ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én jelenleg két "gyár" jellegű állomás közt ingáztam, azokba jobban szeretek dokkolni, mert nem kell manőverezni a levélbedobóba, meg utána belül keresgélni hol van a leszállóm, és a felszállás is jelentősen gyorsabb... 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 10:23:58
----------------------------------
Különben pont ma fogom elhagyni őket, mert már az utolsó itteni kisbubis frakcióval is szövetséges lettem tegnap este. Na meg arra is rájöttem korábban, hogy felesleges arra várni hogy az itteni mérnökök kigyúrják magukat, mert ha rögzítek egy tervet ami még nincs G5-ön, akkor is lehet később használni az összes szintjét amire eljutott időközben.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
- a legelején (amig nincs rakodótér) a sima courier küldiket célszerű csinálni
- amikor van már 20-40 tonna raktér, át lehet állni a szállítós küldire, azokkal egy kanyarban 150-400K-t lehet szerezni... persze figyelni kell, mert van amikor a nagy összeget ajánló küldetések a világ végére küldenek, 10-15 percnyi FSD egy isten háta mögötti állomásra
- amint elérjük a 100 körüli rakteret, akkor - és csak akkor - át lehet állni a sima kereskedésre (de ahogy előbb is írtam szinte csak polymerrel), mivel akkor már többet keresünk mint a szállítós küldik (amennyire én láttam, 500K felett nem nagyon vannak ilyen küldik, max az eszetlen nagy wingeknek szánt több 1000 árút megmozgatóak, de fajlagosan azok se feltétlenül érik meg).
Persze minden esetleges, az ember azért fél szemmel nézelődhet a mission boardon.... a lényeg hogy klasszikusan kereskedni (olcsón vesz, drágán elad) 50-100 tonnás kapacitás alatt még nem éri meg, szállitó küldetéseket csinálni meg e fölött MÁR nem éri meg. Max ugye a reputációért, mert ha jól láttam azt sima kereskedéssel nem lehet szerezni.
ui: természetesen lehet bányászni, fejvadászkodni, felfedezni, nem azt mondomhogy azoknál ez jobb, csak kimondottan a szállítgatós progressionra vonatkozik az észrevételem.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 10:20:45
Használva a weboldalak kereskedési útvonal kereső funkciót, az az érdekes helyzet állt elő hogy úgy tűnik jelenleg a galaxisban egyetlen dologgal érdemeskereskedni, ez pedig a polymer.
Max 2-3 ugrásos útvonalakon tonnánként 9-10K hasznot hoz rizikómentesen, minden más árú a fasorba sincs. Lemértem olyan 10 perc egy kanyar azon az tvonalon amit én használok.
Először azt hittem béna vagyok, de aztán pont szembejött a redditeni is egy topik amiben mások is észrevették, hogy valami "elromolhatott" a galaxisban, hogy csak és kizárólag a polymerrel éri meg kereskedni
(természetesen ha az ember talál valami szaftos küldetést, az persze lehet ennél jobb, de sima kereskedésnél ez a legjobb).
Szóval most filmnézés közben ki is termeltem egy type 7-est, azzal már meglesz a körönkénti 1.2 millió...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.11. 09:57:56
- hogy ebből mi az "érdemes", az nagyon a te játékstílusodtól függ. Nekem pl. a fegyverek nem kellenek, mert a lehető legkevesebbet töltök lövöldözéssel.
Fontos, hogy jelenleg nem lehet mérnöközni a Guardian technológiákat.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Úgy döntöttem, hogy el zarándokolok az összes Guardian helyre kinyitom a struktúrákat, megszerzem és betárolom a BluePrinteket, a helyben található kütyükből feltöltöm a Guardian Materiálokkal a tárolókat, közben felfedezem a környező naprendszreket és feltöltöm a normál Matéria tárolókat is ha éppen leszállok valahol ... majd ha már minden "tele van" akkor visszamegyek a Tech Brókerekhez és Mérnökökhöz alkudozni mire is van szükségem. Egy full Guardianos hajóra mindenképpen 😊
Bele telik majd pár nap vagy hét ... de talán jobb ha így fejlesztek mintha rohangálnék oda-vissza a szükséges komponensekért ... talán 😊
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! \"Yoda\"
Warning! Cargo bay open, shields are down!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
FSS: látom siker, örülünk.
Ha elhagyod a kezdő szektorok környékét, ha nem mész a community goal-ok vagy hasonló össznépi összejövetelek közelébe, illetve a nagyhatalmak központi szektorait elkerülöd, akkor alig fogsz más játékosokkal találkozni. A mérnökök pedig még amúgy is elérhetetlenek neked. Akik könnyű prédára vágynak, azok ezeken a részeken fognak forgolódni.
A legtöbb játékos vagy nem fog törődni veled és megy a maga dolga után, vagy alapvetően segítőkész. A kalózok jó része is leginkább szerepjátékból teszi amit tesz. Ha belemész a játékba, nem hősködsz, akkor néhány tonna áru kidobásával megúszhatod. Ha nem állsz be valamelyik nagyhatalomhoz, akkor pedig a Powerplay-ben érdekelt játékosok is jó eséllyel békén fognak hagyni. (Kezdőknek a Powerplay amúgy sem ajánlott. Ha majd lesz pár száz millád, egy-két rendesen felszerelt hajód, és eléggé kiismered már magad a játékban, akkor esetleg érdemes elgondolkodni a dolgon.)
Persze vérpistikék minden játékban akadnak...
Ha viszont solo-ban játszol, akkor még az esélyét is kihagyod annak, hogy esetleg normális játékosokkal, köztük a magyar parancsnokokkal összefuss. Ha olvastad a lenti szösszenetet tőlem a Farragut elkergetésről, akkor láthatod, néha egészen jó dolgok is kisülhetnek abból, ha más játékosokkal összeállsz.
(Ezt persze nem magamnak akartam válaszolni, hanem yossarianHUN parancsnoknak. Lehet, hogy inkább aludnom kellene...)
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.02.09. 23:07:40
Hoppá, bekukkantottam a cartographybe valamelyik állomáson, és nem volt 240 ezernyi eladható felderítésem? 😄 Nem is foglalkoztam pedig sokat ezzel, de ezek szerint nem rossz biznisz. Lehet mégis valami pár százezres hajó lesz ebből 😊
Egyébként egy hétvégén, minden kapkodás nélkül, simán össze lehet hozni annyi pénzt, amennyiből le tudod cserélni a Sidewindert egy valamivel jobb hajóra.
s_andras: Igen, a fórumokból én is ezt hámoztam ki, de a kutyának se hajlandó frissülni a fránya küldi :/ Esetleg egy full system scannel érdemes megpróbálkozni? Vagy az csak bolygók meg egyéb égitestek felderítésére való? Ez még nem teljesen tiszta.
De ha ez nem történt meg, akkor lehet hogy az új szisztéma szerint csak úgy valahol lebeg a bolygók síkjában egy olyan USS, ami kék színű "mission..." feliratú és tartalmazza a fekete doboz(oka)t.
Egyébként kezdőként ez egy elég veszélyes küldetés, mert miközben próbáljuk beterelni a dobozokat a rakterünkbe, könnyen megtámadhatnak.
Nekem egy cobra MKIII dobta meg a kereskedési lehetőséget, 44 tonna raktér, és egy jobb hajtóművel ugrik 14+ fényévet. Én a szállitós küldetéseket szeretem (amikor a megbízó adja a cuccot és csak el kell vinni egy helyre), mivel azokban csak 1x kell a csillagtól elmenni a célállomásig. Ez ugyanis a sok időt felemésztő része az utazásnak.... 44 tonna elég hogy letudjam az 500-600K credited adó küldiket is.
Nem érdemes küszködni hogy több jólfizető küldit találj ugyanarra a helyre, az esélye kicsi, ráadásul általában nem ugyanarra az állomásra szólnak, igy időben semmit nem nyersz (a hiperugrás szinte semmi időt nem igényel).
Ami fontosabb annál hogy hány fényévre van a célrendszer az az, hogy a célérendszeren belül az állomás milyen messze van a csillagtól (az ugyanis a beugrási pont mindig, ezen nem tudsz változtatni). 10-20.000 ls-nél messzebb lévő állomásokra nem érdemes menni, sokáig tart, nem kifizetődő.
Nekem ezek az oldalak segitenek sokat
https://coriolis.io/ - itt megtalálod az összes hajó statját, és tudod próbálgatni miket lehet rájuktenni és mennyiért
https://eddb.io/ - minden amit tudni lehet az univerzumról. Klün hasznos pl az állomáskeresője, hamarabb megtalálni benne azt hogy egy állomás milyen messze van a csillagtól mit a játékon belül
Ha még valaki megszán egy kis segítséggel: felvettem egy fekete doboz megszerzős küldetést, el is furikáztam az adott rendszerbe, viszont azóta is csak a fejemet vakarom, hogy mit kéne csinálni. Neten utánaolvasva azt írják, hogy el kell mennem a rendszer navi beaconjéhez, beszkennelni (eddig meg is van), és utána kéne kapnom egy frissítést a küldiről, ami megmutatja, hol keressek tovább. Ez viszont nincs meg, beacon beszkennelve, de továbbra sincs semmi támpont a kacat helyét illetőleg.
Az értelme az lenne, ha elmegyek messze felfedezni és egy nap úgy ébredek, hogy kedvem lenne lövöldözni, akkor ne kelljen hazacaplatnom. Míg, ha megint felfedezni akarok, akkor visszamenni oda, ahol abbahagytam.
Az új mentéssel elég lenne beszereznem egy Asp-t, míg a régin minden megvan a bubiban való ténykedéshez.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
„Blood Raven üzeni Kate Darlingtonnak: Te is megvoltál Baby! <#wink>#wink>”
- Főnök! Ugye jól sejtem, hogy azok a sérülések ott nem meteor záportól vannak?
- Jól látod kölyök. Örülök, hogy végre kezd kinyílni a szemed.
…
Valamivel korábban valahol a Buborék határvidékének közelében.
Éppen az FSS-sel tapogattam le az egyik szektor égitestjeit, amikor jelzett a komm-rendszer.
Üzenet Demetreus Aglarion parancsnoktól:
„Olvastam egy jelentést a Fed-ek elleni akciódról. Ma is mész CZ-be? Szívesen csatlakoznánk.”
Válasz:
„Tervezem. Ha a cél szektorban leszek, szólok. 😊”
Elvégre ha már repülünk, van annál jobb móka, minthogy közösen szétrúgjuk néhány Federal Navy hajó hátsóját?
Nem sokkal később a cél szektorban összefutottunk, Demetreus (Anaconda), Skyboy (Krait MkII) és szerénységem (Mamba). És ha már hárman vagyunk, akkor irány a High Intensity CZ, csakhogy fair legyen a küzdelem.
A fegyvereim még csak kezdtek bemelegedni, amikor…
WARNING! Capital Class Signature Detected!
Mi a frász van!? Tényleg azt hallottam, amit hallani véltem?
WROOooom! És meghasadt a téridő szövedéke. Aztán a repedésen keresztül, hátborzongató, méltóságteljes lassúsággal beúszott a normál térbe egy Farragut osztályú cirkáló. Az FNS Kate Darlington.
Ügye a jobb akciófilmekben ilyenkor valami olyasmi hangzik el egy a parancsnok szájából:
„Minden egységnek! Delta 5 támadó formáció, lőjék a reaktormagot! Bla-bla...”
És a hősök tökéletes kötelék formációban, félelmet nem ismerve, nekiesnek az ellenfélen. Vagy legalábbis valami ilyesmi. És a valóságban?
- Ooops! - Tőlem.
- Most ezzel mit csináljunk? - Skyboy.
- Hát… Kezdjük el lőni, aztán meglátjuk mi lesz! - Demetreus.
Az egyértelmű volt, hogy nem ilyesfajta társaságra számítottunk. De ugye a hegy azért van, hogy megmásszák, egy csatahajó pedig azért, hogy lőjék. Demetreus nekiesett a heat relay-k ritkításának, Skyboy az ágyútornyokat lőtte, én meg kicsit mindkettőbe besegítettem.
Hamar rá kellett jöjjek, nem ilyesfajta tánchoz öltöztem, a frag-ek nem éppen precíziós támadáshoz lettek kitalálva. Viszont meglepő módon sérüléseket leginkább csak attól szenvedtem, hogy nem akart félre húzódni előlem az a monstrum, és néhányszor neki koccantam.
Lehet, hogy ezt a kopogtatást unhatta meg végül, mert mire feleszméltem, a dög fülét-farkát behúzva elmenekült.
Aztán biztos ami biztos alapon, még egy második CZ fordulóban a roncstemetőbe küldtünk néhány Corvette-t is.
…
FN hajójavító állomás, parancsnoki eligazító.
- Maga istenverte idióta! Egyetlen feladata lett volna. Elmenni abba az istenverte szektorba a Föderáció erejét demonstrálni. Mégis mit tud felhozni mentségül arra, hogy szétlövette az FN egyik büszkeségét? - Üvöltötte a régiós bevetések főparancsnoka.
- Uram! A hírszerzés jelentése szerint csak egyetlen veszélyes hajóval kellett számolni a helyi erők mellett. Egy független Mambával... De-de há-há-három független hajó szált be a helyiek oldalán... - Válaszolt megszeppenve a Farragut parancsnoka.
- Há-há-három? HÁROM!? Maga tényleg AZZAL mentegetőzik, hogy HÁROM istenverte hajóval és a helyi erőkkel nem tudott elbánni, egy olyan hajó parancsnokaként amit egész flották porrá zúzására terveztek? - Fröcsögte elvörösödő fejjel a főparancsnok. - Tudja mit? Nem érdekel, hogy mennyi pénzt öltek a képzésébe, nem érdekel milyen remek értékeléssel zárta az akadémiát. Gondoskodni fogok róla, hogy soha többet az ÉLETBEN nem kelljen ilyen felelősséggel szembenézni. Ugyanis az ÉLETE VÉGÉIG BIOHULLADÉKOT FOG FUVAROZNI MAGA ISTENVERTE IDIÓTA!!!
…
Ugyan ekkor egy független állomás hajófestő műhelyében…
- Te Greg! Van akkora sablonod, amivel egy Farragut sziluettjét fel lehet festeni a hajóm oldalára a legyőzött ellenfelek közé?
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.02.09. 13:36:37
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
A válasz az, hogy ugyanott van a több pénz. Ha mindhárom társaságnál fullra húzod a reput, akkor 1 kanyar kb. 25 millát fog hozni Belugával. Én egy Python-al tolom ugyanezt. Kevesebb hely van benne, de egy kanyar 15-17 millió között hoz. Átlag percenként 1 misi. 😊
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Yag: szerintem a Beluga nem alkalmas erre.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.02.08. 22:12:01
Fél év után újra repülök egy kicsit. 😊
Meg is vettem a Beluga Liner-t a most beszerzett DLC miatt... 😊 Jó nagy dög. 😊
Jelenleg a Sirius Atmospherics-hez viszek mókusokat a Babbage Gateway-ről és vissza... egy kör kb 15 perc és 5-6-7 milla is megvan ilyenkor.
Rengeteg ember elfér ebben a járműben de sokszor nincs maximálisan kihasználva. Pl, 16-os helyen utazik 8 mókus.
Tudtok, jövedelmezőbb lehetőséget ennél Beluga-ra?
Köszi a válaszokat!
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
A stilus vmi hasonló, NPCk ellen ha muszáj harcolnom akkor harcolok kategóriába tartozom. Jelenleg 4 millió credit és egy cobra MKIII büszke tulajdonosa vagyok, a piacról rátehető legjobb gimballos pulse lézerekkel meg puskákkal.
Tegnap mondjuk egész este lövöldözős napot tartottam, felvettem massacre küldetést meg fejvadászatot is, de igazából nem annyira rentábilis mint a fuvarozás, szóval fő profilnak biztos nem fogom ezt választani. Leginkább gyakorlásnak szántam az estét, hogy lehet elkapni valakit FSDzés közben, hogy lehet megszökni ha elkapnak, mi a különbség a harmless és az elite ellenség közt, végre kipróbáltam a limpeteket stb...
Illetve ha egyszer belekezdesz a mérnökök macerálásába, akkor az elérhető upgradek és effektek is eltérnek egymástól.
Ahogy a fegyver felfüggesztés megválasztásánál, úgy itt is az a kérdés, hogy milyen irányba szeretnéd elvinni a hajód kialakítását. Mi illik a hajó energia- és hőháztartásához, valamint a saját stílusodhoz.
(Egyébként a torony sincs a nem ajánlott kategóriában. Annak is megvan a maga haszna és felhasználása.)
Ha már futja rá, akkor érdemes kísérletezni. Nekem kellett hozzá legalább egy fél év, mire rászántam magam egy jelentősebb fegyvertesztelésre. Addigra lett elég credit és nyersanyag a kísérletezéshez, és addigra lett annyi tapasztalatom, hogy ennek haszna is legyen számomra. Tanulságos volt. Itt olvashatsz róla:
https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/19361
A Burst gyakrabban, kisebb sorozatokat.
A Beam folyamatosan, még kisebbeket. - az összeg ugyanannyi idő alatt nagyobb, mint az előzőké, de:
Attól függ a hasznuk, hogy mennyire tudod a célon tartani őket - ha ritkán, akkor a Pulse még hasznosabb is lehet, hiszen az az 1 találat ami összejön, az legalább nagyobb, mint a Beam, ami a sebzésének nagyobb részét esetleg a "semmibe" engedi ki.
Lézereknél van ugye beam, burst meg pulse... azon kívül hogy más a DPSük meg az energiafelvételük, van köztük szignifikáns különbség mondjuk használhatóságban?
Van e esetleg egyértelműen jobb, mint pl a felfüggesztések esetében a turret az az esetek többségében nem ajánlott, és általában a gimball a preferált.. ugyanígy lézereknél, számít hogy melyiket használom?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.08. 15:00:04