SG.hu

Visszahívja robotmacskáit a Sega, mert azok büdösek

A Sega Toys kevesebb mint két hónappal a 2024. február 29-i megjelenési dátum után visszahívta legújabb, "KIMIT Ragdoll" nevű, házimacskás robot termékcsaládját. A KIMIT Ragdoll White és Brown (fehér és barna) modellek ára 33 000 jen, azaz a cikk írásakor nagyjából 80 ezer forint.

Míg az Egyesült Államokban a legújabb Atlas vezeti a híreket, addig Japán az az ország, ahol rengeteg olyan macskás kávézó van, és nagy piaca van a robot háziállatoknak is. Ugyan semmi nem tiltja a macska vagy a kutyatartást, de az ehhez hasonló tárgyak vonzók lehetnek azok számára, akik cuki, simogatható társra vágynak az otthonukban a vele járó gondok nélkül. Egyesek persze allergiásak lehetnek a macskákra, ami nem ritkaság még a macskatulajdonosok körében sem.

Az elektronikus eszközöket a Sega Toys által háziállat-pótlékként reklámozta. A videókban a tulajdonosok a gépeket ölelgetik, simogatják és beszélnek hozzájuk, a robot pedig kicsit ijesztően bámul, a kék szeme világít és nyávogó hangot ad ki. A szőrzet valósághű, de a visszahívás oka valószinűleg pont ez: a felmelegedő elektromos motorok a robotmacska szőrével érintkezve égett szagot okoznak.


A visszahívás azonnali hatályú és minden modellre vonatkozik, az eszközöket megvásárlók teljes egészében visszakapják a pénzüket. A Sega azt tanácsolja azoknak a felhasználóknak, akik még rendelkeznek a roboteszközökkel, hogy azonnal kapcsolják ki azokat. A hivatalos sajtóközlemény azt is közli, hogy a visszahívás még azelőtt megtörtént, hogy bárki is tüzet vagy sérülést szenvedett volna.

A cég a robotmacskát az Elephant Robotics kínai ipari robotgyártóval közösen fejlesztette ki. A kutatók elmondása szerint több mint 100 valódi macska mozgását alakították adatokká mélytanulást alkalmazva. A bunda és a mancsok puhasága mellett minden részletre odafigyeltek a macskaszerű funkciók reprodukálásánál: a pupillák nyílnak és záródnak, az állat dorombol, macskaszerű mozgásokat végez, például felnéz és hangokra reagálva csóválja a farkát. Az ember a karjaiban tartva érezheti a melegét és a szívverését. A szem helyére folyadékkristályos panelt szereltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)