IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
RedRiot #10610 Nem vagyok egy jó pilóta, eleinte mindig pontosan 6 óráról, a célponttal azonos magasságon próbáltam támadni. Elég sok skuló mellément, ráadásul ami talált az sem okozott elegendő kárt az ellenséges gépben.
Próbálkozz más támadási szögekkel! Állíts be QMB-ben néhány barátságos gépet, és támadd meg őket különböző irányokból. Minden gépnek más a gyenge pontja, de ha gépágyúval odadurrantasz a szárnya tövébe, az általában egyiknek sem használ. Legtutibb volna persze pilótafülkére célozni, de én örülök ha a gépet eltalálom. Azért egy bombázónál persze gondosabban lehet célozni, és érdemes is.
Persze ha pl. hátulról-oldalról-felülről nyitsz tüzet, akkor ha pontosan akkor lősz mikor a célpont a keresztben van, már csak a hűlt helyét találod el. Hogy mennyivel kell elé célozni, azt elég sok gyakorlással lehet csak belőni. Elvileg csak akkor szabad lőni ha 100% a találat esélye, de a megfelelő "lead" megállapításához néha megengedek egy-két rövid géppuskasorozatot, aztán mikor már "érzem", akkor megkínálom az ágyuval is.
Én az első Il-2 megjelenése óta repdesek kisebb-nagyobb megszakításokkal, de nagyon sokáig tartott mire felhagytam a két-dimenziós gondolkodással, és elkezdtem függőleges manőverekben is gondolkodni.
Két előny gyorsan megmutatkozott:
-több gépet lövök le, és kevesebb skulót használok el rájuk
-eredményesebben gazdálkodok a mozgási energiámmal, lendületesebben repülök, több lehetőségem van támadásra (tehát néha öt perc is eltelik az 1000 méter alatti, átesési sebességen való agonizálásig :)