23609
-
whd #2355 Ne haragudj, de ezt a labdat mar lecsaptak elotted :) Igaz sokkal kulturaltabban. A masik amit ezzel kapcsolatban mondanek, eszem agaban nem volt serteni az autonomiadat, es megmondani, hogy mit csinalj. Ez egy otlet volt, minden esetre, köszönöm a színvonalas hozzászólást :) -
TokraFan #2354 " ha olyan helyen vagy, ahol nincs internet, ne játssz, hanem kapcsolódj ki. Éld az életed, menj kirándulni, futni bármi más"
Te akarod megmondani, hogy ki mit csináljon ha nincs internete? Ki vagy Te b*mmeg? Beszarok, mennyi idióta ember van... -
TokraFan #2353 Ne vádaskodj a levegőbe öreg, gyanítom, többet költöttem játékra csak az utóbbi 2 évben, mint Te az egész nyomorult életedben!
Nem azért akarok offline módot, mert ingyen szaretnék játszani te szerencsétlen, hanem azért, mert utálom az online játékokat. Nem érdekel más játékos hatása az univerzumra, kiválóan elvoltam a pusztán offline létező X szériával is. Sőt, éppen azért szerettem, mert offline volt, és nem rondított bele a játékomba a sök kis köcsög.
Mellesleg, ha figyeltél volna -mint ahogy nem-, Brabenék itt konkrétan hazudtak! A pénzgyűjtés idején még szó nem volt kizárólag online módról, azt csak most nyögték be ami minden, csak nem korrekt eljárás. Annak a mesének a benyelését pedig, hogy az offline mód megvalósíthatatlanságára csak most jöttek rá, meghagyom az eszetlen rajongóknak. Értelmes ember tudja, hogy egy ilyen rendszer lefektetését az alapoknál el kell dönteni, tehát Braben gátlástalanul hazudott, vagyis elmehet melegebbre az ondline DRM-ével együtt. -
#2352 Szerintem nem jó. Ha egy könyvet olvasok, egy kalandot végigélek (játszok), az ne változzon meg amiatt, mert egy hétig nem értem rá újra kinyitni a könyvet. Ne maradjak le élményekről, lehetőségekről azért, mert egy évvel később veszem meg a játékot. Egy MMO-nál ez valóban előfordulhat, de ezt a játékot nem annak kommunikálták idáig, hanem egy Elite-nek, aminek lesz egy sok játékost összekapcsoló lehetősége is. Nem egy űrhajós MMO-nak, amire ráhúzták az Elite nevet és hajókat.
Elmentem az állást, és amikor betöltöm, akkor minden úgy fogadjon, ahogy ott hagytam. Mit csinált az alatt az egy hét alatt a pilóta? Kocsmázott? Elájult a hajó ülésében, és mikor felkelt, hirtelen megváltozott körülötte a világ? Mint egy rossz scifi :)
Még egy érdekesség:
" We could write a separate mission system to allow a limited series of fixed missions" - tehát még kódolt fix missziók se lesznek, csak eventek esetén? Akkor még több mindenről lemarad az alkalmi játékos. Amúgy meg lehet a hirdetőtábláról gyűjteni a "hozz 12 tigrisbőrt" küldetéseket. Ezerszer inkább a Constrictor végigkergetése a fél galaxison.
Az Amazon szerverfarmjairól bérlik a helyet, az mondjuk nem rossz, mert ott van bőven utánpótlás ha megfizetik, és villámgyorsan bővíthető, nem nekik kell összecsavarozni a gépeket. -
Nissifer #2351 Hát srácok, komolyan nem értem ezt a picsogást, ami itt megy az offline mód hiánya miatt. 2014 van, ezt végre már tudomásul kellene venni.
Az sem aggaszt különösképpen, hogy pár űrhajóval kevesebbel startol a játék, vagy, hogy nincs minden ígért dolog megvalósítva benne. 80-as évek vége felé lényegesen szerényebb volt az Elite, ám mégis tizenpár évig remekül eljátszadoztunk a barátaimmal vele. :)
Azért fizettem elő a játékra, hogy támogassam az elkészülését. Függetlenül a végeredménytől, eszem ágában sincs visszakövetelni a pénzem.
Elhatároztam, hogy a régi idők emlékére, szuperül fogom magam érezni ismét az űrbéli kalandozásaim során. (Még egy játékgépet és összekalapáltam e célból magamnak.) Az esetleges hiányosságokat pedig kipótolom majd a képzeletemmel, elvégre azért van. :)
Szóval, peace tesókák, és take it easy and have fun! ;) -
RaKmaTakaTa #2350 Készítettem egy gyors összefoglalót, hogy mit kotyogott David, de ez a fránya weblap közben kidobott. Még egyszer nem szedem össze az egészet! :D
- lesz Panther Clipper valamikor
- Federal Fighter is repülhető lesz, de ugrani nem lehet majd vele
- kereskedelmi rendszerben is lesz változás (talán majd rá lehet nézni az áru értékére a célállomáson, vagy valami hasonló)
- felszerelésekről annyit szólt, hogy "high tech" rendszerekben a jobb hajókat lehet érdemben fejleszteni, a többit meg egyéb helyeken is. A randomizálásról és annak fixálásáról nem szövegelt :(
- meg "soon"-ozott egy csomót. Elegem van a "soon"-okból! :D -
#2349 Na összefoglalták gyorsan az ezzel kapcsolatos kérdéseket-válaszokat:
http://www.eurogamer.net/articles/2014-11-18-david-braben-responds-to-outcry-over-elite-dangerous-ditched-offline-mode -
#2348 "We have no intention of taking the servers down, but I understand what you are getting at. We plan to archive the game from time to time (ie matching client and servers and game world state), and would release such an archive if the servers were to come down. That would also address the issue of how you preserve an online game for the future, from the whole 'retro' perspective." -
#2347 A játékosok által kialakított helyzetről beszél. Ez offline amúgy sem lenne. Tehát nem maradsz le semmiről. Sőt, inkább többet kaphatsz.
MMO-nál sem maradsz le sztoriról. Azt a játékos mindig egyénileg viszi előre. -
Diopapa #2346 Ez tény. De nem lesz jó, hogy bármikor elindítod (akár soloban) mindig kicsit más a helyzet mint mikor abbahagytad? Amikor pedig nem játszol tudod, hogy a galaxis forog tovább.. ;) :) -
#2345 "with an unfolding story involving the players, and groups collaborating with specific objectives and taking account of all players behaviour."
Tehát aki később jön az ráadásul lemarad a történet egy részéről is.
Értem én, hogy MMO, csak nem kizárólag annak reklámozták :( Ha valaki hetente egy-két alkalommal, vagy még ritkábban tud játszani, az lemarad a sztoriról is, és az aktív részvétel egy részéről is. Én szóló játékos szerettem volna lenni, aki körül a világ forog, mondjuk úgy, mint a Frontier First Encountersben.
Értem, és részben meg is értem az álláspontjukat (bár biztos vagyok benne, hogy a warezmentesség sokat nyomott a latban), de nagyon, nagyon rosszul kommunikálták ezt a dolgot. -
#2344 Fórumról a mostani kédezz-felelkből:
Originally Posted by Kaltern:
"Would you like to explain in some detail why the decision to pull offline mode was only announced a few days ago, and what the reasons for doing so were. Many people are under the impression this was done to enforce DRM and in game advertising."
Braben:
"Back during the Kickstarter, we were clear about the vision, to make a phenomenal new sequel to Elite in an online world, which we believe we are about to deliver. At the time we believed we could also offer a good single player experience, and base an acceptable offline-only experience off that. As development has progressed, it has become clear that this last assumption is not the case. That experience would be empty at best, and even that would take a lot of extra work.
It is not to enforce DRM or advertising as you suggest. We will be judged on quality, and the quality of that game experience would be poor, and we don't want to deliver a poor game. To make a richer offline single player experience has always been possible (and still is) but would be a separate game with its own story content. A huge slice of separate work. We have developed a multi-player game with an unfolding story involving the players, and groups collaborating with specific objectives and taking account of all players behaviour. This is what the game is about. Without this it would not be the rich gaming experience that we will deliver, and would be a great disappointment to all players."
I don't pretend it was an easy decision, but it was done to benefit the game as a whole. One thing we have looked at carefully is our requirements of the network connection. For the single player game they are pretty light. I myself have played the game fine on the train using a laptop on a tethered connection over my phone. Given that this is a game which is only available online, this was the decision we took. I am sorry that people are so upset about it, but it was the right decision.
Most ki mit gondol bele azon úgy sem lehet segíteni. Véleményem szerint az indok megfelelő. Az, hogy most jelentették be viszont nincs rendben. Igaz elképzelhető, hogy a végeleges döntést most hozták meg nemrég, de a felvetés, hogy csak online lesz szerintem már formálódott és szólhattak volna a lehetőségről.
-
#2343 Ha egy évvel ezelőtt azt mondják, hogy "jelenleg úgy néz ki, hogy (megjelenéskor) csak szerverre kapcsolódós lehetőség lesz, de még vizsgáljuk a szervermentes működés kialakítását a későbbiekben" akkor is lett volna valószínűleg morgás, de egyrészt jóval kisebb, másrészt akkor sokkal megértőbb lett volna a közösség, ebben biztos vagyok.
Rossz PR. -
#2342 Abban igazad van teljesen, hogy nem igazán fair dolog. Erre utaltam az utolsó bekezdéssel amit hozzáírtam.
De megértem őket azért, mert változhat a tényállás. Amit nem értek az amit mondasz: miért megjelenés előtt kellett csak bejelenteni. Na ez nagyon nem fair, mert az biztos, hogy már régóta tudták ezt.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.18. 17:57:24 -
#2341 És a #2338 fényében, ahol látható, hogy a Kickstarter oldalon 2 évvel ezelőtt kerek perec leírták, hogy lesz lehetőség szerver nélküli játékra mit szólsz?
És mit szólsz ahhoz, hogy pár héttel a véglegesítés előtt közlik, hogy ja, mégse?
(amikor nyilvánvaló, hogy réges régen nem foglalkoznak az ilyen működéssel) -
#2340 Most megy kérdezz-felelek Brabennel a fórumon. :) -
#2339 Ne haragudj de ha valaki nem tud találni más elfoglaltságot mint játszani vagy mással játszani, mint ami éppen online probléma miatt nem megy mondjuk 1-2 órát az egyéni problémája. Ebben igazad van: ami nekem nem az, az másnak az lehet. Attól, hogy nekem van még mit tenni, illetve nem vagyok türelmetlen még más az lehet.
Az pedig, hogy nem mondták az sem, hogy online a single player mellett nm elítélendő. Az egyén hibája ha valaki a singlet összeköti még a tuti offline móddal mai világban. Van azért néhány játék ami single (is) és online. Ez is olyan lesz.
Engem nem zavar és attól még ugyanúgy fogom élvezni, mintha offline lenne. Single játékban is.
És sok milliót sem fog zavarni. Az sem zavar, ha éppen szünet van bármilyen okból. Nem vesztek vele semmit. Élek tovább és később játszhatom vele.
Ettől függetlenül megértem a problémádat. A helyedben biztos engem is zavarna. Szerencsére nem és ez nagy könnyebbség.
Viszont ha írták, hogy lesz offline mód és ennek hiányát csak most jelentették be az gáz. Gondolom azért nem szándékos. Elfejthették a két évvel ezelőtti dolgot talán, hiszen meg is említik hogy még vizsgálgatják a lehetőségét hogyan és miként.
Persze lehet a warez kizárása miatt csinálták. Sőt... De nem ítélem el emiatt őket, viszont ha így van azt megmondhatnák, nem kell kertelni.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.18. 17:37:44 -
#2338 Ó, pedig van ott szó erról:
How will single player work? Will I need to connect to a server to play?
The galaxy for Elite: Dangerous is a shared universe maintained by a central server. All of the meta data for the galaxy is shared between players. This includes the galaxy itself as well as transient information like economies. The aim here is that a player's actions will influence the development of the galaxy, without necessarily having to play multiplayer.
The other important aspect for us is that we can seed the galaxy with events, often these events will be triggered by player actions. With a living breathing galaxy players can discover new and interesting things long after they have started playing.
Update! The above is the intended single player experience. However it will be possible to have a single player game without connecting to the galaxy server. You won't get the features of the evolving galaxy (although we will investigate minimising those differences) and you probably won't be able to sync between server and non-server (again we'll investigate).
Last updated: Tue, Dec 11 2012 10:56 AM CET
A kiemelés tőlem van. Tehát ők leírták 2 éve, hogy lesz lehetőség a szerver nélküli játékra, ekkor viszont az újraszinkronizálást valószínűleg nem lehet megoldani - amit szerintem nem is vár el az, aki offline módon játszana az egyik játékosával.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.18. 16:59:18 -
#2337 #2308 második bekezdését neked is ajánlom: ne akard megmondani másoknak, hogy milyen módon töltsék el az idejüket, ne oktass ki se engem, se mást, főleg ne ilyen magas lóról ("keres mást. Pápá"). Ajánlom még #2314 utolsó pár mondatát is: inkább azt kellene támogatni, hogy mindenki számára elérhető és szerethető legyen a játék, mint elkergetni azokat, akiknek valamilyen funkció nem igazán felel meg.
Azért, mert te nem gondolsz valamit problémának, még lehet, hogy másnak az, főleg, ha az utolsó pillanatig nem tettek valamit nyilvánvalóvá, pedig bizonyára volt régebben is szó róla. Ha nem mondtak eddig semmit, az se helyes, mert szerintem természetes, hogy a "single player" módot (a lent már unalomig ismételt két kivételtől eltekintve) mindenki offline módként értelmezi, hiszen ők már nevében is különválasztják valamennyire az online módtól. A mostani hírlevélig fel se merült bárkiben, hogy nem így lenne, különben már régebben szóba került volna, és most nem lenne ekkora beszélgetés (és többek részéről felháborodás).
A warezosokra meg tojok, nem azért érdekel egy játék, mert nem akarok fizetni a készítőinek. -
whd #2336 En itt mondjuk nem latok offlinerol semmit. De lehet feluletes voltam.
https://www.kickstarter.com/projects/1461411552/elite-dangerous -
#2335 "1) az utolsó pillanatban dobták be úgy, hogy előtte szó se nagyon volt róla, "nem ezt beszéltük meg"
Azt mondták, hogy offline lesz? Mert ha ez sem, akkor miről fáj annyira? Az, hogy valakik azt hitték offline lesz az egyéni szoc probléma. De az is probléma ha azt mondták, hogy offline lesz és megjelenés előtt változtattak ezen. :) -
#2334 És minden héten abban a 4-5 órában lesz karbantartás vagy az ELMŰ-nél vagy a netszolgáltatódnál vagy a szerveren. Igen.
Utazol 6-7 órát. Van más amit lehet csinálni alatta, mással játszani. Ha naponta ingázol 2-3 órát, akkor is lehet mást találni.
Én pl. ingázom napi 2 órát. És? Nem gond az online. Sokszázmillió embernek nem gond. Kivételek persze mindig vannak. Főleg warezosok közt... (Akinek nem inge...)
Az maximum nem játszik vele. Keres mást. Pápá.
Mondjuk ha olyan helyen él valaki ahol szakadozik stb. a net és nincs normális elérhető szolgáltató (mobilt is beleértve) az már probléma valóban.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.18. 16:16:41 -
Diopapa #2333 A marketdumper (ami a memóriából szedte ki és gyártott csv-t) nem megy, a trade toolok egy része bezárt és vannak olyanok, amik áttértek kézi feltöltésre. (pl az enyém). Ezek a jelenlegi helyzetben kevésbé hatékonyak.
Utoljára szerkesztette: Diopapa, 2014.11.18. 15:18:13 -
#2332 Ja, vannak még működő trade toolok?
Alant mintha azt írták volna, hogy nem működnek már.
Bocsi, kicsit le vagyok maradva, pár hónapja nem toltam. -
Diopapa #2331 Erre vannak a trade toolok. De nyilván ingame jobb lenne. Pl az utolsó beta verzióig útvonal kereső sem volt. Én reménykedek. .) -
#2330 Akkor viszont, ha nem lesz ilyen megoldás, hogy online figyelje az árakat, vagy akár a játékon belül egy fedélzeti számítógép, akkor én is nagyon megharagszom a fejlesztőkre, mert hogy én lutriban nem fogok röpködni, meg árakat írni kockáspapírra, az kábé ziher. Bocs, de nem ezért fizettem...
Mókás volt ezt csinálni az ELITE 1-ben, meg a Frontiers-ben anno, de könyörgöm, 2014-ben ne kelljen már jegyzetelgetni. -
Diopapa #2329 Én is nagyon várok egy ilyen fedélzeti szgépre, ahova pl lehetne pötyögni, megjegyzéseket tenni adott rendszerhez / piachoz stb. Persze legyárthatjuk a toolokat hozzá, de ingame jobban adná. Ofc tárolná a meglátogatott piac adatokat is. -
MasterMason #2328 Tartok tőle, hogy nem lesz egyre drágábban vásárolható vagyis fejleszthető kereskedelmi fedélzeti számítógép... Pedig az nagyon adná magát... -
Diopapa #2327 Ha marad ez a béna piac ami most van, akkor kapja be a Frontier. A fő gond, hogy nagyon alacsony a raktárkészlet mindenből, emiatt pár type6-os hajó megborítja egy egész naprendszer gazdaságát ami eléggé életszerütlen. Ha így marad, akkor a toolok nem sok mindenre lesznek jók.
@whd: Tőlem beszélhetünk, de nem tudom mit lehet róla beszélni. :) -
MasterMason #2326 Nem is a direkt vagy véletlen rosszul feltöltött adatokból adódhat szerintem ez az eltérés, hanem majd az egyre növekvő online közösség által okozott gazdasági folyamatoknak köszönhetően, komolyan meglepődtem mekkora eltérések vannak a BPC-tool-nál pedig azt elvileg sokan töltik... Eléggé kiherélték ezeket a tool-kat azáltal, hogy nem lehet automatizálni és kézzel kell faragni, mert valljuk be őszintén vagy írogat az ember vagy játszik, de minden állomásnál vagy két tucat árat feltölteni az elég húzós lenne... -
whd #2325 Valamelyik nap nincs kedved beszélni az appodrol, Diopapa? Multkor irtam neked ezzel kapcsolatban, csak lehet nem lattad. -
Diopapa #2324 Én pl úgy oldottam meg, hogy csak regisztrált tagok tölthetnek fel, törölni pedig senki sem tud, a régi adatok is tárolódnak, van árgrafikon stb.. Az anomáliákat (direkt rossz adat) így szűrni lehet. Mondjuk automatizmusom nincs rá, "kézzel" kell. -
MasterMason #2323 A kézzel töltött adatokból pedig komoly akár több mint tízezres eltérések is lehetnek még kisebb szállítóhajók esetében, ekkora eltérésen belül pedig gyakorlatilag meg lehet mondani az átlagárakból is, hogy mit kell vinni és mit nem... És ha jön a hajónapló funkció is, akkor szerintem még jobb lesz. -
Diopapa #2322 Ez már régóta nem működik, mióta letiltották pl a marketdumper működését. Most az van, hogy kézzel töltögeted az adatokat. -
#2321 Úgy tudom nincs is egyetlen hasonló játékban se ilyen módon átjárható single és multi részleg. Itt van, hiszen jelenleg "csak" annyi a különbség, hogy a te aktuális játékodba beenged-e 31 másik játékost vagy sem (ebben is hasonlít egy kicsit a SimCity publikus vagy privát régióira - ott sajnos ritka volt, hogy a publikus játék nem arról szólt, hogy páran jöttek, és szét trollkodták a régiót)
Új kapitány létrehozásakor lehessen választani, de akkor az a játék legyen oda rögzítve.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.18. 13:03:44 -
BladeW #2320 Ez viszont nagyon jó kis lightcheatnek tűnik, ha szabadon váltogathatsz online, és offline között. Az AI ugyanis kiismerhető ha valaki elég sokat gyepálja őket kitanulja a viselkedésüket, kockázatosabb üzleteket is bevállalhat. Aztán az offline "felhúzott" hajóval mehet online garázdálkodni. Ergo az online játékban csak top playerek top hajói lesznek egy idő után. -
#2319 Persze benne van a dologban az interneten általános "valamiért balhézni kell" dolog is, de azt szerintem könnyen és egyszerűen el lehet választani azoktól, akiknek valóban nem tetszik a dolog, és józan, értelmes érveket hoznak fel a modell problémáit bemutatva, és a játékos számára okozott kényelmetlenségeket felsorolva - mindkettőből van bőven.
A Simcitynél amíg meg nem jelent, és nem voltak vele érezhető problémák, addig én is védtem ezt a szerver alapú modellt, mert annyi mindent elmondtak, hogy mi minden nem működhet offline, és olyan grandiózusnak tűnt... aztán mikor megjelent kiderült, hogy fele sem igaz.
Mert a mentés nélküli offline változatot 2 napon belül megcsinálták, és valahogy az árak mozgásán kívül semmi nem hiányzott ránézésre - aminek pedig sok értelme később se lett, hiszen nem lehet jól kereskedelemre, tőzsdézésre építkező várost kialakítani, másrészt hónapokon át a hibajavítások fele arról szólt, hogy a szerverrel való kommunikációt csiszolgatták (még ajándék teljes játékot is kaptak azok, akik megjelenéskor vagy előtte vásárolták, mert ők is érezték, hogy nagy a zűr, régiók tűntek el, a "multi" játék hónapokon át alig volt használható, és ők 27 különálló szervert működtetnek máig, régiónként többet is), és mikor legutóbb játszottam vele (most nyáron) még mindig nem tudtam engedélyt kikérni a nagy mű építésére egy újonnan alapított "online" privát régiómban, ami az offline régióban egy klikkből megvolt.
Ráadásképpen 1 év után kiadták a patchet, ami a szerverfüggést kilőtte, és a játék sok esetben gyorsult is tőle, folyamatosabb lett. Pedig a gépem bőven a gyenge kategóriába tartozik, tehát ha a processzor nagyon sokat dolgozna, azt megérezném.
A Diablo III körüli zűrzavarról keveset tudok, azt se első kézből, de egy olyan profi cégnek azért tudnia kellett volna jól kezelnie a dolgokat, ők is töketlenkedtek bőven ezzel a módszerrel, és a konzolos változatok nagy meglepetésre gond nélkül működnek netkapcsolat nélkül is.
Tehát pont az elmúlt egy-két évben nagyon jól látszott, hogy az ilyen jellegű "online single" modell kényelmetlen, és problémákat okoz rövid távon is, de középtávon mindenképp. Ezért vagyok már minden ilyesfajta "védelem" ellen, mert nem hiszem, hogy a játékosok szívatása, és kényelmetlenségek okozása a legjobb mód a profit maximalizálására, és a játékélmény javítására. -
whd #2318 Ez mindenki sajatja, hogy koszonettel tartozik-e a munkam miatt eleg elfogult vagyok a nagy projekten dolgozo fejlesztokkel szemben. En a fejlesztok belefeccolt plusz orait koszonom, par forumon lehet olvasni milyen munkatempo van megkovetelve toluk (es hozzatennem azert nincsenek busasan megfizetve). Ellenben az amit osszeraktak, annyi amennyi ido alatt, szamomra koszonetre melto. Sok A kategorias jatek kiadaskor nincs olyan allapotban mint az E:D betaban. Meg akkor is ha vannak hianyossagok es modositasok az eredeti tervhez kepest.
Amugy azt az elozobol kihagytam, hogy kozel biztos vagyok benne, hogy az elso napokban jatszhatatlan lesz a jatek amikor xezer ember egyszerre akar majd csatlakozni. Mint minden mas nagy jateknal, lasd D3, etc... -
whd #2317 16.-ai verzióban minden funkció már benne lesz
Ezt nagyon ketlem :D A most erkezo patch prerekvizioja az eles jateknak, gondolom megannyi secufix es optimalizalasi dolog jon meg igy elotte, megnezik, hogy az eles szerverekre engedve (gondolom eddig teszt szerveren jatszottunk) azok birjak e a terhelest, optimalizalast kapunk ami valoszinusithetoen eszrevehetetlen lesz, talan bekerul par uj skin (lattunk a hetvegen custom skinnel rendelkezo anacondat a jatekban hasonlo volt mint a langnyelves cobra mk3), tele lesz pakolva a maradek statisztikagyarto dologgal, hogy az indulas elott meg kicsit nagyobb reszt lassanak, de erdembeni modositas szerintem riskes lenne, foleg a megjelenes elott tesztek, eszrevetelek nelkul. arra pedig az 1-2 nap nem eleg. Mondom ezt fejlesztői szemmel, nboven elkepzelheto, hogy tevedek, de en nem remelek tul nagy valtozasokat. Remelem (igaz nem bizom benne) , hogy indulasra helyrepakoljak az openplayt, hogy ne kelljen 1 orat sz*ni azzal, hogy egy instance-be kerüljünk, lehet kapunk force server instance parametert majd exeben ennek kikoszobolesere amugy, elkepzelheto, hogy syamtalan apro fix is jon mint interdiction beragadas es hasonlok. nagyjabol igy latom es varom a kovetkezo patcheket. a prerelease gamma verzio ugyebar mar a vegleges jatek elso deploy-a ez gondolom 99%ban mintazni fogja a dobozos termek keszenleti allapotat majd a prerelease release kozott eltelt idoszakban hotfixek lesznek csak blokker hibakra. a jatek megjelenese es az elso eladasi szamok utan priorizalni fogjak, hogy mi a legfontosabb, legegetobb problema az elso felhordulesek alapjan esetleg feltesznek ezzel kapcsolatban par szavazast a hivatalos forumban aztan szepen lassan nem eroltetett tempoban elkezdik javitgatni a hibakat, szoval sztem a megjelenes utan 1-2 honappal nagyjabol bent lesz minden amit igertek es relative stabil lehet, ha a projectmanagement a bugfixeket hozza top priornak (amit ketlek, mert a bugfix nem termel annyi penzt mint egy uj feature), bocs csak melo kozben irok, lehet kicsit csapongok jobbra balra, de remelem ertheto. az elozo felreertesekbol: ez az en allaspontom, nem valid informaciok, csak ahogyan en gondolom ne tessek savazni erte :D -
whd #2316 Ertem en ezt es egy pillanatra sem mondom, hogy nincs igaza annak akit ez rosszul erint. Ellenben normalis hangnemben is lehet errol beszelni. En premium backer vagyok, en is tudom miert adtam penzt, en is felfogom a jelentoseget, hogy b-bol csak a-t kapunk, de a ketto kozti kulonbseg, marmint amit kapunk es kaptunk volna, szerintem nem akkora mervado (szubjektiv) dolog, hogy emiatt mar szarozzak, meg fosozzak es elforduljak a jatektol :) Biztos vagyok benne, hogy a 15% valos indok miatt anyazik, es a maradek 85 azert, hogy anyazzon, teljesen mindegy szamukra, hogy lesz-e offline vagy sem. Mint ahogyan az lenni szokott. Tovabbra is hangsulyozom, hogy ertem en az ellenerzeseket, de lehetne ezt sokhelyen maskent is :) Ha erted mire gondolok.