunk bele.
Még ha fel is kértek volna, hogy kiegyensúlyozzunk valamit, eléggé lehetetlen vállalkozás lett volna, különösen mióta olyan óriási választékát tettük be a gépeknek, hadszintereknek és időszakoknak. A túl sok lehetőségből adódó szembeállítás hogy bármit is kiegyensúlyozzunk egyszerűen lehetetlen. Hogy egyensúlyoznál ki egy P-51 vs Spitfire vs Bf-109 vs FW-190 vs La-7 vs Yak-3 vs J2M vs N1K vs Ki-84 vs F4U-t ahol bármely kombináció az előzővel lehetséges? Ráadásul nekünk 300 gépünk van.
Szóval az egyetlen kérdés, amit feltettünk magunknak, hogy melyik az a legmegbízhatóbb adat, aminek segítségével az adott gép tulajdonságait a legélethűbben modellezhetjük. Az hogy egy gépet összehasonlítsuk a többivel, eszünkbe sem jutott.
Hihetetlenül alapos vizsgálat áll a munkánk mögött, amivel tartozunk az IL-2 közösségének, azaz részünkről elfogultságnak helye nincs.
„Dolph”: Azt csiripelik a verebek, hogy te álnéven szoktál repülni különféle online warokon. Ez igaz? És ha igen, akkor mely gépekkel repülsz és melyek a kedvenceid?
Oleg: Leginkább dogfight szervereken repülök. Néha valóban álnéven repülök, de leginkább a saját nevem alatt, mint „Maddox”. De jelenleg eléggé elfoglalt vagyok az SoW:BoB-bal, szóval leginkább offline repülök az új szimmel. Mindazon által tisztában vagyok vele, hogy egyesek imposztornak tartanak.
„Dolph”: Mi a véleményed az ismert online pilótákról? Van köztük olyan, akit elismersz vagy tisztelsz, mint virtuális pilótát?
Oleg: Mindenkit tisztelek, aki képes közelharcot nyerni bármely géppel, vagy azon keveseket, akik képesek úgy veszteni, hogy azt nem a gépükre fogják.
„Dolph”: Mit gondolsz, mi áll az IL-2 sikerének a hátterében? Ugyan akkor volt-e valami „speciális” orosz technológia, amit felhasználtatok a fejlesztés során?
Oleg: Nos, mi rengeteg újítást vezettünk be az IL-2-vel, amit persze azóta mindenki lenyúlt, jobbról is meg balról is. Ennek ellenére a többi szim. fejlesztők a közelében sincsenek az IL-2 sikeréhez képest, mivel hogy nem az újítások a legfontosabbak. Az IL-2 sikere talán abban van, hogy egy nagyon igényes és tapasztalt célközösségnek van címezve, ráadásul a fejlesztők részéről is óriási munka fekszik benne, melynek következtében a siker idestova 10 éves.
„Dolph”: Van egy sokat vitatott furcsaság, miszerint, ha egy bombázó pilóta eldobja a bombáját, de meghal mielőtt a bombái földet érnének, akkor a bombák nem robbanak fel. Ennek mi az oka, vagy direkt van így?
Oleg: Nem, ez persze nem szándékosan van így. Miután felfedeztél egy ilyen hibát, már lehetetlenség ezt megváltoztatni az előzőleg megírt kódok tömkelege miatt. Az egyetlen mód, hogy ezen változtatni tudjál, vagy megszüntesd, az lenne, hogy az online kódot újra kéne írni a legelejétől, de ez egyszerűen lehetetlen. Szándékosan online kódot mondok, mert ezt a kódot használja az offline is. A kettő között virtuálisan nincs különbség csupán az offline kód mentes néhány forgalommal kapcsolatos részlettől.
„Dolph”: Mi a véleményed, mi a legfontosabb dolog egy rep. szim. fejlesztésénél? Mi volt az elsődleges szempont, ami alapján neki kezdtetek az IL-2 fejlesztésének?
Oleg: Minden nagyon fontos. Lehetetlen mindent tökéletesre csinálni, mégis meg kell próbálni. Az egész kulcsa, hogy képesek legyünk kompromisszumokra. Ez a legnagyobb képesség mindenek fölött, hogy megtaláljuk a kompromisszumot a rengeteg egyformán fontos tényező között. Vagyis, hogy mindenkit kielégíts. A fejlesztőket, a kiadókat, és persze magát a játékosokat.
„Dolph”: Végeztetek már valaha számításokat abból adódóan, hogy mennyi munkaórát vett igénybe egy gép elkészítése (teljesen a nulláról) az IL-2 motorjához?
Oleg: Hát ez nagyon sok mindentől függ. Rengeteg változó van, ami nagyban kihat egy csomó más dologra. Először is, a rendelkezésre álló adatok mennyisége nagyon fontos tényező. Néha egy adott gép megalkotásánál sokkalta több időt vett igénybe a géppel kapcsolatos kutatás.
Ugyanakkor némelyik gép sokkalta összetettebb és bonyolultabb többi géphez képest. Különösen ha arról beszélünk, hogy hogyan modellezük le őket a repülés szempontjából. Vagyis itt többről van szó, mint hogy minden gépnek egyedi műszerfala legyen.
A legegyszerűbb dolgunk akkor volt, amikor fogtunk egy egymotoros, egy üléses gépet, aminél az összes adat kéznél volt, azaz nem volt szükség további kutató munkára. Egy ilyen gép lemodellezése kb. 1,5 hónapot vett igénybe.
Ez volt az IL-2-nél. Az SoW:BoB-nál már inkább 6 hónapról beszélhetünk.
„Dolph”: Mi a véleményed az ernyőn lógók megöléséről az online játékban?
Oleg: Elítélem azokat, akik ilyet tesznek.
„Dolph”: Van rá esély, hogy az 1C első vh.-s repszim.-et fejlesszen a jövőben?
Oleg: Jelenleg nincs. Legalább is az én csapatommal nem. Valójában sokkal könnyebb WWI-es repszimet csinálni, mint egy WWII-est, de…
„Dolph”: Van valami újdonság amit szeretnél megosztani a közösséggel az eljövendő BoB-al kapcsolatban?
Oleg: Lásd a fent említett tényezőket. Úgy értem, erről beszélni túlságosan bonyolúlt és időigényes lenne.
„Dolph”: És egy utolsó kérdés, amit gondolom már sokan feltehettek magukban: Volt-e olyan pillanat, amikor eleged lett a közösség folytonos siránkozásaiból, és azt mondtad, hogy elég, leléptem?
Oleg: Ez sokszor megfordult a fejemben.
„Dolph”: És most térjünk az interjú, véleményem szerint legizgalmasabb részére. Beszéljünk Olegről, mint az Emberről! Az első kérdésem nagyon egyszerű: Házas ember vagy? Vannak gyerekeid?
Oleg: Igen, házas vagyok. Két gyerekem van, mindkettő fiú. A feleségem 20 évvel fiatalabb nálam, az anyósom meg egy évvel
„Dolph”: Mi a kedvenc zenéd?
Szerintem ez már senkit nem érdekel igazán. Még van egy csomó személyes kérdés, aminek már semmi köze a játékokhoz. (a ford.)
„Dolph”: Köszönöm az interjút. Most pedig hagylak, hogy vissza térj a „Storm of War: Battle of Britain” gőzerővel folyó fejlesztéséhez, és ahogy mi virtuális pilóták mondani szoktuk: Salute!
Fordította: 102.VO_Szepy
-
Szepy2884 #10541 Na jó, csak itt, csak most, csak nektek. Csak hogy lássátok milyen fasza gyerekkel van dolgotok, ezennel közzé teszem az Oleggel készített interjú fordítását. -
#10540 Jöhet -
Szepy2884 #10539 Sok bokros teendőim mellett, szabad időmben lefordítottam az Oleg Madox-al készített interjút. Ha van rá igény szívesen megosztom bárkivel ingyér.
http://www.simhq.com/_air10/air_310a.html -
#10538 és még mindig "két hét múlva kész lesz" -
#10537 "Majd 2hét mulva"... -
#10536 Nem tudja valaki mi van a Storm of Warral amit Olegék csináltak vagy csinálnak?
Már megint Augusztus és megint sehol semmi. -
ktomi22 #10535 Köszönöm mindenkinek az infót, mert nagyon rákattantam a repszimekre.. csak nemtom melyik milyen.. és szeretném a legjobbat megvenni.. -
neuro #10534 A Blazing Angels nem szimulátor, így aztán nem is lehet összehasonlítani azokkal, amiket felsoroltál. -
Lacusch69 #10533 Úgy kb. az Il2 kisöccsének a hangyája lehet.... -
#10532 Sztem a BA az 1 kalap arcade fosch(csak képeket látttam de akk is fosch) -
ktomi22 #10531 mág annyi hogy írtátok hogy mind3 nagyon jó game:
-IL-2 Sturmovik 1946
-Lock On: Modern Air Combat
-Falcon 4.0 Allied Force
És ehhez mit szóltok? Mennyire ér fel velük?:
-Blazing Angels: Squadrons of WWII -
Lacusch69 #10530 Hehe, megvan a hanghiba oka!!!!
Valami lüke megránthatta a füles vezetékét: nem kicsit, nagyon. Ennek hatására a hangkártyába dugott jack elosztó szétrepedt, és rosszul érintkezett.
Rendkívüli tehetségem és RTV műszerész szakmám segítségével körbetekertem szigetelő szalaggal, és kifogástalan lett! (De azért veszek egy másikat is...) -
ktomi22 #10529 thx a válaszokat -
#10528 A konfigoddal normálisan fog futni. Ennél gyengébb gépekkel is tolják sokan ,úgy hogy ez nem hiszem ,hogy problémát jelenthet. -
#10527 Kicsit hazabeszélek, de én úgy gondolom, az IL-2 az, ami kellő képp ebutítható grafikailag és még úgy is elfogadható a látvány.
A másik kettőről azért nem nem nyilatkozom, mert azok nekem nem jöttek be annyira. Az az igazság, hogy szeretem látni az ellenfelem. Nem csak egy radar indikátoron egy pötty formájában. Az Il-2 kicsit olyan, mint egy ókori, vagy középkori csata. Ember ember ellen. Lehet, hogy kissebb a kardom, de gyorsabban szaladok.
Vannak persze jelentős különbségek gép és gép között, de online repülés során legfőképp észjáték.
Ha kipróbálod és nem LCD monitorod van, nyugodtan tedd lejjebb a felbontást (800x660 vagy még annál is lejjebb).
Hálózati játék során már kicsit akadós lehet, de egy próbát mindenképp megér.
Lehet azért abban valami, hogy ennyi embert, ennyi időre leköt egyetlen szimulátor. -
#10526 mármint Microsoft Combat Flight Simulator.... Őszintén szólva az egy hulladék minden téren.... -
ktomi22 #10525 akkor beszerzem mind3at.. :P..de melyiknek kell a leggyengébb gép? mert mint írtam nekem csak:
Intel P4 1700MHz, 1024DDR RAM, GeForce 6200 128MB...(ráadásul alaplap miatt csak 266MHz esek a RAMok és 4x AGP :( ) -
#10524 Persze, hogy van rá megoldás. Az a neve, hogy TrackIR. Olyan gyorsan fordul minden irányban, hogy csak na. -
#10523 Hát szerintem attól függ milyen a joy. Nekem például a saiteknél hozzá tudtam rendelni az egeret és tudom állítani a gyorsaságát is. De más megoldást nem ismerek. -
Lacusch69 #10522 Tudtok valami megoldást arra, hogy a hat switch gyorsabban forduljon? -
ThomasHUN #10521 Régi sorozat, az Microsoft Fight Simulator. Tetszett benne az, hogy ''bárhova elrepülhettél'' és befolyásolni tudtad a csata kimenetét. Viszont a grafika ócska, a repülési tulajdonságokról nem is beszélve. -
#10520 Igen, de mind másért, másért. -
#10519 Jaja mind3rom -
kiskorúbézoltán #10518 Mindhárom. -
ktomi22 #10517 aki már próbálta mindet... melyik a leg élvezhetőbb game (nem grafra gondolok hanem ugy egészében):
-IL-2 Sturmovik 1946
-Lock On: Modern Air Combat
-Falcon 4.0 Allied Force -
neuro #10516 Analóg v digitális az a QuickShot? Mert ha digitális, akkor olyan, mintha billentyűzettel nyomnád... -
#10515 repülésszimulátor sokkal több és jobb is van. Olyan amiben lőni is lehet na az csak a Lock On + a Falcon4.0 modokkal. -
ktomi22 #10514 HY...
Multkor láttam TV-ben (már nem tudom melyik csatornán) valami műsort és valami világháborús flight-sim volt benne... és van neki valami hivatalos rajongói oldala is.. csak se a game nevét, se a weboldal címét nem mondták.. nem tudjátok melyik lehet? netán ez a game? -
#10513 Üdv a csapatban. Azt tudom tanácsolni, hogy gyakorolj. Méghozzá sokat. Lehet, hogy meglepően hangzik, de egyetlen másik "repszim", talán a LockOn-t kivéve, sem nevezhető repszimnek az IL-2n kívül. Biztosan olvastad már, hogy rengetegen szidjuk, mert így az egyik gép, meg úgy a másik gép. A valóság pedig az, hogy hosszú évek óta nem volt egy ennyire kidolgozott repülésszimulátor. Rengeteg gép van benne és mind máshogyan repül. Ez igen nagy dolog. Ezzel tényleg először meg kell tanulni repülni. Ha rám hallgatsz, nem csapsz mindjárt bele a közepébe, hanem csak szép lassan. Jelenleg is van egy "tanulóm", így ismerem a problémákat. Azt már elfelejtettem, magam hogyan is tanultam. Javaslom, a szükséges kezelőszervek használatának az elsajátítását, majd ezt követően a gurulást és a taxizást. Amíg a földön nem érzed a gép mozgását, addig nem is érdemes küzdeni a repüléssel, mert csalódni fogsz. Ugye elég érdekesen lehet kilátni a gépből? A külső nézet használatát semmiképp nem javaslom. Kellő gyakorlás után jöhet a felszállás. Ugye ide már kell tudni gurulni. Majd ha ez megy a szintben repülés is jöhet, majd meg kell tanulni leszállni. Ehez jön még egy kevés navigáció és csak ezután javaslom a légi manőverek elsajátítását (lásd IL-2 training). Tanulásra nagyon jó például az IL-2 (1941) kiadású gépe. Nagyon barátságos, kényelmesen lehet vele az alapokat megtanulni. Nem kell mindjárt Messzer-be ülni. Sok türelmet és kitartást kívánok! -
#10512 Sajnálattal olvasom. Ha van egyéb megoldás, akkor inkább azt használd.