ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. ha cobrában ülve egy NPC fer-de-lance akar megölni (kihúzott a warpból és nem sikerült a megszökős minijáték), akkor van egyáltalán esélyem túlélni/leforogni az illetőt (győzelemre nem is gondolnék), vagy mindegy mennyire skilles vagyok ott már reszeltek nekem....
2. mondta hogy dobjak ki neki mondjuk 60K értékű cuccot, amit szivesen meg is tettem volna, csak éppen kb 2 secet adott mielőtt felrobbantott - szóval ez csak vmi hangulatjavitó üznet volt, vagy ha tényleg ki tudok dobni ennyi idő alatt valamit (ami necces, mert még nem vagyok pöpec a menükben) akkor tényleg békénhagy?
3. ha esetleg gyakorolgatnék NPCk ellen a harcot, mi a legjobb mód arra? Bele kell rázódnom még az űrharba, a tréningküldi az meg ugye nem az a hajó amit én vezetek épp
4. a gimball és a turretes fegyverek közt mi a különbség... csak sejtésem vana leirás alapján
5. fejvadász küldetsnél hogy tudom megitélni hogy mennyire nehéz a célpont? Ugye ad egy semmitmondó nevet (hajót se árulja el), max a jutalom nagysága utal arra hogy mekkor a kihívás?
Ilyenkor érdemes előre valamelyik szomszéd rendszert a célok között tartani, és ha látod, hogy csúnya az ellenfél, lelépni. (erre van több módszer is, én azt szeretem, hogy szembe fordulok az ellenféllel, elszáguldok mellette, és mire megfordul, már esélyes, hogy el lehet kezdeni az FSD töltést.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ICsak néztem wtf, egyből teleraktam a Cobrám 44 tonnáját és irány a célpont...
Amikor ugrok be a célszektorba, írja ám hogy low sec... naba+ 😊 (pedig térképen direkt néztem, federation gondoltam az azt jelenti jó hely).
Na ahogy beértem, valami 300.000 Ls-re az állomás, mondom ez eltart egy darabig, de alig álltam irányba, már jött is az üzi a barátságos NPCtől hogy "nyami, micsoda zsákmány... " Nézem a hajót... Fer-de-lance... namondom fasza, az még rémlik c-64ről hogy abban nem zöldfülü kereskedők repkedtek...
No mindegy, ha már benn vagyok, csapassuk, 15 percen keresztül süvítettem az állomás felé, de nem ért utol a csóka, de a lassításnál jött a haverja is, azt kihúzott a warpból.. magam sem tudom hogya, de sikerült meglépnem (megjelent az a kék izé, mondom ez biztos vmi égi jel, repüljünk rá és sikerült megszökni - azóta már tudom hogy mi is az 😊 )
Szóval elsőre sikerült a nagydobs, szakítottam vagy 2 millió creditet (szépen fel is pimpeltem a cobrát), utána még megpróbáltam 2x, de mindkétszer kicsavaroztak a hajóból, nem sikerült meglépni előlük...
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Gyanítom hogy ez az európai csúcsidő, amikor mindenki tolja és vmi gebasz van az infrastruktúrájukkal. Nem is keresem idehaza a hibát, egyértelmű hogy nem nálam van a gond...
A bolygó elhagyásnál meg SC-be ugorva, vagy egyből hiperugrással kellene távoznod, és ha kidob menübe, akkor az szerver kapcsolódási probléma. Ezt egyébként ma többen jelezték is, hogy megint gond van a szerverrel.
Utoljára szerkesztette: elite84, 2019.02.03. 23:26:48
Ha adat továbbítós küldit vállalsz, az adat már nálad van, amikor elvállalod. El kell csak menned a megadott állomásra és ott leadni.
Win10 telepítés és a szükséges szoftverek után simán! Eddig a trainingeket csináltam, de gyakorolnék solo-ban is egy kicsit, mielőtt openre megyek! 2gond! Az egyik, hogy elvállalok egy küldetést, amit ha jól értem adatokat kellene szállítanom! Elvállalom, de nem tudom hogy jutok hozzá!
A másik ugyan az mint amit az előbb lammaer is ecsetelt! Egy bolygóról szállok fel, de nem tudom elhagyni a felszínt! Egy bizonyos magasság után egyszerűen nem emelkedik tovább, supercruise vagy hyperjump-nál kidob főmenübe! 2napja megy a játék, tegnap óta próbálgatom és ez nálam állanónak tűnik! 😞
Árakhoz és még ezernyi máshoz. Akár komplett szállítási útvonalat is generál neked, mit vegyél, hol add el.
A szektorokról, bolygókról, állomásokról, frakciókról is megtalálhatsz szinte minden kulcsfontosságú infot.
Néhány sikeres jól fizető futárküldetéssl sikerült kitermelnem a lét egy Cobra MKIII-ra, (28tonnás raktér az eddigi 8 helyett, de lesz az 44 is ha megveszem rá a nagyobb raklapokat... nyami), most éppen egy 4Bs FSD-re gyüjtögetek, az is egy minőségi ugrás lesz az eddigi 7-8 fényéves hatótáv mellett). Eddig minden csupa béke, csendesen szállítgatok a rendszerek közt... mondjuk úgy látom a cobra után már jó drága hajók vannak...
EGy gyors kérdés: ahhoz hogy egy állomáson az árakat illetve arendelkezésre álló küldetéseket megnézhessem, mindenképpen be kell dokkolni? Nincs semmiféle távoli megnézés lehetőség (akár naprendszeren belül is, hogy ráleshessek a sok állomásra)?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.03. 19:33:15
Gyakorlatilag minden hiperűrugrásnál illetve FSD aktiváláskor connection lost van (szolóban játszom, bár gondolom ez nem releváns), nekem igy totál játszhatatlan.... állandóan repülök ki a főmenübe, azt csatlakozhatok vissza.
A netem biztosnem rossz, velem egy időben a gyerek éppen Arkozik egy szerveren, mindenféle disconnect nélkül...

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.02. 12:47:22
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ilyenkor érdemesebb elhagyni az érintett szektor és az érintett frakció befolyása alá eső helyeket. Majd keresni kell egy interstellar factors szolgáltatással rendelkező állomást, és ott kifizetni a büntetést.
Ha inkább önként vállalva bevonulsz a börtönbe, akkor a legközelebbi büntető telepre kerülsz át. Ami nem biztos, hogy mindig szerencsés.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.02.02. 00:02:16
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Az árak el vannak kalkulálva, mert ezt a Frontier egyszerűen nem gondolta át kellőképpen. Nem véletlen, hogy senki nem kereskedik biowaste-vel, mert nem éri meg. De azért ott van minden kereskedésben millió tonnaszám. A valódi világban nem kivezényelnék az embereket kényszermunkára olcsó ásványokat keresgélni, vagy kakival kereskedni, hanem minden termék a kereslettől függően beárazódna. És ha valamit senki nem bányászik, mert túl olcsó, akkor eltűnne a piacról. Aztán ha netán mégis szükség lenne rá, hát felmenne az ára, és máris mennének érte kitermelni.
Az npc-k azért kellenek a játékba, hogy ott is legyen élet, ahol nincsenek playerek. És azért vannak a res-ekben, hogy legyen kire vadásznod. Vagy a vállalat azt is kikötötte, hogy csak a res-ekben turkálhatnak, nem pedig a valamivel biztonságosabb elszigeteltségben szétszórva, ahogy a playerek? Nem erről van szó. Ennek egyszerűen az az oka, hogy tudjál játszani. Ott a bányász, ott a kalóz, nem kell hetekig keresgélni egy-egy célpontot. Persze lehet hozzá ideológiát gyártani, de hogy minden npc rabszolga lenne, és örüljön, hogy egyáltalán van egy "1Z"-s shield a hajóján, hát az vicces. De egye fene, a kedvedért legyenek kényszermunkás npc-k. De hogy az odaérkező kalózok is a keresztapa által kivezényelt kényszer kalózok, akiknek tiltva van a megfelelő felszerelés, az már tényleg túlzás lenne. Összefoglalva az npc-k azért vannak, hogy te szórakozhass. Kell hogy legyenek gyengék, és kell(enének) nagyon durván erősek. És persze a kettő között mindenfélének is, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő kihívást. De azon besértődni, hogy hogyan merészelnek Barbi pajzsot használni, vagy SB-ket, mert ők csak rabszolgák, az szerintem értelmetlen. Inkább az volt kicsit unalmas, hogy egy közepes tudással, és hajóval rendelkező játékos különösebb kockázat nélkül beleköthetett akár egy elit csúcsragadozóba is.
Az meg hogy a megszerzett Barbi pajzs csak egy fekete doboz, az meg végképp komolytalan. Gondolj bele, hogy egy-egy másiktól megszerzett eszköz milyen fontossággal tud bírni. Elég az enigmára gondolni, vagy egy-egy nyugatra átrepült orosz pilóta gépére, pedig azokhoz sem volt műszaki leírás. Egy-egy ilyen megszerzett "fekete doboz" igenis visszafejthető, ha mindkét fél kb azonos műszaki szinten mozog.
Amúgy azt nem tudom, honnan vannak információid, hogy a federációnak a csatahajóira van-e Barbi pajzsuk a sufniban vagy nincs, de a játék kedvéért mondjuk hogy nincs. Mi van ha akkora méretű hajóra a birodalomnak sincs, mert nem olyat már nem lehet. De ezt már tényleg csak a játék kedvéért mondtam.<#awink>#awink>
Erre a "távkioldódós", meg "doboz kocogtatós" érvelésre meg röviden csak annyit mondanék, hogy na ne már!<#nyes>#nyes>
http://elitediplomats.com/elitediplomats.com/index.html%3Fq=content%252Fworking-background-simulation-guide-turlorn.html
A dolog azóta árnyaltabbá vált, pl. a frakciók már nem csak egy állapotban lehetnek, hanem szektoronként változik az állapotuk. Ez azt jelenti, hogy pl. az egyikben éppen háborúban áll, míg a másikból éppen készül tovább terjeszkedni, a harmadikban meg lehet, hogy a választásokra készül.
A lényeg, hogy ha be akarsz avatkozni a politikába, akkor van rá lehetőség, de a hatás nem azonnali. Én már egy jó ideje ez alapján ténykedek, és folytatom a saját kis titkos háborúmat a Föderáció és a Birodalom ellenében a Szövetséget közvetve támogatva. Ez még nem a Powerplay, de közvetve arra is hatással van. Viszont az biztos, hogy erősen a szerepjáték irányába tett lépés belekezdeni.
Írhatok majd erről pár sort, ha érdekel.
A független NPC-k elmélete azonnal bukik a bányászat és a szállítás esetében.
Őszintén, ki lenne annyira hülye, hogy kimenjen egy HazRES-be oxigént és vizet bányászni, azt kockáztatva, hogy ripityomra lövik a százezres-milliós értékű hajóját néhány tonna alig valamit érő áruért? Hiszen ugyanakkora kockázattal, és némi szerencsével, ennek a többszörösét is megkeresheti ritka ércekkel, ásványokkal. Ha független pilóták lennének, akkor az alapvető létszükségletet biztosító áruk 3x-4x annyit érnének, mint amennyi a void opal legmagasabb piaci ára. És ezzel együtt az kitermelőküldetések is 100 milliós összegeket kellene, hogy fizessenek. Hiszen másként kutya nem foglalkozna a bányászatukkal.
Ugyan ez lenne a helyzet a szállítással is. Miért szállítana valaki fém- és biohulladékot, ha bőven akad olyan árú, amivel ugyan akkora kockázat mellett lényegesen nagyobb haszonra tehet szert? Egyetlen mezőgazdasági állomás, és egyetlen finomító sem lenne üzemképes, ha a független pilóták saját maguk dönthetnének.
Nem, az NPC-k nem függetlenek. Szerződés köti őket az adott frakcióhoz, nagyhatalomhoz, és a hajó sem a saját tulajdonuk.
És komolyan gondolod, hogy ha a Föderáció rendelkezne a barbi-pajzsok gyártási technológiájával, nem pakolta volna már fel a hadiflotta hajóira?
Lehet, hogy te mint független megveheted a pajzsot, de nem a gyártási technológiáját kapod meg. Kapsz egy több tonnás fekete dobozt, megmondják, hogy ide dugd be a tápkábelt, amoda a vezérlést. Ha pedig túl sokat kocogtatod a dobozt, akkor egy több megatonnás robbanás, radioaktív salak lassan táguló felhőjévé változat téged és a hajódat is. És van távkioldójuk is, ha esetleg ez nem lenne elég figyelmeztetésnek. Elvégre mégis csak ők a francos Birodalom. (Arról nem is beszélve, hogy az egész galaxisban legfeljebb egy-két ember érti a pajzs működési elméletét. A mai világban hányan tudnának megtervezni egy processzort azok közül, akik napi szinten számítógépen dolgoznak?)
És mindegyikük ugyan így őrzi a saját kis játékszereit.
Ezért is tartom túl enyhének azt, hogy szinte alig valamit kockáztat az a játékos, aki egyik hatalomtól a másik szolgálatába áll. Ha lennének igazi következményei az árulásnak, sokkal nagyobb tétje lenne annak, hogy ki melyik hatalom szolgálatába szegődik. Ezt, és az ezzel járó erős klikkesedést gyanítom nem akarták a fejlesztők felvállalni. (Persze akkor már nem független pilóták lennénk, ugye?) Ettől függetlenül, ha fenn akarják tartani legalább a látszatát annak, hogy a játék eseményeinek és a háttértörténetnek van bármi köze egymáshoz, legalább az NPC-k esetében nem szabadna megengedni az átjárást.
Egy high fantasy világban egy olyan varázskard, ami átvágja a követ és az acélt, teljesen helyénvaló dolog lehet. Ha egy mai, a valóságon alapuló bűnügyi történetben (pl. A tetovált lány) minden előzetes felvezetés nélkül előránt valaki egy ilyen kardot, a történet hihetősége azonnal darabjaira hullik, de legalábbis nevetségessé válik az egész dolog. Ez a narratív igazság, vagy a történeti hihetőség fogalma. (A filmes világból az uncanny valley mint fogalom ismerősnek tűnik? Amikor a film hihetősége éppen darabjaira hullik, a rosszul kivitelezett CG miatt?)
Az E😄 esetében sajnos akad jó néhány dolog, ami ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, akkor azonnal darabjaira kezd hullani. De ha a készítők el akarják kerülni, hogy a játék önmaga paródiájává váljon, akkor az ilyen „apróságokra” illik odafigyelni. A Birodalom, a Föderáció és a Szövetség jelenleg a hidegháború fázisában van. Ebbe persze a thargoidok egy kicsit belekavartak, de ettől még ez a játék egyik alapfelütése. Illene hozzá ragaszkodni.
Egy spec. ops. osztag elite pilótái ne attól legyenek tökösek, és jelentsenek kihívást, hogy agyon van tuningolva a hajójuk. Dolgozzanak össze, fedezzék egymást, kövessenek falka taktikát! A csapat kisebbik, ártalmatlannak tűnő hajója szétszór előtted egy halom reverberating cascade aknát. Aztán ahogy elpukkant a pajzsgenerátorod, a mögötted silent running-gal ólálkodó gépszörny darabjaira tép a corrosive mc-ivel. Persze ezt lefejleszteni azért nem egy kis kihívás, és sokszor egyszerűbb „csalni” egy kicsit.
Szóval összefoglalva, nem a játék nehézségével van bajom jelen esetben, hanem a történeti hihetőségének széthullásával. Pedig ez a történet azért nem is lenne annyira rossz.
Agymenés (mára) off...
A másik kérdésedre: levoksolni csak a powerplay hatalmakhoz lehet, egy mezei frakcióhoz nem. Egyszerűen azzal tolod az ő szekerüket, hogy tőlük veszel fel küldetéseket, illetve egy állomást birtokló pártot azzal is lehet segíteni ha ott adsz el haszonnal árut, vagy le felfedezési adatokat. Az inaktivitás sehol máshol nem csökkenti a szövetségi értéket, csak a 3 szuperhatalomnál 75%-ig, ott ezeknél is megáll. Szerintem egyetlen pilóta tevékenysége csak a nagyon kis lélekszámú rendszerekben képes jelentősebb/észrevehető hatást gyakorolni. Bár azt hiszem mindenképpen aránytalanul meg van növelve a hatásunk így is, hogy legyen motiváció és mérhető változás amikor sokan összedolgoznak.
a space mops esete
A legalacsonyabb úgy lesz, ha a legalacsonyabb szintről kezded kitanítani, persze így több idő, több alkalom arra, hogy baleset érjen titeket.
Harmless -> Elite 2% +8 szintlépés: 10%
Expert -> Elite 12% + 3 szintlépés: 15%
Viszont amíg fel van véve, még ha nem is dolgozik (értsd: nincs a hajódon), folyamatosan kell neki fizetni. Ez alapján döntsd el, hogy mire van szükséged.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.01. 17:28:35
Pénzben vagy karakter fejlődés miatt éri meg jobban egy frakcióhoz csatlakozni ? Mekkora kötöttségekkel jár ha valahova levoksolok ? Értem ez alatt, hogy rendszeresen megjelenni a játék térben és ha véletlen nem foglalkozom az Incoming Message Criticalokkal akkor csökken e százalékosan a kettönk közti viszony ? Az is érdekelne, hogy a Gigászi csillagrendszerekben mennyi nyomot lehet hagyni egy pilóta személyében ? Gondolok itt arra, hogy mekkora befolyást vagy változást lehet közép és hosszú távon eszközölni az adott frakció vagy csillagrendszer vagy csak állomás életében ? Gondolok itt arra, hogy egy adott csillagrendszer mondjuk Low Security van. Beállok közéjük, az adott frakcióval lebótolom a dolgot és ha segítek vadászni akkor egy idő után Medium Securityra változhat a csillagrendszer ? Nem tudom milyen hatásokat várhatok el ha célirányosan dolgozom egy frakciónak ... ?
Csak neked, mint a Pilóták Szövetsége tagnak jár RemLok, és megmentés a hajó elpukkanása során, neki viszont nem.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A vadászgépes témában meg tényleg el voltam akkor tévedve. Abból indultam ki, hogy ha helyet lehet cserélni és amikor én kapom meg a vadászgép kormányát akkor repkedek, a másod pilótám is a hajóban ül és repked körbe-körbe. Hm. Ez a távirányítós dolgot nem ismertem.
Valószínű ott tértem el az eredeti építési tervektől, hogy látom milyen "sok" ritka materiált lehet az elhullott hajókból összeguberálni. Ezért tartok egy 8 raktárhelyet és abban limpeteket, hogy viszonylag gyorsan össze lehessen gereblyézni a repkedő törmelékek közül amire szükség lehet. Az is igaz, hogy ez + két modul pazarlás. Egy a raktár és egy a limpetekre. CargoScoop-olni meg annyira uncsi meg lassú hogy néhe neki se állok keresgélni a ritka anyagok közt. Felmerül a kérdés, ha nem a törmelékekből akkor honnan érdemes guberálni és beszerezni az értékes ritkább anyagokat ?
Te akkor inkább vagy a kivétel, aki nem futott össze ilyennel, ha akkoriban épp jártál lövöldözni.
A 2.1 néhány napján voltak problémák 😊 főleg a bugos, túlmérnöközött fegyverek miatt. még újsághír is lett belőle 😊
Az utolsó néhány másodpercben érdemes egy pillantást vetni a gépágyú-sebességű plazmagyorsítóra.
Annak meg csak örülök, hogy némelyik npc kicsit fölkeményedett, elit pilótába csak az kössön bele, aki már szintén zenész!(ezt a mondatot egy másik cmdr kollégától loptam, bocsánat a plágiumért)
Azt is erős túlzásnak érzem, hogy az első mérnökös npc-k "3-5 másodperc alatt szeleteltek fel kb. bárkit", egy jól megépített hajóval őket is különösebb gond nélkül el lehetett intézni, persze jóval nehezebben, mint az azelőtti bénán manőverező elődeiket.
Gabo: mindennel egyetértek. A rendfenntartók, hadsereg végképp ne használja összevissza egymás cuccait. Azért azt nem is hinném, hogy ilyenekbe bele lehet futni, mint ahogy a hajótípusokat sem "lopják" egymástól. Nekem úgy tűnik, hogy ezeket a hadihajókat mindig kézzel rakják össze, nagyon kicsi rajtuk a változatosság. Pl volt egy időszak (ami lehet hogy ma is tart csak rég nem voltam CZ közelében) amikor a birodalom shield-tank cuttereket használt. Azért az nem semmi, amikor egy full-beam G5 korvettel alig bírjuk lehámozni a pajzsát. És ez reális ha tuningolt Barbi-pajzsa és boosterei vannak.
A gond nem a statisztikák használatával van, hanem ha bután használják fel őket, az észszerű arányokat figyelmen kívül hagyva. És azzal, hogy kb. itt lövik tarkón a saját maguk létrehozta háttértörténet narratív igazságát. Azt, hogy a Birodalom, a Föderáció és a Szövetség valójában egymás lépéseit árgus szemekkel figyelő ellenfelek.
A játékosok FÜGGETLEN pilóták. Az ő esetükben érthető, hogy megszerzik a legjobb felszerelést. (Arról már nyavalyogtam, hogy azért ez sincs szerintem teljesen rendben. Sokkal komolyabb következményeinek kellene lennie annak, ha valaki átáll az ellenséghez.) De egy frakció magánpilótái, vagy a szektor hivatásos rendvédelmi alakulatai szerintem nem élvezhetnek ekkora szabadságot. Ők maximum azzal repülnek, amit a frakció vagy a mögötte álló nagyhatalom alájuk tol. Vagy ott tartunk, hogy mindenhol független zsoldosok végzik a piszkos melót?
Milyen lenne már a mai világban, ha egy amerikai korvett kapitánya fogná a hajóját és átruccanna a kínaikhoz, hogy ugyan dobjanak már fel rá néhány réteg reaktív páncélzatot, hiszen az övék úgyis jobb mint a hazai? Komolyan várom, hogy mikor botlok bele a Föderáció területén az első hivatásos NPC Corvette-be, amin barbi-pajzs virít. <#eplus2>#eplus2> Aztán lehet, hogy jól meglepődtem volna, ha leszkennelem a Farragut kísérőit tegnap a Sol rendszerben… <#wilting>#wilting>