166745
World of WarCraft: The War Within hivatalos weboldal
World of Warcraft tematikájú merchandise cuccok
World of WarCraft: The War Within beszerzése
World of WarCraft: The War Within megjelenés: MEGJELENT!
-
voloume #126961 most akkor nem értem, a pet loyality szintje mitől nő? felhuztam 70re.. aznap még lett a loyalityje lvl3as és kb 1-2 napja nem nő... -
#126960 Hoaxolna, ejnye. -
maniac001 #126959 Persze tudom, csak hülyeségből írtam. Nagyon sok jó honosítás van játékok terén (Witcher pl.). csak gondoltam mi lenne ha valaki így értelmezné ahogy írtam. -
#126958 Nem tudom, én mindent el tudok mondani nagyjából magyarul. Persze a wow-nak, meg egy csomó mindennek nem a magyar piac a fő célpontja, ezért nem is magyarul van (és nem is lesz, mert nem éri meg).
Mennyivel vennének több rádiót, ha nem stereo lenne ráírva, hanem térhangzás? Ezért nem is éri meg lefordítani, meg nem is kell. Egy része ezeknek a kifejezéseknek megragad, itt marad, és velünk él. IJ, bevándorlók mindig is voltak. Ettől még a nyelv nem lesz használhatatlan, és nem kell megújítani (mert mostanában folyamatosan megújul, nem úgy, mint az 1800-as években).
Erről értekezhetnénk hosszabban, elemezhetnénk az "íbéjeztem 500 gigás vinyó eccsém" és a "vettem árverésen 500 gigabájtos merevlemezt" mondatokat, de szerintem felesleges, mert megelőlegezem, hogy érted amit mondani szeretnék.
Egyébként a példáid is rosszak, mindkettőre van érthető, magyar szó.
Játékok szinkronja is sülhet el nagyon jól, lásd unreal turnament. Gyenge dologba viszont nem érdemes belekezdeni, a wow klienst meg tudtommal nem ildomos hegeszteni (Blizz meg nem fog magyar szinkront berakni, mielőtt valaki hasonló hülyeséggel hoaxolna). -
WiLDoR #126957 sorry nem fog menni.
ez only horda dk kasztoknak lesz csak elérhető xD
-
YakHead #126956 Húúú bassz...A Draenei faj szarvaselefánt (vagy mi akar az lenni) hátasa az valami katasztrófa. De egy ilyen döggel szívesen belegázolnék a rohamozó horda közé AV-n vagy Northrendi BG-n Vajon tudja úgy ingatni a fejét, mint a Gyűrűk Urá-ban az Olifántok (vagy mik), amikor nekirontottak a lovasoknak?mert akkor tényleg need -
#126955 aocban meg van ló. wowból lopták -
#126954 mert az aoc találta fel a mamutokat. hihetetlen:D -
#126953 AOC után szabadon:P:) Blizz sem hülye....:) -
#126952 (a random orgrimari őr aki mindig azt mondja hogy 'zogzog' magyarhangja...) - Gesztesi Károly! :D -
#126951 na ilyen kell:D -
#126950 a magyar nyelv nem való ilyesmire, elavult nagyon
(jöhetne egy újabb nyelvújyítás!)
végülis kurvára mindegy lenne, mert ilyen szavakat kellene használni: agónia, penetráció stb. és a magyar vérpistikéknek fogalma sincs ezeknek a szavaknak a jelentéséről. akkor nem mindegy hogy a magyar értelmező kéziszótárban néznek utána vagy a magyar-angol szótárban a szónak??
magyar szinkron nem kéne?
(a random orgrimari őr aki mindig azt mondja hogy 'zogzog' magyarhangja...) -
Probatbicol #126949 Szerencsére azért vannak tehetséges műfordítók is, szóval gondolom nem lenne ilyen tükörfordítás. Igazából ez, hogy furcsa a magyar nyelv ebben a környezetben, abból adódik, hogy nem szoktuk meg.Az egész fantasy cuccot úgy importáljuk és nem is olyan régóta, manapság meg túl gyorsan és túl nagy mennyiségben érkeznek az új információk, nincs idő rá, hogy a fogalmak honosodjanak.
Pl. ha a foci csak most érkezne el hozzánk akkor tuti, hogy free kick-ről és offside-ról beszélnénk szabadrúgás és les helyett. (Les, ha jobban belegondolsz milyen röhejes, mit les?) -
Robcuskilla #126948 gondolom azért nem enniyre gyökér marhaság lenne, de sztem a német meg a spanyol sem nevet a saját anyanyelvű játékán, nem tom magyarul miért lenne röhejes... csak egyszerűbb és okosabb, de ilyesmiből nem lesz magyar.
Habár ilyen alapon perfekt angol törpök és elfek is viccesek :D, vmi fantasy nyelv kellene bele, hogy tutibb leygen az rpg hatás. odamennéla quest giverhez. "sinkemblablam a krtum itbn" - igen, szedj össze nyóc malacfület :) je, ez aztán addikt :) -
maniac001 #126947 Idézet a magyar wowból:
A Háborúzárnál a hajlampontokat úgy osztottam el, hogy a bizonytalan szenvedés meglegyen. Mivel szenvedés hajlamon vagyok, nekem nem fontos annyira hogy ki legyen hajlamozva a rom. Sokkal élvezetesebb az IÁTS (Időn át tartó Sebzés) hajlam. Az nem izgalmas hogy csak tolom az árnyékcsapszeget ezerrel. Először felrakom a bizonytalan szenvedést, utánna a korrupciót majd a gyötrődés átkát. És ha az alkony is ki van hajlamozva, akkor a korrupció és az élet elvonása előidézhet egy azonnali árnyékcsapszeget :)) -
#126946 Komolyan, már azt is le kell írni, hogy hogyan kell használni? rtfm. -
#126945 Kezd unalmas lenni 30 hozzászólásonként ez a kérdés. Ott a keresés funkció, ezerszer meg lett válaszolva. Vagy mondjam finoman:
-
maniac001 #126944 Én a trinity-t cseréltem bartender 4-re és tökéletesen bevált. Totálisan szabadon konfigurálható action bart kapsz. Töltsd le, és ingame írd be hogy /bt
Itt előjön a config menü ahol gyakorlatilag mindent beállíthatsz. A trinityvel olyan bajom volt, hogy csináltam egy bart és ha cseréltem benne valamiikont, akkor az egy másik baron is kicserélődött valamiért ugyanarra az itemre. Nem jöttem rá mi volt a baj de a BT nem csinál ilyet. -
#126943 Ne zavarjon, mindenen vitázunk, mert nem tudják, hogy az én apukám erősebb! -
voloume #126942 alap blizzardos, ami fejlődéshez tökéletes: Interface -> Action Bars és itt bekapcsolod őket tetszőlegesen.
A másik lehetőség, letöltöd a Bartender3 addont, felrakod és a minimapos ikonjára shift+ jobb klikkel rákatintasz és ugy tudod mozgatni az action barokat.. -
#126941 halálos munkabeszüntetés -
Warden #126940 Két sornyi actionbart a blizzard alap interfaceban is be tudsz kapcsolni, sőt oldalra is kirakhatsz még ketőt.Ezek fixek vagyis nem tudod őket mozgatni ha oylat akarsz amit odahuzogatsz ahová akarsz kisérletezz különböző actionbar addonokkal.Pl trinity,bongos 2-3,bartender 2-3. -
#126939 Lenne egy kérdésem......Meg lehet oldani valahogy, hogy a varázslatok ne csak 1 sorba legyenek? Hanem lenne felette is egy sor, amibe bele pakolhatnám őket (Curse Client-em is fenn van, esetleg ahho add-on?). Köszönöm -
ShaiHulud #126938 voltal mar ironforge, stormwind, orgrimmar esetleg shattrath egyikeben?:D -
pite man #126937 eladnám 70es bloodelf warlockomat bloodscalp szerveren,akit érdekel részletekért irjon [email protected] -
gotchaaa #126936 Az utolsó mondatom pedig nagyon értelmesre sikeredett...
[megveregeti a saját vállát] -
gotchaaa #126935 Hali, én vagyok az akinek a hsz.-ából kiindult nemrég a memóriás vita..
Szóval ilyen biztató előjelek ellenére én a bal oldali lehetőséget választottam...
Ráment egy délutánom, de sikerült!:D
Szóval mindezek ellenére egész jól fut a játék, az elején lévő intronál volt egy kis szaggatás, utána egész meglepően jól fut, szóval -
Beni521 #126934 quest helper óta nem kell sok angol tudás még ahhoz se h thottboton elolvasd mit kell -
#126933 Ahhoz hogy ne hangzon hülyén eleve nem angolról kellene átforditani hanem alapjaiban átirni az egészet!:)
amugy én is csak kicsit tudok angolul de szerintem lehet boldogulni igy is:P -
#126932 Igen. De attól még magyarul hülyén hangzik. BTW sztem azért az angol anyanyelvűeknek nem hangzik ennyire hülyén pl a Backstab mint magyarul a Hátbacsapás. -
#126931 nem fel, le. -
#126930 pálesz jött fel max -
#126929 király az én vagyok. TQ lejött már?! -
#126928 ez király, gief magyar wow
-
Probatbicol #126927 És arra gondoltatok már, hogy aki angol anyanyelvű, annak eredetiben ez ugyanolyan hülyén hangzik? Valószínűleg ott a kívülállók még inkább kreténnek tartják azt aki ilyennel játszik. -
#126926 krippling pojzon kettő a lényeg -
#126925 mortál sztrájk?! -
#126924 halandó csapás -
#126923 Ez egy dolog.Majd,ha annyi magyar játszik,hogy ez a blizzardnak is megérje akkor lesz,bár most nemtom az oroszok mennyien lehetnek,hogy nekik van?Annyian,mint az oroszok? :) -
#126922 Tanuljanak meg angolul akik WoW-al játsazanak, legalább vmi haszna legyen.