ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
A zold kockarol, az sokat segitene.

overlay kikapcsolasa: Beallitasok - jatek - steam atfedes engedelyezese. Nem mondom, hogy ez okozhatja, de volt mar jatek, amelynel ez akadt ossze valamivel es emiatt volt a gubanc. Semeddig nem tart kiprobalni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Bár nem mai csóka, (HD7770 2GD5) de semmi jele annak hogy bármelyikkel is gubanc lenne. Se fagyások se kósza poligonok nincsenek egyetlen játékban sem. A monitor vezérlős problémát nem tudom hogyan tudnám tesztelni. Ha van ötleted szívesen fogadom.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Melyik részéről. Zöld kockáról vagy az inaktív menüről ?
Ezt a Steam Overlay-t hol találom ?
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.01.27. 02:39:39

lehet hogy a monitor vezérlőd haldoklik illetve rosszabb esetben a vga-d
PiszkosFred
Nem tudnal egy screent loni rola, akar telefonnal ha mas nem?

Lehet, hogy hulyeseg, de nem probaltad meg letiltott steam overlayjel?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.26. 22:57:42

Vettem egy nagy levegőt és hallgatva rátok újra installtam az egészet.
Semmi.
Pont ugyan úgy zöld kocka bal felső sarokban és a menüig bár eljutok, de onnan minden inaktív. Érthetetlen jelenség ... csalódottság.

Szia

Ha nagyon nem megy csak kéne írni a supportnak. Legalább ők is tudnának a problémáról. Esetleg nem tudod megpróbálni egy xbox kontrollerel? Nen lehet, hogy az options-ban a controll beállítás állitódik el valamiért és azért nem megy rendesen? Nekem volt ilyen gondom egyszer
s_andras
Nálam is ez volt, de a .02 és .03-nál már elmaradt. Próbáltad úgy, hogy a steam könyvtárban lévő EDLaunch.exe-t indítod közvetlenül? (C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Elite Dangerous)
Ugyanis nekem kb azóta nincs bajom, amióta letöröltem az eredeti mappát, és átálltam a steam-es ilyetén indítására.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Csak egy javaslat. Uninstall az egész játék és töltsd le újra Steam-ről.
Futottam újrabb kört. Kikapcsoltam "mindent". Router kiiktatva, közvetlen UPT kapcsolat, semmi Wifi zéró tűzfal és egyéb védelem csak nettó kapcsolat. Semmi vátozás. Máshol van a gubanc. Rohadtul idegesítő.

A bal felső sarokban volt-van egy zöld keret. Pixelnek gondoltam ami extrém nagyításban van. Erre írtam hogy zöld pixel.
A helyzet ugyan az. Launcher elindul, Server OK státusz, kliens elindul, menüig eljutok, alul 3.3.3.701EDH felirattal megjelenik. Elsőre START inaktív majd amikor azt írja hogy server connect ok. Akkor kifehéredik az összes menüpont de nem tudok egyetlen menübe se belépni. A kilépés sem aktív így Crtl+ALT+DEL amivel meg lehet szüntetni a statikus állapotot.
Korábban arra gondoltam, hogy a Frontier Accountomban lehet majd valamit állítani, esetleg mint már 1x a Steam összekapcsolást elfelejtette és ezért nem tudok belépni de a profilban minden rendben. Az összes Partner Steam kód megvan és csak egy Unlink from Steam lehetőségem van. A játék könyvtárban a két kék OWNED feliratos borító is megvan. (most még 4,80 font a játék Frontiertől is.) Szóval passzolom.
Minden nap kipróbálom, nagyjából vasárnap vagy hétfő magasságában majd "megjavul". nem tudom mitől és hogyan de eddig frissítés után 2-3 nap általában amikor már be lehetett lépni. Lehet ennyi idő kell a supportnak mire annyi panasz összejön hogy valamin állítanak vagy eddigre lefrissül minden ami eddig nem ... lényegében fogalmam sincs. Annyira viszont nem vagyok speeler hogy mindezt elmeséljem angolul supportnak. Így sajna marad a várás és a reménykedés.

s_andras
Most semmi zöld pixel. Ami volt nálam a 3.3-nál, az egy zöld keret, úgy hogy a sarkokban tényleg volt plusz egy pont eggyel beljebb. Nálad tényleg nem megy megint?

Ez az 5 éves terv. <#zavart1>

Szép. Minden csavarja mérnök által buherált 😊 Tényleg kell hozzá majd pár kavics 😊

Megterveztem az új fejvadászomat. Persze mire minden nyersanyagot össze harácsolok, és mindent felfejlesztek, az még el fog tartani egy darabig.
https://s.orbis.zone/1Pll

A legfontosabbat viszont még nem tudtam kitalálni. Mi legyen a hajó neve? A Heartless Bastard azért elég esélyes. <#awink>

RJoco
Még több, mint 3 napig olcsón vásárolható a játék: 11,99€

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Remek. Akkor innentől 48-órára kimaradok a játékból ... az a zöld pixel kocka a bal felső sarokban másnak is elő szokott fordulni ?

s_andras
Újra izgulhatsz: frissítés van... 3.3.03

Alapvetően a profil frissítésre gyanakodtam. Ha nem tudtam volna belépni, akkor Frontier profilban kezdtem volna turkálni. Win7 és letiltott frissítéssel élek Windowsiában, így megint ott tartok, hogy nem tudom mitől gyógyult meg. Mindegy. Lényeg, hogy müxik.

RJoco
Ha esetleg ez még előfordulna, akkor érdemes figyelni, hogy a win mikor frissített.
Sajnos a W10 el tudja cseszni a programok jogosultságát.
Nálam már nem tudja a Steam frissíteni a Project Cars-t, ha nem rendszergazdai módban indítom.
Nem kizárt, hogy a játéknál is babrált valamit, ami esetleg egy következő frissítéssel megjavult.
A beállításoknak semmi köze a szerver kapcsolathoz, oda be kellett volna engednie a játéknak. Az akkor is működik, ha megszakadt a net a játék közben.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Pipa. Thnx.

PiszkosFred
Illetve, a #20590 atolvasasa utan/kozben feltetlen csinald meg a training/oktato missziokat! Az egyetlen jatek, ahol tenyleg hasznos es szinte kihagyhatatlan, hogy ertsd, lasd es tudd, mi mierre hany meter... 😊

s_andras
https://prohardver.hu/tema/elite_dangerous/friss.html

Felül középen nyisd ki a Témaösszefoglalót.

Akkor azt hiszem belevágok! Több mitn 10 éves konfig, csak a videókártya halt meg időközben, az azért lóg ki egy kicsit a sorból! 100-200.000Ft-om meg most nincs gép erősítésre! Köszönöm a segítséget! 😊
Esetleg valami oldalcímet tudtok ajánlani ahol az alapok le vannak írva, vagy mint egy adattár, enciklopédia a segítségemre lehet játékközben?
Dzsini
Jaja, a proci kicsit szűk lehet (4 magot kérnek), a videokártya bőségesen erős. Kicsit átgondolva a szükséges dolgokat nagyon szépen el lehet vele játszani, én az első időkben egy i5-720-al és egy HD4650-el játszottam, és teljesen használható volt. Azóta feljebb tolták egy kicsit a minimumot, de nem proci téren.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Szerintem simán menni fog. A CPU és a memória lesz a szűk keresztmetszet, de lesz 60 fps, ha árnyékot, blurt és az ilyen semmire sem jó extrákat kikapcsolod. Ha még nincs SSD-d, azt mindenképpen szerezz (nem csak a játék miatt), ég és föld.

Leszállsz a kiválasztott geológiai szignál közelében. SRV-vel kigurulsz, majd a leszkenneled a composition scanner-rel a gejzíreknél található formációkat.
Persze lehet, hogy hajóból is meg lehet próbálni.
A lényeg, hogy a composition scanner-t előtte rendeld hozzá egy fegyver csoporthoz. A működése ugyan olyan, mint a datalink scanner-é. Célzol és nyomva tartod a tűzgombot, amíg a scanner végez.

Sziasztok!
Én még csak szemezek a játékkal! Egyenlőre a legnagyobb félelmem, hogy egyáltalán fut-e a gépemen! Nem néztem a gépigényt korábban, csak most, hogy meg akartam venni és inkább utána kérdezek, hátha van valakinek ilyen tapasztalata! A gépem nem mai! ASUS Striker Extreme alaplap, Core2Duo E6850 3GHz proci, 4*1GB DDR2 Kingmax memória, Gigabyte GeForce GTX 1050 2GB videókártya! Van rá esély, hogy ha nem is teljesen lebutított grafikával elműködjön? Köszi a segítséget előre is!
Vegyes tapasztalataim vannak erről. Első full rakterem 4-5 óra volt. Finomítottam a módszert és a következő körben egy Python kétszáz valamennyi raktérrel kb 2-2,5 óra alatt megpakolható vegyes mag-ásvánnyal. kb. 180 milla amit egy körrel tudtam keresni a legmagasabb árakon eladva. Ami annyit tesz, hogy pl. három nyersanyagot három különböző helyen eladva (Inarából kikeresve) a max árat kérve érte hoz ennyit. Ehhez képest szerintem max 40-50 millát lehet kapni küldiben kétszáz valamennyi kitermelt valamiért. Vagy ennél kevesebbet.
Ha 1x sok időm lesz akkor elmegyek és megpakolok egy full rakteret VoidOpallal megbuggyantani. Biztos jó érzés lenne 200milla felett zsebre tenni egy körrel. Meg jó móka lesz szlalomozni az állandó zaklatók között 😊

Egyet értek. A jó öreg bányász lézer tud hasznot hajtani. Nézegettem a felfedezős hajókat és láttam, hogy többen felszereltek egy kis lézer-minert a hajóraq amiből arra következtettem, hogy útközben érdemes megállni pár kavicsot megkapirgálni.
A bányászáshoz még annyit, hogy ha nem "csak" Void Opalt kerestek, mehet vegyesbe a nyersanyag, akkor a LowTemperedGyémántot a lézerrel is ki lehet nyerni aszteroidából nem csak magból. Sőt, olyan kavicsot is találtam aminek nem volt magja de volt Gyémánt tartalma így csak lézerrel kellett piszkálgatni. A lézeres kitermelés mellékterméke régebben is megvolt. De azt nem tudtam, hogy mennyivel több alapanyagot csoportosítottak át erre a részre

A felszíni geológiai képződményeket hogyan kell szekennelni ? Láttam a kódexbe hogy fel van sorolva felfedezhető bolygófelszín érdekesség. Hogyan kerül bele a kódexbe ha találtam valami gejzíres témát ?

Nem tudom, hogy a nagy update óta próbáltatok-e a bolygók felszínén nyersanyagot keresni. Tegnap én minden esetre ezt is kipróbáltam. (Ez van, kell a pénz, meg a nyersanyag az új mambára. <#eplus2>)
Mielőtt lementek a felszínre, érdemes DSS-sel feltérképezni a bolygót, és az így felfedezett geológiailag érdekesnek jelölt helyek valamelyikét megcélozni. Nem volt ritka, hogy az SRV érzékelőjének hatáskörében akár 5-6 nyersanyagot rejtő kristály vagy göb is megtalálható volt a gejzírek közelében.
Célszerű olyan helyet választani, ami nagyjából sík terep. Másként elég vicces a kráter falán lefele guruló cuccokat kergetni az SRV-vel.

Meg kell hagyni azért nagy könnyebbség ez a random meteor darabok hajkurászásához képest a nagy semmi közepén, az érzékelő neszei alapján. Persze eddb-ben érdemes előzetesen jó helyszínt keresni. Aktív vulkanizmusra, fémes vagy fémben gazdag bolygókra, és esetleg a keresett nyersanyagra is érdemes szűrni. Az persze alap, hogy le is lehessen szállni az égitesten...

Kb. fél év kihagyás után a hétvégén leporoltam a hajóimat, és kimentem bányászni a kedvenc lelőhelyeimre. Ennek eredményeként egy kis kiegészítés a nemrég a bányászatról írtakhoz.

Szerintem ne dobjátok még ki a jó öreg bányász lézereiteket! Erre van két igazán nyomos indok:
1. A mérnökök által használt nyersanyagokat az új módszerekkel nem lehet kitermelni, egyedül bányászlézer használatával lehet hozzájuk jutni az aszteroidákból.
2. Ha nem void opal-ra mentek, hanem fém gyűrűkben fúrtok, számtalanszor találkozhattok olyan kövekkel, ahol az új módszerekkel kitermelhető ásványok esetenként a "hulladék" kategóriába tartoznak, ellenben a kő összetételében szerepel valamelyik kedvenc p-betűs szavunk. Ergo lézerrel mégiscsak megéri kitermelni.

Szóval érdemes több kitermelési módszerre is felkészíteni a hajót, ha gyorsan szeretné valaki megtölteni a rakteret.
Azért be kell vallanom, elég csiklandós érzés fegyvertelenül kimenni. Pláne, ha a szerver pont akkor dob ki, amikor már félig van a raktér értékes rakománnyal. S persze, az újracsatlakozáskor biztos, hogy valaki az ember nyakába fog mászni.

Azt még nem tudtam eldönteni, hogy az új, magas áron eladható ásványok mennyire teszik értelmetlenné a bányász küldetéseket. Persze lehet, hogy idő/bevétel ráfordításban nagyjából ugyan annyira jön ki mind a kettő. Küldetés esetén az alacsonyabb értékű, de gyakrabban előforduló anyagokkal talán gyorsabban meg lehet tölteni a hajót, mint a ritkább, minőségi, drága ércekkel.

Igen,összeszedsz 100000-et bounty-ból,teljesen mindegy hogyan,hol,a lényeg,hogy nála add le.Menj valami res-be,ott percek alatt összejön.
Köszi. Nem emlékszem hogye ezt állítanom kellett volna eddig.

Még egy kérdés. Jól értelmezem a harmadik mérnök igényét, a fegyvernepper csávó, hogy vigyek neki 100.000 bouty értékben wanted skalpokat? Fondoltam felveszek küldit aztán majd leadom neki, de az nem biztos higy jó, mert azokkal a megbízó állomáson is el kell számolni. Akkor járőrözzek kill warrant skennerrel és keressem a körözött személyeket random?

s_andras
Ha jól látom hotasnál van értelme, kb váltani lehet vadászgép és helikopter stílusú irányítás között. Billentyűzetnél nem kellett soha, mert ott egyszerre van mindkettő <#hawaii>

Mi ez az Alternate Flight Controll ? ez eddig nem volt gond ...

s_andras
Itt valami félreértés van. Mérnökös adatot nem lehet eladni, csak encoded material tradernél becserélni másik adatra.

pl pajzs scan datat hol tudom eladni mert azt írja hogy sűrűn lakott rendszerben el lehet, de én még nem találtam erre opciót

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

PiszkosFred
Siman elkepzelheto az ISP oldalarol is a gubanc. Pl a Bethesda jatekoknal mai napig keptelen belepni jo par (tiz)ezer ember, csak azert, mert bizonyos ip tartomanyban/szolgaltatotol nem erheto el a beepitett Creation Club. VPN-nel mukodik.

Dzsini
Meg simán előfordulhat, hogy a szolgáltatónál volt valami, volt rá példa, hogy egy játék mobilnetről simán ment, míg a madzagosról képtelen volt csatlakozni...

Ennyiből nem lehet tudni, hogy kinek az oldalán és mi lehet a hiba forrása.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PiszkosFred
Biztos, hogy valamifele jogosultsag kerdese lesz. nem tudom milyen, es mi tilt mit, de lehet erdemes lenne a steam klienst es a jatekot is atmozgatni esetleg egy masik particiora.

Ha beengedne zongoráznám, de csak ezt látom 😊

de. elmehet bárki is a qva apucijába ha szórakozik ezekkel a nem tudom milyen beálításokkal. Mert hülye nem vagyok tudom mikor milyen beállítással indítottam újra, és kapcsoltam le a gépet. Tegnap is legalább 2x indítottam újra. tegnap estig semmi. írtam is ... ma egész nap melóztam most jöttem haza, bekapcsoltam a gépet, a felkijáltójel ugyan úgy megvan de most persze beengedett ... szóval SEMMIT ... nem csináltam "csak" beléptem. Akkor mi a fenéért nem működött 2napig ? Egész nap azon agyaltam mit lehet még állítani, volt is rá ötletem ... de most meg mintha semmi gixer nem lett volna eddig. ... ehh ... rohadt pipa vagyok ilyenkor hogy műxik de valójában fogalmam sincs mitől.
Szóval kössz a semmit Frontier.

Zongorázd végig a felkiáltójeles beállításokat.
Ha még a training-be, vagy a setup-ba sem tudsz belépni,akkor ez szerintem nem a router sara, ezeknek a dolgoknak offline-ban is működnie kell. A felkiáltójel nem hiba, csak fontos dolgokat kell beállítani contols menüben, és arra hívja fel a figyelmet. Valószínűleg neked valamiért kifagy a program, vagy nem töltődik be rendesen. A törlés/újratelepítést nem is hozom elő, gondolom túl vagy rajta. Esetleg a visual C++ dolgot érdemes lenne megpróbálni, bár ha ott a baj, akkor valószínű, hogy már a menüig sem nagyon jut el a program.
Utoljára szerkesztette: elite84, 2019.01.20. 18:36:52
PiszkosFred
Tuzfal/virusirtoban esetleg beraktad a kivetelek koze? Nem lehet, hogy megint frissult a security rendszered es veletlenul tiltolistara tette? (steamapps-common-elite-products-elite64 stb. helyen levo exe-t)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.20. 17:13:48

Stemre át lett kérve, minden klaffolt az utsó frissítésig. Launcher indul, kliens fut, zöld pixel kocka bal felső sarokban megjelenik, a játékon belüli menüig eljut, felkijáltó jel a setup mellett minthq még nem lenne beállítva semmi, és egyetlen menüpont se aktív. Zene szól, alul szerver státusz elérhetőnek tűnik, de semmi. Ki se lehet lépni.crtl+alt+del és külön kell lelőni a progit managerben. Ma este kiiktatom a routert. Ha úgy se megy akkor passz. Nem sok kedvem lenne most újratelepíteni az egész gépet ...

Ha nem Steam-en keresztül játszol,kérj egy Partner Key-t az accuntodban,a Steam-hez,és töltsd le onnan a játékot.
Bocs, nem értelek pontosan, a launcher menüig jutsz el, vagy már a betöltött játék menüjéig? Mert ez utóbbi esetben, ha ahogy írtad, minden inaktív, akkor nem biztos, hogy a router a bűnös, hisz pl a training-hez nem kell net. Ha viszont még a launchernél akadsz el, akkor érdemes a microsoft visual++ programmal megpróbálkozni.
Vagy esetleg egy teljes rendszer újra telepítés, ha semmi nem segít, hátha.
Pedig csak azt tudod csinálni, hogy gép újraindít és lekapcsolni mindent vírusirtó, tűzfal stbstb, hátha megy, ha nem akkor support...

https://fxmason.blogspot.com/