Berta Sándor

Társasjátékok digitális támogatással

A társasjátékokat sokan szerették, hiszen kellően izgalmasak, érdekesek voltak. Egy fejlesztő most digitális köntösbe bújtatva jelentette meg társasjátékgépét.

Az Yvio nevű rendszer lelke egy kerek kis berendezés, amely pontosan számon tartja a megszerzett pontokat, ügyel a játékszabályok betartására és a kvízjátékok esetén felteszi a megválaszolandó kérdéseket. A Nico Nowarra által kifejlesztett eszköz minden információt SD memóriakártyákról olvas be. Minden egyes játékhoz külön SD-kártya van, ezek tartalmazzák például a hangfájlokat.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A rendszer a játékbábuk pozícióját az RFID-technika segítségével határozza meg. Nico Nowarra a bábukba chipeket épített be, míg a társasjáték mezőit apró antennákkal látta el. A különböző mozgásokat, változásokat LED-ek jelzik, míg egy központi LED-mátrix lehetővé teszi a szimbólumok és a lépések megjelenítését. Maga az Yvio 70 euróba, az egyes játékok 30 és 45 euró közötti összegbe kerülnek. Jelenleg az Octago, a Thinx, az Elefant, Tiger & Co, valamint a Karib-tenger kalózai érhetők el az Yvio-platformra. A négy program és a készülék egy csomagban is elérhető, áruk ebben az esetben 80 euró.

Nico Nowarra ezenkívül egy másik területen, az interaktív hangjátékok piacán is hasznosítani szeretné a berendezést. A lényeg, hogy a játékosnak felolvasnak egy történetet, amelynek folytatását a bizonyos időközönként leadott gombnyomásokkal ő határozhatja meg. Az első ilyen alkalmazás már készül és ingyen letölthető lesz.

Úgy tűnik, semmi akadálya sem lesz annak, hogy a Monopoly és társai a 21. században digitális formában szülessenek újjá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hober Mallow #9
    Összekötöd a géppel és beállítod hogy mindig neked legyen igazad:D
  • torma99 #8
    Bonyolult, sok adminisztrációt igénylő társasok esetében jó lenne valami digitális segítség, hogy ne kelljen 10 perceket irogatni minden kör elején.
  • Omega #7
    A csalást leszámítva ez jó ötlet szerintem, így hirtelen kedvem lenne játszani pedig már kinőttem egy pár éve. Időnként nem értem, hogy miért minden fika meg szar sok ember szerint.
  • VRSDM #6
    nem lehet csalni, értelmét veszti a játék ::DDD (csakvicc)
  • BandiG #5
    Szerintem a Jumanji-t kéne kiadni ezzel. :D
    Magától lépne meg minden, és egy dobgép is kéne bele ami párnaponta megszólal a dobozban. :)
  • pitbulllll #4
    Régen volt már mikor körbeültük a Gazdálkodj okosan-t szép emlékek :) Nem hiszem, hogy a technikát bekéne vonni, úgy jó ahogy van,volt. Az egészbe pont a natúrság a legjobb, azok a kis piszkosságok amikor valaki elfordul és zsebre vágsz egy 10est ami aztán kiderül :)
  • Szkifi #3
    "Jelenleg az Octago, a Thinx, az Elefant, Tiger & Co, valamint a Karib-tenger kalózai érhetők el az Yvio-platformra."

    Karib-tenger kalózai???? Szerintem a játék címe Pirates, ami egy rossz nyelvtudással sem hordozza magában a Karib tenger kifejezést.
    A hivatalos oldalon is csak annyi van, hogy a karibi térségben játszódik.
  • 0ckH4M #2
    Szerintem viszont nagyon jól hangzik. Haverokkal egy pár sör meg egy ilyen mellett felelevítenénk a régi Hotel -es élményeinket. Ez a cucc azért kellene hozzá, hogy részegen ne lehessen csalni :P
  • Tetsuo #1
    Ez eleg gagyi de vmi hasonlo eletkepes lehet, foleg ha nagy hype-ot marketingolnak melle..