Berta Sándor

Visszahozza a Nokia tévéket a Flipkart

Az Amazon indiai vetélytársa úgy döntött, hogy olcsó LCD-televíziókat dob piacra.

A Flipkart bejelentette, hogy hamarosan forgalmazni kezdi a Nokia márkájú tévéket. Mindez a finn gyártóval kötött licencmegállapodásnak köszönhetően valósulhat meg. Az egyezség ugyanakkor nem csupán a televíziókra, hanem más elektronikai termékekre is vonatkozik.

Az új készülékek a helyi igényeknek megfelelően fognak készülni, s a cél elsősorban a megfizethető és könnyen kezelhető tévék piacra dobása. Az új televíziók gyártása és forgalmazása egyelőre kizárólag Indiában valósul majd meg. Azt még nem lehet tudni, hogy az első modelleket mikor szállítja ki az indiai kereskedelmi óriáscég.

Amit viszont tudni lehet, hogy bár olcsó készülékekről lesz szó, de rendelkeznek majd okostévé-funkciókkal, az audio komponenseket a JBL fogja biztosítani és az új termékek a kínai gyártású LCD-panelekre épülnek majd.

A Nokia napjainkban teljesen a mobiltechnológiákra és a hardverekre összpontosít, azonban a márkanevét számos partnere számára elérhetővé teszi. A legismertebb példa erre a HMD Global nevű finn-kínai vállalat, amely egy ideje Androidot futtató okostelefonokat forgalmaz Nokia márkanéven. Ugyanakkor a vállalkozás - a Flipkarttól eltérő módon - a gyártó feloszlatott mobiltelefon-részlegének korábbi munkatársait is alkalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!