23609
1418743729.jpg
  • Dex Cowen
    Muhahaha ráharaptál:)
    Elég sok 1000W-os égőt láttam már, sőt mellettem is van egy:) Nem a fényerő a lényeg, ami 1m-ről maximum 185k lumen, hanem az anacondád hossztávolságából következtethető fényszóró távolság(jó messze van) és az hogy nem csak a refiket vetted feljebb;)

Nem azt mondom hogy ne legyen erősebb a fénye, hanem ezt jobban optimalizálni kell
  • MasterMason
    Láttál te már reflektort az életben? :D Még egy zseblámpa is nagyobb fényt ad annál mint ami a coriolison van...

Nemhogy egy 1000 wattos reflektor. :D

Abszolúte nincs túlhúzva szerintem. ;) Persze ez ízlés kérdése is, ami biztos, hogy az a fény amin alapból mennek azok a nagy refik a corikon az kb maximum egy 25 wattos zseblámpa fényerejét tudja. S mivel még nálam pluszban van egy kicsit kékes sötétes monitorbeállítás is, az én monitoromon nagyon szépen mutat. :)
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.08.16. 19:44:17
  • Dex Cowen
    Ha engem kérdezel elb*sztad a gamet:D Szimplán vakítóra állítottál minden fényforrást.
  • MasterMason
    Azért az kár, hogy egyenlőre nem lehet mélyen belenyúlni a játékba, és itt persze a grafikára gondolok. Nagyon ,fel szeretném magamnak tuningolni ennek az óriás kígyónak a műszerfalát. Sokkal nagyobb és részletesebb textúrákat is elbírna a gépem rezzenés nélkül.

Reméljük későbbiekben majd lehet saját skineket, műszerfal grafikákat és hud-kat csinálni, és nem tartják meg ezt a dolgot maguknak, hogy majd pénzért árulják "extraként"...
  • MasterMason
    Még egy picit állítottam rajta. :D

• MasterMason
    Nem, a játék fájlaiban turkálok éppen. :P
  • Dex Cowen
    jah nvidia control panel?:)
  • MasterMason
    De, én updateltem. :P
  • Dex Cowen
    csak nem volt valami update?
  • MasterMason
    Így most azért inkább tűnnek egy nagy teljesítményű fényszórónak azok a lámpák, nem? :P

• PiciPanzer
    Ma reggel kilőttem az első player Anacondám :P. 4.re végre sikerült az első 3at csak elkergettem. Először a pajzsát lőttem ki, aztán a frame shift drive-ot. Nem is fogyott el teljesen a hull-ja, amit a drive pukkant, ő is.
    Természetesen M.cannonos Viper-ben ülve.
    Sajnos a képen nem látszik már a hajó...

• Dex Cowen
    Hehe vettem, de ma-holnap évfordulózás van, vasárnap jövök;)
  • MasterMason
    Akkor megelőztél. :D

De van egy privi megkeresésed neked is, csak neked ED-ben. ;)
  • Dex Cowen
    Muhahaha én már írtam is a privát üzenetet :))

Köszönjük az infókat!
  • MasterMason
    Köszönjük az infót.

Bár 2. rész, hogy nem látsz ki alóla az remélem marad a véglegesben is! :D ED-t meg a többi prg-t is tökéletesen lehet irányítani bill nélkül is voiceattack-al, szóval azzal nem lesz gond, törléssel sem lesz gond, szarvasbőr kendővel gyönyörűen lehet törölgetni az ilyen lencséket.

Hol vagytok amúgy helyileg, pesten, ahol meg lehetne nézni vele ED-t?
  • 59th LeFty
    Urak, ne vegyetek Oculus Riftet, neméri meg. Még. Tudom, mert minden nap használom. Nem a reklám helye, de aki kíváncsi, elmondom hogy hol, mert bárki eljöhet hozzánk, megnézheti, még Elite:Dangerous-t is tudok vele mutatni, de higgyétek el, ez még nem az amire mindenki várt. Az elképzelés fergeteges, az élménye leírhatatlan, de ez még nem használható. Ültem már masszív játék előtt 5 óra hosszat, és úgy álltam fel előle mint aki hazamegy a munkából. De ebben nem tudnék elképzelni egy órát sem. Egyrészt zavar, másrészt meg jópofa dolog a 3D, de amíg ez nem lesz legalább 4K-s, addig a felbontás nagyon ótvar. Még a DK2-t is úgy képzeljétek el mint ha a mai játékokat 640*480-ban néznétek. Amúgy pont az E:D az első játék, amiben már el tudom olvasni a szövegeket. Ami előttem van. Ami a periférián, az már kiesik. Egy szó, mint száz, nem véletlen Development kit a neve.
    A jelenlegi stádiumot felhasználói oldalról úgy képzeljétek el, mint ha valaki most akarná feltalálni a billentyűzetet, csak még négy vezeték kell hozzá, két átalakító, három darabban van, kényelmetlen, soha nem tudod hogy a falhoz kéne szögezni vagy a feje tetejére állítani.
    Csak a "legapróbb" problémák:
    1. Nyáron besülsz, izzadsz, bepárásodik. Aki izzadni hajlamos, annak télen is. Nem poén amikor az izzadságod a homlokodra folyik dokkolás közben.
    2. Nem látsz ki alóla! Nem is tudod milyen billentyűt nyomsz. A kezed meg nem lesz mereven a bill-en órákig. Akinek HOTAS-a van az szerencsés, de az megint sok pénz.
    3. Néha le kell veni, de hova teszed? koszolódik mindenhol. Ha csak a fejed tetjére húzod, a fejbőrtől, hajtól zsíros lesz, megint tötölheted.
    4. Ha a lencsét nem tusolás után a zuhany alatt cseréled, tuti alámegy egy porszem ami tuti hogy a célkereszten fog megtapadni.
    Napestig sorolhatnám.

Dióhéjban: Csábító, tényleg nagyot üt, de csak elsőre, másodikra. Csak a fantáziátokat izgatja. Semmi pénzért nem játszanék vele huzamosan.
    Utoljára szerkesztette: 59th LeFty, 2014.08.16. 01:29:36
  • MasterMason
    Én is egyszerűen közelítem meg a kérdést, akarom három hónap múlva azt hallgatni, hogy kiküszöbölték a hibákat? Nem. :) Március környékén vagy egy újabb devkittel vagy a véglegessel elő fognak állni. Ez szinte biztos, és ha megrendelem most dev2-t akkor amellett hogy így is úgy is várhatok még rá hónapokat, rá pár hónapra már rendelhetném is a következőt amiben már nem lesznek "gyermekbetegségek".

Ezért mondom, hogy jó dolog az oculus, de nem annyira, hogy kétszer fizessek érte. Ráadásul és nem utolsó sorban az első natív támogatással bíró oculusos játékok novembertől kezdenek csak megjelenni, pl project cars és ED, addig max bétákkal lehet nyomulni nem teljes értékű játékokkal. Gyakorlatilag minden porcikám azt súgja, hogy picit várjak még. Aztán maximum 2015 márciusában leadom a rendelésem vagy egy következő dev kitre, vagy a véglegesre ha az jön. Annyi meg fél lábbal is kibírok, ahogy ki kell bírnom még azt a pár hónapot is, míg megjelenik ED végleges, addig meg bétával elbohóckodok.

• Dex Cowen
    Teljesen igazad van, hisz ez a te véleményed:) De ez a technology most startol, a tökéletes meg egy elérhetetlen állapot és az elismerése csak a jelenlegi tudatlanságunkból fakadhat ügyebár:) Én kicsit egyszerűbben közelítem meg a kérdést. Akarok a következő 1-1.5évben a dev2-vel játszani? Igen:)
  • MasterMason
    Hát az gyakorlatilag már 2k. :) Csak nem 2048×1080 hanem 1920x1080-an.

Nézd én amondó vagyok, hogy reálisan gondolkodva eleve november max december elején fog megjelenni az ED/Gold, 2015 első harmadában márciusban meg szerintem jönni fog vagy a köv dev kit, vagy a végleges 2560×1440-es felbontással és egy köv lépés lesz aztán még egy év múlva a 4k. Ugye azt mondták is, hogy minden évben fejleszteni fognak és egy újabb modellel előállni. Szerintem úgy lesz mint múltkor, hogy márciustól már a következő devkitre adhatsz le rendelést.

Annyi helyen láttam már ezt a design-t mind a forbes magazinban mind máshol, hogy szerintem ez lesz az oculus végleges első változata 2560 × 1440 felbontással jól átgondolva a dolgokat, szinte egészen biztos, hogy ez a felbontás fog jönni, mert ez már elérhető volna ma is akár. És ezzel a designe-al azért már kulturáltan nézne ki a gagyinak tűnő szimpla műanyag doboz helyett, és még egyszer mondom én csak attól tartok ha most megrendelném és mire megjönne, rá két vagy három hónapra jön a következő dev vagy végleges,, jó dolog ez az oculus de én nem akarom kétszer megvenni úgy, hogy a két termékből csak az egyik lesz tökéletes:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.08.16. 00:39:45
  • Dex Cowen
    A mostani kijelző nem 2K hanem 1080p, majd ha megvettem írok neked leírást, de decemberig arra várhatsz:)
  • MasterMason
    Még annyit ehhez hadd tegyek hozzá, hogy azért ugye a jobb monitoroknál már elég sokat lehet gép előtt ülni úgy, hogy szinte nem fárad az ember szeme, de azért azt gondold végig, hogy a monitor legalább egy másfél méterre van a szemedtől, az oculus kijelzője meg kb 5 centire.

Nem mindegy mit rak az ember a szeme elé őt centire hosszú távon. Fene tudja nem tudom, vacilláltam én is már annyit ezen, és mindig oda lyukadok ki, hogy meg kéne venni, aztán meg arra, hogy még várni kéne. :D
  • Chob
    Wow! 1.: Hogy lőttek szét olyan gyorsan? Ha scanneltek és lopott cucc volt nálad akkor el tudom képzelni, de az, hogy kalózok lőnek szét olyan gyorsan, az érdekes.
    2.: Ha ki is szednek supercruise-ból, még akkor is simán el tudsz ugrani, még scannelni sincs esélyük.

Valamit benéztél.
  • MasterMason
    2k-s van az oculusban, csakhogy ha 5 centire van a szemedtől egy lencsével, akkor látszanak a pixelek élei, ezért kéne még nagyobb felbontás... :D

Az az igazság, hogy ki kéne próbálni mert lehet akkor azt mondaná az ember, hogy na azért ez már nem rossz érdemes beleugrani, de ha meg hosszabb távon zavaró még, akkor talán még rosszabb is mintha nem veszi meg az ember. Az első fél órában biztos tetszene, de egy hét után lehet zavaróvá válna a még kiforratlan konstrukció miatt. Ha van egy géped, ami 32x élsimítással meg 16x-os anisotropic-al visz mindent, és nézheted plusz 480 dollárért a pixelek éleit meg bal meg jobboldalon az elmosódást?

350 dollár plusz 27%-ék vám plusz a szállítás, mindennel együtt 480 dollárba jön ki és úgy, hogy ha bármi baja van akármi, akkor postázhatod el amerikába míg megjavítják, aztán postázhatják vissza stb. Legalább lenne egy magyar képviselet, meg minden országban egy, hogy ott lehetne intézni a dolgot, vagy ki lehetne próbálni hogy mégis megnézze az ember mit vesz, stbstb. Hol vagyunk még ettől?!
  • Dex Cowen
    Nah ennek utánanézek, de szerintem a samsung már mutogatott pár hajlékony 2k-s kijelzőt valamelyik kiállításon. Vagy a hajlékony kijelző volt külön és a 2ks- teló kijelző is? Az biztos hogy ezek a termékek is azon a szinten vannak, mint az oculus, csak azt legalább meg is tudjuk venni fejlesztés közben. Én tuti megveszem az occulust és nem a fiatal fejem miatt, hanem mert csikó korom óta erről álmodozom, meghazudtolnám magam ha nem néznék rá a dev2-re. A dev1-et én sem erőtettem, amit jól is tettem, de ezt nem hagyom ki semmi pénzért.
  • GSBazi
    ok kössz az infot

Utoljára szerkesztette: GSBazi, 2014.08.15. 15:40:50
  • MasterMason
    Lesz, a véglegesben már úgy lesz. Ez gyakorlatilag még csak egy béta demó 8 hajóval ezért most nem tudsz most több hajót birtokolni.
  • GSBazi
    hali lesz eben a játékban olyan, hogy több hajód is lehet mert jó lenne vagy már lehet és akkor hogy ?
  • MasterMason
    "Mivel a kijelző köztudottan nagyobb lesz"

Hát igen, így tudjuk te meg én és könnyű is ezt mondani, de ha jól belegondolunk jelenleg nem létezik még egyetlen olyan termék sem, legyen az okos telefon vagy bármi más, amiben 5-7 inches kijelző felbontása nagyobb lenne UHD-nál.

Vagyis egyelőre nincs nagyobb kijelző amit le lehetne akasztani valamelyik telorol vagy bármi másról, valamelyik oled gyártóval kellett volna megállapodni egyébként már rögtön a dev1 után. Honnan fognak most leakasztani egy nagyobb felbontású kijelzőt ekkora méretben ha amúgy semmiben nincs olyan? :D

• MasterMason
    Pedig közeledbe sem tudnak érni ha jól csinálod, harcolni meg nem szabad leállni főleg áruval és főleg ha nincs elég pénz biztosításra.

Tehát az engine-re tegyél minden powert, a többit meg a systemre. Ugye állomások közelében alapból sem támadhatnak meg, ezért feltételezem, hogy szupercriusból szedtek ki. Egyből tovább kell menni mégpedig úgy, hogy interdiction után full gázt nyomsz meg egy boost-ot miközben tartod az irányt, és amikor a jobb felső infó panelen írja, hogy "frameshift online" már nyomhatod megint a szupercruist.

Esélyük nincs utolérni, de ha nincs az engine-n minden power akkor lassabb vagy. :D Arra meg mindig ügyelj, hogy minimum a biztosításra maradjon lóvé!
  • Dex Cowen
    interdiction után rögtön boost ás assist off:) Volt aki így neki is ment a kiugró hajónak:) De az a ritkábbik eset. Engem még soha el se találtak a kalózok, míg kereskedtem, szerintem nem nehéz. Továbbá ha manőverezni kell, akkor próbálj kisebb manővereket és forgásokat tenni, míg fel nem töltődik a frame shift drive
  • Voltan
    na jó, most van elegem a játékból.
    Már Haulerrrel kereskedtem, egész jó profitot hozó körökkel, vééégre 16 férőhely, nem kell szarakodni párszázas haszonnal körönként.
    Erre rámugrik egy kibaszott kalóz valahol, és 4 sec. alatt kilő a francba.

Raktér természetesen megpakolva, nem volt elég pénz még a hajó visszavásárlására sem. Vissza a rajtra megint.
    A kurva életbe már

Ja, a második körnél pedig még a nyomorult Sidewinderemet is kilőtték, hárman támadtak meg.
    Azért elmegy a játék a picsába, tényleg. Ja, solo módban.
    Most nagyon elegem van.

Van valami jó, biztos módszer a menekülésre? Ilyen szar hajókkal esélyem sincs a győzelemre.
    A haulert is kilőtték a seggem alól, mielőtt kettőt pislogtam.

Szóval tippek vannak?
  • Dex Cowen
    Persze ezzel nem lehet vitatkozni:)
    Amúgy kicsit kifejtve, hogy semmit nem tartanak meg a dev2-ből:
    Miből is áll?
    kijelző lencse és headtracking
    Mivel a kijelző köztudottan nagyobb lesz, ezért az alapból csere.Mivel a kijelző változni fog, ezért másmilyen lencse kell hozzá. Még 1 pipa:) Változik a headtracking? Hát nem ijedek meg tőle, gondolom a kamerás megoldásnál kényelmesebbet akarnak.
    Szóval jah, a dev1-ből sem tartottak meg semmit és ez teljesen egyértelmű volt már az elejétől, hogy a dev2-ből sem fognak nagyon.
    Hogy ez mennyire para a jelenlegi terméket nézve? Szerintem nem érvadó
  • MasterMason
    Azért elég gáz, hogy ezért a pénzért még várni is kell.

Egyébként én is meg akartam rendelni és ami engem elriasztott az az, hogy fejlesztők azt mondták, hogy a dev2-ből gyakorlatilag semmit nem akarnak megtartani teljes újratervezés lesz... Kérdeztem magamtól miért kéne újra tervezni az egész konstrukciót, ha amúgy működik és jó?!

Én nem szeretnék százezret költeni arra, hogy utána várhassam a végleges jobb verziót, mert mondjuk a pixelek élei még látszanak... Százezerért álmodozhatnék arról, hogy mennyire jó lesz ha kész lesz. :D Meg nézhetném a pixelek éleit egy sokkalta jobb teljesítményre képes gépen.. Persze tíz éve még türelmetlenebb voltam én is, akkoriban zokszó nélkül megrendeltem volna dev2-t is, így felnőttebb fejjel már megtanultam várni. Nem a pénz dominál itt, mert valljuk be őszintén még a kevésbé tehetős emberek számára sem olyan nagy szám 350 dollár, hanem az, hogy még a fejlesztők által is bevallottan nem az igazi. Nyilván nem teljesíti a fejlesztők elvárásait sem ez a termék, ha nem végleges verzióként hanem kimondottan fejlesztői változatként árulják.
  • Dex Cowen
    Eddig is 1-2 hónap várakozással tudtad csak megrendelni:D
  • PiciPanzer
    Elszántam magam, hogy megrendelem az oculus VR DK2-őt, aztán elolvastam ezt: "New orders are expected to begin shipping in October 2014.". Azt hiszem így már megvárom inkább a végleges verziót.
  • MasterMason
    Nem vakultam meg szerencsére.

Persze azért fárasztja a szemet, és amikor kezded érezni akkor azért érdemes levenni. Hetente jó pár órát azért el lehet majd vele hülyéskedni. :D Na de ennyit az anaglyph-ról, valamelyik nap ki fogom próbálni egy 3D-s tévével is, hogy azzal milyen.

Off:

Folytak a könnyeim patakokban ma délután, de nem az anaglyp-tól hanem a voice attacktól, mondom neki bumm :D mindezt boost helyett. :) Nem ez volt az első, hogy valami oltári nagy baromságot mondok létező parancs helyett. :P Amikor hirtelen történik valami akkora baromságokat tudok mondani parancs helyett, hogy tíz percet fetrengek a nevetéstől.
  • MasterMason
    Na srácok, körbe néztem egy picit meg szórakoztam beállításokkal is, és Nvidia kártyával még azt is szabadon beállíthatod, hogy milyen színű szemcsit használjon. :)

Szóval winfos regeditben (CMD/Regedit) megkeresed ezt:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\NVIDIA Corporation\Global\Stereo3D]

Ez a yellow/blue beállításai, állítólag ez adja vissza a legszebben a színeket:

"LeftAnaglyphFilter"=dword:ffffff00

"RightAnaglyphFilter"=dword:ff0000ff = Yellow/Blue

Ez a magenta/green szemcsi beállításai, ennek is szép színei vannak:

"LeftAnaglyphFilter"=dword:ffff00ff

"RightAnaglyphFilter"=dword:ff00ff00 = Magenta/Green

Ez pedig a hagyományos red/cyan beállitás, ez is elég szépen visszaadja a színeket, nem véletlen, hogy anno mozis technika volt:

"LeftAnaglyphFilter"=dword:ffff0000

"RightAnaglyphFilter"=dword:ff00ffff = Red/Cyan

Emellett még ezeket külön is lehet tweakelni de abba most nem mennék bele mert hosszú lenne. :D

Mindent összevetve persze fejlődött a red/cyan is nagyon sokat, az új algoritmusokkal már nagyságrendekkel szebb képeket ad mint a régi algoritmusokkal, de ettől függetlenül állítólag a yellow/blue adja vissza a legélethűbben a színeket. Amit ki is fogok próbázni hamarosan, megante/green és red/cyan-t már kipróbáztam ED-vel, de akkor szerzek egy yellow/blue szemcsit is, hogy megnézzem tényleg annyival jobb e mint mondják. :)

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.08.14. 01:04:47
  • Dex Cowen
    Jah egyszer majdnem dolgoztam vele, de szerintem ez nem játékokhoz jó inkább universal controller.
    Inkább control VR, de ahhoz olyanra kell írni a játékot
  • MasterMason
    Bizonyos játékokhoz lehet jó lesz ez a MYO de ED-hez nem hiszem, hogy lenne értelme.

Itt a joystick és voice attack páros lesz a verhetetlen hozzá. Nagyon jó a voice attack már vagy 60 parancsot adtam ED-hez. Mindent tudok akár szóval is irányítani.
  • Ubi™
    OR-hez irányításra meg egyértelműen a MYO lesz jó. Kettő ilyen a két kezedre és mindent meg tudsz csinálni.