23609
1418743729.jpg
  • Luciferkee
    Nálatok működik?

Nálam a menünél kifagy :(
  • Ubi™
    Na végig mentem a tutorial részen, elég jó lett. Nekem az új UI is tetszik, nagyon jól néz ki, sokat políroztak rajta, Nameg mintha a hangok is ütősebbek lennének.
  • MasterMason
    Én amit eddig láttam, a bolygók nagyságrendekkel szebbek lettek, nagyon szépek, az előző verzióban sem a légkör sem a textúra nem volt túl meggyőző, ebben viszont nagyon menő a bolygó. Tényleg, főleg a földszerű bolygók amik igazán tetszenek.
  • EFRM
    alig varom mar, h explorerkedjek kicsit, nomeg korulnezzek a nagy semmiben
    azt is irtak, h kozelebb lehet majd menni a bolygokhoz es sokkal jobban lehet erzekelni a mereteket, ez pozitiv
  • EFRM
    ja igaz, du/estere irta a srac
  • Chob
    Még nincs, majd késő délután/kora este lesz 2.0.3. Amúgy szerintem is jól haladnak, látszik hogy sokat melóznak rajta.
  • EFRM
    sztem kurva jol haladnak es ezt mint szakmabeli mondom. teljesen eletszeru ami tortenik es nagyon pozitiv ahogy dolgoznak rajta

2.03 kint elvileg, este meglesem (bar addig 2.04 is megeshet :)
  • d00ky
    Sziasztok, Van egy elado Thrustmaster 16000m joystickem, jobb es balkezesre szerelheto, garis, papirokkal 11K-ert elado. Nem kell valakinek? E:Dhez idealis ;-)
  • MasterMason
    Azóta már felmentem a hivatalos fórumra és már látom, hogy ez a 2.02. sem éppen a várt eredményeket hozta.

Amíg nincs kint a hirdetés FD fórumon, hogy programozót keresnek felvételre, addig elvileg napok kérdése, hogy újra játszani lehessen.
  • GSBazi
    ne nagyon futkározz mert hamar falnak mész :))
  • GSBazi
    fiuk eszt nagyon nagyon elbaszták ez rettenyet amit művelnek iszonyat idegesítő ez a pancserkodás
  • MasterMason
    Na és akkor mindjárt iszom egy kávét és nekifutok. Tegnap óta nem is próbálgattam az agyérgörcsöket elkerülendő.
  • EFRM
    na en tegnap updateeltem 2.02-re, de azota a főmenu-nel megfagy a game, :I legtoroltem 1 gb-s logot aztan most pihi van 2.03ig
  • Ubi™
    Először frissíteni kell a Launcher-t, utána letölti a többit. Jelenleg 2.02-es, de fura mód ha elindítod, az írja, hogy frissebb a kliens mint a szerver és nem megy az online része. LOL.
  • Smokk
    Le kell szedni v telepiti magatol?
    Ugyanis akar hanyszor probaltam ma csak a "BadRequest" fogadott.
  • Dzsini
    A Naptól mi vagyunk 8 fénypercre, a Voyagerek egy picit messzebb vannak (a kiírt időtartamokat el kell osztani kettővel, azok az oda-vissza távolságot jelentik - tehát kb. 18 és 15 óra amíg az onnan küldött jel ideér)
  • Luciferkee
    Nálatok most megy?

Csak tutorialt enged játszani.
  • StrikeFor
    nincs nagyon szerver....SOlO se......
  • riviera
    Azt is nyomod te burzsuj? :D Remélem majd felszolgálhatok a 300 dolláros hajódon
  • EFRM
    sot, patchelem a starcitizent gecccc
    beware vanduuls
  • riviera
    too old, too, new, unconnected a mai program de holnap már biztos jó lesz
  • EFRM
    o vazze jol kitoltam magammal :DDD update, jatek indit, minden megy flottul, erre mondom fasza, de a joy nincs bedugva. na most bedugtam, relog es client too new :DDD fasza. ralesek majd kesobb, pihentetek 2.02ig

viszont a porgo uj cobra gfx es az uj UI nekem egyelore bejott :D ennyit lattam belole, felszallni nem tudtam
    ;dd jo lesz ez, erzem
    Utoljára szerkesztette: EFRM, 2014.10.01. 18:57:52
  • MasterMason
    No igen, de a béta tesztereknek lehet béta véleményük is a béta játékról.
  • riviera
    Dehogynem :) izzítsd az x52det mert kurva jó lett még így is, hogy nem lehetett mást csak sasolni a galaxison kívülről :D Mi az ingame neved?
  • MasterMason
    Naugye. :)
  • EFRM
    a beta teszterek elete nem csak jatek es mese
    :d
  • TokraFan
    Persze, ebben igazad van. De ha nem ismersz még egy rendszert, akkor hogyan kérdezel le róla bármit is? X-ben is lehetett telepíteni műholdat, onnantól -és persze a szükséges trade szoftverek telepítése után-, már mindig a galaxis bármely pontjáról láthattad az árakat.
    Oda akarok kilyukadni, hogy első körben életszerűbb, ha fel kell fedezni egy rendszert. Aztán viszont már valóban az lenne üdvozítő, ha az ottani állomások vagy bármi ahol kereskedni lehet, bekerülnénke egy adatbázisba, ahonnan aztán már bármikor eléred az infókat. Még a netes analógiánál maradva is...Ott is előbb meg kell keresni -ha úgy tetszik, fel kell fedezni- azokat a bizonyos gyártókat, kereskedőket stb. mindenképpen a kutatással kezdődik a dolog, ezt a valós életben sem tudod kikerülni semmilyen módon.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.01. 18:47:50
  • riviera
    Már ugye ötletelnek ilyeneken, hogy térgörbítés meg fasz tudja mi, csak jajj mennyi energia kell hozzá stb... Ezzel szemben az elektromágneses sugárzás az fix sebességű a tudomány jelen állása szerint :)
  • Micsu
    viszont jumpdriveal felszerelt drónok vihetnék az információt minden nap, minden szektorba, persze ez se menne másodpercenként mint interneten a tőzdse :P
  • MasterMason
    "A voyagernek ha lenne jumpdriveja de csak fénysebességű kommunikációs rendszere?"

Nem túl valószínű az az extrém eset, hogy a technológia már képes a fénysebesség többszörösével repíteni akár 440 tonna árut meg plusz űrhajót és embert, ellenben adatot maximum csak fénysebességgel. Viszont azt lazán elképzelhetőnek tartanám, hogy egy szövetségi rendszer, amilyen pl az elite-ben van, ott pl szabad kereskedelem van és ennek kapcsán nem kellene a cégeknek titkolózni az áraikat tekintve...

Ezzel együtt azt mondom, hogy én még megelégednék azzal is, ha pl egy trade szoftverrel legalább a már meglátogatott bolygók adatait le lehetne kérni bizonyos egyszeri befizetett összeg után, hogy amit meglátogatsz rendszert ott fizethetnél és akkor bekerülne a hajó fedélzeti kereskedelmi komputerébe az a helyszín illetve állomás.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.01. 18:30:54
  • riviera
    Jaja simán lehetne úgy mint a frontierben, esetleg kiterjesztve x fényév távolságba.
  • Diopapa
    Mondjuk a régi ős Frontierben is meg lehetett rendszeren belül kérdezni az árakat valami jelképes összegért. Számomra is megfelelő lenne, ha pl a "chatelős" ötletemet megvalósítanák az ár lekérdezésre is. Pl fényévenként 5-10mp-el később érne oda az üzenet a címzetthez. Ugyanilyen szisztéma szerint mehetne a távoli árlekérdezés. Pl x credit / állomásért lehetne lekérdezni és fél-egy perc alatt érne oda a szomszéd rendszerekből. Messzebbről meg több idő lenne. Az sem zavarna, ha előbb már járni kellene az adott rendszerben pl megtudni a helyi frekvenciákat vagy mittomén'.
  • riviera
    A voyagernek ha lenne jumpdriveja de csak fénysebességű kommunikációs rendszere? Amúgy jóval több lesz az mint 8 perc sztem... Nyilván a távoli jövőben lehet megoldható lesz de az Eliteben talán ok lenne, hogy pár jumpra a környéken lehessen látni az árakat de távolabbról nem lenne realisztikus.
  • MasterMason
    És ha egy kis adat jönne 7 év alatt, akkor te egy űrhajóval át tudnál ugranál 10 perc alatt?! :D

A helyzet az, hogy pl a voyagernek 27 évig tartott eljutni a naprendszer határára, az adatcsomagok amiket küld meg ideérnek 8 perc alatt...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.01. 18:11:37
  • riviera
    Hát az interneten 7 év alatt jönne 7 fényévnyi távolságból az ár, szal el tudom képzelni :D
  • MasterMason
    Vegyük alapul a jelenlegi valóságot. Nem tudsz mutatni olyan magára és az üzletére valamit is adó nagybani kereskedőt, kiskereskedőt, gyártót, viszonteladót, gyárat és vagy üzletet, amely ne lenne interneten elérhető az áraival, saját oldalon. Most el tudod azt képzelni, hogy 3300-ban 7 fényévet kéne ugrani azért, hogy megnézess egy árat, ellenben ma itt 2015-ben amerikától kezdve kínán és európán át bármely üzleti és kereskedelmi tevékenységet folytató cégnek megnézheted az árait anélkül, hogy akár csak egy kilométert is meg kéne tenned?!
  • MasterMason
    Aham, és hány trade szoftver volt x3-on belül? Mk1-MK2-MK3... A helyzet itt Elite-ben sokkal bonyolultabb, pl ugyanis rögtön itt van egy szövetség, és igencsak kétséges, hogy ugyan azon szövetségen belül ne tartanák ezer szálon a kapcsolatot a szövetség egyéb rendszerei között.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.01. 17:44:22
  • TokraFan
    Nekem nincs meg a game, de azt hozzáfűzném, hogy az X3-ban sem tudjuk előre, hogy mit hova érdemes szállítani. Trade computert is csak később lehet venni, és természetesen a nagyobb profithoz teherhajó kell. Alapvetően az az elv, hogy előbb fel kell fedezni a kereskedelmi lehetőségeket, ahogy az a való életben is működik. Éppen ezért nem lesz mindenkiből jó kereskedő in real world sem.
    A legnagyobb kihívás egy kereskedőnek éppen az, hogy megtalálja a lehető legjobb beszerzési forrást, majd megtalálja ehhez a legjobb értékesítési lehetőségeket. Ha előre tudjuk hol kell beszerezni valamit és hova kell vinni, akkor az nem túl életszerű.
    X3-ban eleinte papírra kell irogatni, hogy hol, mit, milyen áron lehet venni. Aztán el kell kezdeni felfedezni a rendszereket, és megnézni, hogy hol lehet eladni legjobban. Emellé jön a terület felmérése, hogy mennyire veszélyes az adott útvonal. Ezeknek az adatoknak a birtokában lehet felépíteni a saját kis kereskedelmi birodalmunkat, és tudunk dönteni a stratégiáról. Ez kb. így működik a valóságban is. Ha így van Elite-ben, is akkor annak én csak örülni fogok.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.01. 17:40:52
  • MasterMason
    Van 2.01.
  • MasterMason
    Nem olvastam, én sajnos saját bőrömön tapasztaltam. Szörnyű...