Berta Sándor

OLED-tévéket gyárt Európában a Loewe

A vállalatnál kézzel folyik a televíziók összeszerelése.

A Skytec Group Ltd. nevű ciprusi befektetőcég tavaly év végén szerezte meg a Loewe márkanévjogait és januárban indította újra a tévégyártást a bajorországi Kronachban található központi üzemben. Az új menedzsment olyan partnerekre is szert tett, mint az LG Display és a Hisense. A létesítményben ráadásul mostantól prémium kategóriás OLED-televíziókat is készít a társaság 30 munkatársa. A dolgozók ezt a tevékenységet gyakorlatilag úgy végzik, mint ha egy manufaktúra tagjai lennének és az összeszerelés mellett az egyes készülékek ellenőrzése is kézzel történik.

Az újonnan megalakult Loewe Technology GmbH célja, hogy ismét „Made in Germany“ minőségű termékeket gyártson a vásárlók számára és hogy az idén szeptemberi berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) idejére már új modellekkel is jelentkezzen.


Az elképzelések között szerepel egy új kutató-, dizájn- és fejlesztőközpont létrehozása, amelyet szintén Kronachban építenek fel. A vállalat nem csupán új LCD- és OLED-tévéket készítene, hanem új kategóriákkal bővítené ki a termékportfólióját. Többek között audioeszközöket kínálna. A gyártó jelenleg 90 szakembert foglalkoztat, közülük 20 felel az új készülékek tervezéséért és fejlesztéséért.

A Loewe 2013 októberében került végveszélybe, amikor csődeljárás megindítására kényszerült. A menedzsment összesen hat lehetséges befektetővel tárgyalt, de az Apple - a korábbi találgatásokkal ellentétben - nem volt köztük. A közel száz éve működő Loewe az egyik utolsó német márka a szórakoztató elektronika piacán, miután az utóbbi években olyan hagyományos márkák szűntek meg, mint a Telefunken vagy a Grundig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Itt a x-szeres aru tartalom gyakorlatilag lg panelek, a kinai hisense elektronikajaval, egyedive tett dobozban. A kezi osszeszereles pedig jelentosen ront a minosegen a valodi automatizalt gepsorokhoz kepest. Az meg, hogy maunfakturalisan csinaljak, tehat nem dedikalt osszeszerelo szallaggal es teszt padokkal csak annyit jelent, hogy meg a hisense oled tv-k minoseget sem erik el. (amik gyartasat egyebkent ugy nez ki, hogy iden leallitottak a nem tul jo ar/ertek/minoseg miatt)

    Hat ez kb. olyan mint amikor egy atlag noname kinai ceg megvesz egy megszunt markat es annak a nevevel adja el a sajat cuccait.
  • Omega #3
    Abból 10X pénzből valamit biztos jobban csinálnak mint a flex, más kérdés, hogy az átlag embernek nem éri meg, aki az ár/érték arány dönt.
  • kvp #2
    Szvsz. ezt hivjak nallunk flex osszeszerelo uzemnek vagy masneven kinai gepsornak. Kesz paneleket es elektronikat raknak mashol keszult dobozokba. A premium atcimkezes egyik modja mint amikor a legolcsobb tescos csokit ujraonti egy csokolade manufaktura es ezzel megtizszerezi az arat.
  • intl #1
    ???