ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, hogy ezzel a kezdőket akarták némileg segíteni, meg csökkenteni akarták az új dolgok, hajók megszerzéséhez szükséges darálást, de ennek következménye lesz hosszabb távon. Méghozzá az, hogy a hajók elvesztik az értéküket.
Vajon aki kezdőként kb. játszi könnyedséggel megszerezhet egy nagyobb, erősebb hajót, mennyire fogja azt megbecsülni? Mennyire lesz benne a kockázat érzése, ami abban a játékosban már kialakult, akinek rendesen meg kellett „dolgoznia” az újabb hajóért?
Hogy mire gondolok? Egy Sidewinderben kb. úgy érzed magad, mintha tojáshéjból lenne. Kétszer-háromszor is meggondolod, hogy bárkivel leállj kötekedni. Egy Cobra már előrelépés volt, és lényegesen javultak a túlélési esélyeid. Egy Asp esetében már azt is meg-meg kockáztatta az ember, hogy leálljon bunyózni, néhány könnyebb kihívóval, de egy Anaconda azért még komoly veszélyt jelentet. Mire valaki elért egy Python kaliberű hajóhoz, addigra megtanulta az erőviszonyokat felbecsülni, és tudta, hogy egy-egy Anaconda is legyőzhető… Viszont ehhez nem egy-két hét, hanem hónapok kellettek, így a tapasztalatok beépültek az emberbe.
Aki átugorja ezeket a tapasztalatokat és játékélményeket az valóban nyer ezzel?
És ne felejtsük el azt sem, hogy a hajók megszerzésének nehézsége kihatással volt a játékosok viselkedésére is. Ha sokba kerül, nehéz megszerezni, és ezért értékes a hajó, az ember kétszer meggondolja, hogy nekiessen egy másik játékos hajójának. (Félti a sajátját is, és nem biztos, hogy kárt akar okozni a másiknak.) Ha ez a kockázat megszűnik, ha a hajónak nincs igazi értéke, ez a visszatartó erő megszűnik. Ez pedig kihatással lesz arra is, hogy a segítőkészség háttérbe fog szorulni, és a pvp fel fog erősödni. Ugyanis annak a kockázata, hogy elveszítheti a hajóját így már az ifj. Vér Istvánokat sem fogja visszatartani.
A gond az, hogy szerintem egy ilyen jellegű dolgot meg kellett volna előzzön a „bűn és bűnhődés” rendszerének átalakítása. Jelenleg szinte semmi visszatartó ereje sincs a dolognak.
Ilyen szempontból pl. érdekes volt az az ötlet, amit ObsidianAnt felvetett az egyik videójában. Miért nem zárja ki a Pilots Federation a bűnözőket és a gyilkosokat?
A kizárással a pilóta minden joga megszűnne, hogy törvényes állomásokon leszálljon, tankoljon, javítson, hogy ott küldetéseket vállaljon vagy felfedezési adatokat adjon le. Ugyan így a permit-eket is azonnal megvonnák tőle.
Persze ennek ellensúlyozására az alvilág is megkaphatná a saját „előjogait”. Egyből lenne értelme annak, hogy egy állomás kalózok kezén van. Vagy annak, hogy egy anarchia rendszerben kb. mindenki törvényen kívüli. (Mos Eisley, Port Royal?) Az alvilágnak is meglehetnének az alternatív permit-jei, rangjai. Esetleg hamisított azonosítók, amivel a törvényes állomásokat is meg lehetne közelíteni. (Scannelés estén meg lehetne húzni a nyúlcipőt.)
Persze az átjárhatóság is biztosítva lenne oda-vissza a két oldal között, megfelelő következményekkel.
És szerintem egy hasonló rendszer jót tenne, a Powerplay-nek is. Legyen valódi következménye annak, ha valaki köpönyeget fordít.
Most épen guglizom hogy is működik ez a része technikailag a játéknak... és közben igen érdekes modokba meg pluginekbe botlok.... van amelyik ég ingame a játék képernyőre is tud adatot kiírni és vezérelhető a local chatből... és nem illegális... durván komplex dolgokat képes építeni a community.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.12. 12:20:25
Volt szivdobogás amikor zsinórban 4 anarchiában lévő rendszeren kellett keresztülugranom, aztán bedokkolni lowsecben egy állomásra tankolni mert az üzemanyag már a végét járta....
Aztán szembesülni azzal hogy a célállomáson lóf*szt nem adnak az áruért (szóval még mindig a raktérben van).
Hosszú távon amúgy nem tudom meddig tart nálam ajáték, most még konkrétan vannak célok (elérni ugye a nagyobb hajókat, kitanulni abányászást), utána nem tudom mi lesz... az nagyon nem izgat hogy screenshotokat lőjjek szép tájakról (a reddit tele van boldog emberekkel akik lefotóztak vmi naplementét vmi bolgyón 😊 ), vagy elmenjek oda ahol még senki nem járt... meglátjuk.
A pénzhajhászás sokáig nem fog lekötni, de most még nagyon számít ha át tudok ülni egy 16 tonnás bányászhajóból egy 100 tonnásba 😄
Ha jol emlekszem, akkor SW utan elobb egy Cobra (III-as, a IV-est mar csak azert vettem meg, mert gratisz kaptam valami miatt, mar nem tudom miert), majd egy ASPExp, majd a "konda". Utobbi volt az, amit nagyon akartam az elejetol fogva, de muszaj volt lepcsorol lepcsore haaldni. Egy ev alatt meg is lett, meg a regi, nem ennyire barati es ennyire jovedelmezo kuldeteses rendszerben. Sot... Ha eppen nem a felfedezeseket gyujtottem, akkor nonstop oda-vissza rohangaltam ket szektor kozott par tizezres haszon miatt.
Amikor bejott az utasforgalom, akkor en rafekudtem es par honap alatt osszeszedtem annyi penzt, meg a nerf elott, hogy abbol elek most is 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ráadásként élvezetes is a robbantásos bányászat.
Lammaer:
1. Nézegettem de nem sikerült megsaccolni, hogy melyikbe pontosan mi van, azt 100%-os pontossággal meg lehet mondani a pulse wave alapján, hogy melyikbe van valami de nem vettem észre különbséget a lowT gyémánt és a void között...
2. Igazából nincs kihívás olyan értelemben, hogy én konstans hozom az átlagomat kb egy óra alatt megrakom a Krait MKII-t opállal, ami kb 150-200 millió függően attól, hogy 100 és vagy 128 egységnyit teszek bele.
3. Nekem ezzel is szerencsém van, persze volt már hogy potyára mentem valahova, de a köv helyen mindig megvolt az 1.6 millió...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.12. 12:10:19
https://fxmason.blogspot.com/
Amikor kimentem a bányászjachttá alakított Pythonommal minden fegyverzet nélkül, tisztára csiklandós érzés volt. Húztam is a csíkot, amikor egy szerver ledobás után visszalépve a nyakamba akaszkodott egy kalóz.
Vagy hagyod a kabint, meg jobban konnyitesz rajta megy 10-20 "allomast" a road to riches fefedezo koruton 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.02.12. 11:57:00
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
2. A hotspot-ban bármilyen ásvány előfordulhat, ami az adott helyre jellemző, de a hotspot-ra jellemző mennyisége arányaiban magasabb.
3. Az eladási adatok frissülése csak arra utal, hogy mikor járt utoljára olyan játékos ott, aki megosztotta az adatait. Nem mindenki vesz részt az EDDB és a hasonló oldalak adatmegosztásában, így lehet, hogy két ilyen látogató között vagy tucatnyi másik játékos is járt ott. Az árak ezért csak tájékoztató jellegűek.
És vmiért már megint bugos a hozzászólásra linkelés itt a fórumban 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.12. 11:42:07
Köszi a tippeket.... pár kérdés ami felmerült:
1. A szines trükköt ismertem... nem lehet hogy a void opal másként szineződik mint a low temperature diamond és azért tartott eddig a buli nekem mert ugye összekevertem a kettőt?
2. Egy hotspotban minden robbantható aszteroida ad a hotspotra jellemző spéci ércet? Tehát az a challenge hogy robbantható aszteroidát találjak, vagy az hogy robbantható legyen ÉS tartalmazza a spéci anyagot is?
3. Eladásra van valami trükk? Őszintén szólva tegnap majd 1 órát eltököltem azzal hogy megpróbáltam jó áron (értsd: 1 millió) elpasszolni a low temp diamondokat... kinéztem inarán meg edb-n hogy a környéken hol van best sell, odadöngettem... és az egyik helyen 500Kért vették volna meg, amásik helyen 700Kért...
Néztem hogy hátha attól függ mikori az adat, de ebben sem volt logika.. volt hogy 20 perce frissitették és úgy volt 1 milla, volt hogy 1 napja... de hiáa értem oda 10 percen belül, kamu volt az ár...
Világos hogy más playerek is játszanak, és azért nem lesz jó az ár, de ha 1 napja nem frissült (tehát nem járt ott senki 1napja) hogy a pékbe lehet hogy mégse annyi amennyi az utolsó frissitésnél volt....
itt van a build ha érdekel - link
96 tonna raktér juhuhúúú 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.12. 11:27:25
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyébként a Market Connector puttyog nekem minden mozzanatnál ?
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Nekem játék közben a második monitoron szinte folyamatosan ez jelenik meg, hasznos utitárs.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ott valami nem jó, én egy óra alatt megpakolom az egész 128-as rakteret void opal-al, a szkennelésnél meg ezt kell nézni, hogy legyenek ilyen fekete "kockák" a szkennelésnél! Persze ha messzebb van akkor csak a kockázás széleinél vannak fekete részek először és ahogy közeledsz felé egyre inkább megjelennek ezek a "fekete hibák", de észrevehető és ha belejössz utána szó szerint érezni lehet melyiket érdemes megnézni közelebbről is.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.12. 07:13:09
Aztán addig próbálgattam időt nem kímélve, hogy azok az apróságok amik számítanak meghozták a sikert . Persze ehhez elég sokat beszélgettünk róla itt a fórumban is, utána is kellett olvasnom és amit lehet videókat fellelni ebben a témában is el kellett fogyasztani, de ha most ki megyek guberálni akkor 256os raktérnél fullra pakolva tele csövekkel érkezem haza.
Ja és nem számoltam még a színtévesztős témát. Én erősen vörös-zöld tévesztő vagyok és állítólag van egy zöldes vibrálása a Core szikláknak amit én egyszerűen nem látok. Ezért amolyan "vaksi" tapogatós módszert találtam ki magamnak és próbálgattam a gyakorlatba leképezni. És még így is működik 😊
Nem tudom belebotlottál-e véletlen két szösszenetembe, ezzel a témával kapcsolatban. Kikerestem, hátha segítenek könnyebben találni amit szeretnél.
Itt jegyzem meg. Nagyon jól hangzik egy Kelback, Type-7 - 9 vagy Tizes telepakolása de lehet ez Anaconda vagy Pyton is ... Nem csak az a fontos hogy nagy raktér legyen hanem hogy tudj forgolódni a hajóval a töltetek elhelyezése és fragmentek lelövöldözése miatt. Ha nehezen irányítható a hajó akkor extra macera az egész. Persze rengeteg pénzt tud hozni ha már ráérzett az ember de baromi babra munka és időigényes tud lenni telepakolni ennyi raklapot. Ha jól megy is 3-4 óra is kell ha nem dobja a sziklákat rendesen akkor meg akár 8 óra is. Igaz, ha végez az ember akkor sok lóvé.
Jó választás lehet az ASP vagy Krait MKIII. 64-128 cargóval pakolhatóak. Kevesebb de gyorsabban tele van, igaz többet kell fordulni ha kell még lóvé de hamarabb is jön a sikerélmény.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.02.12. 07:01:10
Viszont jó mert a keresőben meg opalra kerestem, akkor úgynéz ki minden jól működik, adom elfele 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 23:50:51
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Sikerült levadásznom egy low temperature opal spotot, az sima ügy volt, a harmadik ice ringben találtam.
Berepültem, keresgéltem, sehol egy olyan aszteroida aminek lennie kellene (elején sötét, utána élénksárga).
Egyszer találtam egy jelöltet, de leszkennelés után semmi sem volt benne, illetve a felszinen 1 darab lowtemp node, de felrobbantani se lehetett az aszteroidát. Hát leszedtem azt az egy nodeot, azt mentem tovább.
Majd 1 óra és 6000 kmel később, kínomban bescanneltem egy random aszteroidát (zöldes volt), mondom legfeljebb gyakorlom a robbantást, mielőtt kilépek. Scannelés se mutatott semmi érdekeset, viz meg minden más szutyok. Elsőre nem is sikerült felrobbantani, másodjára igen... és... mindenütt low temp opal darabok.... wtf?
Beszedtem mindent, 16 tonna a cobrában, inarán kilestem hol lehet eladni 1.6 millióért, 10 ugrás, 22 perces adat tehát elég friss... egyszer meg kellett álljak tankolni, de sima út.
Nade: bedokkoltom és csak 700K körüli összegért veszik. WTF?
Az inara hazudik vagy igy megzuhan az ár ilyen hamar? Várjak hátha visszamegy, próbálkozzak máshol? Mi a tapasztalat?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 23:37:12
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.02.11. 21:53:06
Ettől függetlenül a materiál darabok statját mutathatná ... na majd talán később lefrissül az is.
ezzel kapcsolatban de most az istenért se találom. Valami videó vagy leírás jól jönne ehhez a Connectorhoz mert
jó lenne naprakészen tartani az adatokat.
Pl. A klienssel már össze tudtam szinkronizálni a hajót és a kis képernyőn megjelenik minden aktuális adatom viszont
a weboldalon a profilomba nem frissültek át ez ED adataim, így nem látom a materiálokat az Enginerek statjait ami jól jönne
a sok anyag keresgélésben.
Na megvolt az első sikeres mining run, még csak Cobrával, de hát azzal kellett dolgoznom, ami van. Grandidiorite volt az áldozat, némi pepecselés után mintaszerű robbantás, majd közel fél óra alatt fel-alá röpködés és a tömbök manuális összescoopolása, merthogy sajnáltam beáldozni a rakteret a collector limpetekért. Csak egy aszteroidát nyaltam tisztára (nem mertem kísérteni a szerencsémet, mert kalózok is kolbászoltak a közelben), így végül közel 4 millióra jött ki a haszon. Tudom, komoly minerek között bölcsis számok, de nekem kész vagyon 😊 Következő teendő, venni egy Type-6-ot, és felszerelni minden jóval full miner setupra. Kifejezetten bejön ez a bányászás, biztos elleszek vele még egy darabig.
Amikor a szektoron belül a célállomás felé repülsz, érdemes minden szembe jövő hajót befogni és hagyni, hogy a érzékelők letapogassák. Addig sem fogsz unatkozni. Ugyan ezt az állomásnál landolás közben is el lehet játszani. Érdemes a az előző/következő cél befogásához egy billentyűt hozzárendelni.
A küldetések utáni fizetségnél is néha lehet nyersanyagot választani.
Így mire a mérnökökhöz eljutsz, legalább már lesz valamennyi alapanyagod.
Persze arra meg már ott vannak a bolygó felszíni gejzíres lelőhelyek is.
Mondjuk ha jól olvasgattam ma, ha találok egy void opal aszteroidát, akkor saszosan 60-90KMre lesz a következő tőle.... ha igaz...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 16:12:05
Korábbi elméletem nem nagyon jött be, hogy a eddb.io segítségével talán könnyebben fel lehet deríteni a talán még nem regisztrált naprendszereket. Vannak olyan naprendszerek amik nagyon egyforma nevűek és csak a számozásuk alapján növekvően eltérőek. Azt gondoltam ha random megnézem az eddb.io-ban ezeket a sorszámozott rendszereket, akkor olyan naprendszereket lehet majd találni a helyszínen ahol csak a nap van regisztrálva akkor talán van még mellette olyan bolygó amik nincsenek szkennelve. Biztos van ilyen is, ez alapján de én az adott kb. 20 azonosítással nem találtam ilyent. Tehát így valóban nehéz még fel nem fedezett bolygókat találni.
Viszont a bolygók FSS szkennelésével már annál kevesebbet foglalkoznak a játékosok.
A korábbiak szerint írtuk, hogy két státusza van egy bolygónak :
First Disvovered by:
First Mapped by:
nagy valószínűség szerint a First Discovered by már foglalt lesz és barnával az adott System Map részben a bolygók adatai mellett szerepelnek a nevek. De.
Amikor csak a First Discovered by: mellett van 1db név akkor a First Mapped by: azért üres mert tényleg nem mászott el addig a bolygóig még senki és nem szondázta meg a bolygót. Ha szánunk rá időt és elbattyogunk azokhoz a bolygókhoz amiknél a kurzor nézetben a First Mapped by , üres akkor az nagy valószínűség saját névre írható és bónusz összegekete lehet érte bevasalni a Kartográfiai társaságnál.
Jövés-menés közben random megszondáztam olyan bolygókat amik még a Mapped by-ra üresen voltak. Rátettem egy könyvjelzőt és az adatok leadása után visszaellenőriztem, hogy felkerült-e a nevem a bolygó mellé mint Első Feltérképező. Felkerült.
Tehát így azért még lehet saját névvel bolygókra feliratkozni 😊
Később messzebbre is elmerészkedem a korábban írt irányba is, tehát mélységében a galaxisban guberálok majd felfedezetlen rendszerek után, mert tényleg van abban valami, hogy az átlag játékosok általában csak széltében és hosszában járják be a naprendszereket és felfelé vagy lefelé kevésbé. Majd meglátjuk . Eddig csak ezt az elméletet tudtam igazolni saját példával így gondoltam most ennek eredményét osztom meg veletek.
Szóval majd meglátod, hogy nagy ám az isten állatkertje! <#eplus2>#eplus2>
Éppen a Synuefe eu-q c21-15 rendszer közelében voltam, gondoltam odaugrom és kinyitogatom a pylonokat és megszerzem a következő Brueprintet. Nagy nehezen lekaszabolom a Sentineleket, kinyitogatom a pylonokat és várom a nyitást hogy kirepüljön a gömb ... és semmi. Nézek utána mi nyitja ... hát ancient key ... az meg hol van. Kiderült, hogy ahhoz korábban egy Guardian Beacon-hoz el kellett volna mennem a Synuefe KU-F B44-4 rendszerbe és ott Unlockolni AZT a bizonyos Ancient Keyt ami ebben a rendszerben nyitja a gömböt.
Mit ad a szerencse éppen leparkol egy Anaconda a közelben. Jön a tulaj SRV-vel nézegetjük egymást. Én meg kérdem tőle : Ha már így összejöttünk, nincs nálad véletlen egy Ősi Kulcs ? Nyitva minden, Sentinelek levadászva ... már csak a kulcs hiányzik.
Láss csodát, térül fordul, turkál az Anacondája csomagtartójában és oda pöcköl egy Ancient Key-t az SRV-m elé.
Szedem fel megyek a fő panelhez, kinyitom és megvan a Guardian Vessel Blueprint Segment ...
Udvariasságból megkérdeztem maradjak levadászni a következő körben előbújó Sentineleket de írta, nem kell menjek csak tovább.
Remélem a srácnak volt még betárolva egy Ancient Key a rakterében és nem kellett pusztán azért visszamennie érte mert nekem segített vele.
Eddig is tudtam érdemes Openben Guardianozni, de ezentúl csak és kizárólag Open Playben megyek játszani. Jó a szóló és el lehet szórakozni az NPC-kel de ha lehet inkább én is segítek akinek éppen rászorulása van.
És akkor van prospector,collector meg 32 tonna cargod is 😄 Sőt ha magabiztosan kezded érezni az irányítást és az esetleges menekülést interdiction elől , akkor már a shield sem fog kelleni,csak legyen mindig tartalék a rebuyra 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.11. 13:26:42
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.11. 13:21:21
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
link
A 4Bs alkatrészek már megvannak, szóval azok maradnak rajta bár ugye bányászáshoz nem szükségesek.. remélhetőleg minden más is rajta van ami kell 😄
A hotspotos tippet köszi, azt nem vágtam amikor erről írt minenki hogy az mi.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 13:05:49
eddb-n keresel egy pristine ice bolygós rendszert,inara meg segít hol tudod eladni jó pénzért a void opalokat.
Ha ezek megvannak ne felejts el limpetet rakni a cargoba,nyugodtan telirakhatod a rakteret,max kidobálod ha nem fér a void opal,de biztos pár kavicsot benézel az elején mire rááll a szemed mit kell nézni,az meg elpazort limpet lesz,szal legyen bőven 😊
Kinézett bolygó közelében lelassítassz a leglassab supercruise közelében,és surface scannerrel(analysis módban!!!) szondát lősz a gyűrűre,és már láthatod is a hot spotokat,itt természetesen void opal hot spot kell neked 😊 beugrassz a hotspot gyűrűbe csapatod a pulse wave scannert és a keresed a megfelelő kavicsot(korábban volt hogy mit kell keresni,illetve prohardver elite topicjában elég jó leírás van róla képekkel mit kell keresni)
a bányászatról magáról már szintén volt szó sokszor,ha kérdés van kérdezz segítünk 😊
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.02.11. 12:32:12
Ja, meg most hogy leírtad, utána is kell nénem hogy lehet subsystemet lőni, mert már lett volna rá szükség de fogalmam sincs hogy megy (de majd kiguglizom)
aztán hatch breaker limpet és collector limpet összeszedni a kidobott árút. Az esetek 90%ban low temp diamondod szállít,fekete piacon eladható,csak el ne kapjanak dokkolás közben egy scanneléssel 😄 egy type 7esben simán lehet 100 tonna + , tonnájáért olyan 50k körül fizetnek fekete piacon
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.11. 10:39:14