ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Persze hogy semmi olyant nem csináltam amit eddig ne tettem volna. Bekapcsoltam a gépem ... Rendeltem egy Win10 kulcsot ...
a kíváncsiság viszont nem bírt nyugton hagyni és rápacsáltam a Launcherre. Benegedett ... rohadt egy dolog ez. mínusz 4 nap ...
Mivel már nekiálltam ráhangoldódni, a napokban megtörténik a Win10re váltás. Csak még ihlet kell hozzá ... meg egy trigger ami az utsó csepp hogy végleg megváljak egyébként kedvelt Win7-től.
köszönöm a türelmet és a törődést.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.01.29. 20:40:00
Funkciók? Mit keres egy oprendszerben "idővonal"?? Meg "adatgyűjtés", "hirdetési azonosító"?? Amikor az lenne a dolga hogy kezelje a memóriát meg a perifériákat!? A pofám leszakad ettől a marketing-pokol-rémálomtól, hogy már mindenhová beteszi a patás lábát.
Arról nem is beszélve hogy majd' minden frissítésre jut egy botrány, hol a személyes fájlokat törlik le, hol kékhalálig használhatlanná teszi magát a komplett rendszer... Ezek még nemhogy béta, de sokszor alfatesztelőnek nézik azokat, akik dollárcsilliárdokat fizettek ki ezért a rákért.
ON
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Amúgy anno én azt hittem, hogy én vagyok az utolsó ember aki win10-re váltott, ugye én leginkább munkára használom a gépeimet, elégedett voltam a w7-el, megbízható volt. Ellenben azt kell mondjam W10 sokkal jobb, bár egyetlen funkció van és ez pedig az automatikus frissítés amitől agyvérzést tudok kapni, hogy csak halasztani lehet, de azon kívül nekem nem volt még problémám a ten-el sem. Munkára és játékra is tökéletes. Csak mindig utolsó pontig kell halasztani a frissítést. <#eplus2>#eplus2>
https://fxmason.blogspot.com/
Na hát ezzel ugyan senkit sem fognak rávenni a váltásra, ki a franc használja az ő fostos médiapléjerüket, pláne annak az albumgrafika-letöltő funkcióját?! <#vigyor2>#vigyor2>
Ettől függetlenül mindig "rejtélyesen" megszaporodnak más téren is a hibák amikor újra le akarnak húzni.
Lehet nem véletlen vannak gondjaid a játékkal Win7 alatt, a microsoft "nagyon finoman" rá akar bírni, hogy válts a 10-re... <#gonosz1>#gonosz1>
Ha bizonytalan vagy, ezt a kettőt olvasd, hátha...
A fájlok és mappák engedélyeinek beállítása Windows rendszerben (Ne tévesszen meg az oldal közepétől az áthúzott szöveg, véletlenség)
Fájlok és mappák saját tulajdonba vétele (Elég a 3. módszer)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.01.29. 10:58:56
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Nem tudom, próbáltátok-e az új CZ-ket. Szerintem előnyére változott a dolog, és végre nem csak céltalan mészárlás. Bár akadtak furcsaságok is.
Végre meg lehet nyerni a CZ-ben zajló csatát. Ráadásul csata közben teljesítendő célokat is kap az ember. (Pl.: Spec ops. egység eliminálása.)
Az ellenfelek most már nem küzdenek az utolsó vérig, többször is inkább elmenekültek, minthogy szétlövessék magukat. (És ez is beleszámít a győzelembe.)
Ami kicsit érdekes volt, amikor nem egyszer, nem kétszer prismatic shield-del ellátott elite anacondákkal sikerül összefutnom. Ráadásul szerintem a hajó páncélzata is tuningolva volt, mert elég lassan akart szétolvadni. A T10 Defender-ekkel is sikerült megütköznöm. Ezek is szépen elnyúló küzdelmek voltak. Azok a dögök igazi erődnek számítanak. (Lehet, hogy éppen ezért a chifetain lézereinek egy részét is phasing seq.-re fogom módosítani. A sebzés egy része így át fog szivárogni a pajzson. Egy próbát azt hiszem ez is megér.)
Ami valószínűleg bug, hogy előfordult olyan, hogy egyetlen ellenséges hajó sem akart beesni a CZ-be. Egyedül vagy a szövetséges gépekkel röpködtem perceken keresztül, de senki sem jött... Hörr-hörr...
A hétvégén meg lett a Heartless-re keresztelt mambám, a tuningolás 90-95%-val együtt. (Legalább 5x-6x keresztbe kasul bejártam a buborékot, mire végeztem mindennel, de végül nem kellett hozzá 5 év. Bár néhány dolog még nem lett arra a szintre húzva, mint ahogy a tervekben szerepelt, de már így is megállja a helyét a gép.
Így tegnap át is esett a hajó a tűzkeresztségen egy-két CZ meglátogatásával.
A tanulság? Ha valaki olyat mondana nektek, hogy a weapon focused pd mennyire remek ötlet, azt hajítsátok ki a legközelebbi légzsilipen, mert valószínűleg az ellenségnek dolgozik.
Elméletben szépen hangzik, hogy toljunk minden energiát a fegyvereknek, hiszen azok zabálják a legtöbbet. De ez gyakorlatilag egy nagyon rossz ötletnek bizonyult.
A lézerekkel lehet, hogy néhány másodperccel tovább lehet tüzelni így, de ezzel nem sokat érsz, ha az ellenfél a hatásos lőtávon kívülre kerül. Cserébe ha nem tolsz 4 csíkot az eng-re, 1 jó esetbe 2 bootsra futja a tartalékból, illetve ha bekapsz 1-2 komolyabb találatot, akkor a pajzs sem bír tölteni 4 pitty nélkül, mert egy-kettőre kifogy a sys a szuflából. Én meg nem vagyok polip, hogy tized másodpercenként csoportosítsam át az energiaelosztást a harc hevében.
A mamba gyors hajó és a pajzsa is elég jó. De ha nem tudsz boostolni, esélyed sincs a fürgébb ellenfelek hatásos levadászására, illetve nem tudsz kikeveredni a kutyaszorítókból sem elég gyorsan. Illetve a pajzs is iszonyat gyorsan elkopik, ha nem kap elég töltést.
Tehát továbbra is a charge enhanced pd a legjobb választás. Lehet, hogy az energiatárolók mérete csökken, de lényegesen gyorsabban töltenek vissza, és ez az ami igazán számít.
Hogy mennyire így van ez? Kipróbáltam. Átdobtam a chieftain pd-jét a mambára és így visszamentem még egy körre a CZ-be.
Lehet, hogy továbbra sem perma boost-olok, de lényegesen ritkábban futottam bele abba, hogy nem tudtam égetni az ellenfél után vagy menekülés közben. Illetve a pajzs is jobban bírta. A fegyvereknek pedig volt elég energiája amikor egy-egy rácsapást akartam végrehajtani. Persze a tilitolizás továbbra is kell a pd-nél, de ez a tuning toleránsabb, és jobban illeszkedik a stílusomhoz.
Leírtam ezt, hátha más is tanul a hibámból, és nem szór el egy csomó nyersanyagot egy olyan tuningra, ami nem éri meg.
Kikapcsoltam mindent amit lehetett, még a wifit is de változatlan. Supportal nem volt kedvem diskurálni, annyira nem tudok angolul sajna, hogy körül írjam mi a gond. De lehet hogy még ebben is futok egy kört ...
Hajlok arra, hogy valóban OPrendszer anomália lehet (kivéve ha Win10 alatt is észlelték már ezt a hibát ) és kezdem megbarátkoztatni az agyam azzal a feladattal, hogy újra kell telepíteni az egész rendszert ... Win10-el.
-a comm paneleken ha belépés után először fület váltunk, nem lehet továbbmenni az almenükbe, csak a második ráváltás után (pl navigation -> transactions nem elég, vissza nav. vagy tovább contacts és onnan transactions másodszor már jó lesz)
-search zone ikon még mindig lefagyva
-NPC hajók továbbra sem mindig tudnak felszállni az outpost M placcról
-ez nem tudom hogy direkt van-e, de újabban megint nem lehet leadni az intel csomagokat bárhol
-szintén 3.3 óta amikor kiteszem az SRV-t, visszadokkolás után a hajó energiaelosztása az eredeti 2-4-0 helyett 4-0-2, holott az SRV-ben meg 3-3-0 van, ami persze mindegy, de azt sem lehet mondani hogy arra áll át. Klassz volt elsőre úgy megtapasztalni, hogy a légvédelem ezerrel zabálta a felfedezésre méretezett pajzsot, én meg lestem hogy miért nem tudok másodikat boostolni... de megúsztam. (...mint ahogy most is egy majdnem halálos bénázást: miközben ezt írom, nem figyeltem oda rendesen, és nem vettem észre hogy már nem glide-ban vagyok, hanem kb zuhanok a 4.5g-s bolygó felé, majd kb 300m/s 45 fokban beleálltam a talajba. 39% hull. Nem is értem, ezt nem lehetett volna túlélni... Ilyen sokat számít a heavy duty G5 az alap hajótesten is.)
-ezt sem tudom végül is bug-e, de sokszor látok olyan bányászküldetést, amit helyben vásárlással teljesíteni lehet. Hozzak nekik 20 tonna vizet 2.5 millióért. Mondom jó lesz a csapból is? Hát ja. Pár kattintás és kész.
Sikerült viszont javítani a karácsonyi fényeket, már nem lehet egy állomás körüli körre feltrükközni.. 😞 És el is tűnt a kínálatból a színes füzér, csak a fehéres-kékesek vannak.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nekem a következő érdekesség jelent meg (talán a legutóbbi update óta.)
Egy kis felkiáltójel van az Options mellett, miszerint olyan billentyűkiosztás van, hogy valami üti a másikat. De én semmi nem állítottam el a keybinginds-nél, szóval ez is valami bug lehet?!
A jelenség teljesen ellentmondásos, mert a jobb alsó cset-sorba lehet szöveget gépelni, tehát a játék az aktív felület, de pl Enter-t már ott sem lehet ütni.
A support is teljesen tanácstalan, és ez ebben az esetben érthető is, mert 100% hogy nem az E😄 tehet a hibáról, hanem az oprendszer.
Az a zöld négyzet elég gyanús, hogy valamelyik alkalmazás overlay-éhez tartozik, és alighanem ez az alkalmazás az, ami elkapja a billentyűzet leütéseidet, ezért nem reagál az E😄.
A billentyűzet-, egér-, játékvezérlőkhöz is tartoznak ilyen alkalmazások. A Discord és a hozzá hasonló komm. programok is használnak overlay-t. Képlopó, videó felvevők progik szintén.
Használod a gépedet munkahelyi hálózat elérésére is? Mert a VPN kliensek is meg tudják kavarni a dolgokat elég szépen.
Ha ezeknek a kilövése után működik a játék, akkor a bűnöst már egyesével kipróbálva be tudod azonosítani.
De ahogy a többiek is írták, érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a support-tal. Fizettél a játékért és a szolgáltatásért, így jár a segítségnyújtás is.
Kiderült hogy sem a kurzornyilak, sem a WSAD billentyűgombok se működtek.
(Tudom, hogy nálad az egyik menüpont se müködik, valszeg az egérkattintás funkciója is elveszett.)
Nekem a megoldás -ha jól emlékszem!- az volt teljesen kiürítettem az %localappdata%\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings könyvtárat. Attól nálam helyreállt... De előtte igencsak ideges voltam, ezelőtt sok mindent próbáltam...
Egyébként itt egy olyan bug report ami nagyon hasonló a tiédhez. LINK (lapozz az oldal aljára.)
Komor parancsnok problémaforrása egy Antivirus szoftver volt...<#fejvakaras>#fejvakaras>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
www.pumaszallas.hu
Esetleg google-n nézz utána, hogy erre a frissítésre írnak-e valami megoldást, ha nem akar lejönni, akkor mi a teendő.
Én annyit tudok, hogy ez a frissítés egy nagy csomagot hozott, ami sok játéknál fagyásokat okozott, google-n elég sokat cikkeznek is róla.
www.pumaszallas.hu
Ha újratelepítésre adod a fejed, akkor szerintem már ne vacakolj W7-tel, térj át a W10-re.
Sajnos ez van, de az új dolgok igénylik.
Esetlegesen még Ati driver-rel tudsz szórakozni, különböző verziókat felrakni.
Nekem más játékoknál volt gondom az új nvidia driver-rel. Random bezárta magát a játék és, ha nem hagytam és ismét elindítottam, akkor mindenfélével kékhalálozott. Sosem ugyanazzal. De volt, hogy egy játékban a hajóm lehívását követően a win-ben találtam magam. Minden alkalommal. Ennek a javulását már nem tudtam tesztelni, mert mire visszaraktam a régebbi driver-t, addigra nem volt a gépemen a játék és még nem volt kedvem letölteni. De másik játék látszatra megjavult.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.27. 21:04:38
szerk: lehet nem tevedek nagyot, gyors gugli azt mondja, hogy
> go back into Nvidia Inspector set the FXAA indicator to "OFF"
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.27. 20:44:25
Most akkor úgy áll a dolog, hogy van valami "rendszer" szerű hiba ami időnként felüti a fejét, főként frissítések idején de tudnak róla Frontier háza táján, barkácsolják is de mindez nem kerül bele egyetlen BugFixes listába sem még akkor sem ha olykor "kis" tömegével vannak ilyen bejelentések ? Ez érdekes. Gondolom van ilyen fórum is amin ezt a hibát taglalják ?
www.pumaszallas.hu
Nem engedi törölni! Mit kúrok el?
Gyanús ez a CLR20r3 hiba, egy másik játéknál rengetegszer találkoztam vele, egy tipp, W7-nél nézd meg, hogy ez a Windows frissítés a gépen van-e, ha igen, akkor szedd le (program eltávolítása lapon bal oldalt a "telepített frissítések megjelenítése" menüben): KB2670838
Ha nem oldja meg, később visszateheted. Win10-nél hasonlót csinál a KB4038788 frissítés.
www.pumaszallas.hu
Avira víruskeresővel végig néztem a gépet, meg egy fórumon ajánlottak Emisoft Anti Malware progit azzal is átnéztem a gépet! Telepítettem net framework 4.7.2-őt, újra telepítettem, frissen letöltve a windows media center-t, mert ezt is írták több helyen hibának! Indítás után 10-15 másodpercig töltöget, aztán ezt a hibát dobja változatlanul! Win7Ultimate SP1 64bit-em van!
Gond nélkül indult és lépett be a játékba.
Érdemes lenne megnézni, hogy mások, akiknél jelentkezett a hibe, milyen rendszert használnak.
Yag: Mivel sokaknál történik ugyanez, biztos nem egyedi hardverhiba az ok, pláne mert magától meg is javul a helyzet. Ez valami vinfos abnormalitás, ami ellen nagyjából tehetetlen az ember...
Játék megvan, Steam-ről letöltöm, telepítem, indítom és jöm egy "leállás" hibaüzenet! Van valami gyakori hiba, vagy kezdjek nyomozni, mi lehet a baj?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.