23609
1418743729.jpg
  • yesname #1995
    Nem tudom miért nem EVE-vel játszol. Neked pont az a laegjobban megfelelő játék. Halálkomolyan. :)
  • Dzsini
    Nem, ez nem EVE online / X-valamennyi. Van Birodalom (meg Föderáció), de az nem te vagy.

Itt a játékosok kicsi krumplik lesznek, még ha sok pénzük is van - nem lehet felborítani egy multijáték világberendezését.
  • TokraFan
    Ez lett volna a közvetkező kérdésem...Birodalom építhető-e majd, és ha igen, akkor erődemonstrációként, vagy egy ellenséges földi bázis kiiktatása végett, ugye majd szét tudok robbantani egy bolygót egy Flag ship-el és egy iszonyatos halálsugárral? :-D
  • MasterMason
    Úgy látom belőled is előbújt a kis űrhitler?! Ezekkel a hajókkal már egész bolygókat is ki lehetne irtani.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.15. 20:46:45
  • MasterMason
    Ezekről maximum csak egy dokkoló hajóval lehetne, ami útközben a gépszörny belsejében pihen...
  • TokraFan
    Nekem ez kéne. :-)

• TokraFan
    Ez bíztató! Köszi.
    SP-ben ezek nem is lesznek használhatók?
    Dokkolást akkor gondolom majd megoldják, jelenleg nem látom át, hogy egy ekkora hajó hova fog dokkolni. Mondjuk nem nagy ügy, ezekkel állomáson kívülre, pl egy csőre is lehetne dokkolni
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.15. 20:26:23
  • MasterMason
    Egy anaconda 180 méter hosszú. Azért az sem kicsi és nem is vadász... Persze nyilván azért én is azt mondom, hogy azt a két kilométeres Farragut nevű szörnyet vagy ahhoz hasonlókat szívesen elirányítgatnák egy vagy 100 négyzetméteres bejárható hídról. :P

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.15. 19:19:54
  • Dzsini
    Alapkiadásnál nem, későbbiekre terveznek legénységes hajókat vásárolható módon. De már vannak
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.15. 18:04:38
  • TokraFan
    Jut eszembe...Capital ship-ek lesznek a játékban?
    Feltűnt pl., hogy a dokkok bejárata elég szűkös, egy vadásszal sima ügy, de egy cirkálóval hova lehet majd dokkolni? A landing pad-ek is kicsik, egy Cobra pont elfér, de oda brutál teherhajóval vagy egy csatacirkálóval nem lehet leszállni.
    Vagy ilyen típusú hatalmas hajókról ne is álmodjak?
  • MasterMason
    Én is, leginkább csak a "turistáskodás" - örömutazgatás megy. Komoly "építkezésbe" én már biztos nem fogok belekezdeni a végleges megjelenéséig. Az az igazság, hogy élvezetes számomra a kis hajókkal is repkedni, aztán ha megjelenik a végleges akkor úgy is összegurítok majd egy akár tömeggyilkosságra is alkalmas gépmadarat, azzal meg majd a többit. :P
  • EFRM
    siraly ^^ (bar most beta3ig nagyon minimalra vettem magam)
  • Ubi™
    2.06 update
  • Ubi™
    Gondolom a hétvége miatt töbszörösen terhelt a szerver és indőnként nem bírja. Késő este már megint jó volt, de délután agyrém volt vele játszani, állandóan kifagyott, főleg SC-ből kijövet. Nálad még mindig nem jó? Nem fut valami a háttérben, pl. valamelyik TradeAssist (Marketdump és vagy Slopey)? Mert beta2 óta nem lehet birizgálni a játék memóriaterületét és ez kiakaszthatja. majd később ígérnek valami API-t rá, de most ezek a dolgok egylőre kilőve.
  • TokraFan
    Ez csak egy rosszul megírt autodock rutin, feltételezem, hogy még nincsen készen. Nem ebből kell kiindulni...mert sok játékban láttuk már ezt normálisan megvalósítva. Meg kell írni rendesen, és akkor használható lesz.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.13. 17:51:48
  • StrikeFor
    Oh yeah! / sry csak poén volt/

szóval ugye ez volt nekem már napokkal ezelőtt.....ebben próbáltál segíteni...,de az nem volt sikeres.......mi lehet ez?? random meghal a játék?
  • Ubi™
    Dél óta nem tudok belépni, csak forog a kis hajó, de nem megy tovább. Azt hiszem Styx/Wingove-on léptem ki utoljára. Ja és délelőtt többször volt, hogy bedokkolva eltünt alólam az űrállomás.
  • Ubi™
    Na ez az "idegőrlő", nem a kézi vezérlés. Én is csak egyszer próbáltam ki, de nekem már a bejáratnál tökölt vagy fél percet és én kézzel 3x leszállok mire ez végez.
  • Dzsini
  • TokraFan
    Csak ne feledd, hogy ez alapvetően egy játék! Bármilyen fejlesztőt vagy szakmabelit kérdezel, azt fogja mondani, hogy törekedni kell arra, hogy az élethűség ne menjen a játékélmény rovására.
    Megjegyzem, itt még csak erről sincs szó. Bármilyen ma használatos komolyabb repülőgépet vagy űrhajót megnézel, mindegyiken van autopilot. A Boeing-ek 80%-ka egészen 200m-ig autopilottal jön be megközelítéskor, csak a végén veszik át, bár ahol CAT3 ILS van, ott akár még a gépet is leteszi. Űrsikló szintén dokkolhat automatán, tudtommal leginkább azzal is dokkol. Szóval nincs ebben semmi ördögtől való, maximum aki nem akarja, nem használja...De a lehetőségét is kihagyni, az szerintem hiba lenne. Nem is hiszem egyébként, hogy ki fogják hagyni.
  • TokraFan
    Senki nem beszélt dokolás átugrásról. X-ben sem ugorhattuk át, viszont amikor -bár tudom, ez főben járó bűn-, nincs idő/kedv arra, hogy órákon át csak dokkoljunk, akkor nagyon jól használható egy rendesen megírt auto dock system. Ettől még szkennelhetnek, semmit nem kell kihagyni sehonnan. Masszív 7 éve X-ezem, ami ugye alapjaiban eléggé hasonlatos ehhez, és amikor pl. pénzt akarok csiholni -ami így is órákig tart-, akkor marha idegesítő percekig arra várni, hogy végignézzem ugyanazt a dokkolóanimációt ezredszerre is. X-ben jól oldották meg, mert van auto dock+SETA így a kereskedés gyorsítható de mégsem annyira, hogy ettől arcade legyen a game. Amikor meg van időm igazán beleélni magam, akkor nem használom az automatát. Ennyi. A lényeg a választás lehetősége.
  • RaKmaTakaTa
    Tévedtem:
    Itt és itt van pár találgatás.
    Mindkét érték más. Úgyhogy ez még elválik. :D
    Béta 1-ben a csillagtérképen még látszottak a lakott rendszerek, csak nem hiszem, hogy valaki meg is számolta. :D

Én igazából ezzel kevertem össze: link
    Ráadásul itt is csak arról van szó, hogy az éjszakai égbolton látható csillagokból és objektumokból 160 000 a játékban is visszaköszön...
  • MasterMason
  • MasterMason
    Mondjuk én még sehol nem olvastam illetve hallottam arról, hogy 150 ezer lakott rendszerre lehetne számítani, ezt hol olvastad? Viszont abban tuti biztos vagyok, hogy nem csak olyan bolygókra lehet majd leszállni, ahol lesznek városok. Egyébként szerintem, és ebben tuti biztos vagyok, hogy a bolygó landolás és fps mod után talán egy alien pakkot fognak csinálni, amellyel több ellenséges idegen faj kerülhet majd be a játékba. Hát egy ekkora végtelen lehetőségekkel egy komplett galaxissal megáldott játékot üzleti szempontból is vétek lenne majd hagyni "parlagon heverni."

Figyeld meg, hogy ha megjelenik a game és lesz legalább 3-500 ezer játékos(most bétában van 75 ezer), akkor az eddig biztos két dlc után is jönni fognak majd a különböző dlc-k. Legalábbis ebben bízom, hogy 4-5 éven keresztül legalább egy-egy dlc megjelenik majd hozzá.
  • buke
    RaKmaTakaTa:
    Szomorú hír, hogy nem lehet bárhová leszállni majd. Én egyébként már 1989-ben is ezen gondolkodtam. Egyébként akkor így a bányászat,hogy lesz megoldva. OFF: kérdésem,hogy elvileg planetárium üzemmódban körül lehet majd benne nézni,mert érdekel a kidolgozás,de negyed század lepergése után már nem hiszem,hogy lekötne a fegyveres része a programnak,talán a békés kereskedés még talán.
    EFRM:
    Én egy 10mHz-es 286-oson nyomtam, a bedokkolás kihagyhatatlan volt. Persze érthető,hogy idővel unalmassá válhat egy ilyen komplex játéknál. Pl. az Orbiterben egy külön procedura ez.
  • RaKmaTakaTa
    Lehetőség lesz "fuel scoop"-ra gázóriásoknál, illetve csillagok közelében. Így már a dokkolás nem lesz szükséges. Csak mész valamerre, scannelsz és néha tankolsz.
    Kb. 150 000 lakott rendszerre lehet számítani. (Javítsatok ki ha tévedek.) Ezeket elhagyva egyébként sem lehetőség a leszállásra, nem lesz hova. :D
    400 milliárd csillag egy cseppet sok, töredéküket se fogják felfedezni. Pár oldallal visszább már kivesézték, ezt a témát.
    (Ha fogadni kéne, úgy egymillióra tippelnék ami felfedezésre kerül az első 4-5 évben :D)
  • EFRM
    az elitenek a dokkolas az alapja, ha vki nem tolta volna c64en akkor nemtudja. ha nem szeret vki dokkolni akkor ez nem a jateka :D amugy van docking computer nuboknak, de sztem sajatkezzel az igazi
  • Boron Power
    Kben te tényleg nem érted? Több időd maradna a játék egyéb elemeire, kereskedelem, harc, felfedezés. Az ismétlődő játékelem egy normális embert sokáig nem köt le. Ha már több ezerszer tök ugyanúgy bedokkoltál, hidd el, hogy unni fogod. (pl. X verziók)
  • MasterMason
    Ezzel az erővel akkor az is zavarhatna bárkit, hogy van űrhajó a játékban, mert ha nem lenne akkor nem kéne sem landolni sem utazni csak elég volna csak felvenni a pénzt.
  • Boron Power
    Ha a fókusz átkerül a k. sok rendszer felfedezésére, hidd el, hogy alig várod már, hogy továbbmehess. Akkor már zavarni fog az újra és újra dokkolás, több ezerszer.
  • MasterMason
    Én még nem nagyon láttam olyan férfit aki nem szeretne autót vezetni, olyat se nagyon aki ne szeretne egy saját űrhajót vezetni, na most nyilván ha veszel egy autót azt sem hagyhatod ott az útszélén, le kell vele parkolni minden egyes alkalommal :), na most bassza meg hát van egy saját űrhajónk, még jó hogy nekünk kell vele landolni de hát ki másnak is kéne?

T9-el imádok a legjobban landolni.
  • RaKmaTakaTa
    Tényleg hasznos le(het)ne, ha pár kreditért cserébe a dokkolási művelet kihagyható lenne. Asszem volt is ilyesmi valamelyik ős Elite-ben.
    Egyébként MasterMason-nal értek egyet. A be és kidokkolás is a szimuláció része, nagyon is élvezetes tudd lenni.
    (Először én is utáltam, aztán vettem egy dokkoló komputert, ami abszolúte idióta, aztán szép lassan megkedveltem a manuális landolást.)
    Egyébként ha az állomásokat szemből, a kapu felől nézed, akkor mindig balra, az óramutató járásával ellentétesen forognak, így két másodperc megállapítani a forgásirányból a bejárat pozícióját. Outpost-oknál picit más a helyzet, de kb. ugyanannyi idő alatt megvan itt is a dokkolás.
    Jah, majd el felejtettem: be és kidokkoláskor gyakran ellenőrzik a hajód tartalmát illegális cuccokat keresve. Ugye csempészés is van, esetleg csihi-puhi pvp. Ha dokkolás átugorható lenne, akkor a játék egy része is eltűnne.
    Így már nem tűnik olyan jó ötletnek a dokkolás átugrása :D
  • MasterMason
    Miért is? És ezredszer megnyomni a tűz gombot, vagy ezredik fregedet szedni manuálisan egy fps-ben attól nem fordulnál be?! :D

Halálosan élvezetes és tökéletes a landolás. Ez adja meg azt a érzést, hogy valóban ott vagy az űrben és valóban te irányítasz. Nem tökölni kell, csak landolni. :P A tökölés és a landolás az két különböző dolog, szóval fuss neki te is még egyszer. :D
  • Boron Power
    Azért ha lesz nem tudom hány millió rendszer akárhány állomással és te felfedezés közben a dokkolással fogsz tökölni. Újra és újra. Akkor azért be fogsz fordulni, ha mindannyiszor manuális fogsz dokkolni. Fuss neki mégegyszer... vagy inkább ne!
  • EFRM
    kuldizni kell, vannak 10-20k-sok azokat toljad, ja es cargot+FSDt bovitsed
  • Ubi™
    Hamár a videók alapján is "idegtépő" és stresszel a ki/bedokkolás, akkor meg se vedd! Én csak elmondtam, hogy valamit nem jól érzel. Szóval ennek fuss neki mégegyszer....Vagy inkább ne!
  • TokraFan
    Ennek fuss neki mégegyszer....Vagy inkább ne!
  • Luciferkee
    Valakinek valami ötlet, hogy esetleg pénz hogyan csináljak?

Nagy nehezen meglett a hauler, 8 slottal, de eddig csak olyan stationokat találtam, ahol alig adnak el cuccokat.
    A küldetések pedig max 1000-3000 credit között adnak.

Tippek?
  • StrikeFor
    meglett,de nem megy továbbra sem :S :(
  • StrikeFor
    hol van ez pontosan ? :P