23609
-
badsector #2315 pont azokkal szúrnak ki akik előre pénzt adtak nekik. -
badsector #2314 @whd
egy példa és itt sem vagyok:
Én imádom a vanillia fagyit de a csokit utálom.
Egy cég meghírdet egy olyan akciót hogy előre befizetünk egy összeget és beengednek minket egy hűtőházba ami tele van csoki és vanillia fagyival, annyit ehetünk amennyit csak akarunk. Összejön a pénz, felépül a hűtőház, hamarosan beengednek minket, de az ajtóban azt mondják "Bocsi fiúk,lányok mindent megpróbáltunk de nem tudtunk vanillia fagyit szerezni. De cserébe a csoki fagyi most még krémesebb mint igértük!"
Természetesen én felháborodva kérem vissza a pénzemet, plusz akik bemehetnének enni a csoki fagyit még le is üvöltenek" Hát nem érted hogy annyi csoki fagyit ehetsz amennyit akarsz, dehüjevagy!!!" :)
Egyébként nem veszekedtünk, hanem kultúráltan vitáztunk pro és kontra érveket hoztunk fel.
Az még külön érdekes hogy a hivatalos fórumon a 7000 hozzászólás közül az "only offline" topicban azok az emberek akik kifogásolják az offline hiányát nem mondják azt hogy inkább ne legyen multi helyette csinálják meg rendesen az offlinet. Ellenben a másik oldalon folyamartosan az az érv hogy inkább vegyék ki az offlinet ha ettől "még krémesebb lehet a csoki fagyi". -
#2313 Hogyne, ezt írtuk elsőre is, de ők ezt egyrészt valószínűleg elhazudják azzal, hogy "csak így lehet a fantasztikus dinamikus élményt biztosítani", ráadásul pontosan látni, hogy ez milyen jól sikerült a Simcitynél és a Diablo III-nál, az utóbbi évek két nagy állandó online sikerénél (mindkettőből lett később offline változat, amit persze rögtön warezoltak is, de ezzel számolni kell - ha jó a játék, úgyis megveszik, főleg, ha van online rész, hiszen sokan szeretnek úgy is játszani).
Lehettek volna mondjuk őszinték is, és mondjuk az elmúlt évek során is szólhattak volna, mert látható, hogy ezt régóta így tervezték. -
#2312 Az is online csekkolta az árakat az aktuális változók alapján 5 percenként. Itt is működhet.
-
MasterMason #2311 Mindennel egyetértek kivéve azzal (mivel én megfizettem az árát a munkájuknak), hogy köszönettel tartoznék.
Azért persze bennem is megfordult a gondolat, hogy esetleg más ígéretekkel nem e járunk hasonlóan mint ezzel az offline ígérettel. Bízom benne, hogy a 16.-ai verzióban minden funkció már benne lesz, bár Michael már előre megpedzette, hogy bizony a megjelenésre ígért 25 hajó tuti biztos nem lesz benne, gondolom ezért ígértek még rá 5 hajót, tekinthetünk arra úgy is mint egy kötbérre. De a kérdés mégis az, hogy ha nem lesz a beígért 25 hajó a megjelenés napján, akkor mégis mennyi? Vajon a funkciók tekintetében is lesz e még csúszás, stb.
Szóval azért nem biztos, hogy meg fogom köszönni ha nem lesz benne minden. Persze erről sokat megtudhatunk majd a 22.-én illetve majd a 16.-án megjelenő verziókból. -
#2310 Hogy működhet, ha minden pillanatban minden játékos folyamatosan alakíthatj az árakat? Elindulsz, és mire odaérsz már 2000 másik szállítmány befutott (hiszen ők közelebbről indultak és ugyanazt a kalkulátor dobta ki nekik ezt, mint legjobb üzlet), és letörték az árakat, te meg hoppon maradsz.
Dinamikus online világ lesz. -
#2309 valszeg a Warezt akarja kiszűrni így.. -
#2308 "Ugy is 90%ban mindenki online fog játszani. "
Ezt mi alapján számoltad ki? Semmi alapja nincs, én akkor azt mondom, hogy 90% offline szeretne játszani. Nem tudhatod, és én se tudhatom, de itt a topicban is vannak többen, akik eddig is a single élményt részesítették előnyben (és több hozzászólásban ki is fejtettük, hogy miért nem árt egy ilyen játéknak az, hogy nincs szüksége a szerverekre, és miért lehet jobb élmény valaki számára az, ha nem függ másoktól, hanem teljesen a saját tempójában élheti a világot)
Azt pedig kérlek ne mondd meg senkinek, hogy a szabadidejét hogy töltse el, mert nem szólhatsz bele mások magánéletébe. Ha ő játszani szeretne, nem pedig kirándulni, akkor hadd játsszon. Ha egy játék készítője pedig ennek a kívánságának az utolsó pillanatban keresztbe tesz, akkor szerintem érthető, hogy nem tetszik neki a dolog, főleg úgy, hogy mondjuk elég komoly pénzzel támogatta azt az embert, aki mondjuk gyermekkorának egy meghatározó élményét hozta az Elite-el és esetleg a folytatásaival.
De mindezek mellett elsősorban azért van felháborodás, mert:
1) az utolsó pillanatban dobták be úgy, hogy előtte szó se nagyon volt róla, "nem ezt beszéltük meg"
2) az "állandóan online" egy ilyen játéknál minden bizonnyal felesleges, és óriási hibaforrás azok számára, akik nem kérnek az online tömegélményből. -
#2307 Ja, jó, az nem érdekel :)
Remélem, a jó kis profit kalkulátorok azért működni fognak. -
whd #2306 Mmo-nak nem hivnam, mert 32 player meg nem az, inkabb multiplayer cooperative :D
Amugy nagyon remelem, hogy eljon az ido amikor osszeeresztik a nepet. ez a max 32 player eleg gazos komolyabb pvp megmozdulasokhoz, pedig na az, az nagyon faszas lenne. ha tenyleg open world lenne like wow meg az osszes mondjuk szerverekre bontva, tobb univerzum instance-al, oriasi lehetoseget adna a jateknak nagyon sok teruleten. Nagyon remenykedem benne, hogy ez meg fog valosulni -
whd #2305 A single/solo mod megmarad, de netkapcsolat kell hozza. Offline nem lesz, egyelore ugy tunik -
whd #2304 Sracok, 2014-ben komolyan egy ONLINE fórumon azon veszekedtek, hogy egy játék miért nem lesz Offline? Egy olyan országban ami kiemelkedőnek számít a netsebességben és az internethasználók számában otthononként? ez most komoly? mindazt félretéve, amit adhat egy online játék? ha olyan helyen vagy, ahol nincs internet, ne játssz, hanem kapcsolódj ki. Éld az életed, menj kirándulni, futni bármi más, de ne azon veszekedjünk már, hogy úristen mekkora probléma, hogy nincs offline mód. Mindemellett úgy, hogy eszébe nem jut senkinek, hogy a tizede pénzből mint az SC mekkora jatekot es projektet hoztak ossze milyen latvanyvilaggal es milyen hangulattal. Nem ertem, eleg sok hasonlo hozzaszolast lattam, hogy mire fel van ez a felhaborodas. Ugy is 90%ban mindenki online fog játszani. Miért szabnál magadnak határokat egy offline világban, ha pont az a buli az egészben, hogy hatást gyakorolhatsz a piacra és a környezetedre? Nem teljesen értem az efféle magatartást, de lehet én látom ezt az egészet rosszul. Inkább köszönnünk kéne a teljes fejlesztőbrigádnak amekkora és amilyen minőségű melót beleraktak, és Braben-t ismerve biztos vagyok benne, hogy a szart is kihajtotta belőlük. Ne felejtsd el, azzal, hogy szídod semmibe veszed a munkajukat. Ha nem szeretne valaki a jatekkal jatszani ez az egyéni véleménye, de tovabbra is hangsulyozni tudom, hogy a forrongas teljesen felesleges es csak lehuz masokat is az eletrol. Erre pedig tenyleg semmi szukseg nincsen. -
#2303 Ha minden napkitörés minden csillagon egyszerre, és pontosan azonos módon működik, és minden lámpa minden állomáson egyszerre villan fen mindenkinél (vagy legalábbis annál a 32 játékosnál akik egyszerre látják egymást), akkor persze, hogy agyonterhelik a szerverparkot - de legalább van mire fogni.
Kérdés, hogy mekkora desyncek lesznek egy aszteroidamezős 32 fős kergetőzésnél :) Már most is vannak bőven furcsa ugrásokról videók, és itt a topicban is volt bőven szó arról, hogy arrébb ugrott hirtelen az űrállomás... pedig most még nagyon kevesen játszanak. -
#2302 A grafikát nem a szerver számolja :) Viszont az ottani "világegyetem" 2x10^22 kockáját, és azok interakcióját igen. -
MasterMason #2301 Amellett a részletesen kidolgozott 8 bites grafika mellett ami a minecraft-ban van, azért ez már igazán nagy csoda. -
badsector #2300 Sőt példaképp felhozom a Minecraft-ot.
A Minecraft a háttérben egy kis szervert futtat, a játékos ehhez csatlakozik a másik ablakban meg elindul a játék.
Még akkor is ha szigorúan offline. Ezzel tudták megoldani azt hogy az én offline single játékomba ha szeretném becsatlakozhat LAN-on a tesóm. A Minecraft is dinamikusan kezel adatokat: kiütsz egy kockát , leraksz egy kockát, mozgatja a mobokat, változtatja az időjárást, én pl 8-10 modot szoktam még felrakni, azoknak is kezeli az adatait. Több ezer adatot dinamikusan on-the-fly. -
#2299 Lesz "más játékosok nélkül" mód, ahol ugyanabban a világban játszol, de nem kapsz más játékosok által irányított hajókat, csak AI-t.
Csak a világ lesz ugyanaz, és ugyanúgy állandóan online kell lenni hozzá. -
#2298 Ehh, csak MMO lesz???
Afene. Megvettem anno a bétát, és sokat nyomtam, de mindig single-ben, nem akarok multiban játszani, nem szeretem.
:(:( Ez azt jelenti, hogy csak más emberekkel lehet majd harcolni, vagy az nem kötelező? Lesznek gép által irányított hajók is?
Ja, OK, Dzsini válaszolt a fenti kérdésre.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2014.11.18. 11:09:21 -
#2297 Egy szerver lesz, ahova kapcsolódhatsz, és látod a többieket, vagy játszhatsz úgy ugyanabban a rendszerben, hogy nem látsz másokat, csak a hatásukat érzékeled (például árak változása). Ugyanúgy online vagy mindkét esetben.
A játékosok viszont nem lesznek annyira eleresztve, hogy saját birodalmat építsenek (legalábbis kezdetekben biztos nem), itt a magányos Han Solok szintjén lesznek a játékosok, kereskednek, bányásznak, kalózkodnak, dolgoznak az "uraknak", de nem lesz lehetőség birodalmat építeni. -
badsector #2296 MMO lesz, de azok az alap dolgok amiket felsoroltál nem lesznek benne. Legalábbis induláskor.
Egyszerre 32 játékost láthatsz, de a világra (a market, a felfedezések, a bányák) az összes játékos tettei hatni fognak.
Valaki javítson ha rosszat mondtam :) -
badsector #2295 "Mondjuk azért, hogy jobb és teljesebb legyen a játékélmény"
Akik offline-ra vágynak hidd el hogy tudták hogy nem lesz olyan dinamikus, de még így is kellene nekünk.
Tudom hogy ez egyeseknek furcsának tűnhet de egyedül szeretek játszani. Munkámból kifolyólag idegenekkel találkozom egész nap, és a kikapcsolódás egyik formája nekem az ha leülhetek a gép elé és nem találkozok a játékban más emberekkel.
Egyébként az a véleményem hogy Braben-ék a könyebb végét fogták meg a dolognak, mert a rendszerük CSAK attól dinamikus mert a játékosok alakítják (mint bármely MMO), a nagy eventeket kézzel rakják majd bele(mint bármely MMO), az univerzum bővítését is kézzel oldják meg(mint bármely MMO). Az lenne nagy szám ha ezeket automatán, algoritmusokból kifolyólag tenné a rendszer, de ahhoz nagyon sok munkaóra kellene. Ezért is mentek full online irányba.
badsector néven vagyok a játékba, de nem áll szándékomban játszani online. Ezért is kértem vissza a pénzem, és nem érezném fair-nek ha addig is használnám a terméket. -
#2294 Valaki felvilágosítana, hogy lényegében ez egy mmo lesz-e? Kötelezően pár szervereken van mindenki, netán egyen, vagy sok kisebb pár száz fős szerverek lesznek?
Minden bolygó lakott lesz vagy lehet találni üres bolygókat, ez esetben azzal kezdeni valamit?
Mivel ugye milliónyi naprendszer lesz lehet e klánoknak "birodalmat" építeni, létrehozni akár több naprendszerre kiterjeszteni a befolyásukat? -
#2293 A naprakész gazdasági modell az offline változatban is működne - legfeljebb nálam 20 peták lenne a vasérc, másnál meg 25, és nem tudnák esetleg sokan összeállva (lásd EVE) irányítani a piacot kedvükre.
Az offline pedig nem feltétlenül jelent statikust, gondolom játszottál már kereskedelmi rendszert használó játékokkal, ahol változtak az árak. A "csak online működik a fantasztikus szimuláció és a gépek nem bírják" című hazugságot már két sokkal nagyobb cég sokkal nagyobb játéka elsütötte, és egyik helyen se jött be.
(mellesleg sok MMO-nál is megoldották az otthoni szerver futtatás lehetőséget, és alacsony játékosszámmal egyik se olyan megterhelő, hogy egy közepesnél jobb gépen ne vinné el röhögve a gép gyakorlatilag lassulás nélkül)
Igen, az eventekről, ilyesmikről valószínűleg lemarad az, aki offline játszik. De ha valaki mondjuk csak hétvégén tud pár órát játszani, mert családja, munkája van, az amúgy is lemarad, viszont nincs kiszolgáltatva, és ha megvesz valamit 12 petákért egy jó üzlet reményében, akkor nem szívatja meg a "dinamikus naprakész gazdasági modell" azzal, hogy egy hét múlva belépve a remélt 15 peták helyett csak 8-at kap érte.
Az időnkénti fizetés pedig ugyanúgy meglesz a kizárólag online világnál is (nem csak hajó skinekkel), hiszen a szervereket valamiből ki kell építeni és működtetni, és pont te mondtad, hogy Braben szereti úgy intézni a dolgokat, hogy ne neki kelljen a kockázatot viselnie. -
MasterMason #2292 "És miből állna patchként kiadni az offline játékosoknak a "ki tudja hova fejlődő" állapotokat mondjuk évente? Úgy még pénzt is lehet kérni érte"
És szerinted lenne olyan hülye a világon, aki egy folyamatosan amúgy ingyen frissített naprakész gazdasági modelt lecserélne egy offline statikus gazdaságra, hogy aztán még időnként fizethessen egy olyan frissítésért amire amúgy nem is kéne?!
-
MasterMason #2291 "Légyszi indulj ki abból hogy offline-ról beszéllünk, miért kellene az én offline galaxisomnak egyeznie az online-al?"
Mondjuk azért, hogy jobb és teljesebb legyen a játékélmény azáltal, hogy egy több százezer ember által működtetett gazdaság van benne. Amúgy milyen néven vagy fent a játékban? Bejelölhetlek Badsector?
-
badsector #2290 Légyszi indulj ki abból hogy offline-ról beszéllünk, miért kellene az én offline galaxisomnak egyeznie az online-al?
Miért kellene számolnia az összes többi naprendszert amibe még be sem tettem a lábam. Csak azt kellene amiben éppen vagyok.
Egy helyi adatbázisban tárolná ezeket a játék és ha offline módban játszok akkor nem a szerverre hanem 127.0.0.1-re mutatna.
Persze akkor nem tudnék egy profillal online-ra menni, akkor 2 lenne, 1 offline CMDR és egy online CMDR. De ezt elfogadnám.
Ezért mondom hogy a fejlesztők befestették magukat a sarokba, mert alapból egy szerver alapú játékban gondolkodtak.
egyébként pénteken igényeltem refundot, és a mai napig nem kaptam választ. -
#2289 És miből állna patchként kiadni az offline játékosoknak a "ki tudja hova fejlődő" állapotokat mondjuk évente? Úgy még pénzt is lehet kérni érte (egy tipp Brabennek), mint a World of Warcraftnál az új zónákért. Ha mindenki állandóan a legfrissebbet kapja a szerveren, akkor meg ott fognak állni a falak az űrben, hogy "ez egy háborús zóna, csak 10 euroért léphetsz be". Hiszen valahonnan kell a pénz a szerverek folyamatos üzemeltetéséhez, és ha már Braben olyan jó üzletember, akkor bizonyára nem fog egy ekkora szerverparkot saját vagyonkájából fizetni sok sok éven át :)
(hacsak nem kezdi el menet közben az az Elite: Deadly fejlesztését, mert az új motor mégsokkaljobbabb lesz, és egy csomó mindent nem lehet az addigra 2-3 éves rendszeren szimulálni)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.18. 10:15:54 -
MasterMason #2288 Ja sikerült, csak itt 400 milliárd naprendszer van, az egész tejút, ebből már az elején lesz akár több tízezer rendszer amelyben lehet akár több kereskedelmi állomás is, van olyan rendszer amelyben már most 7-8 kisebb nagyobb állomás van, amellett, hogy az újonnan felfedezett rendszerekbe folyamatosan még települhetnek majd... És egyenlőre ebben még benne sincsenek a bolygókon és egyéb holdakon később létrejövő állomások kutató bázisok ezrei, mert az most jön majd a planetary landing DLC-ben.
X3-ban meg volt vagy kb 200 rendszer. Azért biztos te is érzed a cseppnyi különbséget 200 rendszer és egy 400 milliárd naprendszert tartalmazó galaxis között, ami idővel évek alatt ki tudja hova fog majd fejlődni ahogy terjeszkednek a különböző frakciók?! -
BladeW #2287 Az X sorozatban sikerült megoldani, hogy offline is dinamikus legyen a gazdaság. Nekem semmi bajom az always online-nal, csak ne kamuzzanak, hogy miért ilyen. -
MasterMason #2286
-
#2285 Mondjuk utazás közben szeretnék játszani, mert van egy 6-8 órás repülőutam át a tengeren.
Mondjuk ingázok, és naponta 2-3 órát vonatozok munkába és haza, és közben szeretnék játszani.
Mondjuk elmegyek a kisházamba, ahol maximum mobilnet van (vagy az sincs), és nincs ingerem a telefont is meríteni, és azt nézni, ahogy ömlenek a megabájtok.
Mondjuk nekem hetente összesen van 4-5 órám játszani, akkor hadd ne függjek attól, hogy éppen karbantartás folyik-e a szerveren egy olyan játéknál, ahol könnyen lehet, hogy semmi nem indokolja azt, hogy a szerveren kelljen lógni.
Mondjuk olyan helyen élek, ahol nincs jó minőségű, állandó netkapcsolat (pl. Egyesült Államok városokon kívül), ahol egy-egy autentikáció belefér, de pl. a SimCitynél is nagyon sok panasz volt arra, hogy még hónapokkal az indulás után is le-ledobálta a játékosokat a játék, mert nem volt korrekt és állandó a kapcsolat. Mindezt egy olyan méretű cégnél, mint az EA, olyan méretű szerverparkokkal, mint az EA, és amihez képest erősen kérdéses, hogy a Frontier Developments hogy fogja bírni a terhelést (lásd még: Diablo III indulás és környéke, és ahol szintén csupán DRM a "a játék egy része szerveren fut" dolog, hiszen konzolokon gond nélkül megy offline a játék).
Ha semmi nem indokolja valóban az állandó online létet (ahogy egy MMO-nál igen), akkor annak a követelése egyszerűen kiszúrás a felhasználókkal, és óriási hibalehetőség. Az pedig, hogy kvázi az utolsó pillanatban szólnak emiatt pedig nagyon nem elegáns, és eléggé arra mutat, hogy ezt vagy nem merték eddig mondani, vagy most találták ki. -
kalif #2284 Ugyan már ! Nem igazán értem, miért gond az "online követelmény" .Gondoljatok már az MMO-kra, amikkel több millió ember játszik.
Nyilván lehet benne van a wareztől való félelem a készítők részéről, de a másik oldal meg azért akarja az offline módot, mert nem akar fizetni a játékért.Tisztelet a kivételnek. Ne jöjjünk már azzal az érvvel, hogy a kábel megszakad stb. ! Baromság ! Mondd azt, hogy ingyen akarsz játszani, ne süketelj!
Utoljára szerkesztette: kalif, 2014.11.18. 08:24:59 -
#2283 "univerzumban élők szállításai alapján számoljon az bizony folyamatos erőforrást igényelne, amelyet a megjelenítés a különböző effektek és egy sor egyéb számításigényes dolog mellett már nem bírna el a géped"
Ja, ezt mondták a SimCitynél is, hogy annyi minden fut a háttérben a régiókban és a régiók között, hogy az otthoni gépek képtelenek lennének normális tempóban futtatni a játék mellett. Aztán hogy-hogynem az offline patch még gyorsította és pontosította is a szimulációt, máris nem vesztek el csomagok két városod között, és minden nagy projekt gond nélkül felépült és működőképes lett. És azóta is mély kuss van az oldalakon, kiadtak egy Complete editiont, tehát részükről a fáklyásmenet.
A Spore sok ezernyi-tízezernyi csillagrendszere bolygókkal, mindennel is tudott gond nélkül offline működni, ott minden bolygónak ökoszisztémája, élőlényfajai, civilizációi, azok kapcsolata elfért a gépeken.
Lehet védeni, de ennél a játéknál az állandó online követelmény szimplán DRM, leöntve egy kis cukormázzal, hogy úgy nézzen ki, mintha valóban szükséges lenne. -
#2282 Semmi baj az online dolgokkal. A baj azzal van, ha valamit elszarnak (pl. Sim City).
Az átmeneti hibáról (mint pl. optikai kábel szakadás, netszünet stb.) annyit, hogy a baj ott meg a türelmetlen emberrel van, aki nem fogja fel hogy ilyen az élet bármely területén előfordulhat és kegyetlen függő, mert más elfoglaltságot/játékot nem tud találni magának arra a pár órára.
Isten Veled! -
MasterMason #2281 "A süketelést a " máshogy nem megvalósítható" rendszerről, naivitás lenne megenni. "
Nyilván mivel minden játékos egyedileg hatással van a gazdaságra, hiszen hozza viszi az árukat, így hát magyarázd már el nekem, hogy mégis hogyan másként lehetne azt megoldani, hogy minden ember hatással legyen a gazdaság alakulására, hacsak nem úgy, hogy egy központi szerveren futnak be az adatok?
A másik fele pedig az, hogy az hagyján, hogy nem lehetne hatással senki a gazdaságra netkapcsolat nélkül, de még dinamikus sem lehetne, ugyanis még egyszer mondom neked, ahhoz, hogy ne random dobálja az állomásokon az árakat, hanem valóban az univerzumban élők szállításai alapján számoljon az bizony folyamatos erőforrást igényelne, amelyet a megjelenítés a különböző effektek és egy sor egyéb számításigényes dolog mellett már nem bírna el a géped. Akkor sem ha megszakadsz. -
MasterMason #2280 "aki még nem élte át milyen érzés reggel leülni a játéka elé, majd a netkapcsolat hiánya miatt mégsem tud játszani kedvenc játékával, az csak akkor jön rá, mennyire hülyére vették megint"
Pont több mint havi 15 ezer forintba kerül a 240Mbit-es UPC és nekem ilyen előfizetésem van, és a helyzet az, hogy amikor nincs net mert karbantartás van és vagy bármi egyéb, na látod olyankor a legkisebb gondom is nagyobb annál, hogy leülhetek e játszani akár az ED-vel akár bármi mással. És tudod mindez még egy havi 15 rugós előfizetésnél is megtörténhet, ugyanis szokott lenni karbantartás.
Mégsem mondod le az előfizetést mondván milyen kiszolgáltatott vagy mert havi 15 rugó ellenére is előfordulhat, hogy épp nem tudsz felcsatlakozni...
-
TokraFan #2279 "Szóval majd akkor hozd fel példaként a space engine-t, ha minimum a negyedét tudni fogja annak amit ez a játék"
Persze, hogy nem tudja, de csak jelzem, hogy az ED-ben még nincs planéta felszín, az SE-ben meg már le is szállhatsz (ha úgy tetszik, leereszkedhetsz). Továbbá 3D víz van, hegyek, völgyek, 3D felhők. Ez meg az ED-ben nincs még a kanyarban sem.
A hajó bejárhatóságához végképp nem kell online szerver! Akár 100Gb helyet fofglaló játék is gond nélkül fut offline, ez nem attól függ, mennyi textúra és modell van a játékban. A procedurális generálás lényege pedig pontosan az, hogy matematikai algoritmusok alapján generálódik a környezet, a modelek, textúrák száma véges. A végtelennek tűnő érzés csak a véges számú elemek random kombinációján alapul.
Ez egy online DRM, semmi más. Braben nem néz híreket, és most a wareztől való félelmében pont azt a hibát követi el, amit már jópáran elkövettek előtte. A süketelést a " máshogy nem megvalósítható" rendszerről, naivitás lenne megenni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.11.18. 03:39:52 -
TokraFan #2278 "de a helyzet az, hogy kizárólag magaddal szúrsz ki"
Neked is csak azt tudom mondani, hogy názz rá, mi történt a simcity-nél. Most az, hogy a fél net durrogott, a szaklapok anyáztak, a fórumok lehaltak a sok elégedetlenkedő hsz-től, az egy dolog. De tömeges refund igény is volt, és sokan léptek le a szerverekről.
"Aki eddig is játszott vele annak eddig is kellett hozzá net, azt is tudja pontosan aki ismeri a játékot"
Ez úgy szokott lenni, hogy aki még nem élte át milyen érzés reggel leülni a játéka elé, majd a netkapcsolat hiánya, vagy a szerverek hibája, terheltsége, vagy a transzatlanti optikai kábel hibája, vagy bármi más miatt mégsem tud játszani kedvenc játékával, az csak akkor jön rá, mennyire hülyére vették megint! A kiszolgáltatottságot kár azzal elintézni, hogy az ember a fejét a homokba dugja. A strucc politika csak akkod megy, amíg nem válsz Te magad is kiszolgáltatottá. Márpedig onnantól, hogy a játék kvázi nem a játékosé és egy külső szervertől függ, hogy játszhat vagy sem, a létező legnagyobb kiszolgáltatottságban lesz része mindegyikőjüknek.
És most áldom magamat, hogy a hasonlóan átverés X Rebirth után, ezt az átverést már nemettem meg, és nem vettem meg előre a játékot. Verném megint a fejemet a falba...Így viszont most nyugodt vagyok, maximum csak szomorú, hogy ki kell hagyjam ezt az egyébként nagyszerűnek tűnt címet. -
MasterMason #2277 Oszt mi a sz**t látsz azokon a bolygókon és holdakon a space engine-ben?! Nem, nem szállhatsz le a bolygókon és holdakon, ugyanis nincs hova. Csak leereszkedhetsz és nézheted de semmi nincs ott, itt meg lesz mert terveznek. Városokat, kutatóállomásokat, sőt még egyebet is. Meg te már csak biztos tudod, hogy mégis mekkora adatfolyamot jelent egy több ezer vagy több tízezer kereskedelmi állomásból álló dinamikusan változó kereskedelmi hálózat, amelynek egy része bolygókon és vagy köves holdakon lesz, mégis mutassál már nekem a space engine-ben akár egyetlen idővel bejárható nagy felbontású hajó modelt nemhogy 32-őt?!
És nem fogom megismételni most mindazt amit #2250 -ben elmondtam.
Szóval majd akkor hozd fel példaként a space engine-t, ha minimum a negyedét tudni fogja annak amit ez a játék, de a helyzet az, hogy valójában még a tizedét sem tudja sem látványban sem funkcionalitásban. Amennyiben beletennék azokat a funkciókat amik ED-ben vannak, akkor diavetítéssé válna azon nyomban, ahogy ED is, ha mindent a te gépeden kéne számolni. Kivéve, ha statikus lenne minden. -
MasterMason #2276 Aki eddig is játszott vele annak eddig is kellett hozzá net, azt is tudja pontosan aki ismeri a játékot, hogy ezt tuti előre is kellett tudniuk Brabenéknek...
Ez most egy ilyen 22-es csapdája megint, hogy besértődve mondhatná azt bárki, hogy na ha így akkor nem is játszom, de a helyzet az, hogy kizárólag magaddal szúrsz ki mert ettől függetlenül van-lesz olyan jó a játék, hogy ez miatt még nem volna érdemes kihagyni... Aki nem próbálta és játszott vele egy percet sem nyilván az könnyebben mondana le róla mint az, aki már elkezdte belakni a hajóját.