23609
1418743729.jpg
  • SityiSXT
    Tudom, pofátlan önreklám, de sikerült egy interjúra elkapnom Eddiet, a producert.
  • MasterMason
    Mi a problémád?
  • riviera
    Te egészen kisgyerek lehetsz ami nem baj de megmagyarázza ezt a fajta nem is tudom mit a játék iránt :S
  • MasterMason
    Ja meg azt akartam kérdezni, nálatok mennyi olyan outpost van hányat láttatok ami ilyen fényreklámokkal is viszonylag tele volt? (kép minőség sajnos nem a legjobb ph fórum kimossa feltöltés közben)

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.05. 06:25:06
  • MasterMason
    Srácok egyre jobban kételkedem abban, hogy bárki ebben az életben eljuthat majd a galaxis közepe fele ebben a játékban, nemhogy végigszkennelni ezeket a rendszereket. Annyi csillag van, hogy nem tudom hány-ezer vagy tízezer ugrás kell majd még nagyobb hajókkal is. Ott a galaxis közepe fele meg már valami egészen elképesztő mennyiségű csillag van, neutron és egyéb csillagok milliói.

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.05. 06:23:07
  • MasterMason
    Nem lesz olcsó mulatság ezekkel szkennelni srácok.

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.04. 15:20:57
  • MasterMason
    Short Azeban Orbital timelapse
  • Diopapa
    Nyilván nem, de egyből megy az anyázás, hogy szar a joystick. De írtam már 2x, ha hozzá sem nyúlsz is jól van beállítva. Más meg esetleg emiatt nem vesz ilyet, pedig az árkategóriájában nagyon jó. Megkockáztatom hotasost nem kapsz ennyiért.

Védelmedre legyen mondva, talán az beállító képernyő is lehetne egyértelműbb.
    Utoljára szerkesztette: Diopapa, 2014.10.04. 11:18:35
  • MasterMason
    Kicsi, egyébként ezt csak akkor tudja az ember felmérni, ha rendszeresen figyeli az égitesteket benne, és tudja a pontos távolságot, hogy mennyire van tőle és ahhoz viszonyítva mekkora, hogy más csillagoknál bolygóknál ekkora távolságban mekkora volt.

Sok az érzéki csalódásban a játékban, mert ha túl közel van egy égitesthez pl egy állomás akkor teljesen más méretűnek tűnik mintha távolabb lenne. De ez természetes velejárója a játéknak, helyén vannak a méretek viszont az űr az már csak ilyen, a szem mindig ahhoz képest viszonyít, hogy mi lát az objektum mellett, és hogy az milyen távolságban van.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.04. 10:27:15
  • Dzsini
    Elolvastad a képaláírást is?
    A nagyobbik (amin a kitörést látni véled, a kép röntgensugárzást mutat, tehát koránt sem biztos, hogy az a látható spektrumban is látszik, napfolttevékenységet nem észleltek rajta, az pedig jelenleg úgy tudjuk együtt jár az ilyen mágneses ívek kialakulásával), az egy vörös törpe (Gliese 229A), és a pici pötty mellette a Gliese 229B, a barna törpe (a linkelt képen is látható mindkettő fantáziarajzon). Az üzemanyagát már elhasználta, kihűlő fázisban van, a felszíni hőmérséklete kb. 670 Celsius.

A játékbeli méretét nem tudom, mert a képen nincs erről információ, csak megemlítettem, hogy a barna törpék inkább nagy bolygóméretű égitestek, nem csillagméretűek, mint a mi Napunk.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.04. 10:19:53
  • MasterMason
    Pedig de, vannak rajta "napkitörések." A méretét viszont nem tudom mihez viszonyítod, mert ha a cockpithez akkor még jó, hogy nagynak tünik... :P
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Brown_Dwarf_Gliese_229B.jpg
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.04. 10:12:04
  • Chob
    Már megbocsáss,de ez az első joystick-em. Szerinted úgy születtem, hogy egyből tudom mit hogyan merre?
  • Diopapa
    Hát de bazze' az digitális input mi a fenét vár? OMFG..... Oda gombot kell bindelni nem analóg tengelyt...
  • Dzsini
    T típusú barna törpe - nem igazán pontos a "barna" megnevezés, de megragadt.
    A probléma inkább ott van vele, hogy ilyen jellegű napkitöréseket szinte biztos, hogy nem igazán produkálnak ezek az égitestek. Plusz nagyon kicsik, kb. Jupiter méretűek.
  • MasterMason
    Amúgy szenzációs, hogy végre szupercruisban is láthatóak a hajók. Amikor állsz illetve te nem vagy SC-ben, és ugy látni másokat hiptertérben nagyon vagány, tényleg szenzációs, mintha valami ufó menne az égen. Viszont galaxy háttérrel még vannak gondok, hol túlszaturált hol ki van égve a sok fénytől.

Érdekesség itt épp jönnek majd ki sc-ből:

Ez meg egy barna törpe legalábbis azt írja rá már a galaxy mapon, bár nekem elsőre inkább rózsaszínesnek tűnt:

• MasterMason
    Nem a tengelyekre bindelte hanem külön, úgy meg nem lehet az érzékenysége állítani.
  • Diopapa
    Azért érdekes, mert ha simán rádugod a gépre és elindítod a játékot, akkor is kifogástalanul megy. A "másik" topikban többen is használunk ilyet és még senki sem panaszkodott, sőt, mindenkinek ajánljuk.
  • TokraFan
    Ez egy jó Joy, gyereknek ilyen van. Bár ED-vel nem teszteltük de minden más progiban tökéletesen működik. Nézz rá a beállításokra de ha nem jó, akkor lehet, hogy hibás darabot fogtál ki.
  • Diopapa
    Nem értem mi lehet a gond, többen használunk ilyet ED-hez és kifogástalan. ED-ben van gyári preset ha nem állítasz semmit akkor is jónak kell lennie.
  • EFRM
    ehh Arcturust nagyobbnak gondoltam ; )
  • MasterMason
    Úgy működni fog rendesen... Ha esetleg mégsem akkor winfosban pluszban lehet még állítani...
  • Chob
    Igen az első, és igen egyesével állítottam be. Majd holnap megnézem milyen úgy ahogy mondod.
  • MasterMason
    Tengelyekre bindelted a joy-t és és levetted az érzékenységet is? Vagy külön bindelted a left/right/up/down stbstb lehetőségekre? Mert nem mindegy. Ha tengelyekre teszed akkor lehet állítani az érzékenységet is, ha az nem elég akkor winfosban még külön is lehet az érzékenységet állítani. Nekem nem ilyen joy-om van, de tuti biztos lehet állítani, én még olyan joy-ról nem hallottam aminek ne lehetne belőni az érzékenységét a kívánt értékre.

Gondolom első joystickod?! :)
  • Chob
    A joy rohadt érzékeny, egyszerűen még arra a célpontra is rohadt nehéz rácélozni ami csak egyenesen repül, egyszerűen nem tudtam megcsinálni a legelső combat tutorialt mert alig találom el az egyenes repülő sidewindert... Mások is írnak róla ilyet, nem értem,ha ilyen a cucc akkor miért értékelik ennyire jóra, csak az ára miatt nem kellene. Viszont állítólag a Thrustmaster T-16000M már pontos,de az biztos, hogy többet nem veszek joy-t csak akkor ha ki is próbáltam valahogy. Maradok az egér billentyűzetnél.
  • Luciferkee
    Ne idegesíts, most akartam ilyet venni.

Mi vele a baj?
  • Chob
    Vettem egy Thrustmaster T.Flight Hotas X -et... Úgy érzem kidobtam a pénzem az ablakon. Ezzel a joy-jal nem lehet célozni. Valakinek van még ilyen stick-je?
  • MasterMason
    Béta3 október 28.-án. :D

• MasterMason
    Meg is jött a 2.04...
  • EFRM
    wow dögös!

más: 2.04 later today ^^
  • MasterMason
    Az imperial courier. Jól néz ki már így is.

• MasterMason
    Írok máshol is természetesen bár a sima FD béta fórum borzalmas (reddit jobb), mert sorban támadják be az önkéntes bodyguardok azokat, akik észrevételeinek köszönhetően egy elképesztően jó játék lehetne ebből a végére. Azt hiszik FD fórumon a rajongok, hogy "bánccsák a szegény fejlesztőket." Még nem is működött a béta2, gyakorlatilag 5 percet nem lehetett egyhuzamban játszani anélkül, hogy ki ne vágott volna, ennek ellenére sorban nyíltak a topikok és szerelmes levelekkel meg a neveiket imába foglaló hálálkodások árasztották el a fejlesztőket.
  • EFRM
    az FD forum/elite/ beta discussions v beta bugs forumokba ird a velemenyeidet, pl most lehet szavazni a FA off mod valtozasrol kinek v hogy jon be,.

itt meg maradjuk annal, hogy mindenki megirja, h mi tetszik mi nemtetszik es ne legyek mar en a hulye ha nekem az uj galaxis bejon es az uj csillagok is jobban bejonnek.
    nekem 2.00-2.03ig teljesen hasznalhatatlan volt, tegnap repcsiztem 4 orat, es nagoyn tetszik minden, a stationoktol kezdve az uj UI-ig. nekem a 7-8km tavos kilepes is tetszik FSDbol a bazisokhoz. es meg sorolhatnam

a kulonbozo holdak is, kozelmenve nagoyn durvak lettek <3 jujdeláv
  • Dzsini
    Azt remélem, hogy az itt megbeszéltek eredménye eljut hozzájuk is (fórumon, feedback oldalon, ilyesmin), mert nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az SG Elite topicját egy magyar nyelven is beszélő tagjuk folyamatosan olvassa :)

(plusz tegnap tényleg inkább nyivákolásnak tűnt amit írtál, mint konstruktív kritikának, azért is ugrottak rád többen)
  • Micsu
    alső tényleg galaxys kinézet, a felső inkább valami csillagködre hasonlít
  • MasterMason
    Most azért nézd már meg a kettő között a minőségbeli különbséget, a többi tetszik nekem is de ami nem jó az nem jó.

És most már azért tényleg tisztázzunk végre valahára egy pár dolgot.

Mindenki tudja, hogy ez egy béta játék... A probléma abból adódik, hogy sajnos sok embernek fingja nincs arról mit jelent bétateszternek lenni. Ugyanis a bétatesztereknek még véletlen sem az a feladata, hogy rajongva ajnározzanak egy félkész játékot, hanem éppen ellenkezőleg, az a feladatuk hogy a mindig aktuális béta hibáiról beszéljenek, keressék a hibákat szóvá tegyék azokat. Valójában semmi más feladata nincs a bétatesztereknek, mint folyamatosan a hibákról beszélni, meg arról, hogy ami már jó hogyan lehetne még jobb...

Természetesen ugyan ez a feladata az alfatesztereknek is, hogy megrágják a hibákat és a játékot.

Semmi sem tehet tönkre annál jobban egy játékot, mint amikor teszterek helyett elvakult rajongok vagy hívők,
    meg "önkéntes bodyguard-ok" visszajelzéseiből kell a fejlesztőknek tájékozódniuk. Mert ha a hibák helyett csak pozitív visszajelzéseket meg szerelmes leveleket kapnak akkor lehet, hogy a hibák maradnak, aztán meg majd anyázik mindenki, amikor kijön a játék...

Szóval én nem sokat sírok, hanem tesztelek. Nem kell itt félni nem bántja a bétateszter bácsi a játékot, csak a feladatát végzi beszél a játék hibáiról, azt szeretném, hogy jobb legyen. :D
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.03. 10:02:31
  • EFRM
    engem nem zavar, viszont a bolygok, jeges aszteroidak karpotolnak <333

ui: te sokat sirsz neked semmi nem jo-.-
  • MasterMason
    Amennyivel szebbek lettek a bolygók a béta1-hez képest pont annyival lett csúnyább a galaxis béta2-ben.

Ami viszont kifejezetten irritál legalább is engem az az elmosódás effekt a különböző panelek mögött, ráadásként sztereóban ez az elmosódás effekt hatványozottan szörnyű.
  • MasterMason
    Annyira talán mégsem.

Nézd meg hogy nézett ki nálam a galaxis béta1-ben és hogy néz ki most béta 2-ben. Ég és föld a különbség a részleteket tekintve.
    Béta 1 Galaxy Background:

Béta 2 Galaxy Background:

• EFRM
    fu gyerekek nagyon komoly lett a cucc !!!!
    like
  • Ubi™
    Most jött le a 2.03 és egyelőre megy a szerver.