23609
1418743729.jpg
  • GSBazi
    Hogy b az anyukat
  • GSBazi
    Nekem még mindig a töltőképernyő megjelenik egy pillanatra és eltűnik a hajó ami töltéskor forog zene megy és sötétség. :((((((((((
  • MasterMason
    Pár percekre működik...
  • EFRM
    olvastad a patch notes-t?, gecihosszu....

meg jo hogy becsuszott nehany bug, de nem kell fosni, hogy FD-t ismerem egy ket nap 12- patch es fain lesz
  • StrikeFor
    igen csak fagyogat
  • EFRM
    még nem néztem, de este majd munka után!!
    >:-)
  • GSBazi
    Itt mindenkinek működik az elite????
  • MasterMason
    Ja még annyit ehhez hozzátennék, hogy most már végre bolygók is vannak a játékban! Az ami b1-ben volt ehhez képest csak textúrázott labdák voltak. Ezek viszont itt béta2-ben már bolygók.
  • MasterMason
    Én azzal is meg lennék elégedve, ha lehetne venni trade komputert, majd ha megvetted akkor azokon a helyeken amit meglátogatsz fizethetnél egyszeri díjat hogy bekerüljön a hely a komputeredbe, és akkor amit meglátogattál azokat már tudnád csekkolni bármikor.

Szóval félre ne értsd, nem azt hiányolom, hogy mindenhol lehessen látni az árakat, hanem valami fentebb leírt trade komputer rendszert.

Amúgy most bent voltam egy ideig, galaxy map most lett jó hirtelenjében meg most már vannak csillagok is az űrben. :DDD
    Amikor éppen müxik minden, olyankor nagyon szép. Szebbek lettek a csillagok, a sebességérzet is teljesen más meg volna egy rakás pozitív dolog. Tehát azt kell mondjam, hogy nagyon nagy kár, hogy becsúszott ez a malőr meg ez a tegnapi őrületük.

Nagyon nagy kár...
  • Dzsini
    Mert Salakszentmotorosról ha feladnak egy hirdetést, hogy vesznek 50 láda kenyeret 300 pénzért darabját, akkor ha te szerződsz velük, akkor tudod, hogy mennyi lesz a pontos összeg, amit adnak neked azért az egy szállítmányért. Ha te csak úgy viszel oda, akkor pedig nem tudod, csak a tendenciát sejtheted az alapján, hogy milyen jellegű a rendszer.
  • MasterMason
    Miért forgatod ki a szavaimat? Én arról beszélek, hogy mi értelme annak, hogy a "sima" kereskedés full lutri és nem tudhatod a pontos összeget, ellenben küldetéseknél meg miért tudhatod mennyit fogsz kapni?

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.01. 14:30:26
  • StrikeFor
    amúgy bétába faxság ennyire megnövelni a hajók árát.....még élesben el is megy,de bétába minek? azért tesztelni kell a dolgokat ,de ezek az árak csak time sink-re jók
  • Chob
    Szóval az a bajod, hogy nem tudod pontosan mennyit fogsz kapni miután elviszed a rakományodat egy helyre. De az már probléma, hogy a megbízásoknál tisztázzák az összeget, szóval, ha ott veszel fel akkor biztosra tudod mennyit kapsz. Akkor ha már megbízásról van szó az már nem is minősül szállításnak? Én most csak azt csinálom, hogy aranyat meg kávét szállítok megbízással jó pénzért. De rendben, részemről elég is volt ebből a diskurzusból.
  • MasterMason
    Te vagy nagyon fárasztó a kettős mércéddel. Mert akkor úgy kéne a küldetéseknél is csinálni nem gondolod, hogy legyen ott a küldetés vállald el csináld meg barátom, és ha sikerül na majd akkor után megmondják mennyit fizetnek...

Nehogy már előre...
  • Chob
    Ki mondta, hogy nem lehet? Már nagyon fárasztó vagy. Haulerrel fogtam felvettem 2 mission-t 6 perc volt az egész kb. és hopp 25k.
  • MasterMason
    Azt kellene felfogni, hogy gipsz jakab npc kilövése miért fizet annyit, ha még trade tool-al is vagy fél-egy óra volt 100k egy kisebb hajóval? Akkor nem mindegy lett volna, hogy kereskedéssel is meg lehessen ezt keresni?
  • Chob
    Ennyi, ezt kellene itt felfogni, de nagyon nehezen akar összejönni. Már most vannak olyan mission-ök ahol közel 100k creditet adnak. Amint megcsinálják a galaxy map-et lehet eljutunk olyan rendszerbe ahol 1 körrel kaphatsz simán fél milliót.
  • lammaer
    "mert annak konkrétan semmi értelme játékmechanikai szempontból."

Igazad van, de mégis nagyon sok játékban nincs megcsinálva a dinamikus árképzés. A legnagyobb klasszikus etéren afreelancer, ahol konkrétan mindennek mindenhol fix ára volt. Így ki is alakultak a legnagyobb jövedelemmel járó kereskedelmi útvonalak.
  • Dzsini
    Majd a bolygófelszínen a városok között lehet fuvaros-kamionost játszani :)
  • Micsu
    ez nem fuvarozós kamionos játék, az űr kb a vadnyugathoz hasonlítható
  • Dzsini
    Továbbra is azt gondolod, hogy akármelyik béta verzió a végleges gazdasági rendszert tükrözi? Azért játszotok, azért fizettetek, azért írjátok le a tapasztalatokat a hivatalos oldalon a végleges változat a lehető legnormálisabb működést nyújtsa.

Ebbe bele tartozik az is, hogy a rendszeren állítani fognak még sokszor.
  • MasterMason
    Tévedésben vagy, nézd meg bármelyik fuvarozós kamionos játékot...
  • Dzsini
    Ha már a valódi dolgokkal hasonlítjuk össze: igen, ha van előre szerződésed, hogy vigyél oda X láda Y árut, akkor tudod, hogy ennyit fogsz érte kapni. Egy játékban ezeket hívják küldetéseknek, feladatoknak.

Egy játékban az ősidők óta a kereskedelem így működik:
    Ha te veszel Sajóröcsögén 50 mázsa kenyeret, akkor nem fogod tudni, hogy Salakszentmotoroson pontosan mennyit fogsz érte kapni, mert annak konkrétan semmi értelme játékmechanikai szempontból.
    Azt tudhatod, hogy nagyjából Salakszentmotoros milyen beállítottságú - ha ipari város, akkor valószínűleg a kenyeret importból szerzi, és ott többet kapsz érte (attól függően, hogy az utóbbi időben mennyi kenyeret vásároltak a fogyasztásukhoz képest, hiszen ha mindenki oda hordja a kenyeret, akkor nem lesz rá szükségük). Ha mezőgazdasági, akkor valószínűleg megtermeli a saját kenyerét, és nem tudod eladni profittal az árut, ha megfeszülsz se.
  • MasterMason
    Vagy nézd meg ezt:

46 millió egy anaconda, akkor a biztosításnak köszönhetően fegyver meg pajzs árakkal együtt pont 5 millióba fog fájni ha kilövik alólad, és ha 100 ezer/fuvarral számolod, akkor pont 50 fuvar ára... Már ha 100 ezres fuvarokat fogsz ki végig, de az persze közel sem biztos.

Sejtheted, hogy hányan fogják hagyni kilőni az anacondájukat?!

Max 50%- hull-nál esc gomb és szia... Soha nem fogja senki megvárni, hogy kilőjek alóla. Senki nem fog azért 50-szer fordulni minimum 15-20 perces fuvarokkal, hogy te kilőhesd őt... Nem fogja megérni senkinek... Már eddig is esc gombbal léptek ki sokan, most viszont már mindenki ki fog lépni esc gombbal, mert rá lesz kényszerítve.

Sajnos mi komoly űrcsatákat ebben a játékban nem fogunk látni ilyen árak mellett.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.01. 13:11:28
  • StrikeFor
    "sajnos" így van értelme....amit az előző bétában csináltunk,hogy megnéztük mit hova érdemes vinni és Cr-re megmondta mennyi lesz a haszon nem az igazi....de valamilyen szinten 3099-ben azért tudjam már sacc/kb ,hogy melyik bolygón kb. milyen árak vannak,miben van hiány,túltermelés stb. valahogy ezt is megkéne oldani.....oké kérdezel másokat,de lehessen kicsit tervezni is.....
  • MasterMason
    De kérdezz már meg egy valódi szállító vagy fuvarozó céget, hogy elvisz e neked bármit akár csak egy sarokra úgy, hogy nem mondod meg mennyit fizetsz érte? Bocs de a kereskedelem és a szállítmányozás sem szerencsejáték hanem üzlet.

A kalózok pont elég kockázatot jelentettek volna...
  • Dzsini
    Talán pont ezért - mi a nagy kockázat abban, hogy tudod a házszámot, ahova vinni kell a legnagyobb profitért? A trade toolok mellé már csak automata pilóta kell, és este otthagyod a gépet, reggelre kitermelte a milliókat (túlzással persze, de szerintem érthető).

Nagyjából ismered a rendszereket, mint régen (ipari, mezőgazdasági, stb.), kommunikálsz másokkal, hogy ahol éppen vannak, ott milyen árak vannak, és ezek alapján kockázatot vállalsz azzal, hogy esetleg nagy profit reményében drága árut viszel. Vagy futod a bejáratott köreidet biztonságosan, de kis profitért cserébe.

Ezt az irányt jobbnak látom, az árakon meg az árréseken meg majd finomítanak még, ezért bétáztok, hogy mire megjelenik értelmesen működjön a gazdaság is, legyen mit csinálni mondjuk 1 hét játék után.
  • MasterMason
    Így volna értelme, csakhogy ez sajnos jelenleg nem így van, szó nincs arról, hogy a drága áruk fuvarozásánál nagyobb hasznot kapnál. Csak ha bizonyos helyre viszed, de nem tudod melyik az a bizonyos hely a több tucat rendszer közül ahol éppen hiány van ebből az áruból ami miatt többet fizetnének érte.

Tök lutri az egész kereskedelem, egyébként eddig is pont ez szülte a trade tool-okat amit most végleg letiltottak.
  • Dzsini
    Kis profit kis kockázat, nagy profit, nagy kockázat :)
  • MasterMason
    Én nem tudom, hogy ezt te hogy csináltad, engem minimum minden harmadik ugrásnál ledob a szerver még a solo részben is...
  • MasterMason
    Az igazi probléma itt azzal van és lesz, hogy teljesen kiszámíthatatlan a kereskedelem trade komputer nélkül. Pont az volna az értelme a dinamikus gazdaságnak, hogy a jobb fuvarok elvállalása a kereslet kielégítése által lemenne az ára bizonyos árunak másnak meg fel, és ezáltal érdemesebb lenne azt vinni aztán máshova, és így bejárhatná az ember a területet.

De, hogy lehet úgy kereskedni, és pláne a drága árukkal ahol a kalóz kockázat is hatalmas, hogy még azt sem tudod mi az az összeg amiért éppen vásárra viszed a bőröd, a pénzed meg a hajód?

Értitek, hogy mit mondok?
  • Chob
    A játékban már sokkal jobban lehet keresni. Éppen hogy játszottam egy keveset és már volt 40k creditem, kilőttem egy competent cobrat kaptam 8900-at, elvittem 1 db goldot kaptam 11k-t... Írták a fórumon, hogy hozzák ma a 2.0.1-et amiben sok hibát kijavítanak. Galay map nélkül is lehet simán kereskedni amúgy. Ez egy ilyen szakma, hibák előfordulnak és nem oldódnak meg maguktól, a srácok valószínűleg kőkeményen melóznak, szóval a hiszti már totál felesleges.
  • MasterMason
    És ahogy látom folytatódik...

1 millió egy type 6? 29 millió egy type9 úgy, hogy nincs a játékban kereskedelem csak szerencsejáték?

Miféle kereskedelem az olyan ahol nem lehet megmondani, hogy mennyit fogsz keresni egy úton? Ez nem kereskedelem... Tudod ki fog több tízmilliót összeszedni ilyen lutri fuvarokkal ? Ez a játék a béta 2 megjelenésével már nem nevezhető többé se játéknak se szórakozásnak, maximum csak rabszolgamunkának de én játékot akartam venni!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.01. 11:46:43
  • GSBazi
    Ez nemigazán sikerült bejön egy pillanatra a töltőképernyő és utána feketeség a zene megy szépen de nem tölt gratulálok
  • StrikeFor
    a tegnapi dolog az kritikán aluli volt....
  • Dzsini
    Simán előfordul, hogy belső kis szerveren gond nélkül megy, és ugyanazt a buildet mikor kirakják a nagy szerverre, akkor olyan hibákat produkál, amire gondolni se mertek volna :)

Egyik webolal amit követek pár hónapja újult meg, és azóta rohannak a hibajavításokkal. Belső teszt alatt működött minden.
  • MasterMason
    El nem tudom képzelni, hogy sikerült ekkora bakot lőni. Igazából sajnálom mert szeretem ezt a játékot, kicsit bánt ez a tegnapi dolog is.
  • StrikeFor
    jaja , ezt sose értettem.....mielőtt kiadják az ő gépeiken megy minden faszán? mert itt kb senkinek nem működik rendesen......és FB on is ugyanez a helyzet
  • MasterMason
    Nekem sem müxik a galaxy map, ugyan látom a galaxist messziről, de semmit nem lehet csinálni...

Ez egyenlőre játszhatatlan sajnos, és a hibák súlyosságát és sokaságát látva kétlem, ezt egy röpke patch-al orvosolni lehetne. Ez napokba fog telni.
  • StrikeFor
    nekem a Galaxy map egy hatalmas feketeség :D ergó nem tudok igazán tervezni hova menjek :D mondjuk folyamatosan kifagy a játék lehet hagyom is pedig a kis küldik egész jól fizetnek mostmár nem kell szenvedni a 4 rakhelyes géppel