ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Milyen mókás volt, mikor először megkapták az NPC-k a harcos AI-t és a mérnökös hajókat 😊

3-5 másodperc alatt szeleteltek fel kb. bárkit, aztán gyorsan vissza is lettek fogva

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Lehet hogy az NPC-kre is azt a statisztikát húzták rá ami a (harcos) játékosok körében mérhető. Az ugyanis egy bizonyos szint után szinte egy kötelező kör nagyon sokaknál, csak azért beállni egy hónapra Barbihoz hogy be lehessen vásárolni nála, aztán heló. Ezt meg végül is egy NPC is megteheti.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Kicsit úgy érzem, hogy a fejlesztők átestek annak a bizonyos lónak a túloldalára a Prismatic Shield-es NPC-kel.
Értem én, hogy egy deadly vagy elite NPC is tuningolt hajóval röpköd, de elég furán veszi ki magát, hogy lépten-nyomon barbi-pajzsos ellenfelek jönnek szembe a CZ-kben. Ha elvétve egyszer-kétszer ez előfordul, az még rendben is volna, de az szerintem túlzás, hogy minden eldugott, utolsó szektor CZ-jében ez történjen, és legalább 3-4 ilyen hajóval fuss össze rendszeresen. Akkor tartanám ezt esetleg normálisnak, ha a Birodalom területén lennénk, vagy valamelyik háborús fél a Birodalmat szolgálná. De ezekben az esetekben ez nem állt fenn.
Vagy mióta osztogatják cukorkaként a Prismatic Shield-eket a Birodalom részéről, mert akkor én is kérek néhányat? <#wink>

s_andras
Itt valakinek ugyanez volt a problémája. A megoldás a végén az lett hogy a feladatkezelővel kilőtt egy radeonsettings.exe nevű taszkot.

Én amúgy win7en tolom, tehát biztos hogy önmagában a windows verzió nem lehetett probléma.
(mondjuk ettől függetlenül a win10re való átállás megérte sztem, én is megtenném csak lusta vagyok, amig véglegesen be nem krepál a windows vagy nem lesz vmi játék ami mindenképpen win10et igényel, addig maradni fog... 😊 )

Szia!
Microsoft visual c++ telepítése. VCredist, amit a játék könyvtárában is megtalálsz. Illetve friss vga driver. Első körben ezeket javasolnám.
Sziasztok!
Sikerült tovább jutnom a játék indításával! Száműztem a win7-et és telepítettem egy Win10pro-t! Rendszer meghajtónak vettem egy SSD-t, igaz nem arra telepítettem! Sikerült aktiválni a kulcsokat, a launcher be is jön! Rányomok a play-re, egy pillanatra a play gomb eltűnik, aztán újra megjelenik! Ennyi! Se hiba üzenet, se crash-elés, semmi! Egyszerűen csak nem indítja el! ilyennel valaki találkozott?
mert az a való életben minigun 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Persze merr hülyeséget irtam. Nem railgun hanem multi cannonokat szereltem. Bocs. Még tanulnom kell a neveket.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Remek. Csak hajóm nincs hozzá 😉

Dzsini
A Frontier 25. szülinapja alkalmából holnap mindenki kap egy ilyen skint:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Railgun-ból csak 1-es és 2-es méretű van, és fix irányzékkal rendelkezi. (Nem kötekedésként, de biztos, hogy nincs belőle gimball és torony változat.) Előnye, hogy 100-as a piercing értéke, azaz minden hajóméret ellen 100%-ban hatékony, a fegyver méretétől függetlenül. Hátránya, hogy van kb. 2 mp késleltetés, amíg tölt, és csak utána sül el. (Sok szerencsét a fürgébb ellenfelek eltalálásához...) A Long Range módosítás azért előnyös hozzá, mert így távolsággal arányban nem csökken a sebzés mértéke. (Damage falloff.) Az experimental effect-ek közül pedig a Super Penetrator vagy a Feedback Cascade talán a legértelmesebb. Mindkettő csökkenti a hőtermelését. A Super Pen. a lövedék útjába kerülő összes modulon sebez. Míg a Feedback Cascade akkor jön jól, ha a másik hajó Shield Cell Bank-kel próbálja a pajzsát tölteni.

Nem nevezném kezdőknek való fegyverzetnek. A klasszikus gimball-os pulse laser vagy beam laser összekombinálva multi-cannon-nal, vagy egy full laser fegyverzet, okosan megválogatott fejlesztésekkel sokszor hatékonyabb lehet, mint a railgun + plasma kombó, amit pvp-hez sokan előnyben részesítenek. Lehet, hogy a nyers sebzése kisebbnek tűnik az előzőeknek, de abból adódóan, hogy több találatot érsz el, hosszabb távon hatékonyabb. Persze ha van pénzed és nyersanyagod, akkor kísérletezz kedvedre. De ha megkeresed a tavalyi hozzászólásaimat, akkor látni fogod, hogy én már bejártam ezt az utat. <#wink>

A fedélzetről indítható vadászgépeket távolról, a hajódról irányítja a pilóta. Szóval a vadász elvesztése nem jelenti a halálát.
Ellenben ha a hajódat szétlövik, akkor neki annyi. Végleg.

Remek. Ez az oxigenizálás jól jött volna ha tudom. De mostmár ... Hehe. Mindent ki kell gyakorolni, ha másképpen nem megy akkor élesben. A kezem is jobban "remegett" hogy akkor most mit is elsőre meg merre meneküljünk? Másodjára már jobban fog menni. Amióta tartósan 150milla környékén van a büdzsé nem aggódom pár milla elpárolgásán. A szintemet is felhúztam kb 60%al. Ha jól számoltam akkor egy max kettő bounty =1%al.

Naja. Ez a vérszomjas dolog most jött el. Alapvetően Coooper hajófelszerelésétt másoltam le amikor full railgun-t szereltem minden pontra. A legénységi vadász hajón úgy is lézer van. Ráuszítom, leszedi a pajzsát vagy csak meggyengíti, én meg lövegekkel ledarálom. Három torony a tetőn és kettő gimbald az orrban. Pakoltam rájuk mérnöki fejlesztéseket. De nem egyformák. Long range meg kaliber növelés meg mást is. Ezeket ki kell tapasztalnim valahogy mert sok opció van és szeretném a stílusomhoz igazítani. Ha van egyáltalán harc stílusom már.

Apropó legénység. Jól láttam ha Master szinten van egy pilótám és ha elkapják a grabancát akkor nem hal meg hanem vissza kerül a hajóra és újra kiküldhető. Ugyan ez nem mondható el ha Harmless az illető. Mert akkor kakukk neki örökre ha leszedik vadászat közben(?)

Ilyen esetben az is előfordulhat majd, hogy a sérült rendszerek miatt nem tudsz engedélyt kérni dokkolásra, ilyenkor az van, hogy reboot-olni kell a hajó teljes rendszerét és akkor lekapcsol - újraindít mindent és utána már tudsz kérni engedélyt leszálláshoz...

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.31. 11:40:04

https://fxmason.blogspot.com/

PiszkosFred
A kiosztas meg hagyjan is volt az F19-es C64-es verziojahoz kepest, amelynel konkretan minden gombhoz tartozott valami funkcio 😊

Nyilvan a nosztalgia kisse felertekeli es felerositi a dolgokat, igy lehet, hogy tulzok amikor ugy emlekszem, hogy azota sem/sosem vartam ujsagot jobban, mint anno a CoV-t es benne a kovetkezo Elite tippek-trukkok rovatot. Amire most kb 2 kattintassal instant ralelunk, arra anno egy, masfel honapot kellett varni. 😊

Meg megvan a regi masinam, floppyval es datasette magnoval (meg az egykor meregdraga turbo+masolo cartridge-dzsel), mukodokepes is (legalabbis ugy raktam el) es mindig eszembe jut, hogy elo kellene venni es... de nem, maradok inkabb az emulatoroknal, nem keltem fel az oreget.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Oh, mai napig emlékszem amikor a havernál együtt ültünk a C64 előtt (nekem nem volt gépem, szóval minden délután ott lógtam tanulószoba után), és valahogy kitaláltuk melyik gomb mit csinál, majd sikerült eljutni egy másik naprendszer állomásához (realtime kivártuk amig berepült a hajó, nem tudtuk hogy van térugrás).. bedokkoltunk... és láttuk hogy úúúúúúúú, van Military Pulse Laser... húúú 😊
Aztán este 10kor tekertem haza a kihalt utcákon a narancssárga kemping bciklimen...mert másnap suli... azt hiszem 6.-os voltam 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.31. 10:34:20

Ami talán a tervezéses szösszenetből nem biztos, hogy azonnal kiderül, hogy minden mindennel összefügg.
Sokáig az volt a baj, hogy csak egy-egy alkatrészben gondolkodtam, és nem összefüggésekben. A lényeg, hogy a páncél és a HRP nem két külön dolog, hanem egy egység különálló részei. Lásd a három különféle kombinációt ugyan arra a témára. Az egyikkel nem csak erősíteni lehet a másikat, hanem ki is lehet egészíteni a hiányosságait. És néha közel ugyan azt az eredményt el lehet érni, ha kicsit megvariáljuk az egyes elemek tuningolását. A pajzs és a Shield Boosterek ugyan ez a téma.

Egyébként ha kilövik a szélvédőt, attól még tudsz navigálni. Egyrészt a bal oldali panel továbbra is használható navigációs célpont kiválasztására, és leszállási engedély megkérésére. A középső szenzor mezőtől balra pedig van egy irány jelző. Ha a fehér pötty középen van, akkor nagyjából a megfelelő irányba repülsz. Ha karikát látsz, akkor a célpont valahol a hátad mögött van, és fordulnod kell. Ha kértél leszállási engedélyt, akkor előbb az állomás bejáratát fogja jelezni, a levélbedobó után pedig a leszállóhelyed pozícióját.
Ha fogytán a levegőd, akkor a jobb oldali panelon keresd meg a szintézis részt, és gyárts magadnak oxigént! Ezzel a 7 perces időkeretet is meg tudod többszörözni.
Egyébként Modul Reinforcement Packge a szélvédő védelmét is erősíti. Ezért hasznos, ha legalább egy van rápakolva a hajóra.

Most, hogy így összefutottunk az állomás kantinjában...
Előbb-utóbb szerintem a legbékésebb kereskedőnél is betelik az a bizonyos pohár, és előbújik belőle a vérszomjas vadállat. Nálam ez a pont akkor következett be, amikor az általam támogatott frakció az egyik rendszerben háborúba keveredett, ahol egyébként már amúgy is zajlott egy polgárháború két másik frakció között. A felbolydult darázsfészek szó talán jól jellemzi a helyet. Felvállaltam némi ellátmány eljuttatását az adott szektorba. Értsd beszerző küldetések, 100+ tonna különféle árura, nagyobbrészt gyógyszerekre.
A szektor központi csillaga és a célállomás között kb. 26 ls távolság volt, ami valljuk be, a langymeleg köpéssel egyenértékű. Ezen a távon 5 alkalommal jött interdiction!
Az első 4 alkalommal leálltam pofozkodni, csupán nevelő célzattal. Azaz a puskapor és ólom diplomácia használatával megtanítottam a kalózokat arra, hogy ezzel a kereskedő hajóval nem érdemes baszakodni. Minden alkalommal legalább egy Anaconda és egy-két haverja jött, a negyedik fordulóban ez a haver egy T10 volt. Mivel becsületes kereskedő vagyok, ezért persze a helyi rendvédelmisek is beszálltak az oldalamon a balhéba. Így legalább kicsit megoszlott a figyelem és a tűzerő a támadók oldalán. Az ötödik menetet viszont már inkább kihagytam, mivel a hajóm bekapott egy-két sérülést, a lőszer is fogytán volt, ezért inkább kimanővereztem az interdictiont.
A lényeg, hogy ez volt életem leghosszabb 26 ls távolsága.
Ezek után megvettem a Chieftain-t és nyíltan beszálltam a háborúba a frakcióm oldalán. Illetve a változatosság kedvéért elkezdtem kártevő irtást is elvállalni a kalózfertőzött rendszerekben.

PiszkosFred
Hat, 0day ota jatszok, de koszonom a tippet 😊 En speciel kereskedessel es futarkent szedtem ossze az elso milliot anno (sw es adderrel), majd vettem egy Cobrat es folytattam nagyobb rakterrel, illetve elkezdtem fejvadaszkodni/harcolni. Aztan jott az ASP EXP es onnantol nem volt megallas, irany a vegtelen ur. A felfedezesbol jott rengeteg penz, es jottek a nagyobb hajok (beluga, conda) a flottaba. Aztan ahogy megjottek a taxis kuldetesek, megjott az elso milliard is, majd a masodik, majd a sokadik. Most mar csak elem a boldog nyugdijas eveimet es azt csinalom, amihez es amivel kedvem tartja, stressz nelkul. 😊

Üdv a fedélzeten neked is.

Ha már említetted a C&C zónat meg versenyt a haverokkal akkor csak megemlítem, hogy épp tegnap láttam egy videót, hogyan kezdjünk gyorsan eredményesen Elitben címmel. Amiben nagyjából az volt a lényeg, hogy hajrá res zóna, sidewindert felpakol fegyverekkel aztán a kalózokat jól levadászni. Kb egykét óra repkedés és vadászkodás után lehet már egy jobb vadászhajót venni és felszerelni. Amikor anno kezdtem fstam az ilyentől bevallom, mert mi van ha szétlőnek? Aztán ha kilőnek? vissza kell ülnöm az alap gépbe .... Sidewinder. Ok de kezdőként mindenkinek az van és onnan már nem lehet többet veszteni mert nincs lejjebb .... 😉

Tehát ha bírod a stesszt meg a húzós dolgokat, akkor jó kezdés lehet egy kis extra gyors pénzért fejvadászni pár órát már itt az elején ahelyett, hogy uncsi szállítós küldiket toljon az ember pár ezresért.

Persze ez csak egy észrevétel és mondja az aki ajd egy évig csak bányásztam és küldiztem mert nyugis játékot akartam NPCk ellen. Ja és persze Solo play. Nem kell openben hősködni sem. 😉

Remek konkrétumok. Hazaérek, gép elé ülök és már csekkolom is a részleteket amit írtál. Alapvetően tetszik a Mamba mert szép és gyors. A Krait most csak azért libling mert lehet bele hangárt panolni és másodpilótával pitbullost játszani a res zónákban kalózokra vadászva. Mambában egyedül vagyok de mire megtanulom jól használni a fegyvereket addigra igényem lesz a magányos farkas hangulatra is tehát egy jól felszerelt Mamba jól fog jönni.

Tegnap pl.poén volt. Kilőtték a szélvédőmet mondom akkor megyek vissza a bázisra. Igen á de akkor szembesültem azzal a ténnyel,hogy minden irány és tájékoztató adat a szélvédőbe van beleépítve. Ahova néztem ott a nagy semmit mutatta, max a szélén lehetett leskelődni jó fele megy-e egyáltalán a hajó. Nagy nehezen a 7 perces időkeretből eljutottam 5 perc alatt az állomásig, moneom autódokk. Azt semmi. Mivel be sincs szerelve, lévén varászhajó. Na mondom akkor ennyi volt. Még tettem egy kósza kísérletet arra, hogy a hangárban lévő géppel lelépjek, de nem engedte. Sutty három milla. Jó kör volt, de tanultam belőle pár dolgot. Pl 7 perc majdnem semmire nem elég egy törött szélvédővel .... meg hogy. Ha ki mész bunyózni, kaphatsz pofont is nem csak adhatsz... Meg ilyen hasonló aranyszabályok jutnak ilyenkor eszembe tök feleslegesen. De legalább már egy milla bountyt összelövöldöztem ami nálam haladás mert soha nem szerettem erősködni. Most már látom kár volt finomkodnom. Be kellett volna ugranom a közepibe aztán ami a csövön kifér. Persze lehet akkor meg az lett volna a gond hogy lépten nyomon elkalapáltak volna még az NPCk is.

Persze, ha lusta vagyok vagy éppen más dolgom van, én is átszállíttatom a hajót az adott helyre szemrebbenés nélkül, de az ötlet akkor is díjat érdemelne. <#wink>

Mondjuk a mérnöközött gépeket már nem éri meg eladni... <#eplus2> De amikor már sok pénzed van akkor igazából nem számít már a pénz, én úgy csinálom, hogy bizonyos területeken bizonyos feladatokra külön gépeket tartok, ezek között pedig jelenleg egy kifejezetten erre fejlesztett phantom-al ugrálok. Ugrok vele 60 fényévet, bármelyik hajómnál ott vagyok nagyon hamar szóval ha éppen bányászni akarok, akkor odamegyek és ott vár a bányászhajóm, ha taxizni van kedvem akkor a másik helyen vár a megfelelő hajó, ha éppen dredd bírót akarok játszani akkor elmegyek vele a különböző területeken tárolt harci hajóim valamelyikéért (mikor melyikkel van kedved harcolni), és ha el viszem ezeket máshova akkor szoktam magam után hozatni a phantom-ot.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.30. 20:59:57

RJoco
A szállíttatás előnye akkor érvényesül, ha előre gondolkodsz.
Pl. eljutsz a hajóidtól X helyre egy feladat (akármi) miatt. Ott rájössz, hogy jó hely, de kellene egy specifikusabb hajó a feladathoz. Ami mondjuk nem ugrik túl nagyot és jó egy óra lenne vele oda az út. Meg persze vissza is kell menned a hajóért. Ha van időd, akkor nem gond, de, ha a szállítást kéred, akkor elvégezhetsz pár valós életbeli teendőt is.
Vagy épp abbahagynád a játékot, de előtte odahívod a hajót és legközelebb a kiszemelt dologgal kezdheted a játékot és nem kell még órákat töltened az ugrásokkal.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Nektek melyik volt az E😄-ben a legutóbbi "Vazzeg, ez nekem miért nem jutott eszembe!?" pillanatotok?

Nekem a "Hauler mint taxi" ötlet az. Akárki találta ki, az egy zseni volt. <#worship> Persze, jó lett volna, ha egy héttel hamarabb jön szembe velem ez, mert így nem fizettem volna 2+ millát a hajóm visszaszállításáért Li Yong-Rui területéről a Mamba megvásárlása után.

Annyira rááll az ember arra, hogy szinte mindenhova teljes harci díszben repkedjen, pedig... A lényeg. Kb. bármelyik sarki állomáson veszel fillérekért egy Hauler-t. Rövidebb útra alap kiszerelésben is jó. Ha messzebb mész, akkor rádobsz egy A osztályú FSD-t, a raktér helyére póttankot esetleg üzemanyag gyűjtőt. Aztán irány a cél állomás.
Miután megérkezel, szinte veszteség nélkül eladod a Hauler-t és átülsz a másik, esetleg éppen akkor vásárolt hajódba.
Mindezt annak az árnak a töredékéért, amennyiért egyébként átszállítanák a gépedet.
<#wilting>

PiszkosFred
Anno C64-en mi "multiplayert" csinaltunk az Elitebol 😄

Eloszor is tudni kell elozetesen annyit, hogy cimboram nem tudott az istennek se landolni ("kek duna keringo" nelkul), igy ugy jatszottunk, hogy o repkedett, kereskedett, de en landoltam helyette mindaddig, amig meg nem vettuk a docking computert neki 😊

Ha megvolt a computer, akkor kineztuk a kovetkezo szabad hetveget/penteket, majd - ha epp nem lent vertuk egymast a masik lakoteleppel, vagy rugtuk ripityara az ablakokat borfocival - mindenki leult otthon a sajat gepe ele es jott az elite. Verseny volt, kulonfele szempontok alapjan: Ki tudott tobb penzt szerezni. Ki tudott messzebb eljutni. Ki tudott nagyobb rangot szerezni, stb.

Aztan vasarnap este atmentunk a masikhoz es megneztuk, ki nyert. Egy hetig tuti, hogy lehetett huzni a masik agyat ezzel. Csinaltuk ugyanezt akkoriban Piratessel is. Egy eletre belenk ivodott a sandbox kaland/felfedezes/harc/gazdasag/stb. stilus, amit ezek kepviseltek - es szerencsere kepviselnek.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.30. 16:34:02

Hajó tervezés 1x1 Gabo módra. (Értsd, én ezek alapján a szempontok alapján tervezgetek. Lehet, hogy más nem...)
Hosszú lesz, ha valakit nem érdekel, lapozzon!

Elöljáróban. Tervezéshez szerintem a https://coriolis.io/ az egyik leghasznosabb oldal. Minden hajó minden adata egy helyen elérhető. Azonnal látod, hogy melyik modul, melyik tuning milyen mértékben módosít a nyers számokon.
De azt is érdemes észben tartani, hogy ezek csak számok. Valami lehet veszettül hatékony az adatok alapján, de a gyakorlatban neked esetleg egyáltalán nem áll kézre, nem passzol a stílusodhoz. (Lásd a tavalyi Chieftain fegyverteszteléses irományomat. Vagy a Challenger irányába tett kitérőmet.)

És akkor csapjunk bele!
A meglévő hajóim mellé szerettem volna egy karakterében eltérő, kimondottan fejvadászatra tervezett hajót magamnak. A Mamba lett a kiválasztott. Szimmetrikus elrendezésű, valamivel gyorsabb, mint az FdL, bár manőverező képességben egy kicsit alatta marad. És szép színe van! 😛
Mivel fejvadászatra építem, ezért kell valami ütősebb fegyverzet, FSD Interdictor, Kill Warrant Scanner. Persze az nem baj, ha RES-ekben és CZ-ben is érvényesülni lehet vele. (Esetleg kisebb módosítással pl. KWS helyére Point Defence, az Interdictor helyére pedig Modul Reinforcement Package.) Ebből persze adódik az is, hogy fegyverzetből is inkább azt preferálom, amiből nem fogy ki percenként a lőszer, még ha szintézissel ezt pótolni is lehet. Viszont raktérre nincs szükség.
Ezen kívül szeretem, ha a hajóim életképesek. Ez alatt azt értem, hogy nem fogok csak azért kisebb üzemanyagtankot, vagy gyengébb szenzort beépíteni, hogy ezzel két tizedet javítsak az ugrótávon vagy a sebességén. Az üzemanyag tank egyébként így is elég kicsi, két-három ugrásonként meg kell állni tankolni. (Szóval hosszabb útra Fuel Scoop, esetleg póttank nem árt valamelyik nélkülözhető modul helyére.)
Hogy konkrétan milyen alkatrészeket és milyen tuningolást választottam az lenti linken látni lehet. Jelenleg nincs még minden maxra húzva, ez majd a végleges változat lesz egyszer.

https://s.orbis.zone/1-na

Nem fogok mindent kirészletezni, inkább csak a kritikusabb dolgokat, összefüggéseket emelem ki. Ezt az összeállítást szokták hybrid shield/hull tank variációként emlegetni. Azaz a védelem mind két része fontos. (A Chieftain ezzel szemben inkább hull tank.) Mivel guardina cuccokhoz nem férek hozzá, ezért azok nem szerepelnek itt.

Pajzs - Magam részéről a Bi-Wave pajzsokat kedvelem. Gyorsabban tölt, gyorsabban regenerálódik. A pajzsok általános gyenge pontja a thermális támadásokkal szembeni ellenállásuk, vagy inkább annak a hiánya. Ezért ment rá Thermal Resistant upgrade. A Fast Charge pedig még rásegít az egyébként is jó töltési időre.
A pajzsot kiegészítik még a Shield Boosterek. Ebből az egyik Resistance Aug. a másik kettő Heavy Duty, mindegyik Super Cap.. Mivel a magasabb szintű ellenfelek (és a vérpistikék) előszeretettel használnak Plasma Accelerator-t, ezért csak az ellenállás növelése a nyers pajzs érték ellenében nem szerencsés. A PA ugyanis abszolút sebzést produkál, ami ignorálja a pajzs/páncél ellenállását, és csak a nyers érték marad vele szembe védelemként. Persze a Heavy Duty tömegben azért rendesen odatesz, így könnyű hajó építésekor nem túl szerencsés.
A Shield Cell Bank + Heat Sink Launcher páros szintén hasznos egy ilyen konfignál. FdL-ek esetében egyébként az SCB-ket duplázni szokták a két 4-es modul helyen.

Páncélzat - Mivel úgy gondolom, hogy minden pajzs lemegy egyszer, ezért nem árt a páncélzatot is fejleszteni. A Reactive Surface Composite adja általánosságban a legjobb ellenállást robbanással és kinetikus támadással szemben, csak a thermális támadásokkal szemben gyengébb. Ergo ezen érdemes tuningolni, ezért Thermal Resistant upgrade, Deep Plating-gel kiegészítve.
Ezt egészíti ki a Hull Reinforcement Package, Heavy Duty / Deep Plating kombóval.
Ez egy elég kiegyenlített védelmet ad.

Másik lehetséges kombók:
Reactive Surface Composite + Heavy Duty / Deep Plating. HRP-re pedig Thermal Resistant / Layered Plating. Ez picivel jobb védelmet ad, de nem annyival, mint amennyivel nehezebb.
Ultra könnyű géphez: Lightweight Alloy + Heavy Duty / Deep Plating. HRP-re pedig Heavy Duty / Layered Plating. A Lightweight Alloy-nak zéró a tömege, és ezen a Heavy Duty sem változtat. Viszont ez egy nagyságrenddel gyengébb páncélzatot jelent. Esetleg Prismatic Shield-del össze lehetne kombinálni, de ott meg a pajzs tömege az, ami nem éppen elhanyagolható. Ráadásul fene fog a Birodalomnak melózni érte.

Erőmű - Az erőmű nem csak abból a szempontból érdekes, hogy ellátja a hajót szuflával, hanem a hajó hőháztartásának is kulcs eleme. Itt a minél kisebb Efficiency érték jelent előnyt, a minél nagyobb megtermelt energia mennyiséggel. Ezért került rá Armored / Thermal Spread kombó. Ha a hajónak jó a hőháztartása, és szükség van az extra energiára, akkor lehet esetleg próbálkozni Overcharged-del is, de csak mértékkel. (A Mambára sokan panaszkodtak a melegedés miatt a béta alatt, ezért ezt javították. Bezzeg a Chieftain ehhez képes egy francos kazán, azon meg nem módosítottak.)

Power Distributor – Az energia rendszer másik kulcs eleme. Nekem a Charge Enhanced / Cluster Cap. kombó vált be. Lehet, hogy az egyes tárolók mérete csökkent (ezt kompenzálja némileg a Cluster Cap), de a töltés lényegesen gyorsabb. A Weapon Focused nagyon nem vált be. (Lásd előző sirámaim...)

Hajtóműre – Egy gyors hajó esetében a Dirty / Drag Drives kombó nem kérdés.

Fegyverzet – Ez az ami leginkább ízlés kérdése. A prímet nálam a gimball-os Beam Laser-ek viszik, Efficient upgrad-del. A két kisebb Thermal Vent-tel lett kiegészítve, ezzel is kordában tartva a melegedést. A legnagyobb pedig Striped Down lett, hogy faragjak egy kicsit a tömegéből. A kis helyekre pedig Rail Gun került Long Range / Super Penetrator kombóban. Ezeket leginkább arra használom, hogy a nagyobb hajókat, miután megszabadítottam őket a pajzsuktól, biztonságos távolságból tudjam bökdösni. A Super Penetrator pedig gondoskodik róla, hogy a lövedék útjába eső ÖSSZES modul rongálódjon. Így használva a lövés előtti töltési idő és késleltetés nem okoz gondot. A kisebb, fürgébb hajókat pedig úgyis szétolvasztják a lézerek.

Ha van még kérdés, ne kímélj!

áááá lammaer te is elkezdtél elite dangerous-zni? 😊)
Férfiember nem használ automata dokkolót. <#eplus2>

Ha majd nagyobb hajót veszel, akkor érdemes figyelni a dokkolásnál, hogy az a levélbedobó bizony néha szűk lehet.
Khmm... Én már találkoztam olyan emberrel, akinek a testvérének, az ismerőse látott már olyat, hogy az újdonsült Python tulaj az első dokkolásnál annak rendje és módja szerint beszorult az új hajójával... De mint mondtam, ilyen szégyen velem még soha nem esett meg... (Ha mégis ilyen történne, ki kell engedni, majd visszahúzni a leszállótalpakat, és a hajó varázslatos módon kiszabadul. <#wink>)

Caliph
na meg csempészik vagy kalózkodik az ember , rá van szorulva a kézi dockolásra,ráadásul nagy gyorsan mielőtt scannelnek 😄 Kondát már leglább egy éve nyüstölöm,szinte csukott szemmel is megy a nagy sebességű dockolás 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Ha itt is veszel dokkolóegységet, az dúdolja neked 😊

(és ugyanúgy elbénázza alkalmanként, úgyhogy valószínűleg kevésbé fogod használni, főleg mert értékes belső modulhelyet foglal)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.01.30. 13:20:00

Köszi skacok az infómorzsákat.

A tutorial küldi utáni bedokkolásnál én is percekig nézelődtem hogy "ahá, szóval igy kellett volna annó elképzelni a coriolis állomásokat belülről".... régi szép idők... na meg dokkolás közben is akaratlanul elkezdtem dúdolni a kék duna keringőt....

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.30. 13:10:58

s_andras
Óóó, egy újabb rokon-lélek 😊 Üdv, C64 és Amiga forever <#eljen>

Nagyon jól ráéreztél hogy a CQC hasznos lehet az elején, de arra ne számíts, hogy ezzel jelentős bevételhez jutsz. Itt most szerényen bedobom hogy abban (is) Elit szintre vittem <#zavart1>, és ezalatt kőkemény kb öt millió kreditet kerestem. 5M az semmi. A fő játékban nagyon hamar el lehet jutni odáig, hogy 10 perc alatt ennek a sokszorosát keresed meg. A CQC a repülés és persze főleg a harc begyakorlásához hasznos. De ahogy a kollégák mondták, előtte a tréning menüt is érdemes végigpróbálgatni. A CQC "kis" hibája még az hogy nagyon nehezen indul el egy meccs (legalábbis akkor így volt amikor én csináltam). Főleg a DM-módban vannak jelentkezők, második a TDM, CTF-re viszont ne számíts, iszonyú ritka (volt). Semmilyen befolyásunk nincs a matchmaking rendszerre, csak azt választhatod ki hogy a 3 mód közül melyikkel szeretnél játszani, innentől oda dob be ahová akar (szintén ha nem változott azóta).

További javaslatom, hogy még ha meg is vetted a komplett csomagot, először a Horizons nélkül indítsd, hogy ne szakadjon rád egyszerre minden. Aztán ha eltelt pár hét (hónap, tőled függ), és ráéreztél a főbb dolgokra, utána jöhet a felszíni leszállás és az ezzel járó plusz dolgok.

Wikin és PH-összefoglalón kívül ezt a topikot is visszalapozhatod MUNKA KÖZBEN <#eljen><#nevetes1>, mert folyamatosan hasonló esetek bukkannak fel, és nagyon sok olyan kérdést feltettek és megválaszoltak itt is ami neked is aktuális lesz. De persze kérdezz bármikor bármit nyugodtan.

Magyar pilótáknak van elég régóta saját frakciója, ami "mellesleg" az uralt rendszerek lélekszámát tekintve a legnagyobb az ÖSSZES játékosfrakció között: SSL Interstellar PLC, és ide is lehet csatlakozni.

Nem kell tartani attól hogy másik játékos megtámad, mert olyan nagy a galaxis, hogy néhány forgalmasabb csomóponton kívül alig futunk össze valakivel. Persze vannak itt is idióták, de ha mindig van elég tartalék kredited biztosításra, akkor nincs mitől félni, legfeljebb kilő és buksz némi pénzt. Később lehet olyan helyzet, hogy nagyon fájna a halál, ha pl egy felfedezőútról térsz vissza adat-hegyekkel, és még azelőtt elpukkantanak hogy le tudnád adni. Na az gáz, ilyenkor Solo módban kell visszatérni, és így is nagyon óvatosan közlekedni. Az elején sokkal jobban kell tartanod attól, nehogy véletlenül bebűnözzél az állomások körüli szabályok véletlen megszegésével.

Én anno Enterprise 128/ZX Spectrum Elite-jével játszottam. Mondhatni gyerekkorom meghatározó játéka volt, szóval nem véletlenül kötöttem ki itt.
Szerintem te is úgy leszel vele, mint én, mikor először bedokkoltam egy próbakör után az első coriolis állomásra, olyan volt, mintha hosszú idő után hazaérkeztem volna. <#vigyor3>

A régi játék élményét itt is meg fogod találni. Ez is ugyan olyan jellegű kereskedős-lövöldözős űrhajós játék, mint a régi Elite volt, de egy sokkal modernebb megközelítéssel. Ráadásul ez csak a felszíne a játéknak. A felszín alatt pedig még elég sok réteget lehet találni, ha később szeretnél belemélyedni. (A mérnökökkel való tuningolás finomságai, vagy pl. a politikai játszmákba való beavatkozás lehetősége...)

A többi játékossal eddig egy kivétellel nem volt komolyabb gondom. A többség nem nagyon törődött velem, vagy alapvetően barátságosan, segítőkészen álltak a játékhoz. A magyar játékosok pedig mind normálisak voltak.
Kallózok között is akadnak olyanok, akik inkább a szerepjátékra helyezik a hangsúlyt, és ha ebbe belemész, nem hősködsz, akkor megúszhatod problémák nélkül.
Vannak kimondottan segítségnyújtásra összeállt csoportok is, pl. a Fuel rats. Érdemes megnézni, hogy mivel foglalkoznak! <#wink>
A vérpistikék elől pedig el lehet menekülni, ha megőrzöd a hidegvéred. Nem tudom, hogy C64/Amiga Elite-jénél mennyire volt rutin, de én annak idején úgy játszottam, hogy miután beugrottam egy rendszerbe azonnal kijelöltem egy másik közeli rendszert, hogy ha baj van, el lehessen ugrani. Itt is vannak hasonló taktikák, érdemes utána nézni!

Tapasztalatom szerint másik játékosokra leginkább a mérnökök rendszereiben, a community goal-ok vagy egyéb szervezett megmozdulások közelében, illetve a nagyhatalmak központi rendszereiben lehet számítani. A saját tevékenységi területem a lakott rendszerek (a Buborék) határvidékén van. Itt csak elvétve lehet másokat látni.

Erre van a munkaidő, már átrágtam a PHs guide lényegi részét 😄 megyek is CQCzni pénzmagért 😊

Köszi a segítséget srácok, asszem innentől elleszek egy darabig.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.30. 11:33:34

PiszkosFred
Jo a wiki resze is, elegge reszletes, de ahogy Dzsini is irja, azzal raersz meg. Elobb csinald meg a tutorialt a fomenuben, legyen tisztaban az alapokkal es a kezelessel, a tobbi jon majd magatol.

Dzsini
Szerintem kezdetben nem, mert elborít a rengeteg részlet. Szépen lassan magad fedezd fel a dolgot játékon belüle, és ha valami három ránézésre se stimmel, akkor kérdezz / nézz utána.

Annyi minden van már a játékban, hogy simán belefulladsz, ha előre nekiállsz kiolvasni a Wikit.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.01.30. 11:26:20

Meglepett hogy igy van, de volt egy olyan érzésem hogy van rá esély. Akkor kezdem szólóban, ne lőjenek ki a "starthelyen" egyből 😊

Már rajta is vagyok főnök 😊

Találtam ezt a Wikit is, elég nagynak és karbantartottnak tűnik, érdemes ezt böngészgetni?

(Arkban pl a játék wiki olvasása szinte alapkövetelmény)

PiszkosFred
> Ha szolóban kezdek van átjárás multira, vagy ez a kettő teljesen el van szeparálva egymástól?
Úgy értem, mondjuk szólóban eljutok egy nagyobb hajóig, azt átvihetem multizni és viszont, ha multiban elérek valamit az megjelenik szólóban? (gyanítom hogy nem, de hátha)

Ugyanaz a karrier mind a kettoben, barmikor valthatsz egyikbol a masikra, es ott folytatod, ahol abbahagytad, egy nagy kozos vilag van, egy darab karrierrel.

PiszkosFred
PH-s osszefoglalot feltetlen fusd at!

Open Playben rad tamadhatnak, Group es Solo jatekban nem. A vilagra ugyanugy hatassal vagy (kereskedelem, frakciok, stb.), csak epp egyedul vagy a vilagban az NPC hajokkal.

Még egy utolsó igy "reggelre", aztán elkezdem bányászni a redditet 😄

Ha szolóban kezdek van átjárás multira, vagy ez a kettő teljesen el van szeparálva egymástól?
Úgy értem, mondjuk szólóban eljutok egy nagyobb hajóig, azt átvihetem multizni és viszont, ha multiban elérek valamit az megjelenik szólóban? (gyanítom hogy nem, de hátha)

Arra gondolok hogy mennyire végleges a döntés hogy szoló vagy multi játékot kezd az ember....

Dzsini
Van csoportos játékra lehetőség, kis méretben négyesével össze lehet állni, nagy méretben Squadron néven fut, és most van kialakulóban, elég új dolog.

Köszönöm,

Team tartalom mennyire van a játékban? Guildek léteznek ahol közösen lehet dolgozni egy célért? Vagy ez is inkább szóló játék mint az elődök...

Dzsini
Vannak a játékból elérhető Tutorialok, azokat játszd végig, amíg a repkedés része nem megy valóban rutinszerűen (egyik rendszerről másikra, felszállás, landolás) - a harc annyira nem létfontosságú, és a második még valóban nehéz is.

Utána pedig hajrá, nem lehet nagyon elrontani. A Community célok kellemes pénzforrást jelentenek, és kipróbáltatnak veled több tennivalót is - ha valamelyik épp tetszik, nyugodtan.

Ha Solo mnódban játszol, akkor nem találkozol más játékosokkal, csak NPC-vel, így a sajnos létező griefelés nem érint.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.01.30. 10:46:47

Sziasztok,

C64 és Amigas Elite emlékeim miatt most hogy humblebundle felajánlotta nagyon kedvező áron a játékot megvettem.
1. Esetleg tud valaki iránymutatást adni hogy kb mi-merre-meddig igy az elején, hogy lehet relative hatékonyan elkezdeni a játékot, mi legyen a kezdeti cél? Ha tud valaki valami jó kezdő guideot, az is remek lenne, vagy valami wiki oldal. amit mazsolázhatok munkaidőben 😊

2. Illetve olvasom hogy vannak online eventek (ha jól értelmezem), érdemes nekem kezdő Commander Jamesonként ezekkel foglalkoznom vagy csak hurcibáljam szépen az árúkat egyik rendszerből a másikba....

3. Alapvetően békés növényevő vagyok, mennyire jellemző itt a más játékosok részéről történő griefelés, zaklatás, buzerálás? Mint mondjuk eve onlineban, ahol órákat tudnak gatekempelni emberek hogy utána 20 vs 1ben leoltsák a szerencsétlen arra tévedőket...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.30. 10:41:06

A tanulás nemes dolog, ha van kedved meg időd akkor írd le mit is tanultál, hátha a saját Mambámban alkalmazhatom 😛

Mai bevetés, pipa! Egy újabb frakció háborút sikerült a megfelelő irányba billenteni. <#eplus2> A mamba egész szépen muzsikált. Kezd egyre inkább tetszeni.

A következő projekt a chieftain újra tervezése vagy inkább ráncfelvarrása lesz. A mamba tervezgetése során rájöttem arra, hogy még többet lehetne kihozni a chieftain páncélzatából és pajzsából is. <#vigyor3> Az ember mindig tanul valami újat...