ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Ha jól emlékszem, akkor a mérnökök előtt találtak 9G-s égitestet is, ahol landoltak is.
Szóval tuning nélkül is megoldható.

Az biztos, hogy elég kellemetlen, mikor valaki lezúz mást, mert nincs tapasztalata a felszíni repülésben.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Ennél is csúnyább ami egy PH-es kollégával történt: a gyülekezőhelyen olyan nagy volt a tömeg, hogy egy felelőtlenül közlekedő L méretű hajó véletlenül keresztülhaladt a felfedezésre könnyített Asp-ján... tehát magyarul úgy lezúzták az ütközéssel hogy felrobbant.

RJoco: a hajtóműre 5-ös fokozatú dirty tuning kell.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.01.15. 16:58:13

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Erre mivel lehet felkészíteni a hajót? Jobb légköri hajtóművet nem lehet rá tenni.
Oda kell figyelni és lassan ereszkedni.

PiszkosFred
...es kozben aki nincs felkeszulve, az lehet, hogy lemorzsolodik 😊 Redditen olvastam, hogy kb 30+ hajo veszett oda, mert egy franko screenshotert le akartak szallni egy 3G-s bolygora, amely manoverre azert erdemes elotte felkesziteni a ladikot...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
Össznépi felfedező kirándulás. A tömeg fogja magát és elindul egy rögzített megállóhelyekkel előre kijelölt útvonalon. A találkapontokon megvárják egymást, és bizonyos időpontokban csinálnak közös szelfiket.

ez a distant worlds 2 micsoda, sry nem néztem utána googleon 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Nem. A fejvadászokat szemrebbenés nélkül ki lehet nyírni. <#violent>
A helyi rendfenntartókkal már más a helyzet. Ha ők másznak rád, és nem akarod tovább súlyosbítani a büntetésedet (és a helyi vezető frakciónál rontani a megítélésedet), akkor jobb kereket oldani, mint harcolni.

Ilyenkor amikor körözés van rajtunk egy fejvadás lecsavarása jár újabb büntivel? Ha megtámad csak nem hagyom magam ... nem ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

A többiek által felsoroltakon kívül azért is kaphatsz büntetést, ha visszamondasz egy megbízást.
Pl. szállítmányozás esetén a raktérben a megbízó árujával visszamondod a küldetést, akkor azt elég rossz néven szokták venni. (Konkrétan ez ugye lopás.) A bolygó felszíni állomások engedély nélküli megközelítése is büntetést vonhat maga után. (Pl. skimmer kilövéses küldetések, esetleg "hírszerző", adat szkennelős megbízások.) Áruszállító küldetések között is lehet olyan, ami erősen szürke zónába tartozik. Vannak helyek, ahol simán vehetsz battle weapons-t és landmines-t, esetleg a megbízó ezt szeretne leszállíttatni, de máshol ezek tiltott árunak számítanak. (Mindig érdemes megnézni, hogy a célként megjelölt szektorban mi számít tiltott árunak, mielőtt elvállalod a küldetést.)
Egyébként ha összeütközöl egy másik hajóval és az megsérül, azért is kaphatsz büntit.

Ha tudod próbáld meg kideríteni melyik frakciótól kaptad a büntetést. Hagyd el azokat a szektorokat, ahol ők jelen vannak, így már le tudsz majd szállni. Ha a notoriety leketyegett, keres egy olyan állomást, ahol van interstellar factors. Náluk ki tudod fizetni a büntetésed. Egyébként ekkora büntetés esetén lehet rá számítani, hogy egy-két fejvadász bepróbálkozik.

Indul a Distant Worlds II Hangyaúr élőben közvetít.
RJoco
Ha jól emlékszem, akkor az illegális cargo büntije a cargo értékének a duplája.
Szerintem simán összehozható az összeg. Elég csak a felét begyűjteni.
Legalábbis a játék kb. első évében még így volt.
Azóta nem kaptak el, igaz nem is sokat csempésztem.
Bolygó felszín közelében is szoktak repkedni, szóval míg le nem száll, addig szkennelhetik. Utána már nem tudom, hogy szkennelnek e.
Én Viper-rel találtam bolygón landolt kalózokat. Anaconda-t, Python-t, valamelyik C betűs nagyobb birodalmi hajót. Ki is lőttem őket. Nem szálltak fel, nem támadtak vissza. Még jó, hogy tudtam gyártani lőszert, mert az összesre nem volt elég a kis hajón.

RJoco
Ezt nem tudtam. Viszont így már jogos. Ha open-ben játszanék...

Ment üzi SG levládába.

Illegal Cargóért kevesebbe büntették volna. A bünti és az illegális leszállások miatt még halmozhatott "pár" creditet. A legegyszerübb, ha utazol, felfedezel. Az ugrások közti SC-ből való kirántást nem nehéz kivédeni, viszont a kikötők környékén rádmászhat valaki. Engem volt hogy leszállás elött becélzott valaki, rámlőtt, A bázis meg illegálissá nyílvánított leszállás közben és pirosra váltott a leszállás visszaszámláló. 30mp. Éppen ki tudtam suttyanni ... Vagy leszállsz egy High vagy Med Secus rendszerben egy bolygóra és materiálokat gyűjtesz. Annál gyorsabban el fog telni 1-2óra.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.01.12. 20:06:55

wollnerd
Csak a játék közben és azon belül kint az űrben (tehát ha dokkolsz, az nem érvényes) csökken két órán át egyet.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
A notoriety csak játék közben csökken, pont a grieferek és egyéb gyilkos hajlamú játékosok miatt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
245 ezer szép összeg. Vagy nagyon lövöldöztél, ami nem hiszek, vagy illegális árut szállítottál, amit leszkenneltek.
Az utóbbi könnyebben elképzelhető, ha nem tudod, hogy honnan lehet.

RJoco
Biztos, hogy játékban kell eltölteni?
Szerintem nem, mert ez esetben a küldetéseknél is jogos lenne a felvetés, ha nem vagyok in-game, akkor miért számol vissza az óra?

Nézd meg a státuszodon a "notoriety" milyen számértéket mutat, ha nullát akkor nem vagy büntiben - ha 1-2 vagy több az érték akkor annyi órát kell el töltened in game. Ha ez letelt, keress egy "interstellar" rendszert hogy kifizesd a büntit - és tiszta vagy!
Írtam mailt!

MÁS: Van 245.000 tartozásom az egyik rendszerbe, viszont akárhova akarok leszállni ki vagyok tiltva mindenhonnan. Nem csináltam semmit... mire ez a nagy büntetés? És ha nem engednek sehol dokkolni, akkor sehogyan sem tudom ezt befizetni/rendbe hozni? Mi ez ?
Nem annyira bonyolult mint amennyire hangzik .... 😊 Discordot nem használok de ha tényleg érdekel a dolog akkor szívesen segítek. Küldj a mailomra egy üzit, add meg a számod és beszélünk telefonon. Felhívlak, nekem ingyenes. yag.kgb kukac gmail dot com

Na ez elég összetettnek hangzik... 😊 Esetleg van lehetőség ugyan ezt egyik este Discordon átbeszélni? Mennyire érsz rá hétköznap esténként?
Egy kis kiegészítés.
Ha valaki jégbányászat helyett inkább fémeket keres, akkor ez az oldal is hasznos lehet még:
http://edtools.ddns.net/

Ahhoz, hogy jól és gyorsan tudj nyersanyagot kitermelni, kell hozzá jó lelőhely. A legjobb hely a Gázbolygók gyűrűje. Itt a legsűrűbben vannak a sziklák. Sokkal sűrűbben mint az Aszteroida Belt-ekben.
A Gázóriások gyűrűjének összetétele lehet : Icy, Metallic, Metal Rich, Rock. A legjobb minőségű lelőhely a Pristine Reserves jelölésű. Amikor elemzel egy bolygót akkor a leíró paneljének az első bekezdésének aljára van írva. Ami nem Pristine azt nem használom. A Pristin-ben sűrűbb a ritka anyagok előfordulása. Jelenleg a legdrágábban eladható elemek a Minerals vagyis az Ásványok.
A legdrágább ásványok jelenleg a Jég/Icy gyűrűkben vannak. Ezek az ásványok : A Legdrágább eladási árai:
Void Opal : 1,600,000 Cr. /db
Low Temperature Diamonds : 750,000Cr. /db
BENITOITE : 1,200,000Cr. /db

A megtalálás logikája: A Gyűrűkben a legsűrűbben vannak a sziklák. Ezek közül ami ha Pristine akkor a legnagyobb mennyiségben található a repeszthető sziklák amikben vannak az Ásványok. A drága kitermelhető Ásványokat bizonyos sziklák rejtik. Ezek a nagyon sárgák. Citromsárga vöröses ragyogással. De ez nem számít mert bár a színeket fogod nézni nem ez alapján fogod megszondázni őket. Én speciel vörös-zöld színtévesztő vagyok (asszony szerint totál színvak) így nem a színek árnyalata alapján kell meghatározni egy sziklát melyik a legsárgább a sárgábbnál vagy vörösebb a vörösnél mert ez elég nehéz meg egy idő után a szemem is belekáprázik. Az elején a szondáim 80% arra ment el, hogy Kitermelhető repeszthető sziklát találjak mert előre ellődőztem azokra a sziklákra amikről azt hittem, hogy ez már tényleg nagyon sárga. Az volt de nem annyira mint kell. Egy kis gyakorlat után már tudni fogod melyik az és gyorsabban ki tudod majd választani melyiket érdemes megszondázni vagy melyiket nem. Ha bizonytalan vagy. Menj oda és csekkold a saját szemeddel ...

Ahhoz hogy látható legyen melyik sziklákban vannak nagy sűrűségű Ásvány, kell a hajóra egy Pulse Wave Analyser. Ez egy kvázi "pigelő" amit folyamatosan nyomkodsz ez kb 15-25km távra "ellát" és szinekkel mutatja melyik sziklákban halmozódtak fel értékes Ásványok. A legjobb szikla a nagyon citromsárga Szinte világít az űrben 😊
A hajóra kell még két fontos ágyú is amivel ki tudod csalogatni az értékes anyagokat :
Seismic Charge Launcher - ezzel repesztjük szét a nyersanyag dús talált sziklákat.
Abrasion Blaster - ezzel lehet a szikla falára tapadt fragmenteket lelőni.

Amit nem használok mert : Foglalja a helyet és csak bizonyos anyagokat lehet vele kirobbantani. Ez a Sub-Surface Displacement. Ez egy fúró töltet amivel jó móka kitermelni de nem hoz annyi hasznot mint amennyi időt el lehet vele bogarászni.

Ha ezek megvannak akkor még kell egy kis Raktár egy Finomító és két limpet vezérlő. Prospector és Collector. A multkori linkbe tettem egy hajó konfigot ami használható. A limpet vezérlőt nem elég csak megvenni, fel is kell tölteni limpetekkel, tehát venni kell 16db limpetet is. Ha ez megvan akkor a 16os rakhelyen induláskor van 16db limpeted.

Keresel egy Pristine naprendszert ami vagy Medium Security Vagy High mert akkor nem zargatnak a Kalózok. Keresel egy Gázbólygót aminek van legalább egy Jég/Icy gyűrűje. Odaröppensz. Leszkenneled, szondákkal megvizsgálod a gyűrűt és ki fogja rajzolni hogy hol vannak lelőhelyek. Ezeket sárga foltokkal fogja jelölni. A legjobb hely a Void Opal res. Vagy Low Temperature Diamonds, vagy Benitoite. Becélzod. Berepülsz a közepétől pár kilóméterre. Ezt azért hagyd targetolva, mert amikor forgolódsz a sziklák közt már nem fogod tudni merre van az előre. Az meg nem jó ha "véletlenül" arra mész amerre már jártál. Az is jó ha a bolygó mindíg a jobb oldalon van vagy kitalálsz magadnak valami tájékozódási pontot stb. A lényeg hogy egy irányba haladj, hogy mindíg az új találatokat lásd magad elött.

Hagyod hogy a security szolgálat leszkenneljen és elkezdesz repülni egy irányba a sziklák alatt.
Okosság. Első trükk. A sziklák legyenek felül. Alul az űr. Vagyis a "gyűrű alatt" repkedve a Pulse Wave Analyser folyamatosan pingelve keresed vizuálisan a legsárgább sziklát. Pingelsz-körbenézel. Mivel alul nincs szikla így nem takarja ki a hajó vezérlő pultja az esetleges találatokat. A pilóta fülke felfelé meg általában elég jól üvegezett tehát széles a kilátó mező. Így a legtöbbet látni az aszteroidákból. Amint meglátsz egy sárga világító sziklát odarepülsz. Fontos! És ez a második trükk :

Ne küldj prospector limpetet előre abba a sziklába amit úgy gondolsz az már biztosan az amit keresel. Nem biztos. Oda kell menni és szemrevételezéssel kell azonosítani. Világítás fel, night vision be és lehet keresni szemmel. Ugyan is.

Minden repeszthető sziklán vannak úgynevezett repedések. Ezek a repedések szerencsére látszódnak szabad szemmel is. Oda kell menni, és a lehetséges legjobban sárga sziklát le kell csekkolni hogy vannak e rajta repedések ami kb 6-8db. Ha nincs akkor keresés tovább, de nem pazaroltál el egyetlen limpetet sem.
Amikor találsz egy olyan sziklát amin vannak repedések akkor mehet a limpet. Szonda ki, be-targetolod, becsapódik, kiírja milyen anyagok vannak benne. Ha minden frankó akkor kékkel ki fogja írni milyen értékes Ásvány van a szikla belsejében.
Elkezdheted repeszteni. A repedésekbe bele kell lőni a Seismic Charge Launcherrel egy töltetet. Szétreped, összeszeded. A maradék nyersanyagot lelövöd a szikla belsejéből, ezeket is össze szeded és már mehetsz is vissza a bázisra eladni. Ha jól csinálod egy sziklával tele a raktér. Max kettővel.

Eladás.

Az INARA-n ki lehet keresni hol lehet a legtöbbért eladni.
Utazz oda, add el jó áron és menj vissza még egy körre bányászni és a végén költsd el egy nagyobb hajóra.

A repesztést annak finomhangolását lentebb 1x már részleteztem #20338 így ezt most nem írom le megint ha nem gond.

Tegnap poénból vettem egy Cobra MKII-t felszreltem és elmentem bányászni. kb 2 óra alatt végeztem mindennel. kb 10 millát kerestem. Nem törekedtem a Void Opalra csak arra voltam kíváncsi hogy a folyamatot mennyire lehet tartani. Lehet.
Jó szórakozást. 😊

Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.01.09. 21:35:12

Szia!

Nagyon érdekelne a dolog 😊 Köszönöm a sok segítséget, és itt mindenkinek mondom. Ilyen segítőkész közösséggel már rég találkoztam. Rengeteg hülye kérdést tettem fel, de mindenben segítettetek és a haladásom csak nektek köszönhető! Szóval köszi ED SG Fórum! 😊
Azért egy Cobra MKIII-al 2000-3000 ezer valamit leszállítani nem piskóta dolog. Még wingben sem. Ehhez legalább csapatonként egy két transporter. Inkább kettő egy kísérővel hogy ha támadást kapnának akkor legyen védelem.

A dolog úgy működik,hogy le kell szállítani az összeset,ha darabonként viszed,az sem számít.A lényeg,hogy beleférj a vállalási időbe.Ha leszállítottad,akkor kivilágosodik a " Partial complete " ablak,és csak rá kell kattintani.
s_andras
Még sosem próbáltam, de van a leadási csíkon egy olyan osztás 2/3 és 3/4 környékén hogy "Partial complete", nem lehet hogy ez arra jó ha valakit közben mondjuk kalózok befenyítenek, ő kidob valamennyit hogy békén hagyják, és akkor néhány tonnával kevesebbet leszállítva is teljesíthető a feladat?

Annyiban kiegészíteném, hogy két fajta szállítós küldetés van. Az nem derült ki, hogy a kolléga milyet vette fel. Ha nagy tételről van szó kb. 3-5000t akkor az a sima szállítós, vagyis a rakományt nem kell megvenniük, csak leszállítani. Ezt a mission fül alatt tudjátok követni, hogy mennyit vittetek át és még mennyit kell (itt tudjátok bepakolni is). Arra figyelni kell, hogy ne lőjenek ki, mert akkor nem fogjátok tudni teljesíteni a küldetést, még ha meg is veszitek az elvesztett mennyiséget, azt sajnos nem fogadja el a megbízó.

A másik fajta winges szállítás (supply), ahol egy-két ezer tonnát kell általában leszállítani, ott viszont már nektek kell megvenni. A várható haszon meg függ attól, hogy honnan és mennyiért tudjátok beszerezni a kívánt árut.
Ha gyári Cobrád van akkor tuningold. Vegyél rá "A"-s felszerelést ahogy a többiek is írták. Gyepáld az ellent vagy kereskedj. De ezek szerintem apró pénzek. Látom tolod a küldiket is szépen csorog a lóvé. Ami jó mert az kell, hogy keress a Cobrával még több lóvét, hogy tovább léphess.
Én anno Cobrával is nekiálltam bányászni. Az új mag-bányászattal viszont sok millát is kereshetsz pl. egy Void Opal terülten egy kiruccanással. Ami konkrétan egy-két szikla szétütése. (A Void Opalt egyes helyeken darabját 1,600,000 Cr.ért el lehet adni. 16T-s Cargo-val az 16x1,6milla=25,6 milla. Kerekítsük lefelé. Legyen 20 milla egy kanyar. Egy ASP ára bőven. Még két szikla és jut felszerelésre is. Babra munka meg észnél kell lenni keresgélésnél de megoldható. Ha úgy érzed "gyorsabban kéne a lóvé" és van türelmed / időd akkor egy nap alatt össze szedhető és már át is ültél egy nagyobb hajóba. Nagyobb hajó több cargo hely és több lóvé ha a bányászásnál maradnál. Nekem amolyan kincskereső élményt ad és ezért szeretek babrálni a sziklák közt. De nem mindenki ilyen türelmes. Egy ilyen Cobrával már neki lehet állni kincs-keresőzni. 2,5 milla befektetés. 20 milla haszon belátható időn belül. Ha találsz olyan küldit ami hoz ennyit akkor azt kell csinálni.
A küldetések is fontosak nem csak pénzt hanem reputációt is ad, meg a rangod is húzza. Ha magánzó vagy (mint általában én) akkor csak meg akarom keresni a lóvét és elkölteni arra a hajóra ami megtetszik. A vége úgy is az, hogy közben mindig találunk valami új célt ami értelmet ad a felszállásra.

Ha úgy gondolod hogy rásznász egy napot hogy megtanuld hogyan kell bányászni, akkor szólj és leírom hogy tudod kiküszöbölni a lyukra futásokat, bolyongásokat és hogyan tudsz tömött cargóval hazabattyogni.

Dzsini
Nem annyira teljes a kilátás, de nagyon bőséges:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ASP-ben azt szeretem, hogy kilátok a fülkéből lefelé is. Amikor landolás van akkor csak lenézek és látni a landoló területet. Gondolom a Krait is hasonló lehet. Ki fogom próbálni. Egy alternatív kombat hajóra már vágyom. Sajna a Mambának kicsi a tankja így nagyon sűrűn kell tankolni. A nagy jövés menést így kevésbé tolerálja. Mondjuk Fuel-Scooppal kompenzálható de egy idő után macera. Ami tetszik benne a 4es large hard point-ja. Arra egy masszív puskát felszerelve szerintem elég jól apríthat. De még ez is tesztelés alatt ...

Caliph
Szóval az aktuális community goal minden állomáson megtekinthető

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Amikor a cobráddal beállsz egy állomásra csekkold az outfitting menüt,akkor ugye eljutsz a hajó felszereléséhez. Cobrádon a hardpointok a fegyvereket jelölik , ezen a hajón van 2 kicsi és 2 közepes felszerelési pont(1szint 2 szint). Értelemszerűen a nagyobb fegyverek többet sebeznek,(de energiafegyvernél pl nagyobb is az energiaégénye),és arra kell figyelned hogy a medium azaz 2 es hardpointra 2es fegyót rakj,hogy maximalizáld a sebzésed. ha nem birja még az erőmű,rakhatsz rá 1es azaz kicsi fegyókat is. Fegyverek 3 fő fajtája létezik,irányítás szempontjából: Fixed(fix rögzítés , neked kell a célra mozdulni a hajóval) gimballed(bizonyos határokon belül rásegít a célzásra) és turret(ez teljes fordulásra képes) és az erősségük is így alakul , azaz egy fixed erősebb mint ugyanabból a kategóriából a turret.

Amire még figyelned kell,hogy van a fegyvereknek,moduloknak minőségi szintje,ezt A B C D E betűvel jelölik. Az E a legolcsóbb leggagyibb,a D könnyített(főleg felfedezők szeretik felszerelni a nagyobb ugrótáv miatt) C az átlagos,a B erősített(viszont nagyobb súllyal jár,ami csökkenti az ugrótávot) A a legjobb(és legdrágább)

Utility pontokra különféle kütyüket lehet szerelni,pl chaff launcher ami zavarja a hajód beméréset és a turret és gimball fegyverek nem képesek célra tartani amit a hatása tart,vagy pl shield booster ami a pajzsot erősíti ,vagy point defence ami egy kis ágyú és rád lőtt rakétákat próbálja meg lelőni,és még nagyon sok kis ketyere mind más más céllal

Core internal,aza a hajó "magja" lényege a külső hull,reaktor,hajtóművek,életfenttartás,energia elosztó,szenzorok. A cobrádon a reaktor mellett pl 4 es szám látható ez azt jelenti hogy a legjobb felszerelhető reaktor ide a 4A , ami a legdrágább is,de pl a power distributor mellett csak 3 as szám van,tehát ide 3A a legjobb és legdrágább amit felrakhatsz.Ha felderítőt akarsz akkor az ugrótáv miatt a D változat a jobb a kisebb súly és igy a nagyobb ugrás miatt.

Aztán jön az optional internal,itt az egyik legfontosabb modul a pajzsgenerátor lesz,de ezzel is lehet játszani,ha strapabíróbb hajót akarsz akkor 4A kell,de ha felfedezőt akkor elég mondjuk egy 2es szintű könnyített is,buborékon kívül a kutyával sem találkozol,de ha elnézel egy leszállást akkor is a pajzs sérül nem kapásból a hajótest,vannak aki felderítőre pajzsot sem raknak a maximális ugótáv céljából.Az ide beválogatott cuccok a játékstílusodtól függ,rakható raktér, extra üzemanyag tartály,fuel scoop(napból üzemanyagot szívó kütyü) , ide kerülhet az srv hangár,itt már jobban rád van bízva mit raksz ide.de itt is figyelni kell hogy 4es helyre rakhatsz 2es modult , de nem igazán érdemes,tehát törekedj a arra hogy a legjobban szereld fel a gépet 😊

röviden asszem ennyi 😄

Ami még jó pénzszerzés: community goal,közösségi célok. úgy vannak kitalálva hogy mind a kereskedőknek mind a harcosabb játékosoknak célt adjon. Pl idegen támadás egy állomás ellen,ami megsérül. Vigyetek minél több építési alkatrészt hogy a javítás elkezdődjön,a harcosok meg védjék az esetleges támadások ellen. A közösségi céloknál különbözö lépcsők vannak amit közösen kell meglépni,és ha elértél bizonyos százalékot a teljesítés alatt akkor te is és mindenki aki átlépte a korlátot a maximális pénzt kapja érte,illetve ami még a kereskedésen haszon az is megmarad: amit ide kell szállítani magasabb áron veszi az állomás.
Egy ilyen misszión is miliókat kereshetsz egy kis hajóval is.

A mostani aktív célt megtalálod

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
A Cobra 3-at, ha szereted tartsd meg, és fejleszd fel - szép lassan A kategóriás alkatrészek, a belső átalakítása az igényeid szerint, fegyverek, stb.
Egyrészt az egy olcsó hajó, így ha elpukkan nem kerül olyan sokba. Másrészt azzal, hogy pakolsz bele ezt-azt, és azt kipróbálod megtanulod, hogy mi hogy működik a játékban. Nagyobb hajóknál már nagyon hasznos lesz ez a tudás, amit most megszerzel, kis kockázattal.

Szóval most van egy Cobra MK3-am (teljesen gyári felszereléssel, még semmit sem költöttem rá.) És van mellé költőbe kb. 2,2 millióm. Mit javasolsz, mivel kezdjem el a fejlszetést? (Már ha érdemes a jelenlegi hajót?) Illetve milyen léptekben kell ezt elképzelni? Be kell szereznem alkatrészeket hozzá? Ha igen, akkor van valahol egy lista, vagy egy leírás, hogy pontosan milyen fejlesztéshez mik a szükséges összetevők?

Colony5:

Igen-igen. Megvettük haverokkal, 3-an vagyunk de elég amatőrök... Próbálunk olyan küldetéseket/elfoglaltságokat keresni, amiket együtt is tudunk végezni. Itt találtam rá erre a szállításra, de akkor javasolsz valami jobbat ami esetleg másféle?
Dzsini
A Krait (mindkettő) meglepően jó "nagyobb Asp" érzést nyújt - nagyon jól kilátni belőle, kellemesen felszerelhető, tűrhetően mozog - jó alternatíva a Python mellé, és egy fokkal olcsóbb annál.
És nem véletlenül a Phantom a 3. leggyakoribb hajó a Distant Worlds 2 kb. 8000 indulójából:

T800 : szerintem Te wing küldetést találtál. A wing az, amikor 2 - 4 ember összeáll ún. wing-be. Ajánlott private group-ot csinálni, ilyenkor csak a wing-ben levők a human-ok, a többi hajó NPC.
Amikor egy küldetés, pl. transport wing küldetés, az ajánlott mód, pont a nagy mennyiség miatt. Tehát Te magad is felveheted egyedül, csak hát sokat kell fordulnod. Ha wing-ben vagy, akkor a többi wing tag csatlakozni tud, és együtt csinálják meg.
Azt azért hozzá teszem, hogy a végösszegből vond le a beszerezni kívánt árú értékét, mert az téged terhel (a mission leírásban szerepel egy kb. összeg, hogy ez mennyi lesz.)
A pénz sosem elég. Jó ha jön dögivel. A felsőbb szintű hajók 50-150.millióba kerülnek. Ez csak egy dolog. De ezeket a hajókat megint kb ugyan ennyiből lehet A-s D-s eszközökkel felszerelni, csúcsra járatni mérnökökkel. Tehát egy jobb hajó. pl. Pyton-Mamba-Type-9 már 50+50 millából lehet elkezdeni csapatni velük, plusz a biztosítás. Bármennyi pénzed is legyen, mindig számolj a felszerelés költségeivel is. Sose annyi pénzért vegyél hajót amennyid van, még akkor sem ha beszámíttatod, mert ha hatékony alkatrészeket akarsz akkor hamar elfogyhat a lé és akkor a biztire se marad. Akkor meg mehetsz vissza a Sidewinderbe 😊 Nem csak harc közben lehet elpukkanni. Egy rosszul kiszámított landolás egy plusz gravitációs bolygón vagy egy elszámolt landolás egy bázisra is tönkretehet annyira hogy elpatkoljon a hajód.

Egy ASP Explorer jó alternatíva lehet a jövőre nézve számodra. Nem túl dárga (6+6milla) jól ugruik (30-40ly csúcsra húzva) jól lehet vele bányászni, jól fordul lehet még vele fejvadászni is. Vissza fogok ülni bele, mert felfedezni egyelőre nem találtam jobbat. Talán majd az Anakonda. 300millám volt amikor megreckíroztam egy Mambát. A felszerelésre majdnem elment már vagy 30milla és még mindíg nem vagyok elégedett vele.

Srácok, a küldetések között felfedeztem olyan szállítást, ami csapatban végezhető. Ezt hogy kell elképzelni? Viszonylag nagyméretű rakományról van szó, tehát jelen állapotomban (állapotunkban) sokat kell majd fordulni, hogy végezzünk, de ha kész akkor elég nagy összeg üti a markunkat. Hogyan kell felvenni a küldetést, illetve a kifizetés, hogy működne? Csinált már valamelyikőtök ilyesmit?

Köszi előre is a válaszokat! Kezdünk belejönni a játékba, rég rántott be ennyire bármi is... 😊 Csak úgy tűnnek el az órák, mintha sosem lettek volna...
Esetleg a Status-Session log-ban lehet még valami,bár nem hiszem.
s_andras
Egyből jön a visszavásárlási képernyő, csak azon lehetne ilyen infó, de sajnos nincs.

Sziasztok.

Van arra lehetőség, hogy miután kilőttek megtekintsem, hogy milyen hajóval sikerült ezt valakinek végrehajtania?
s_andras
ejjjhhh.. nem jó mert a képes lista alatt megint ott van a planetary outpost, oda meg lehet 😉
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.01.07. 17:16:57

Dzsini
Vagy még egyszerűbben: Ilyenre nem szállhat le nagy hajó. Pont.

s_andras
Úgy látom elfogadta a választ mert nem kérdezett vissza de mégis egyértelműsítenék egy picit: szó szerint az "outpost" kategóriába sorolnám a "planetary outpost"-okat is, ezért esetleg félreérthető, de azokon mindig van L leszállóhely. Az általános mindent lefedő meghatározás tehát inkább az hogy bolygóra (ahol a település ikonja a rendszertérképen ilyen kör alakú tornyos (akkor is ha a valóságban nem így néz ki), nem pedig kis dobozos)) és belső teres űrállomásra bármivel le lehet szállni, és egyedül az orbitális outpostokon nincs L.

Dzsini
Outpostra kicsi és közepes, mindenhova máshova nagy.

azt hol tudom megnézni hogy mekkora hajó landolhat xy állomásra?
az ok hogy azokra az outpostokra, arrayek amikbe nem lehet belemenni talán Les hajó nem szállhat le, de pl a bolygókon lévő bázisokat nem vágom

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

s_andras
Az atmoszférás leszállás ALAP terv volt mindig is, pláne mert az előző részben (Elite 2 - Frontier) is létezett. Mindenki nagyon várja.
A séta ehhez képest új vállalás, nekem annyira nem hiányzik - még a végén beleraknának egy 5. ranglétrát az FPS harc értékelésére...

A sidewindert lehet, hogy én nem tartanám meg. Később lesz értelme annak, hogy az eltérő szerepkörökre eltérően felszerelt, eltérő típusú hajókat tartson fent valaki. Nálam jelenleg ez így néz ki:
Python - Bányászjacht.
Chieftain - Fejvadászat és harci zónákhoz.
Krait MKII - Általános küldetés darálás, szállítmányozás, mászkálás.

Persze hozzá tartozik, hogy ezen hajók mindegyike valamilyen szinten már mérnökölve lett, nem kevés időt és nyersanyagot befektetve. Szóval már csak ezért sem adtam el őket, mikor másik gépre váltottam (python -> krait mkII vagy challanger tesztelés).
Amíg nincs keret több hajó fenntartására, felszerelésére, addig persze simán mehet az, hogy átkonfigurálod az egyes feladatköröknek megfelelően a hajódat. (Ezért is szeretik sokan az általános célú, több feladatos gépeket.)

Egyébként nagy vonalakban mire egy hajót felfejlesztesz D-s A-s kategóriájú alkatrészekkel, addigra összejön a pénz a következő gépre, pláne ha a régit is beszámíttatod. Arra érdemes figyelni, hogy az alkatrészek egy részét át lehet pakolni az egyikről a másikra! Ezzel is spórolhatsz magadnak valamennyit, és legalább nem az alap gyári felszereléssel kell kimerészkedned a vadonba.
A mérnökökkel tuningolt alkatrészeket amúgy is érdemes elrakni a raktárba. Ki tudja mikor jön még jól a cucc...