23609
1418743729.jpg
  • StrikeFor
    köszönöm!
  • Ubi™
    Próbáld meg kitörölni a felhasználói könyvtáradbam az AppData/Local-ban és az AppData/Romaing-ban a Frontier-el kezdődő könyvtártakat. De előtte azért másold át valami biztonságos helyre, hátha kell majd később belőle valami! Ezekben vannnak a beállítások és a mentések.
  • StrikeFor
    árulja már ewl valaki pls,hogy 2.02 óta miért nem tudok belépni? csak pörög pörög a cobra/SW és nem indul a játék.........próbáltam windowed módban is meg teljesen más videó beálltásokkal mint eddig
  • Ubi™
    Sosem értettem, hogy az emberek miért akarnak skippelni bizonyos dolgokat, miért sietnek mindenhova, hogy minnél hamarabb meglegyen minden, aztán pár hét múlva meg sírnak, hogy nincs tartalom, de szar ez a játék.... Ebben a játékban pont az az élvezet, amikor pl. bedokkolsz egy állomásra, vagy csak simán új helyeket fedezel fel, mégis órákra leköt. Rengeteg felfedezésre váró dolog van már most a játékban és a küldetések is arra ösztönöznek, hogy ne csak 2-3 rendszer között repkedve próbálj meg pénzt csinálni. Sokkal türelmetlenebbek ma az emberek, mindent akarnak azonnal.

Amúgy ez a 2.05 már tényleg használható, nem fagy ki minden hiperugrás után, viszont némelyik állomástól 5-6x is kell dokkolási engedély mire beenged, pedig tök üres.
  • TokraFan
    X-Rebirth előrendelése után megfogadtam, hogy több ilyen hibát nem követek el. Csak kész játékot veszek, bár ahogy az ED halad, itt a fejlesztők előtt tányleg le a kalappal
  • MasterMason

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.10. 18:50:04
  • MasterMason
    44-es hírlevél. Béta 3-ban jön a multiple ship meg talán az IC-is.
  • EFRM
    miert nem fizetsz be inkabb? grandiozus a jatek es jobb minta videokban, ugyertem ha te iranyitasz az megiscsak az a fasza

más: 2.05 nekem uberfasza lett. atomstabil es a fsd betoltesek is gyorsabbak, egyelore nagy buggal meg nem talalkoztam...
  • TokraFan
    Értem, és így egyébként teljesen világos. Tulajdonképpen ez a jó, mert így reális. Csak kérdés, hogy hosszabb távon nem megy-e a játékélmény rovására? Már X3-reunionban -ami a széria egyik legnehezebbje volt-, 2 hónapig szenvedtem egy csupasz Titan megszerzéséért, pedig ott pl. a kereskedés a SETA+autopilot, illetve a kis rendszerek miatt egészen gyorsan ment. Kicsit tartok attól, hogy hosszabb távon túl körülményes lesz ED-ben kereskedni. Pl. ötvenedik alkalommal esetleg már az is idegtépő lesz, hogy mindig végig kell várni ugyanazokat az animációkat a ki/bedokkolásoknál. Elsőre még nagyon érdekes és hangulatos, de sokadszorra már nem kevés időt elvisz majd.
    Bár ha jól megcsinálják a gazdaságot, akkor a felfedezés mellé egy kielégítő profit is társulhat, ha az ember megtalálja a különösen jövedelmező útvonalakat.
    Elnézést, hogy itt belekotyogok szimplán videók alapján, de remélhetőleg Ti majd elmondjátok, ha valamit nem jól érzek. :-)
  • MasterMason
    Simán repkedhetsz, sőt akár egyik állomástól egy másik rendszerben lévő állomásig is átrepülhetsz simán, ha van rá négy napod. :D

Hipertérben vagy olyankor, kb 1000 km alatt léphetsz ki onnan, és az állomás közelébe dob ki 8km távolságban, ott van az az állomás akkor is amikor hipertérben vagy, csak 1000 km-ről nem látszik... Vagyis azért lett ez így kitalálva, hogy ne keljen 20 órát utaznod egy állomásig...

Persze utazhatnál annyit, de minek?! Itt olyan elképesztő távolságok vannak hogy döbbenet, így is van olyan állomás ahova még hipertérben is 40 perc alatt érsz oda a fénysebesség többszörösével. ;)
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.10. 03:07:38
  • TokraFan
    Jaja, majd ha már itt fut, jobban meg tudom ítélni. Egyébként az is furcsa nekem ahogy az állomásokat meg kell közelíteni. Csak tegnap láttam egy videóban, hogyan megy ez az egész ED-ben. Én eddig azt hittem, hogy jump után amikor kidob a nap előtt, már simán repdeshetek és "real-time" megközelíthetem az állomásokat, bolygókat stb.. Erre most látom, hogy külön be kell repülni??? -vagy nem is tudom mi az- a célterületre, ahol egyszer csak odateszi elém az állomást. Ez így kissé furcsa, sokat ront -így videó alapján- az élményen. Olyan, mintha teleportálná az állomást a semmi közepére, éppen a hajó elé. Nem túl életszerű szvsz.
  • Chob
    Ja, majd ha kipróbáltad. Outpostokra is könnyű leszálni, elég könnyen észre lehet venni, hogy hol van a landing pad.
  • TokraFan
    Bocs, azt nem írtam, hogy nem a nagy állomásokról van szó, hanem a kicsikről. Pl. szemben áll a játékos az állomással, megkapja a leszállót 2-es padra, de semmit nem látni, hogy az hol van. Az a kis sárga izé csak pár méterre villog. X-ben legalább fél km.-re kijöttek a landing light-ok, így szinte bárhonnan látható volt, hova kell repülni, az autopilot meg szépen lassan ahogy illik, bevitte a hajót. Itt meg azt látom, hogy áll a játékos, nem látja a pad-et, ezért elkezdi össze-vissza körberepkedni az állomást míg meg nem látja a sárga fényt. De aztán sem szépen finoman szállnak le, hanem ide-oda rángatva a hajót, teljesen irreális módon. De lehet, hogy ez csak engem zavar, mert én szeretek finoman folyamatos, lassú mosgással megközelíteni a leszálláshoz, bármilyen játékban. Ez viszont nekem így kicsit arcade-os.
    Ettől még lehet élvezetes, nyilván majd ha már próbálom akkor lesz csak teljes a kép. Egyelőre csak érdeklődöm...
  • StrikeFor
    nektek megy rendesen? nekem nem tölt be...csak pörög pörög a Cobra vagy SW
  • MasterMason
    Beta 2.05 will be available by 11:50 BST
  • Dzsini
    Én csak egy kis gúnyt vittem bele (részben azért, mert ahogy kifejtettem, nem értek egyet az ilyen jellegű fizess-hogy-dolgozhass dologgal), nem hittem, hogy valaki ennyire szó szerint veszi :)

A crowdfunding teljesen más, ott te egy névnek, eszmének, ötletnek előlegezel bizalmat, és azért esetleg kapsz cserébe valamit, ami lehet akár az is, hogy kipróbálhatod mások előtt, hogy miről is szól az egész, ötletelhetsz, elneveznek rólad egy csillagot, stb. Az egy alapvetően tisztességes kalapozási metódus.

Más: Elite Dangerous - Mercenary Edition 40 euroért
    egy ajándék Eagle, egy adag festék, egy "day one" matrica, meg könyvecskék és ez-az (pár apró kiegészítés gondolom) - ezt kapják a bétások is majd.

És a klasszikus Elite ingyen :)
  • MasterMason
    Tök felesleges ezen rágódni, mert itt senki nem szól rád, hogy gyere be vakolni, ellenben mivel ez a tiéd lesz ezért már most szívesen jelzed a kivitelezőnek, hogy ha valami gond van, hogy csinálja meg. Nem te dolgozol rajta. Te csak szólsz, a kivitelező meg elvégzi a munkát, a javítást.

Nyilván nem az a munka, hogy észrevedd ha a csempe között valahol nincs fuga, az volna a munka ha azt a fugát neked kéne pótolnod, de itt erről szó sincs.
  • StrikeFor
    nektek megy? nekem 15 perce tölt :S
  • lammaer
    Ja, csak ahogy Renegade is írta, nem fizetsz érte TÖBBET mint elkészülés után és nem próbálják megmagyarázni hogy azért kapod drágábban hogy hétvégenként gyere be vakolni :D

Nade nem offolok tovább, trécseljetek a játékról én meg figyelgetek.
  • EFRM
    1.) autopilot nincs, ha a kek tartomanyban van a sebesseg, akkor nem fog tulfutni. 1000dokkolasombol kb 2szer futottam tul, szoval mondhatjuk soha.

2.) a landing padot csak akkor nem lehet rogton latni, ha a bejarat utan a legkozelebbiekbol oszt, egyebkent lehet latni a szamot. amugy gyerekjatek a dokkolas, nem tudom milyen videokat neztel :D semmit nem kell keresgetni berepulsz es leszallsz. en mondjuk nem rarepulni szoktam hanem fole es leereszkedem a vertikalis thruszterrel (x52p bal mutatoujj)
  • Chob
    Még akkor is, ha túlmennek a célponton akkor sem kell újra a legelejéről nekifutni az egésznek lol, csak rá kell fordulnia célpontra és annyi.
    Nem tudom kiket néztél, ha annyit bénáznak, a dokkolás már így is meg van könnyítve mert ha befogod a station-t akkor ott az oldalán van egy nyíl ami jelzi, hol lehet berepülni, és a landing pad megtalálása meg, 2 másodperces feladat kb.
  • MasterMason
    Van egy automata a gépmadárban ami a sebességet automatán beállítja ha oda teszed a kék tartományba, és akkor nem futsz túl...
    Dokkoló komputer is van, de szart sem ér. Komolyan mondom neked, hogy amúgy is az egyik legjobb dolog landolgatni pláne a nagyobb hajókkal. Nekem nem hiányzik nincs is a hajómon és nem is lesz. Szerintem a dokkolás tökéletes, van fény a landoláshoz, minden tök egyértelmű bár kétségtelen, hogy sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy pl a coriolis az óramutatóval ellentétes irányában a saját tengelyén forog, így mindig tudni lehet, hogy hol a bejárat.
  • TokraFan
    Kérdéss: Autopilot van a játékban? Nézegetem a gameplay videókat és szemet szúrt, hogy mindenki manuálisan navigál. Az is olyan esetlennek tűnik, hogy a rendszeren belül egyesek állandóan "túlfutnak", és kezdhetik előről a megközelítést. Ez így eléggé idegtépő lehet hosszútávon. X-ben is megbolondultam volna ha nincs autopilot+SETA, főleg ha az ember kereskedik és folyamarosan csak dokkolgat A-ból B-be.

Másik kérdés: Lesz majd idővel bevezető fénysor a landoláshoz? Kicsit bénának hat nekem a dokkolás jelenleg. Nem látok bevezető fénysort, ezért a videókban sokszor össze-vissza keresgélik a landing pad-ot. Nem túl reálisan néz ki, szinte rodeózik mindenki. Alig látni rendes, szép rárepülést és megközelítést, inkább egyfajta "kapkodás" van, ide+oda rángatják a hajót mire megtalálják a leszállóhelyet. Kicsit arcade-os így videók alapján.
  • TokraFan
    Jó, de nem kétszer annyiért! :-)
  • TokraFan
    Starforge: Jelenleg az egyik legnagyobb átverésnek tűnik a korai hozzáférésű játékok között. Több százan leírták ott (az anyázás mellett), hogy ez jó lecke volt, többet nem vesznek negyedig sem kész játékot. Hogy a Stardrive nevű fosról ne is beélszjünk...ami egy one man show, aki miután pre-beta fázisban már eleget értékesített a játékból, kvázi magára hagyta az egészet, a support mint olyan, sosem működött, patch-ek nem jönnek hozzá, vagy ami jön, az több hibát generált mint javított. Mindezt ilyen 30-50eurókért.
  • MasterMason
    A lakásoknál és lakóparkoknál ez már régóta van... Még el sem készült és már árulják.
  • EFRM
    nem kene osszekeveni egy crowdfunding jatek alpha-beta-lofasz access pledge VS normal jatek pre order v early access-el ugyanis a 2 dolog sztem teljesen mas. az E:D beta mondjuk talan az early accessre hasonlit szolgaltatasban, de az arban benne van szerintem a crowdfunding hozzajarulas+szukites, hogy ne legyen tul nagy tomeg...

egyebkent akinek a 60euros beta nem tetszik, az vegyen 890jump CONCEPTET majd 600$-ért hétvégén
  • Renegade
    maga a koncepció a fura, és az hogy ez milyen sok embernek természetes lett.

most képzeld el, ha megpróbálnák meghonosítani más iparágak:

a Q2-ben átadásra kerülő társasházban egy lakás 20 millió forint lesz, de ha most adsz 30 millát, akkor bejárhatsz az építkezésre, ha kedved tartja falazhatsz is, és szólhatsz a kivitelezőnek, ha egy erkélyajtó mögött nincs erkély. :)

Mondjuk telóbizniszben bevezetném, vagy bárhol ahol legyőzhetetlen vággyá válik a türelmetlenség, ott ezzel a módszerrel lehet némi plusz bevételre szert tenni, szerintem.
  • MasterMason
    De itt azért már nincs komoly különbség, 49 euró lesz a végleges játék én meg 60 eurót fizettem. Ezt a tíz eurót én megiszom pár nap alatt redbull-ban.
  • MasterMason
    Ne is mond. :D Akkor lesz ez az igazi amikor kiteljesedik a bolygó landolással és szabad mászkálással kvázi fps-s móddal.
  • lammaer
    Azzal amit itt leírtál tökéletesen egyetértek. Ezért szúrt szemet amit az idézetben írtál: azért CSERÉBE mert FÉLKÉSZ a játék TÖBBET fizess. Kétszer olvastam el mielőtt reagáltam, mert akkora ellentmondás volt a CSERÉBE szó hogy sokkot kaptam ki gondolkodik így :)
    Ha nem tetted volna be azt a második mondatot, simán átléptem volna.

(hogyne ismerném az early accesst, a másik nagy kedvencem)

@MasterMason: ha elolvasod amit írtam, akkor azzal nincs semmi bajom ha vki játéknak fogja fel a bétát. Nagyon akarsz játszani, ők meg tudják hogy nem bírod ki, ezért felsrófolják az árat mert úgyis pengetni fogsz. Nem tisztességes de ügyes húzás :), aki türelmetlen pengessen :)

Én azon akadtam fenn amikor a munkáért CSERÉBE még fizessek is.
  • BladeW
    Számomra akkor lesz kész a játék, amikor belekerül a planetary landing. Az más kérdés, hogy nem fogom kibírni, hogy addig ne játsszak vele :)
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2014.10.08. 16:08:56
  • Dzsini
    Hallottál már az "Early Access" nevű dologról? Ott még bőven béta előtt fizetsz többet egy játékért, ami később talán el se készül... :)

Erről az előre fizetős dologról meg a topic korai időszakában már beszélgettünk (vissza lehet olvasni), ez hozzáállás kérdése, én kitartok amellett, hogy egy bétatesztelés szerintem azzal a felelősséggel jár, hogy én a programban töltött időmet nem játékkal, hanem hibakereséssel töltöm, és mindenféle baromságot megpróbálok ennek érdekében - dolgozom, nem játszom. Ezért pedig vagy engem fizessenek meg, vagy nem fogom csinálni. Ha más másképp gondolja, az se gond.
  • MasterMason
    Az az igazság, hogy a hibái ellenére már kőkeményen lehet vele játszani. Élvezetes volt a béta 1 is és nem hiszem, hogy bárki munkaként fogná ezt fel. Saját jól megfontolt érdeke mindenkinek, hogy jó és még jobb no meg "hibátlan" legyen ez a játék, hiszen sokat fog vele játszani. A 240 eurós alfa szimplán örültségnek, a 120 eurós prémium béta lehúzásnak, a 60 eurós béta viszont már elfogadható árnak tűnik. Persze a legjobban akkor jár az ember, ha türelmesen megvárja a véglegest, már ha addig van mivel játszania - ha van ideje játszani.
  • lammaer
    "A béta nem arra való, hogy a többiek előtt indulj a játékban, hanem arra, hogy előzetesen hibákat keress és jelents a fejlesztőknek. Ezért cserébe többet fizetsz a játékért, mint a végleges változatot vásárlók. "

Ezt sosem fogom tudni megszokni... Tehát, nemhogy ingyen DOLGOZIK az ember, de még fizet is hogy dolgozhasson :)

Akkor már inkább tényleg értelmezzük úgy a bétát hogy "előbb játszhat az ember a játékkal".... azt még el tudom fogadni, hogy a türelmetleneket megfejik (most akarod? fizess többet), de nem hiszem el hogy a játékosállomány már olyan szinten elhülyült hogy azért fizet hogy dolgozhasson...
  • EFRM
    aha ezek voltak azok, lesznek ilyenek
  • MasterMason
    Egyébként olvastam egy interjút jó múltkor a Brabennel és szinte biztos vagyok benne, hogy kettős csillagok esetében ahol az egyik már fehér törpe ott előfordulhatnak majd ilyen akkréciós korongok is. Egyenlőre csak olyan kettős csillagokat láttam, ahol mind a kettő még aktív nap volt.

• MasterMason
    Több is van, itt vannak vagy legalábbis voltak az 1.03-04-ben:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.08. 11:41:55
  • Dzsini
    The size of a black hole, as determined by the radius of the event horizon, or Schwarzschild radius, is roughly proportional to the mass

forrás - plusz a "physical classification" táblázat "size" oszlopa:
    Supermassive black hole ~0.001–400 AU (legalább 150 000 km, ez a 0.001 AU)
    Stellar black hole ~30 km
  • EFRM
    wow ezt nem tudtam es nem is talaltam meg, mi a neve a rendszernek ? v hol va na forumban?