23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Ha már fekete lyukról van szó, akkor a Schwarzschild-sugarat (nem forgó fekete lyuk esetén) szokták az eseményhorizont sugarának megfeleltetni -> gyakoralatilag méretről van szó. Az, hogy azon a sugáron belül mi van, pedig édesmindegy, úgysincs rá még csak jól működő elméletünk se :)
  • MasterMason
    Nem, a Schwarzschild-sugár az gravitációs sugár, és még véletlenül sem jelenti azt, hogy amelyik égitestnek nagyobb a gravitációs sugara azzal arányosan nagyobb lenne maga az égitest is... :)
  • Dzsini
    Nagyobb tömegű fekete lyuknak jóval nagyobb a Schwarzschild-sugara - tehát "nagyobb" - ráadásul a szupermasszív fekete lyukak a jelenlegi modellek alapján jóval kisebb sűrűségűek, mint a normál fajták.

A Saggitarius A* Schwarzschild-sugarát 13 millió km körülire teszik, a Napunk S-sugara 3 (három) km lenne, egy átlagos csillag, ami már fekete lyukká omolhat össze olyan 10-30 naptömegű.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.08. 11:24:19
  • MasterMason
    Én voltam, még képet is linkeltem a galaxy mapról. :D
  • EFRM
    jaja ertem en:DD, de en ha BHt szeretnek latni, valoszinuleg nem a sagi fele indulnek, hanem a legkozelebbi fele.
    valamikor irtak, is a forumon, hogy hol van a "kozelben" majd, oda is tuti h elindul majd par lelkes felfedezo
  • MasterMason
    Miért? :) A fekete lyuk "nagysága" nem a kerületéből hanem a tömegéből (sűrűségéből) adódik, a fekete lyukakat nem a kerületük átmérője alapján osztályozzák hanem a tömegük alapján, egy kisebb méretű fekete lyuk is lehet jóval nagyobb tömegű mint egy nagyobb társa. ;)
  • Dzsini
    Hát, ha az a Ferrari akkora a többi autóhoz képest, mint egy repülőgép-anyahajó, akkor talán áll a hasonlat :)
  • MasterMason
    Van de az nem "márkás". :D

A sagittarius a* az fekete lyukban olyan mint autóban a ferrari, a márkás fekete lyukak a menők. :P
  • Dzsini
    Hát, jelenleg olyan tucatnyi rádióforrás van a Tejúton belül, amiről sejtik, hogy esetleg fekete lyuk lehet (vagy csomó minden más is) - a legközelebbi ~1600 fényévre van.
  • EFRM
    lesz fekete lyuksi kozelebb is sztem
  • MasterMason
    Egyébként remélem megoldják, hogy a különböző bolygók esetében ott az infó panelen megjelenithető lesz majd, hogy ki fedezte fel az adott égitestet. :D
  • Dzsini
    Mondjuk attól nem félek, hogy egy multira alapozott játékban Thargoid csatahajót fognak a felhasználók kezébe adni, de az Argent's Quest is közel 100 fényévet ugrott a class 4 military drive-al.
  • MasterMason
    Na jó de mit értünk felfedezés alatt?! :) Nyilván ha felfedezni megy az ember akkor fel akarja térképezni azt a rendszert, amelyik rendszerbe belépett? Most végigugrálni 1000 vagy akár csak 500 rendszeren úgy, hogy csak a központi csillagot látta valaki annak mi értelme? Persze nyilván az, hogy elmenjen és megnézze a fekete lyukat, na de milyen áron, hogy lemarad közben minden másról? A felfedezés itt arról szól valójában, hogy feltérképezi az ember az ismeretlen rendszereket. Van belőle 400 milliárd, szóval a korlátlan mellől akár el is vehetjük az idézőjeleket. ;)
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.08. 08:52:07
  • BladeW
    A First Encountersben a missionből kapott thargoid hajóval emlékeim szerint ~600 fényévet lehetett utazni. Nem elképzelhetetlen, hogy hozzá lehet majd jutni 1-2 finomsághoz itt is. (Különben is mit akarnak majd a lategame-be tenni, ha nem a "korlátlan" felfedezés lehetőségét?)
  • Dzsini
    Akkor átfordul a számláló, mint Frontierben :)
  • MasterMason
    Kidobsz egy distress beacon-t, és akkor jó drágán kapsz üzemanyagot. :)

Dzsini, ott van konkrétan leírva, hogy a jelenlegiben milyen feltételek mellett dobhat véletlenszerű pozícióra, és a galaxis közepére nem dobhat, minél nagyobbat ugrasz annál nagyobb lehet a céltévesztés, de soha nem lehet 26 ezer fényév.
  • TokraFan
    Köszönöm a válaszokat! Akkor kicsit megnyugodtam változatosság ügyben. :-)
    Még egy kérdés, ha kifogy az üzemenyag egy kihalt rendszerben, akkor mi van? Game over?
  • Dzsini
    Az első Elite-ben a misjump az adott galaktikus térképen véletlenszerű pozícióra dobott.
  • MasterMason
    De miért is juthatnál el misjump-al a galaxis közepébe gyorsan?! :)
  • RaKmaTakaTa
    Az előzetes tervek alapján lesz "missjump" is.
    http://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=5443

Így elméletileg a galaxis közepébe is gyorsan eljuthatsz :D (... vagy a másik szegletébe...)
  • MasterMason
    A fuel scoop-ot is fel kell tölteni, az is idő...

Az meg alapból is teljes képtelenség, hogy egy hónap alatt lenne róla kép, hiszen minimum 800 óra eljutni oda, már akkor ha nem kell tankolni fuel scoop-al sem, és folyamatosan éjjel nappal semmi mást nem csinálsz csak ugrasz...

Lehetetlen...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.07. 11:27:41
  • Dzsini
    Outpostok? Egy idő után semmi ilyesmi - fuel scoop és irány a közeli csillag / gázóriás tankolni.

Az első kör lesz megtalálni a legüzemanyaghatékonyabb (vagy legnagyobb ugrásra képes) hajót... megjelenés után nem kell 1 hónap, és lesz screenshot róla :)
  • MasterMason
    És persze nem számoltam bele azt, hogy esetleg egyszer az életben még vissza is szeretnél majd jönni a galaxis közepéből. ;) (Esetleges kalóz és vagy thargoid támadásokról már ne is beszéljünk mennyi időt adna pluszban hozzá...)
  • MasterMason
    Ott van a csillagtérképen, és éppen pont 26 ezer fényévnyire. :) Persze lehet sokan belevágnak majd de ha végiggondolják akkor majd rájönnek, hogy azért van egy pár probléma ezzel a dologgal. :D Pl ha légvonalban repülhetnél még akkor is több mint 1300 ugrás kellene hogy elérd, már ha legalább 20 fényévet képes ugrani a hajó. Mivel azonban itt nem légvonalban vannak a csillagok, ezért ez a távolság jóval nagyobb akár a duplája is lehet. ;) Természetesen el lehet majd jutni oda, de mivel a frameshiftdrive feltöltése és plusz ugrás is legalább 20 mp-t vesz igénybe, így nem lesz egyszerű. Még alsó hangon becsülve is legalább 2500 ugrást számolhatunk, és még akkor is 50 ezer percbe vagyis 800 órába telne elmenni oda, de úgy, hogy akkor tényleg semmi mást nem csinálsz csak ugrasz és ugrasz folyamatosan ami egyébként lehetetlen, hiszen még tankolni is kell pár ugrásonként és az még pluszban nagyban megnöveli ezt az időt. :D Mert bizonyos rendszerekben el kell menni egy outpostra le kell szállni tankolni stbstb, ami akár több percet is igényelhet, (van olyan outpost ahova 17 perc eljutni csak rendszeren belül. ;) ) Nem beszélve arról, hogy igazából csak úgy volna értelme ha közben azért valamennyi rendszert fel is térképezne az ember, vagy legalább minimum azokat a csillagokat ahova átugrottál, de az még plusz tizenöt másodperc ugrásonként.

Szóval azt hiszem én ebből a versenyből szerintem ki fogok maradni, és inkább játszok!
  • EFRM
    az eddigi infokbol kiindulva, nem hiszem, h el lehet odaig jutni (egyhamar)
  • Dzsini
    A végleges megjelenésekor az első verseny arról fog szólni, hogy páran bevágtatnak a galaxis magjáig, megnézni milyen módon modellezték le a Saggitarius A*-ot.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.07. 09:44:14
  • EFRM
    a bolygok, "talan" nem annyira valtozatosak, vagyis inkabb ugy mondanam, h a fold szeru bolygok hasonloak es ugye egy csomo ilyen korul vannak urallomasok, de a holdak, gazoriasok valtozatosak es ebben a buildbenmar GECIJOL neznek ki. foleg, h mennyire hatalmasak :D
    az aszteroida mezok is olyanok, h igy elsore lefostam a bokamat
    urallomasok is olyan, hogy en meg nemlattam 2 ugyanolyat, persze mind ugyanarra az alapra epul, de mindegyik kicsit mas.. ez szerintem nem zavaro, sot udito
  • MasterMason
    Nagyon változatos lett. Úgy van a dolog megoldva, hogy vannak bizonyos altípusok és ezeknek vannak különböző variációi amelyek a különböző modulok által mindig más képet festenek, de mondom akárhova megyek mindig másféle állomás fogad. A bolygó textúrák is procedurálisak, persze vannak hasonló bolygótípusok ahogy a valóságban is, de a procedurális textúráknak köszönhetően soha nem ugyanazok, mindig másként fest az is. Hát ha ebbe belekerül majd a bolygóleszállás is, akkor maximum csak egyetlen dolgot lehet majd mondani erre a játékra, hogy szenzációs. Nagyon jó lenne, ha már most is lehetne bolygókra leszállni de pont azért szedték szét egy külön DLC-re, hogy a városok is kellően sokszínűek és változatosok legyenek majd.

Szerintem értelmet fog nyerni ez a galaxis, függetlenül attól, hogy mondom még abban is kételkedem, hogy egyáltalán a közepéig el lehetne jutni belátható időn belül ha nem csak ugrasz hanem fel is térképezed a rendszereket. Minél beljebb mész annál sűrűbb és szó szerint csillagok és rendszerek milliói vannak mindenhol bármerre is nézel. 400 milliárd csillag.

Én már most biztos vagyok benne, hogy az oculust nem lehet majd levakarni a fejünkről.
  • TokraFan
    Kérdésem a bétásokhoz: Mennyire változatosak a bolygók, a rendszerek, a textúrák? Mennyire változatosak az állomások? 1-2féle nagyobb van, és csak néhány kisebb és ezek ismétlődnek a rendszerekben, vagy netán valamilyen módon ezt is procedurálisan, esetleg modulokból építkezve generálja a program, így téve változatossá az állomásokat?
    Egyik "félelmem" a játékkal, hogy a felfoghatatlan számú csillagrendszert hogyan tudják változatossá, izgalmassá tenni, hogy lehetőleg ne legyenek pl. állandóan ismétlődő egyforma bolygó textúrák, vagyis idővel ne fulladjon unalomba a felfedezés?
  • d00ky
    Chob:

Ha meggondoltad magad es cserelnel egy Thrustmaster 16000M-re, nekem van egy dobozos es pont egy hotasat szeretnek... Garis, kiprobalhato Pesten
    Utoljára szerkesztette: d00ky, 2014.10.06. 12:37:00
  • MasterMason
    Pedig de, még rengeteg dolog van hátra. Pl lehet majd több hajód, jön még az orrery view és egyéb lehetőségek a galaxy mapon, most még hiányzik kompletten a bányászat is, szóval biztos vagyok benne, hogy sok változás lesz. Gondolom minden hírlevélben fognak addig csepegtetni... Nem hamar egy hónap alatt jön létre ez a változás, hanem hosszú munka eredménye csak ilyenkor a fejlesztés vége felé állnak össze a dolgok, ezért sokaknak úgy tűnhet, hogy hát ezek egy hónap alatt többet csináltak mint eddig fél év alatt. Persze ez nem igaz és ilyenkor az van amit mondtam, hogy most állt össze az a rész amit akár már egy évig is csináltak, meg már tesztelték is valamennyire.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.06. 10:34:18
  • Smokk
    Akkor tenyleg kar ugy hajtani...
    Es a Beta 3-ra van vmi komolyabb igeret?Gondolom ilyen gyorsan nagy valtozasok nem varhatoak.
  • MasterMason
    Béta3-nál vagyis október 28.-án megint reset lesz... Ha azt mondják hogy nem, akkor meg pláne tuti biztos lesz reset. De igazából nincs is ezzel probléma, inkább legyen reset és biztos legyen jó a játék, minthogy megjelenés után keljen valamivel szutykolni.

Amúgy én mivel lesz majd még úgy is reset nem is hajtok, megyek nézegetem az outpostokat és a bolygókat. Az outpostokkal meg az ocellus meg orbital és coriolis változataival együtt hihetetlenül látványos lett a játék, és gyakorlatilag mindig más állomás fogad akárhova is megyek. A bolygóktól pedig még mindig el vagyok ájulva, azok szó szerint gyönyörűek lettek. Szóval én most amolyan turistaként utazgatok, ha látok jó fuvart akkor felveszem elviszem, ha nem akkor megyek tovább máshova. Nem erőltetem a pénzgyűjtést.

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.06. 10:08:46
  • Dzsini
    A béta nem arra való, hogy a többiek előtt indulj a játékban, hanem arra, hogy előzetesen hibákat keress és jelents a fejlesztőknek. Ezért cserébe többet fizetsz a játékért, mint a végleges változatot vásárlók.
  • Smokk
    Ha megjelenik hivatalosan a jatek,akkor a mostani beta 2-ben keserves munkaval osszetarhalt hajo megint ugrik es kezdjuk ismet egy Sidewinderrel?!

Ti tobbnyire mivel keresitek a penzt,es ehhez milyen hajot hasznaltok?
  • MasterMason
    Ti azt el tudjátok képzelni, hogy valaki már október 3.-án egy 6 milliós ASP-vel rohangált úgy, hogy mellette még volt neki majd 6 millája?Lemaradtam valamiről és valamelyik állomáson van lottó húzás is vagy mi?!

• MasterMason
    Jópofa végül is, és gyakorlatilag már 8-12 ezer forintért is lehet kapni érintőképernyős olcsó tableteket ha valakinek nincs jobb és szeretne magának érintő képernyős modult.

• SityiSXT
    Köszi, sajna csak ennyire volt idő. A zaj miatt ráadásul muszáj volt jegyzetelnem, a diktafonon tuti nem hallatszott volna semmi.
  • Diopapa
    Grat! Jó lett csak kicsit rövid. :)
  • Chob
    Szép munka! :)