91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Bucser
    HA ennyi bajod van a játékkal. Miért nem hagyod abba a vele való játékot?
  • nalyib
    Az a baj, hogy ez a "kisebb teljesítmény" sem érződik.
    Hosszabb harcban meg egész biztosan nem, mert a 109-nek időnként vissza kell venni a gázkart.
    És Te, láttál már olyan repülőt, ami 700 és 100 km/h-nál pont ugyanúgy manőverezik?:) Ez a gép egyszerűen baromságokat csinál, ez a nagyobb bajom vele, és nem az, hogy itt mindenben, és minden magasságon jobb, mint a 109. (Kedvenc eset: szemberepül a fókával (ami gyorsan megy tovább), dob egy hátast és máris ismét rajta van, utoléri és lövi. A sebességkopással lehet annyit variálni, hogy semmit ne érjen az, ha a végsebességek korrektek.)

Láttam már, hogy WC fórumon egy spites kérte a K4 felvételét a planesetre, mert így senki nem hajlandó vele magasan felvenni a harcot....amint meglátják zuhanóba teszik, mert ha bevárják már arra sem lesz esélyük.

A P-47, P-51 pilóták közül is sokan utálják (múltkor azon röhögtek, hogy ha megint egy hülye spites miatt mennek le potyára pár ezret, simán lelövik:), és amit kiemelnék, nagyon sok vörös beírást láttam már "ufo spitről", de kékkel még senki nem írta, hogy a 109 vagy FW az lenne...

Játszanék szórakozásból, csak ez olyan mintha valaki feljönne és beírná a cheatkódjait, mint "Overheat OFF, Power +30, Blackout -50, SpeedBleedOff -200" stb. Így is lehet, csak nem hiányzik.

Na nem baj, beülök a Me-110-embe és leszedem mindet. :)
  • Gb666
    Az új botot még nem hozták meg. De most nincs is sok időm, hogy itthon várjam amíg meghozzák ugyhogy csak max jövőhéten fogok rájuktelefonálni.
  • Trucker39
    Inkább nyilatkozz az új botról!
  • Gb666
    Ámen!
  • Gb666
    EMberek ti teljesen elfelejtettetek szórakozásból játszani a játékon. Össze meg vissza hasonlítjátok a gépeket mintha az életetek múlna rajtuk. Ez egészséges egy reptéren a harcra várva, de szerintem a gép előtt ülve ez teljesen felesleges. Aki a gépen repül az nem tud rendesen következtetéseket levonni. Akik harcoltak a háborúban azok annál inkább, mert ők ott voltak és az ő véleményüket nem kell felülvizsgálni, mert átélték és remekül tudták, hogy mitől kell félni és ezeket el is mondták. Pl.: Hogy a Japcsik is féltek a spitektől, de mivel Pearl Harborban inkább p-40 esek voltak és a Zero jobb, mint a 40-es ezért nagy önbizalommal szálltak velük szembe és sok gépnek és pilótának ez lett a veszte a túlzott önbizalom. A Spit pedig jobb, mint Bf-109 ez tény. Jobb Manőverezőképesség, de viszont kisebb teljesítmény. a 109 azért húz el balra felszálláskor, mert olyan erő szabadul el, hogy csak na. Csak szórakozásból kell játszani és ennyi. De persze jó, ha valakinek van valami elfoglaltsága és ha ez az az jó, én is imádom a gépeket és szeretek repülni.
  • ColdFire
    kire? :o
  • Bucser
    de. te.:)
  • PhantomAss
    jé eddig nem mondta senki hogy f*szláma
  • ColdFire
  • Lysandus
    Na haggyállógva ilyen baromsággal.
  • ColdFire
    "Adolf Hitler büszke lehet rája, hogy a magyar repülőnek nincsen párja..." :D

Üdv :)
  • Bucser
    találkoztam ilyen jelenséggel én is:)
  • Lacusch69
    Amióta kikapcsoltam a szobaventillátort, nincs ez a jelenség. Valószínűleg a motor elektromágneses tere kavart be. Tökönszúrom magamat... :)
  • Lacusch69
    Off.

HELP!

A monitoromon a felső 10-15% időnként homályos, olyan, mintha valaki nagyon gyorsan, kicsi amplitúdóval rázná az ikonokat.(Ha csökkentem a képfrissítést, akkor a jelenség jobban látható)
    Sajnos mind a két monitoromon előjött ugyanez a probléma, és emiatt a videokártyára (Gigabyte 7800GT) gyanakszom (52-53'C-on jár). Valaki találkozott már ezzel a problémával?
    (Különben olyan, mintha a monitor sorkimenője hülyéskedne. Lehet, hogy mind a kettő behalt?)

On
  • Lysandus
    Ja és az A4-es emelkedett a legjobban.
  • Lysandus
    Az is érdekes, hogy az FW loopolási sugarát találták a legnagyobbnak. A játékban úgy loopol, mint egy tégla. Vagy inkább mint egy zongora.
  • Lysandus
    6 km/h-val
  • Lysandus
    Nocsak. 15 ezer láb fölött az A4!!!-es gyorsabb volt mint a Corsair. Akkor a Corsairnek esélye sem lehetett a La-5FN-nel szemben! :-)))

A másik Fóka teszt is érdekes. Ott egy vadászbombázó, csiollagmotoros változatot teszteltek, és az adatok szerint 22 ezer lábon (kb 6700 méter) volt a leggyorsabb.

Találtam egy másik érdekes tesztet is. Német gyári teszt, hogy mennyivel lassította a Bf-109G-verziót a két mk 108-as gunpod.
  • Bucser
    Az előbb kimaradt.

FW-190 A/4 összehasonlítása Corsairrel és Hellcattel

Forrás ugyanaz mint lentebb
  • Bucser
    Ugyanott G sorozat teszteredményei.

Messer 109 G sorozat hajtóműtesztek és repülési próbák eredményei és számításai
  • Gb666
    Tudom, hogy rossz Topic, de egyik erről szólóba nem írtak már hónapok óta.
  • nalyib
    "állítólag a 109 mögé tudott fordulni, de majd hiszem, ha látom"

bocs ez félreérthető lett, értsd: "állítólag a Spit a 109 mögé"
  • nalyib
    Csodálkoztam is, hogy hirtelen csend lett aztán nem vagy sehol:)

Jaj a spit annyira rossz volt hogy mára sok ide.....;Ð megfogytak a vörösek, úgyhogy a mai vita örömére felszálltunk a "leglazább spittel".
    Felnyomtuk szépen a padlógáz+boostot (mert ehhez ugye X-Wingen leszállásig nem kell nyúlni;), aztán berepültünk a dupla tűlerő ellen és komolyan már inkább a saját gépemet figyeltem mint az ellenségét, mert csak húztam a botot és minden szép volt.
    Most már értjük, hogyan tud a Spit követni, sőt szűkíteni mikor a 109-pilóta már rég beáljult: hihetetlen módon egyszer sem bírt tényleg teljesen elmenni a kép, és pár pillanat alatt mindkettőnknek Hopp Visszajött. De offline majd becsületesen kipróbálom, elérhető-e a 109/FW-ből már ismert tartós blackout. Talán még jobban is lehet húzni azt a botot:)

Komolyan, én elhiszem hogy a spit jobban fordult mint a 109, FW (bár vannak amerikai veteránok, akik azt mondják, "állítólag a 109 mögé tudott fordulni, de majd hiszem, ha látom", de azért ez már humoros:)

Kedvenc esetem, mikor WarCloudson légiharcot láttam, és néztem, melyik pontot támadjam meg, mire az egyik (baromi hülyén nézett ki) gyakorlatilag "helyben megfordult" (ugrás, lag nélkül), furcsán igenkevés másodperc volt. Legalább könnyű őket azonosítani.

A P-51 legalább hihető volt, végül 1-200 m előnyből el is kapott benne egy Dóra. Igaz már a frontvonalon voltam 4000 méteren, mire a felszállás óta úgyfelejtett 110%+boost meghozta a túlhevülést...
  • Lacusch69
    Megelőztél, pont most akartam beírni Kurfürst véleményét... :)

Amúgy bocsi, éppen játék közben döglött meg a netem, és most jött vissza.

Ja, közreadhatod a mai Spit/Mustang tapasztalatainkat is... :)
  • Lysandus
    Azt mondanám, hogy mélyen egyetértek, ha nem ígértem volna meg, hogy már nem szólalok meg! :-)
  • nalyib
    Azt hiszem Kurfurst nézett utána, hogy 40-ben a briteknek csak egy franciaországban 38 vagy 39-ben kényszerleszállt és nem épp fényes állapotú emilje volt kísérletezgetni, aminek főleg a motorja volt széjjel.
    Ez lehet az oka annak is, hogy a brit emil-tesztek bőven rosszabb forduló-és egyéb eredményt adnak a gyári Messerschmitt-teszteknél. (pl a briteknél 24-25 mp, a gyári teszt szerint meg szűk 19 az emil legjobb fordulóideje. Ez azért kellemetlen, mert az akkori spitnek szintén 18,5..)

Ellenben gondolom minden nyugati pilóta az egekig háborodna, ha Oleg német teszteredményeket használt volna a spithez, vagy más szövetséges géphez....ha utána még volna képünk azt mondani hogy "haha nem a gép győz hanem a pilóta" meg "tanulj meg játszani", az eget is ránk szakítanák:)
  • Lysandus
    Nincs igazad, de már én is unom. Meg lassan lejár a munkaidőm! :-)))
  • Sanyo
    Egyetértek neuro véleményével. :) Sosem érdekelt igazán, hogy egyik gép miért jobb a másiknál. Amíg élvezet a játék, nem érdekelnek a vélt vagy valós hibái.
  • Bucser
    Rendben legyen így. A FW nem volt instabil csak hagyjuk már ezt a szőrszálhasogató idegesítő vitát.

Egyébként egy érdekes 1940-es összehasonlítás egy elfogott ME-109-es és egy hurricane között.

Forrás http://www.wwiiaircraftperformance.org/

Itt van egy másik vizsgálat a Focke Wulf-ról

forrás ugyanaz mint fent
  • Lysandus
    Igen, tudom mit jelent az instabil sárkányszerkezet. A Buchonok példája mutatja: a Merlin motorokkal a Messzer sárkányszerkezetének instabilitása megmaradt. Míg ugyancsak Merlin motorokkal a Spitek, Mustangok stabilabbak voltak.
  • Lysandus
    Az instabilitáshoz egy adalék. Azt meg egyedül tőled hallottam, hogy a Fóka instabilabb lett volna, mint a Messzer. Az idézett források is ennek az ellenkezőjét állítják.
  • Bucser
    "Most, hogy tisztáztuk a fogalmi kérdéseket, leírod végre, hogy "igen, a Messzer volt hajlamos felszálláskor kitörni és nem a Fóka"? Vagy még mindig küzdesz? Hidd el megkönnyebbülsz! :-))) "

Miután ennek ellnkezőjét soha nem állítottam így nem fogom leírni.

Az meg történelmi tény, hogy a fóka instabilabb volt repülés közben (csak hogyha tudod mit jelent az instabil sárkányszerkezet) mint a messzer.
  • Lysandus
    Most, hogy tisztáztuk a fogalmi kérdéseket, leírod végre, hogy "igen, a Messzer volt hajlamos felszálláskor kitörni és nem a Fóka"? Vagy még mindig küzdesz? Hidd el megkönnyebbülsz! :-)))

Om mani padme hum! :-)
  • Bucser
    ÉS az mióta történik kormánymozdulatra? hisz irányváltoztatásról beszéltem és "repülési jellemzőkről".

Egy légiharcban amikor megvan a felszállási teljesítményem baromira nem érdekel, hogy kitörésre hajlamos-e a gép az viszont igen, hogy mennyirre instabil a sárkány azaz mekkora erő kell ahhoz hogy átbillenjek egy élesebb fordulóba.

Az hogy a hirtelen nyomaték átdobja a gépet nem jelent semmit abbol a szempontból, hogy mennyire manőverezőképes a gép csakis abban az esetben ha nem kormányzol a kormánnyal hanem a gázzal irányítod a gépet (ami erősen valószínűtlen)
  • Lysandus
    Igen, a hirtelen gázadásra való reakcióra gondolok. Különös tekintettel a felszálláskori hirtelen gázadásra - mint azt már írtam -, mert arról megbízható és egybehangzó állításaink vannak volt II. vh-ás pilótáktól.

Igen, amiatt.
  • Bucser
    Kitörés fogalmát keressük ki légyszíves, mert nem vagyok vele tisztában.

(gondolom a hirtelen gázadásra való reakcióra gondolsz, de hátha rosszul tudom)

"Légyszi moderáld magad egy kicsit, kiskorúak is olvassák a topikot. "

Mi miatt is?? mert leírtam, hogy picsa??
  • Lysandus
    Onnan veszem, hogy én azt írtam, hogy a Messzer volt hajlamos kitörni, nem a Fóka, és ez egy mai napig nem javított súlyos hiba a játékban, te meg ezzel vitatkozol.

A kitörés meg onnan jön, hogy te írtad azt:

"Soha senki nem írta azt a történelemben, hogy a fóka kezelhetőbb volt mint a messzer.... Jobban irányítható az volt. Mivel sokkal instabilabb volt a sárkány kialakítása. De távolról sem jóval kezelhetőbb." #10289 Te írtad, nehogy már én legyek a hibás ezért is.

Légyszi moderáld magad egy kicsit, kiskorúak is olvassák a topikot.
  • Bucser
    De ez hogy a picsába jön a témához ami "a pilóta a lényeg a játékban és nem a repülő"???

Áruld már el??

Ráadásul honnan olvastál ki olyat hogy azt írtam, hogy a messzer nem hajlamos kitörni míg a fóka igen??

Na karaktervadászkodjál már....
  • Lysandus
    És? Ezek köztudott tények.

Innen vettem: "Ergo esetünkben irreveláns." #10308

Meg onnan, hogy még mindig nem mondtad ki, írtad le azt: "igen, a Messzer volt hajlamos felszálláskor kitörni és nem a Fóka."