23628
-
Chob #1374 Wow! 1.: Hogy lőttek szét olyan gyorsan? Ha scanneltek és lopott cucc volt nálad akkor el tudom képzelni, de az, hogy kalózok lőnek szét olyan gyorsan, az érdekes.
2.: Ha ki is szednek supercruise-ból, még akkor is simán el tudsz ugrani, még scannelni sincs esélyük.
Valamit benéztél. -
MasterMason #1373 2k-s van az oculusban, csakhogy ha 5 centire van a szemedtől egy lencsével, akkor látszanak a pixelek élei, ezért kéne még nagyobb felbontás... :D
Az az igazság, hogy ki kéne próbálni mert lehet akkor azt mondaná az ember, hogy na azért ez már nem rossz érdemes beleugrani, de ha meg hosszabb távon zavaró még, akkor talán még rosszabb is mintha nem veszi meg az ember. Az első fél órában biztos tetszene, de egy hét után lehet zavaróvá válna a még kiforratlan konstrukció miatt. Ha van egy géped, ami 32x élsimítással meg 16x-os anisotropic-al visz mindent, és nézheted plusz 480 dollárért a pixelek éleit meg bal meg jobboldalon az elmosódást?
350 dollár plusz 27%-ék vám plusz a szállítás, mindennel együtt 480 dollárba jön ki és úgy, hogy ha bármi baja van akármi, akkor postázhatod el amerikába míg megjavítják, aztán postázhatják vissza stb. Legalább lenne egy magyar képviselet, meg minden országban egy, hogy ott lehetne intézni a dolgot, vagy ki lehetne próbálni hogy mégis megnézze az ember mit vesz, stbstb. Hol vagyunk még ettől?! -
Dex Cowen #1372 Nah ennek utánanézek, de szerintem a samsung már mutogatott pár hajlékony 2k-s kijelzőt valamelyik kiállításon. Vagy a hajlékony kijelző volt külön és a 2ks- teló kijelző is? Az biztos hogy ezek a termékek is azon a szinten vannak, mint az oculus, csak azt legalább meg is tudjuk venni fejlesztés közben. Én tuti megveszem az occulust és nem a fiatal fejem miatt, hanem mert csikó korom óta erről álmodozom, meghazudtolnám magam ha nem néznék rá a dev2-re. A dev1-et én sem erőtettem, amit jól is tettem, de ezt nem hagyom ki semmi pénzért. -
GSBazi #1371 ok kössz az infot
Utoljára szerkesztette: GSBazi, 2014.08.15. 15:40:50 -
MasterMason #1370 Lesz, a véglegesben már úgy lesz. Ez gyakorlatilag még csak egy béta demó 8 hajóval ezért most nem tudsz most több hajót birtokolni. -
GSBazi #1369 hali lesz eben a játékban olyan, hogy több hajód is lehet mert jó lenne vagy már lehet és akkor hogy ? -
MasterMason #1368 "Mivel a kijelző köztudottan nagyobb lesz"
Hát igen, így tudjuk te meg én és könnyű is ezt mondani, de ha jól belegondolunk jelenleg nem létezik még egyetlen olyan termék sem, legyen az okos telefon vagy bármi más, amiben 5-7 inches kijelző felbontása nagyobb lenne UHD-nál.
Vagyis egyelőre nincs nagyobb kijelző amit le lehetne akasztani valamelyik telorol vagy bármi másról, valamelyik oled gyártóval kellett volna megállapodni egyébként már rögtön a dev1 után. Honnan fognak most leakasztani egy nagyobb felbontású kijelzőt ekkora méretben ha amúgy semmiben nincs olyan? :D
-
MasterMason #1367 Pedig közeledbe sem tudnak érni ha jól csinálod, harcolni meg nem szabad leállni főleg áruval és főleg ha nincs elég pénz biztosításra.
Tehát az engine-re tegyél minden powert, a többit meg a systemre. Ugye állomások közelében alapból sem támadhatnak meg, ezért feltételezem, hogy szupercriusból szedtek ki. Egyből tovább kell menni mégpedig úgy, hogy interdiction után full gázt nyomsz meg egy boost-ot miközben tartod az irányt, és amikor a jobb felső infó panelen írja, hogy "frameshift online" már nyomhatod megint a szupercruist.
Esélyük nincs utolérni, de ha nincs az engine-n minden power akkor lassabb vagy. :D Arra meg mindig ügyelj, hogy minimum a biztosításra maradjon lóvé!
-
Dex Cowen #1366 interdiction után rögtön boost ás assist off:) Volt aki így neki is ment a kiugró hajónak:) De az a ritkábbik eset. Engem még soha el se találtak a kalózok, míg kereskedtem, szerintem nem nehéz. Továbbá ha manőverezni kell, akkor próbálj kisebb manővereket és forgásokat tenni, míg fel nem töltődik a frame shift drive
-
na jó, most van elegem a játékból.
Már Haulerrrel kereskedtem, egész jó profitot hozó körökkel, vééégre 16 férőhely, nem kell szarakodni párszázas haszonnal körönként.
Erre rámugrik egy kibaszott kalóz valahol, és 4 sec. alatt kilő a francba.
Raktér természetesen megpakolva, nem volt elég pénz még a hajó visszavásárlására sem. Vissza a rajtra megint.
A kurva életbe már
Ja, a második körnél pedig még a nyomorult Sidewinderemet is kilőtték, hárman támadtak meg.
Azért elmegy a játék a picsába, tényleg. Ja, solo módban.
Most nagyon elegem van.
Van valami jó, biztos módszer a menekülésre? Ilyen szar hajókkal esélyem sincs a győzelemre.
A haulert is kilőtték a seggem alól, mielőtt kettőt pislogtam.
Szóval tippek vannak? -
Dex Cowen #1364 Persze ezzel nem lehet vitatkozni:)
Amúgy kicsit kifejtve, hogy semmit nem tartanak meg a dev2-ből:
Miből is áll?
kijelző lencse és headtracking
Mivel a kijelző köztudottan nagyobb lesz, ezért az alapból csere.Mivel a kijelző változni fog, ezért másmilyen lencse kell hozzá. Még 1 pipa:) Változik a headtracking? Hát nem ijedek meg tőle, gondolom a kamerás megoldásnál kényelmesebbet akarnak.
Szóval jah, a dev1-ből sem tartottak meg semmit és ez teljesen egyértelmű volt már az elejétől, hogy a dev2-ből sem fognak nagyon.
Hogy ez mennyire para a jelenlegi terméket nézve? Szerintem nem érvadó -
MasterMason #1363 Azért elég gáz, hogy ezért a pénzért még várni is kell.
Egyébként én is meg akartam rendelni és ami engem elriasztott az az, hogy fejlesztők azt mondták, hogy a dev2-ből gyakorlatilag semmit nem akarnak megtartani teljes újratervezés lesz... Kérdeztem magamtól miért kéne újra tervezni az egész konstrukciót, ha amúgy működik és jó?!
Én nem szeretnék százezret költeni arra, hogy utána várhassam a végleges jobb verziót, mert mondjuk a pixelek élei még látszanak... Százezerért álmodozhatnék arról, hogy mennyire jó lesz ha kész lesz. :D Meg nézhetném a pixelek éleit egy sokkalta jobb teljesítményre képes gépen.. Persze tíz éve még türelmetlenebb voltam én is, akkoriban zokszó nélkül megrendeltem volna dev2-t is, így felnőttebb fejjel már megtanultam várni. Nem a pénz dominál itt, mert valljuk be őszintén még a kevésbé tehetős emberek számára sem olyan nagy szám 350 dollár, hanem az, hogy még a fejlesztők által is bevallottan nem az igazi. Nyilván nem teljesíti a fejlesztők elvárásait sem ez a termék, ha nem végleges verzióként hanem kimondottan fejlesztői változatként árulják. -
Dex Cowen #1362 Eddig is 1-2 hónap várakozással tudtad csak megrendelni:D -
PiciPanzer #1361 Elszántam magam, hogy megrendelem az oculus VR DK2-őt, aztán elolvastam ezt: "New orders are expected to begin shipping in October 2014.". Azt hiszem így már megvárom inkább a végleges verziót. -
MasterMason #1360 Nem vakultam meg szerencsére.
Persze azért fárasztja a szemet, és amikor kezded érezni akkor azért érdemes levenni. Hetente jó pár órát azért el lehet majd vele hülyéskedni. :D Na de ennyit az anaglyph-ról, valamelyik nap ki fogom próbálni egy 3D-s tévével is, hogy azzal milyen.
Off:
Folytak a könnyeim patakokban ma délután, de nem az anaglyp-tól hanem a voice attacktól, mondom neki bumm :D mindezt boost helyett. :) Nem ez volt az első, hogy valami oltári nagy baromságot mondok létező parancs helyett. :P Amikor hirtelen történik valami akkora baromságokat tudok mondani parancs helyett, hogy tíz percet fetrengek a nevetéstől.
-
MasterMason #1359 Na srácok, körbe néztem egy picit meg szórakoztam beállításokkal is, és Nvidia kártyával még azt is szabadon beállíthatod, hogy milyen színű szemcsit használjon. :)
Szóval winfos regeditben (CMD/Regedit) megkeresed ezt:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\NVIDIA Corporation\Global\Stereo3D]
Ez a yellow/blue beállításai, állítólag ez adja vissza a legszebben a színeket:
"LeftAnaglyphFilter"=dword:ffffff00
"RightAnaglyphFilter"=dword:ff0000ff = Yellow/Blue
Ez a magenta/green szemcsi beállításai, ennek is szép színei vannak:
"LeftAnaglyphFilter"=dword:ffff00ff
"RightAnaglyphFilter"=dword:ff00ff00 = Magenta/Green
Ez pedig a hagyományos red/cyan beállitás, ez is elég szépen visszaadja a színeket, nem véletlen, hogy anno mozis technika volt:
"LeftAnaglyphFilter"=dword:ffff0000
"RightAnaglyphFilter"=dword:ff00ffff = Red/Cyan
Emellett még ezeket külön is lehet tweakelni de abba most nem mennék bele mert hosszú lenne. :D
Mindent összevetve persze fejlődött a red/cyan is nagyon sokat, az új algoritmusokkal már nagyságrendekkel szebb képeket ad mint a régi algoritmusokkal, de ettől függetlenül állítólag a yellow/blue adja vissza a legélethűbben a színeket. Amit ki is fogok próbázni hamarosan, megante/green és red/cyan-t már kipróbáztam ED-vel, de akkor szerzek egy yellow/blue szemcsit is, hogy megnézzem tényleg annyival jobb e mint mondják. :)
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.08.14. 01:04:47 -
Dex Cowen #1358 Jah egyszer majdnem dolgoztam vele, de szerintem ez nem játékokhoz jó inkább universal controller.
Inkább control VR, de ahhoz olyanra kell írni a játékot -
MasterMason #1357 Bizonyos játékokhoz lehet jó lesz ez a MYO de ED-hez nem hiszem, hogy lenne értelme.
Itt a joystick és voice attack páros lesz a verhetetlen hozzá. Nagyon jó a voice attack már vagy 60 parancsot adtam ED-hez. Mindent tudok akár szóval is irányítani. -
Ubi™ #1356 OR-hez irányításra meg egyértelműen a MYO lesz jó. Kettő ilyen a két kezedre és mindent meg tudsz csinálni. -
MasterMason #1355 Amúgy azt kell mondjam, hogy szerintem nem gyenge az anaglyph sem, komolyan mondom élvezetes, ma éjjel megpróbálom végigtolni kis beállítással ED-t, hogy kiderüljön mennyire fárassza a szemet. Természetesen kis eltolással fogom tolni. Már vagy két órája tolom és gyakorlatilag semmit nem érzek, hogy fáradna a szemem vagy, hogy zavarna.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy itt igazából egyenlőre csak a cockpit meg a kijelzők mennek sztereóban, nem az egész.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.08.13. 18:45:06 -
MasterMason #1354 Egyébként ha tegnap jelent volna meg a végleges OR már az is késő lenne :D, hogy a fene enné ki a belét a zuckerbergnek. :P Nyilván oculussal lesz ez a játék (meg a többi is) az igazi élvezet. És egyetlen dolog van amit nagyon utálok, ha a jó dolgokra várni kell. :D -
MasterMason #1353 Nem árt a szemnek az anaglyph , több játék is van ami támogatja és mindenhol az van írva, hogy minél kisebbre veszed annál kevésbé fárasztja a szemet, bizonyos értékhatáron meg nyugodtan használható hosszú távon is.
Ami oculust illeti, igen 960x1080-an de még akkor is elég sokan mondják, hogy dev2-nél még eléggé látszanak a pixelek élei, nem szabad elfelejteni, hogy nagyon közel van a szemhez a kijelző, hogy teljesen tökéletes legyen ahhoz a 4k kell majd, vagyis szemenként 1920x2160. -
Ubi™ #1352 Az anaglyph és 3D megjelenítés meg jelenleg még elég gyenge, hiszen ha csak 1 millimétert is húzol a 3D separation csuzskán már szétesik a kép és 5 perc után már árt a szemnek is. Nem véletlen az Experimental jelzés, jelenleg csak az OR része használható. -
Ubi™ #1351 A DEV2 1920X1080-as OLED kijelzőt oszt meg a két szemnek (960x1080 szemenként), ebből az optika segítségével az agy rakja össze a Full HD felbontást! Ez jelenleg is elég élvezhető már, de igazán a késleltetés az, amit az OLED ésaz elektronika segítségével sikerült élvezhető érték alá vinni, így nem késik a kép és nem rókázik már senki tőle. A végleges OR felbontása biztos, hogy nagyobb lesz: 1440p esetleg 2160p, de ez majd jövőre a megjelenés előtt derül ki. Mindenesetre mivel lefelé is tud skálázni a megjelenítés, ezért akinek a full HD felbontás most is megy, annak az OR-el sem lesz gondja, nagyobb vas csak a nagyobb natív felbontáshoz kell. -
MasterMason #1350 Ja, és elfelejtettem mondani, hogy természetesen ezek az értékek még eltolódhatnak ha messzebb ülsz a monitortól mint én... Nálam ezen tartományok között működik szépen a monitorhoz való távolságomnak köszönhetően. -
MasterMason #1349 Marha jó egyébként! Mondom csak arra kell figyelni, hogy 0.5 és max 2 milliméter közötti tartományon belül legyen eltolva a red, és akkor tökéletes lesz! ;) Minél kisebb az eltolódás, annál kevésbé fárasztja a szemet. Ha hosszú távon akarsz játszani, akkor a 0.5 milliméter is elég, 3d-s lesz akkor is szépen, és akkor hosszabb ideig is használható. -
Dex Cowen #1348 Jól hangzik, lehet elmegyek moziba és szerzek egy szemcsit:D -
MasterMason #1347 Sikerült szépen belőni. Persze ettől függetlenül kell majd azaz oculus.
Egyébként az a titka az anaglyph sztereózásnak, hogy a "kevés sokkal több". Finoman kell ezt beállítani, és akkor a szemet sem fárasztja úgy. Nem szabad széthúzni teljesen a két képet mert akkor nagyon fárasztja a szemet, csak éppen picit és pont annyira kell és szabad eltolni a red-et, hogy kiadja a 3d-t. ;)
Sikerült nagyon szépen beállítanom, nincs szellemkép sem és a színekkel sincs gond, ugyanazok a színek csak alapból egy picivel sötétebb éppen ezért a brightness-el kell szépen korrigálni. -
Dex Cowen #1346 nincs mese meg kő venni azt az Oculust:D
BTW Hungarishe threaden belül az egyik arc csinált egy mumblet, a magyar elitezőknek. Mivel kezdek magányos lenni én fel is mentem. Hát már 2 napja egyedül ülök a szerón, szóóóóval röviden.... nem jön valaki játszani?:))
itt a thread(első post) http://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=21892 -
MasterMason #1345 Na srácok elugrottam a szemcsiért és azt kell mondjam, hogy nem igazán jó, nem teljesen olyan mint a papír szemcsié, jóval kékebb a lencse ezért szellemképes, most éppen a regisztriben tweakelem a színeket, hátha sikerül beállítani rendesen.
Ha nem akkor veszett már több mohácsnál is 1200 forintnál. :D -
Dex Cowen #1344 Hát az elmes tv-s szemüvegek önmagukban nem működnek, kéne szerválnom egy hubot hozzá... -
kb 10 perc jatek utan (leszamitva, hogy minden fos szinu) ki fog folyni a szemed, ertelme nem sok van, max erdekesseg 5 percig. -
Dex Cowen #1342 Ebben az esetben az én gépem is bírja az oculus riftet... :D Mondjuk én is melóra építettem:D Jó hogy szóltál, nem is értem eddig miért nem néztem meg. Pedig az olvastam sokkal erősebb videokártya kell hozzá
Utoljára szerkesztette: Dex Cowen, 2014.08.13. 04:14:30 -
Dex Cowen #1341 Az Elite Dangerous alapvetően singleplayer játék, így egyedül is mindent megcsinálhatsz. Nem muszáj látnod a többi embert vagy akár együtt játszani velük, úgy hogy te sp-ben játszol hatással leszel a multiplayer világra és fordítva. Mint említettem a single player piacon is teljes mértékben egyedül álló:) Sőt ha meguntad a solo módot átválthatsz nyugodtan multira mintha végig ott játszottál volna.
Olvasd el inkább mit tud ez a játék nagy vonalakban, ez többet tud mint pár teszt:)
http://www.scribd.com/doc/230681554/Elite-Dangerous-the-Beginning-Early-Game-Designs-2014
Utoljára szerkesztette: Dex Cowen, 2014.08.13. 03:57:15 -
MasterMason #1340 Na gyerekek, másként is be lehet állítani az anaglyph-ot, mégpedig a videokártyánál. Értelemszerűen ilyenkor a játékban le kell kapcsolni, na most ha így kártyánál állítod be, akkor fullra minden 3d-s. :D
Na így már egyből nem zavarnak a "kis csillagok" vagy "szálló por" sem amik a haladási irányt jelzik menet közben. -
TokraFan #1339 Nem ledegradálásnak szántam, az utóbbi idők egyik legígéretesebb programjának tartom. Viszont amit írsz, az javarészt a multi képessége lesz ha jól értem, ami engem sajnos kifejezetten taszít. Szeretek magam játszani, single módban. De majd meglátom, pár órára biztos be fog szippantani. A tartós játékidő már más kérdés, főleg SP-ben. Megvárom a teszteket ha kijött a game, aztán akkor majd okosabb leszek.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.08.13. 02:08:30 -
MasterMason #1338 Amúgy gondolom még fejleszteni fogják anaglyph-ot is a játékban, mert egyenlőre csak a cocpit 3d-s, illetve a galaxy map már full 3d-s és marha jól néznek ki a csillagok a térben! :D
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.08.13. 01:54:05 -
MasterMason #1337 Ki tudod probálni az oculusos beállítást is a játékban oculus nélkül is, nálam reccenés nélkül fog vinni full felbontáson bármit, bár nekem munkára épített erőművem van. ;) -
Dex Cowen #1336 Azt összeadva 1080p:) ránézek majd én is erre, családnak van 3d-s tv-je majd meglátogatom őket és elkérem az egyik elemes szemüveget. Jelenleg nekem sincs pénzem egy occulusra és egy új videokártyára. Az occulus mellé már egy GTX750 kell, nekem meg csak a jó öreg 560-as van. Ha még meg lehetne oldani hogy a 2képet 2 külön videokártya generálja.... de sajnos nem, pedig akkor be tudnék rakni mellé még egy ugyanolyan videokarit és szerintem simán vinné.
Hozzáteszem a DK2 az elkövetkező 1évre tuti jó vétel. Amennyire utána tudtam olvasni a teszterek már egy kész terméknek írják le, még mindig vna hova fejlődnie, de élvezhető és nem mosódik el a kép. Ha jól tudom a menü is egész kivehető. Szerintem a DK2 pont annyit tud, amennyit a jelenlegi felső kategóriás gépek és a támogatott játékok tudnak.
Én arra várok igazán, hogy az AVR-t (a kezedet is viszi át a virtuális valóságba) is támogassa az Elite. Jó lenne ha a menük érintőképernyőként üzemelnének és a játékon belül az AVR segítségével használhatnád őket. Így nem lenne gond hogy nem látsz ki az Occulusból, csak megfelelően kell elhelyezned magad előtt a joystickod és teljes az élmény:) -
MasterMason #1335 Egyébként felbontásban még jobb ez a megoldás mint az oculus, hiszen a Dev2-vel szemenként egyenlőre csak 860x540-es felbontás jut...